Švedska

Slatko si me nasmejao nema shta...molim te ne lupaj.Valjda ja znam jesam li radila od svoje 13 godine ili nisam...uostalom ko si pa ti da ti se ja pravdam.
Po meni to nije nikakvo iskorishcavanje i treba dete da se nauci da ceni taj novac a ne da ceka mama i tata da mu udeljuju i da prave idiota i debila od njega.Ovako znam kako je zaraditi taj novac i koliko ga cenim,nisam neki rasipnik...
Shta bre to ima sa tobom covece hocu li ja nekome pomoci ili necu...ako ti je vec toliko dosadno nadji sebi drugu zanimaciju,mani se mene....
:zcepanje: ja shkolski primer....izvini, samo na svu srecu nikada nisam niti zivela dole niti ishla u Srbiju u shkolu tako da nishta od toga......
Eh da Konislave ako ti nisi doziveo tebi neko uvezi necega da pomogne ne mora da znaci da su svi takvi.....

Slatko si me nasmejao nema shta...molim te ne lupaj.Valjda ja znam jesam li radila od svoje 13 godine ili nisam...uostalom ko si pa ti da ti se ja pravdam.
Po meni to nije nikakvo iskorishcavanje i treba dete da se nauci da ceni taj novac a ne da ceka mama i tata da mu udeljuju i da prave idiota i debila od njega.Ovako znam kako je zaraditi taj novac i koliko ga cenim,nisam neki rasipnik...
Onda mozes svoju decu da teras da rade jos od 9-te godine, cisto da bolje cene novac. Neka budu napredniji od tebe.
Inace ne vidim sta je lose ako neko ima novac i trosi ga. novac i sluzi da se njime priuste razno razni uzici, gomilanje novca bez uzivanja ili uz nekakvo odricanje zarad gomilanja novca na racunu (ili u slamaricu) je potpuno idiotsko
Shta bre to ima sa tobom covece hocu li ja nekome pomoci ili necu...ako ti je vec toliko dosadno nadji sebi drugu zanimaciju,mani se mene...
Ne, ti neces pomoci nikome, ovo je cisto da se napomene da sva ta tvoja prica je samo obicna prica i nista vise. Ne bi bilo lepo da pomislis da se svi primamo na tvoju demagogiju.
Od kakvog je znacaja gde si isla u skolu??

Radila sam posao zvani " Nosenje novina po zgradama" shto znaci imash odredjene ulice koje su tvoje i u toku podneva znaci posle shkole uradish domaci i odesh da odradish svoj posao....nisam cekala od majke i oca da mi daju pare,naravno ovo je bilo ovako za troshak a oni su kupovali sve ostalo :) tako da mogu da se ponosim sama sa sobom shto imam 24 godine radnog staza i to zahvaljujuci time shto sam htela da znam kako je zaradjivati svoj novac a ne cekati od drugog :)

Radila sam posao zvani " Nosenje novina po zgradama" shto znaci imash odredjene ulice koje su tvoje i u toku podneva znaci posle shkole uradish domaci i odesh da odradish svoj posao....nisam cekala od majke i oca da mi daju pare,naravno ovo je bilo ovako za troshak a oni su kupovali sve ostalo :) tako da mogu da se ponosim sama sa sobom shto imam 24 godine radnog staza i to zahvaljujuci time shto sam htela da znam kako je zaradjivati svoj novac a ne cekati od drugog :)

bravo za odgovor

Uvezli su toliko Arapa da su popunili skoro sva mesta za rad na crno. Znam neke koji su isli da rade na crno, mislim da je bila neka gradjevina, lepljenje plocica i sl i fino su zaradili. Ali to je sve bilo preko veze, znaci nije banuo tamo i trazio posao.
Najbolji nacin da se ode je da se povezes sa nasim ljudima, ozenis zbog papira i onda otplatis dogovorenu sumu. Pocnes vec sada da strebas jezik, a tamo nastavis u nekoj njihovoj vecernjoj skoli. To je sve ogranizovano i zavisi cime zelis da se bavis, taj nivo polazes.
Nije ni malo lako, ali se isplati, moji su svasta istrpeli, ali su utabali stazu za nas pa kad zavrsim fax mozda se prebacim na slican nacin.
Ako nekom treba neki savet, rado cu da se raspitam. Skoro se svako ispatio tamo par godina dok se snasao i onda su svi stegnuti, ne zele da pomognu.

Poslednja izmena:
Pozdrav Svima j,hteo sam da pitam koliko su mi sance da dobijem azil u svedskoj,Ja sam ozenjen otac dvoje djevojcice,jedna ima 3 godina druga sad je napunila jednu god.
radio samo u drzavnu administraciju,no tu pa i ceo balkan ako nisi clan nekog politickog partiu neces dobiti nikad resenje i tako od posao su mi dali otkaz,..vec godinu dana ne radim,momentalno samo sopruga radi mi,no opet tesko zivljimo sa dvoje dece vise ne ide ovako sa 100 eura da teramo mjesec,pa tako smo resili da trazimo azil u svedskoj,imam i neka dokumenta od advokata kako su me izbrkali od posao,pa kako sad i gde da idem da trazim posao trazu mi partisku knisku,oboje smo sa fakultetima,znamo i engleski i radili smo u obse i un,
molim ako neko zna kako najlakse dobiti i koliko sum na sance,
hvala vam

Rekao bih da su male sanse tj nikakve. Oni trenutno uvoze Arape iz ko zna kojih razloga, pa se jos i medjusobno dovlace.
Mozda su primali i neke iz Bosne za vreme nemira devedesetih...
Bilo je reci da nam ukinu bezvizni rezim zbog prevelikog broja zahteva za azil.
Da ne kompromitujete i sebe i druge, povezite se sa nasim ljudima koji tamo zive. Ili da pokusate nesto na crno ili da se dogovorite da platite dozvolu preko braka. Rade to nasi ljudi, dodje im kao dzeparac.
Sigurno da odmah mozete da pocnete da radite, tako da njima ide procenat svakog meseca dok ne isplatite dogovorenu sumu. Mislim da nakon tri godine mozete da se razvedete.

Pozdrav Svima j,hteo sam da pitam koliko su mi sance da dobijem azil u svedskoj,Ja sam ozenjen otac dvoje djevojcice,jedna ima 3 godina druga sad je napunila jednu god.
radio samo u drzavnu administraciju,no tu pa i ceo balkan ako nisi clan nekog politickog partiu neces dobiti nikad resenje i tako od posao su mi dali otkaz,..vec godinu dana ne radim,momentalno samo sopruga radi mi,no opet tesko zivljimo sa dvoje dece vise ne ide ovako sa 100 eura da teramo mjesec,pa tako smo resili da trazimo azil u svedskoj,imam i neka dokumenta od advokata kako su me izbrkali od posao,pa kako sad i gde da idem da trazim posao trazu mi partisku knisku,oboje smo sa fakultetima,znamo i engleski i radili smo u obse i un,
molim ako neko zna kako najlakse dobiti i koliko sum na sance,
hvala vam

Sanse skoro da i ne postoje , koliko sam ja upucen. Moj savet je fiktivni brak sa nekim ko ima svedsko drzavljanstvo , a ako je to nemoguce nije lose probati i sa madjarskim , bugarskim , i sa hrvatskim (od leta EU) . To vam daje pravo na slobodan rad , bez ikakvih dozvola.

Potrebna mi pomoć oko odluke u vezi koje rabijam glavu već nedeljama. Selim se u Svesku. Ostao sam bez automobila koji mi je za posao neophodan. Da li da kupim auto ovde, gde je jeftiniji pa da ga onda preregistrujem tamo ili prodam u Srbiji (kupicu 10 godina star Fiat Stilo) ili u da ga kupim u Svedskoj?
Koliko sam uspeo da vidim, moguće je voziti auto sa našim tablama do 12 meseci od dobijanja licnog broja i moguće je voziti auto do 12 meseci sa nasom međunarodnom vozackom dozvolom.

Svaka pomoć je vise nego dobrodosla, hvala!

Ni ovde ni tamo u Nemackoj tako rade Svedjani i sa Srpskim pasosem mozes voziti to auto do 12 meseci ,neko malo bolje auto koje ti mozesluziti godinnu dana kosta 2000 eura ,nakon toga znaces sam sta i kako

Potrebna mi pomoć oko odluke u vezi koje rabijam glavu već nedeljama. Selim se u Svesku. Ostao sam bez automobila koji mi je za posao neophodan. Da li da kupim auto ovde, gde je jeftiniji pa da ga onda preregistrujem tamo ili prodam u Srbiji (kupicu 10 godina star Fiat Stilo) ili u da ga kupim u Svedskoj?
Koliko sam uspeo da vidim, moguće je voziti auto sa našim tablama do 12 meseci od dobijanja licnog broja i moguće je voziti auto do 12 meseci sa nasom međunarodnom vozackom dozvolom.

Svaka pomoć je vise nego dobrodosla, hvala!

Za cene o polovnim autima u Svedskoj, mozes pogledati na www.Craiglist.org, ukucaj drzavu, grad i 'Cars" i pogledaj. Pa onda odluci.......

Ћао, људи! Мене је почела мало да интересује ова држава. Тачније град Малме. Чуо сам да је то фин град и да је клима тамо пријатна. Лети није преко 30, а зими није испод -5 степени. Је ли то тачно? Има ли тамо посла у ИТ сектору? Да ли је тешко отићи тамо? Мислим, да ли су затворени за мигранте? И какав је језик? Генерално ме не занима шведски, али бих га научио ако морам. И какве су им женске? :mrgreen:

Pozdravljam sve na ovom forumu, citam sve sta se pise, pa i ja da napisem par recenica,..

Zovem se Mico i iz Sarajeva sam,.Prije10 mjeseci sam dobio svedsku licnu, boravisnu i radnu dozvolu,.sada sam trenutno u Sarajevu.Trazio sam posao, doduse kod ljudi koje sam upoznao, i to su pretezno nasi ljudi, tj.ljudi sa prostora bivse Jugoslavije, ali nisam nista uspio, iako sam veoma komunikativna, ok sooba,,..svi su obecavali, ali nista,..a ja nisam dosadna osoba i nisam navaljivao niti dosadjivao.. Jeste, nije bas tako lako ako ne znas ljude, ali na kraju krajeva, uvijek nesto ispadne,..Zivio sam u Geteborgu, i odmah sam upisao SFI skolu(ko zivi u Svedskoj, razumije me) isao sam par mjeseci,..Medjutim, morao sam da odem do Sarajeva(prije mjesec dana) i sada planiram da se vratim u Geteborg i zelim da pocnem da radim, za pocetak bilo sta,. a uporedo cu uciti svedski jezik.Znam, svi se javljaju, pitaju za poslove, za papire, za stanove, itd,..Ja bi volio samo da se javi neko ko zivi u Geteborgu ili blizu Geteborga, pa,..dvije glave su pametnije od jedne,..:) Ako neko ima kakvu ideju ili moze da pomogne, bilo bi super,..Moj e-mail je kmicko@gmail.com. Hvala unaprijed,..

Pozdrav svima!

Da li bi neko mogao da mi da informacije vezane za nostrifikaciju diplome za stomatologe u Svedskoj? Moze i link gde bih sve mogla da procitam...literatura, koji ispiti se polazu, koliko traje nostrifikacija...bilo kakva informacija bi bila od koristi!

Hvala!

Back