umrimuski
Ističe se
- Poruka
- 2.658
da nelegalno sam,lepo razmisljanje moguce da ce me zezati zbog toga
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako pasos i dalje vazi , zasto nebi mogao. Samo pitanje da li ces dobiti Sengen vizu jer te imaju da si nelegalno (ako si?) boravio u EU.
Eh ljudi imam problem , u cetvrtak treba da krenem iz Ceske do Beca , pa odatle do Beograda preko Madjarske.. Idem vozom , a drug koji je isao pre neki dan autobusom iz Ceske do Bg-a preko Madjarske bezmalo nije uhapsen nemam pojma iz kojih razloga, na Madjarskoj granici , da li ce takav slucaj da bude samnom , ovde sam vec 4 meseca , i vec sam se jednom vracao kuci istim vozem iz Beca... Nemam tu tranzitnu Madjarsku vizu koja koshta 35e , a i koju ne bih ni mogao da izvadim do cetvrtka .Pre nekih 20 dana drugi prijatelj je otisao tim vozem iz Beca , i nisu mu pravili probleme .... Sad su se svi ovde uspanicili jurcaju da uzmu tu Madjarsku tranzitnu vizu... Hoce li meni da prave problem na grani ili ne ?
Interesuje me da li je neko cuo u vezi odlaska za Svajcarsku(posto je usla u sengen) da li je vec moguce avionom sa slovenackom vizom,jer negde sam procitala da ce takav nacin putovanja biti omogucen tek od marta(sa sengen vizama) a sada samo moze da se udje kolima,vozom,autobusom..
Kakva tranzitna viza? Nema kontrole izmedju zemalja u Sengen zoni. Na izlasku iz Madjarske je kontrola pasosa ali ako si ti legalno bio u Seskoj u cemu moze biti problem? I vazna napomena VOZOVI U MADJARSKOJ NE SAOBRACAJU STRAJK JE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa naravno da je kontrola pasosa, na izlazku. Ja nemam Sengensku vizu , nego cisto vizu Repubike Ceske, jel mogu na granici da me privedu i da me deportuju posto nemam tranzit, a maloletan sam , 17 god.
Naravno da možeš imati problema, ne samo u proputovanju kroz Mađarsku nego i kroz Austriju, pošto si rekao da želiš da ideš vozom preko Beča. S obzirom da ti najverovatnije imaš Češku nacionalnu vizu, s njom možeš legalno da budeš samo na teritoriji Češke. To što nema graničnih prelaza sa kontolom između ovih država ne znači da te npr. u vozu austijska policija, po nekom slučajnom uzorku neće legitimisati i utvrditi da ilegalno boraviš na njihovoj teritoriji a onda mogu takođe da nastanu nepotrebni problemi. Ja ne bih rizikovao bez preke potrebe.Pa naravno da je kontrola pasosa, na izlazku. Ja nemam Sengensku vizu , nego cisto vizu Repubike Ceske, jel mogu na granici da me privedu i da me deportuju posto nemam tranzit, a maloletan sam , 17 god.
Jeste u Šengenu ali, kao i neke druge članice EU koje su u Šengenu, može da izda i svoju nacionalnu vizu ali ona ne važi van teritorije zemlje koja je izdala.Tu nesto ne stima, i pre cetiri meseca je Ceska bila u Sengenu.
Biku u pohode,a Samamntha?z:zz:
Pošto je razlog putovanje zajedno sa suprugom koji ide na poslovni put, traži vizu za sebe i decu na isti period koji traži tvoj muž. Zahteve predajte istovremeno! To je potpuno regularna situacija.Treba da podnesem 5.januara u slovenackoj ambasadi za poslovnu vizu(na osnovu muza podnosim za sebe i decu) ali neznam na koliko da trazim vizu.Muzu je sad istekla njihova viza na 3 meseca(to je prvi put dobio) i sad moze da trazi duzi boravak,jer mu se i u garantnom pismu navodi saradnja od poslovnog partnera da ce saradjivati cesto naredne godine ,a supruga i deca su pratnja.Da li da trazimo duze kao i on (pa da na leto ne vadimo ponovo sengen zbog mora) ili da deca i ja trazimo vizu na mesec dana ili tri meseca?
Možete da tražite i treba tako da tražite, ukoliko je pismo takvo i nadam se da ćete dobiti vize na godinu dana, ali nije sasvim izvesno - ja sam ti samo preneo pravila i proceduru kroz koju sam ja prošao, doduše za Nemačku šengensku vizu. Kao što rekoh, odstupanja su moguća, zavisi od procene konzula i njegovih pomoćnika.Imali smo 2008. jednu sengen vizu kad smo putovali u Grcku ma more,viza na jedan mesec sa jednim ulaskom i pravilno smo je iskoristili.(i cerka u svom pasosu je imala istu vizu,a sin je na muzevom pasosu).Znaci ne bi trebalo da trazimo multi na godinu dana jer je suprugu poslovna koja je sad istekla vazila na 3 meseca,a u garantnom pismu koje nam je doneo Slovenac pise da ce poslovna saradnja trajati do 31.12 2009. i da u letu 2009. bice prezentacija na koje ce biti suprug pozvan,pa sam se zato nadala da mozda mozemo da trazimo na godinu.
Ne, to se ne dešava, odnosno, neće te odbiti npr. zato što si tražila godišnju vizu a oni misle da mogu da ti daju šestomesečnu, već će ti dati takvu kakvu misle da treba da ti daju.Hvala ti u svakom slucaju,a jel se desava da ako trazis na duze oni ti daju na krace ili te odbiju jer si trazio previse dugo
Naravno da je dobra stvar to sa pojedinim kreditnim karticama uz koja dobijaš besplatno i putno - zdravstveno osiguranje u inostranstvu, koje se traži kod šengenskih viza. To je, mislim, najjeftinija varijanta osiguranja - i ja je koristim, pa mi i supruga i deca imaju ovlašćenja na kartice a samim tim su i oni dobili kartice osiguranja. Doduše, moja deca su punoletna tj imaju lične karte, što se traži kod izdavanja dodatnih kreditnih kartica.Zoki,ja opet sa pitanjem.Jel znas mozda za putnicko osiguranje,treba da uzmem za sve nas,da li mora da bude biznis zbog poslovne vize koju trazimo ili moze i obicno.Pretpostavljam da mora biznis ali opet pitam.Ovo obicno za turisticko putovanje moze se uzeti porodicno pa je mnogo povoljnije a kod biznis je samo individualno,pa nije bas mala cena za sve nas.Mozda bih trebala zvati ambasadu da proverim,interesuje me da li mozemo suprug,mladje dete i ja traziti boravak 15 dana(na biznisu je to namanji broj dana boravka koji moze da se uzme) i platiti na toliko dana a cerki uzeti na 30 dana jer bi ona ostala tamo duze,a mi bi se vratili vec posle 5-6 dana.Neznam da li bi bilo problema.Videla sam u Intesi one MasterCard i AmericanExpress kartice gde dobijes i karticu putnickog osiguranja na poklon,koja vazi koliko i ova druga a mesecno odrzavanje ove glavne je 180din kod Master i 220 din kod American.Jos moze da se dobije besplatna dodatna kartica putnickog oiguranja kod American,mislim da su mi rekli da je besplatna prve godine.Problem mi je sto se ceka 2 nedelje a ja 5.januara imam zakazano u ambasadi.Steta,bas je dobra stvar.