Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
probala sam da nadjem odgovor na pitanje kroz pretragu, ali mi nije nista izbacilo... a pitanje glasi: da li krstenica mora da bude na latinici?
juce su me iz agencije vratili zbog toga, jer kao grci ne znaju da citaju cirilicu. a nigde u spisku za potrebnu dokumentaciju ne pise da mora da bude na latinici. jel' to stvarno tako ili da pripisem to mladosti radnice na salteru?

Molim Vas da mi neko odgovori ako zna. Moje pitanje glasi: imam državljanstvo BiH,studiram u Novom Sadu gde sam i prijavljen.Podneo sam zahtev za Srbijansko državljanstvo(pošto imam pravo na dvojno).Da li mogu tražiti grupni vizu za Grčku preko agencije?U agenciji mi kažu da mogu bez problema,ali bih voleo da čujem ako neko nešto zna ili ima bilo kakva saznanja.Unapred zahvalan.

probala sam da nadjem odgovor na pitanje kroz pretragu, ali mi nije nista izbacilo... a pitanje glasi: da li krstenica mora da bude na latinici?
juce su me iz agencije vratili zbog toga, jer kao grci ne znaju da citaju cirilicu. a nigde u spisku za potrebnu dokumentaciju ne pise da mora da bude na latinici. jel' to stvarno tako ili da pripisem to mladosti radnice na salteru?

Znam da formulare koje podnosis grckoj ambasadi moras popuniti na latinici..
A sto se tice krstenice, u tom smislu ima logike, mada sa druge strane nema, jer je nase zvanicno pismo cirilica i verujem da ti ne mozes da utices na to da ti u opstini odstampaju na latinici..
Sad kad razmislim.. Moj index i vencani list su takodje bili na cirilici, pa me nisu vracali iz ambasade..
Savet je da pozoves call centar grcke ambasade 0900/ 7777-00 i pitas sluzbenicu za svaki slucaj.
Srecno!

I ja sam sada vadila individualnu vizu. Evo kako stoje stvari..
Dobices vizu na onoliko dana koliko uplatis osiguranje. Ne znam koliko si upoznata do sada, ali uplata osiguranja se odnosi na periode dana, a ne na tacan broj dana.
Npr. ja idem na more 11 dana, medjutim osiguranje koje sam uplatila spada u kategoriju 10-15 dana, pa mi je covek koji radi u osiguranju odmah upisao da sam uplatila 15 dana, tako da sam i vizu dobila na 15 dana, iako sam na formularu popunila da trazim 11 dana.
Tvoja uplata ce obuhvatati onu sledecu kategoriju, pa vidi da izvuces maximalan broj dana. Eto da znas. ;)
Srecno!

U formularu upisite onoliko dana koliko ste platili osiguranje.

Hvala puno. :heart: :heart:
Znači tako stoje stvari. Mislila sam da ću dobiti makar nekih mesec dana. Stvarno strašno, trebalo bi po minimum 2 dana da nam daju za svaki papir i potvrdu koji im donesemo.
Jer sam prošle godine tražila UK vizu za mesec dana, a dobila 6 meseci, pa sam se nadala da ću i sada dobiti nešto više. A mislila sam da u povratku iz Španije ostanem neki dan u Italiji. To bi trebalo da može, zar ne?
A kod koga ste uplatile osiguranje?
:)

Ja samo da kao neku vrstu informacije da kazem da sam danas podnela zahtev i dokumenta za francusku vizu,sve je relativno brzo i ok(osim skupljanja i prevodjenja gomile papira:roll: ali sta se moze)Zakazala sam termin u maju,dosla u zakazano vreme,platila 35 evra,sacekala da me prozovu na salter,predala papire,zena mi vratila originale,i rekla da dodjem u 15.30h za odgovor.U to vreme gomila ljudi pred vratima,prvo su usli oni koje su dosli po pasose sa vec odobrenim vizama,onda citaju ko jos treba da donese dodatna dokumenta,i onda nas koji smo sve podneli,pa samo kazu kada da dodjemo po vize.Iznenadjujuce brzo,meni je vec sutra sve gotovo,da dodjem po pasose.Eto samo toliko,ako neko putuje da zna da nije bas tako problematicno,uz sve papire bude sve ok.:ok:

Ja samo da kao neku vrstu informacije da kazem da sam danas podnela zahtev i dokumenta za francusku vizu,sve je relativno brzo i ok(osim skupljanja i prevodjenja gomile papira:roll: ali sta se moze)Zakazala sam termin u maju,dosla u zakazano vreme,platila 35 evra,sacekala da me prozovu na salter,predala papire,zena mi vratila originale,i rekla da dodjem u 15.30h za odgovor.U to vreme gomila ljudi pred vratima,prvo su usli oni koje su dosli po pasose sa vec odobrenim vizama,onda citaju ko jos treba da donese dodatna dokumenta,i onda nas koji smo sve podneli,pa samo kazu kada da dodjemo po vize.Iznenadjujuce brzo,meni je vec sutra sve gotovo,da dodjem po pasose.Eto samo toliko,ako neko putuje da zna da nije bas tako problematicno,uz sve papire bude sve ok.:ok:

Čestitam!
Koliko dana si tražila, a koliko si dobila? :)

Ovako imam jedan problem a vidim da ovde ima dosta ljudi koji svasta znaju pa se nadam da cu od neke takve osobe i dobiti neko resenje:) Imam spanski sengen od 31.07.2008. do 15.09.2008. sa jednim ulaskom i 32 dana boravka. Iz Spanije se vracam 31.08.2008. i planirao sam da vec 03.09.2008. odem u Grcku na more medjutim cuo sam da ne mogu dobiti grcku vizu jer mi se datumi preklapaju. Da li neko ima neko resenje,sta mi je ciniti? Hvala unapred:)

pozdrav svima

ja zivim u austriji godinu dana, treba da moja mama da mi dodje u posetu, ona je u novom sadu. jako je komplikovano ici za beograd, vaditi garantno pismo, placati vizu, osiguranje, treba da se pukne oko 150 evra. ali zasto kad postoji madjarska ambasada u subotici, cula sam da se vadi sengen viza na 3 meseca besplatno, bez garantnog i osiguranja, pa zasto onda da se muci da ide za bg?

e sad kljucno pitanje, da li ona sa tom vizom moze da ide za austriju na nedelju dana?

Tina,
ja sam dobila madjarsku multi vizu na godinu dana sa 30 dana boravka.Sa tom vizom mogu gde hocu pa i u Austriju samo je bitno da mi prvi ulazak bude u Madjarsku sto je njoj svakako usput.Kada udje u Madjarsku ona vise nema granicnih prelaza tako da u Austriju ulazi opusteno!

Pozz

Ovako imam jedan problem a vidim da ovde ima dosta ljudi koji svasta znaju pa se nadam da cu od neke takve osobe i dobiti neko resenje:) Imam spanski sengen od 31.07.2008. do 15.09.2008. sa jednim ulaskom i 32 dana boravka. Iz Spanije se vracam 31.08.2008. i planirao sam da vec 03.09.2008. odem u Grcku na more medjutim cuo sam da ne mogu dobiti grcku vizu jer mi se datumi preklapaju. Da li neko ima neko resenje,sta mi je ciniti? Hvala unapred:)

Tacno je to sto si cuo! Dok god vazi Shengen viza, bez obzira da li je iskoristena ili ne, ne moze se traziti druga dok ne istekne vazenje prethodne. Mozes ti da podneses zahtev, ali da trazis vizu od 15.09.2008.

pa valjda, nemam pojma, ali svakako da jeste dosla bi samo jednom za prvi put, ali ako jeste za vise ulazaka onda je jos bolje, i ja ne vidim razloga zasto ne bi mogla, ali me zanima da li sme da se usudi, ako ne bolje onda da ide za bg

Ukoliko uspe da dobije madjarsku vizu na jedan ulaz onda moze biti problem ako s tom vizom krene u Austriju! U principu, moglo bi proci bez problema ukoliko ne bude kontrola, ali nikad se ne zna da li ce ih biti! Ako dobije multi, onda je problem resen!

cuo sam da za bugarsku tranzitnu vizu treba da se ima turska viza u pasosu,e sad meni nije jasno kako to kad se turska viza dobija na ulasku u tursku???jel ja mogu da dobijem bugarsku tranzitnu vizu bez turske vize u pasosu,znaci da dodjem sa pasosem i vaucerom iz agencije kao dokazom o putovanju u tursku?
ako neko zna neka mi pojasni malo posto mi nije jasno

Back