Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kosta oko 100 evra.
Treba ti potvrda sa posla, racuni, radna knjizica,izvod iz Nemanjine, rezervacija hotela ili garantno pismo...Ako imas jos neki devizni racun, neku imovinu na svoje ime, deonice...- jos bolje...
Traze dokaz da imas kako da se izdrzavas dok si tamo i da imas razlog da se vratis.
Nije ti potrebna avionska karta.

Evo ovde nesto vise o tome
https://www.visainfoservices.com/Pages/Content.aspx?Tag=VisaFormsAndPolicies_PAGE

interesuje me kako da proverim da li sam dobila britansku vizu? prilikom predaje dokumenata su mi rekli da na njihovom sajtu mogu da proverim tako što ću da ukucam tracking number ali ja ne mogu da se snađem i ne znam gde da ga unesem?!
ako je neko proveravao može li da pošalje link direktno do tog polja? hvala unapred.

Mozes da proveris samo da li ti je obradjen zahtev i da li je pasos spreman za preuzimanje. Ne pise da li je viza odobrena ili ne...
Evo linka: https://www.visainfoservices.com/Pages/TrackYourApplication.aspx

Inace, ne sme da se otvara koverta tamo kod njih. Moras da izadjes napolje i da zakljucaju vrata sa tobom. To valjda da ne napravis scenu ako ti nisu dali:lol:

Ja cekam vec mesec i po...Jeste moja viza zeznuta, ali im je opao standard...Pre se turisticka dobijala za 3 dana, radna za 4 a boravisna za nedelju dana...Ovo je stvarno haos sada...

Mozes da proveris samo da li ti je obradjen zahtev i da li je pasos spreman za preuzimanje. Ne pise da li je viza odobrena ili ne...
Evo linka: https://www.visainfoservices.com/Pages/TrackYourApplication.aspx

Inace, ne sme da se otvara koverta tamo kod njih. Moras da izadjes napolje i da zakljucaju vrata sa tobom. To valjda da ne napravis scenu ako ti nisu dali:lol:

Ja cekam vec mesec i po...Jeste moja viza zeznuta, ali im je opao standard...Pre se turisticka dobijala za 3 dana, radna za 4 a boravisna za nedelju dana...Ovo je stvarno haos sada...

hvala puno, bas sam se bila mucila.

isla sam u englesku pre tri godine i kad je procedura bila gotova (posle tri dana) su me pozvali da dodjem po pasos. sad su me upozorili da mogu da cekam tri nedelje, sto mi je i krajnji rok da krenem na vreme. da ne pominjem cenu vize, neko bi za te pare letovao nedelju dana u cg.

Поздрав свим форумашима!
Ево мог питања, требала бих да продужим боравишну дозволу у Грчкој, мој муж овде ради и има француско држављанство. Ја нисам овде у радном односу, визу сам добила 2006. на основу његових папира. Живимо на релацији Србија - Грчка због мог посла... Виза је истекла у мају и ја сам допутовала са нашим новим пасошем 24. јуна. Да ли је компликовано сада продужити ту боравишну визу у овој мало закукуљеној ситуацији :confused:? Хвала унапред!

Dakle, u pitanju je vrlo bitna stvar, o kojoj ne znam ama bas nista, pa bih bila zahvalna na svakoj informaciji. Naime, decko je iz Indije. Plan je da dodje ovde (u Srbiju) pocetkom 2013. ali proces vencanja i vize je malo nejasan i nigde nema dovoljno informacija. Molim ljude za savet, ili koju god informaciju, jer bih svtarno da resim to pitanje sto je pre moguce. Hvala :)

Htio bih aplicirati za turisticku vizu za ameriku, jer bih nekoliko nedelja proveo tamo. Sto mislite, ako je neko bio u slicnoj situaciji, kakve su sanse nekom ko je pri kraju fakulteta/diplomirao i nezaposlen, kolike su sanse za dobijanje vize?
Da napomenem, vec sam jednom uspjesno dobio vizu prosle godine za w&t program, a prije jedno pola godine sam i odbijen za istu.

Nazoves Indijsku ambasadu za sve informacije http://www.embassyofindiabelgrade.org/ :)
Takodje nazoves maticara i pitas sta je sve neophodno od papira za medjunarodni brak da zna decko sta da ponese odande jer imaju razlicite propise u zavisnosti iz koje drzave je bracni drug!
Dakle, u pitanju je vrlo bitna stvar, o kojoj ne znam ama bas nista, pa bih bila zahvalna na svakoj informaciji. Naime, decko je iz Indije. Plan je da dodje ovde (u Srbiju) pocetkom 2013. ali proces vencanja i vize je malo nejasan i nigde nema dovoljno informacija. Molim ljude za savet, ili koju god informaciju, jer bih svtarno da resim to pitanje sto je pre moguce. Hvala :)

Poslednja izmena:
Htio bih aplicirati za turisticku vizu za ameriku, jer bih nekoliko nedelja proveo tamo. Sto mislite, ako je neko bio u slicnoj situaciji, kakve su sanse nekom ko je pri kraju fakulteta/diplomirao i nezaposlen, kolike su sanse za dobijanje vize?
Da napomenem, vec sam jednom uspjesno dobio vizu prosle godine za w&t program, a prije jedno pola godine sam i odbijen za istu.

Moras da imas status u Srbiji da bi dobio USA turisticku vizu, znaci ili da si zaposlen fiktivno bar 6 meseci ili da si redovan student i trebalo bi bez problema da dobijes turisticku vizu B2 na 10 godina, 3 meseca maximalnog zadrzavanja!
Ako si zavrsio fax i ako si nezaposlen jako tesko ces da dobijes!

Poslednja izmena:
Moras da imas status u Srbiji da bi dobio USA turisticku vizu, znaci ili da si zaposlen fiktivno bar 6 meseci ili da si redovan student i trebalo bi bez problema da dobijes turisticku vizu B2 na 10 godina, 3 meseca maximalnog zadrzavanja!
Ako si zavrsio fax i ako si nezaposlen jako tesko ces da dobijes!

Okej, probacu da odradim kao da sam zaposlen makar pola godine, jer cu da diplomiram za par nedelja.

A zna li ko sto o onom Affdavit of Support? Ima ono kao obicno pismo s kojim te amer poziva da provedes kod njega par nedelja recimo da ti kao pokazuje atrakcije amerike i u kojem kaze da ces se vratiti doma nakon toga i to se potpise, a ima i onaj novi formular u kojem se navode podaci o imovino toga sto ostajes kod njega pa odgovara krivicno ako postanes public charge i cuda. Da li se moraju nositi oba ili moze samo ovo prvo neformalno?

A zna li ko sto o onom Affdavit of Support? Ima ono kao obicno pismo s kojim te amer poziva da provedes kod njega par nedelja recimo da ti kao pokazuje atrakcije amerike i u kojem kaze da ces se vratiti doma nakon toga i to se potpise, a ima i onaj novi formular u kojem se navode podaci o imovino toga sto ostajes kod njega pa odgovara krivicno ako postanes public charge i cuda. Da li se moraju nositi oba ili moze samo ovo prvo neformalno?

Nisam cuo o ovoj varijanti ali izgleda da si ti upucen u to. Znam samo da su mene isproveravali u Majamiju temeljno i drugi put u Njujorku isto, sedeo sam u nekom kavezu dok nisu kompletno isproveravali vizu koja je naravno bila regularna. Znam ljude koji su dobili turisticku vizu i otisli bez problema, vecina da rade na crno ili da nadju neku varijantu da ostanu tamo ali sve se svodi na to da ako hoces da ides u usa, najbolje je naci devojku tamo i ozeniti se, jedan drugar je ostao na crno u San Francisku i radi. Ima h2b program koji kosta oko 4k dolara sa kojim mozes legalno da radis ali to je privremeno, kad tad moras izaci iz zemlje ali te bar odvede do Amerike ako bas imas jaku zelju da ides, a moze se i ostati na crno sve je stvar izbora... Pitanje je sta ti zelis od svega toga ali ja ti zelim puno srece u svakom slucaju :)

Nisam cuo o ovoj varijanti ali izgleda da si ti upucen u to. Znam samo da su mene isproveravali u Majamiju temeljno i drugi put u Njujorku isto, sedeo sam u nekom kavezu dok nisu kompletno isproveravali vizu koja je naravno bila regularna. Znam ljude koji su dobili turisticku vizu i otisli bez problema, vecina da rade na crno ili da nadju neku varijantu da ostanu tamo ali sve se svodi na to da ako hoces da ides u usa, najbolje je naci devojku tamo i ozeniti se, jedan drugar je ostao na crno u San Francisku i radi. Ima h2b program koji kosta oko 4k dolara sa kojim mozes legalno da radis ali to je privremeno, kad tad moras izaci iz zemlje ali te bar odvede do Amerike ako bas imas jaku zelju da ides, a moze se i ostati na crno sve je stvar izbora... Pitanje je sta ti zelis od svega toga ali ja ti zelim puno srece u svakom slucaju :)

A jako je tesko prvo poci tamo, ukoliko ne postoji neko od familije ko ce poslati to garantno pismo, a tek nisam siguran koliko je lako naci djevojku koja bi usla tu u avanturu ilegalnog braka, znam nekoliko likova koji su to probali i provalili su ih ovi iz komisije. Nije to nimalo lako dokazati. A da bi se poslo na turisticku, bez garantnog, treba imati stabilan posao i sva dokumenta u vezi zaposlenja ponijeti, evo gledam da iskombinujem nesto, ali ce biti zajebano imati radnu knjizicu i onaj M1 obrazac osiguranja. Komplikovano do zla boga :)

A imam ja djevojku tamo, samo sto je ona mlada da bi se uzeli sad, njen otac bi me naglavacke izbacio iz amerike, zato gledam da ove opcije istrazim. Fala na lijepim zeljama u svakom slucaju :)

treba imati stabilan posao i sva dokumenta u vezi zaposlenja

Upravo tako, cak i sa garantnim pismom bez tih papira ne vredi se ni upustati u proces. Ja sam probao recimo za Kanadu da odem turisticki, dobio garantno pismo, aplicirao u ambasadi za turisticku vizu na mesec dana i naravno odbili su me uz obrazlozenje "nedovoljno razloga da se vratim u Srbiju" jer radim za Americku kompaniju a ne u Srbiji. Tako da sam puk'o i para i vremena ali sam recimo za London dobio vizu bez problema ali sam naravno sredio da mi u knizici stoji radni staz oko 7 meseci sa izvodima plata za poslednja 3 meseca.. Tako da to gledaj da sredis nekako i put pod noge, pozz :)

Da li neko moze da mi pomogne???????

Treba mi email adresa od AMERICKE AMBASADE U TRSTU!? :(
gledala sam na netu ali nigde nema email adrese, da li neko slucajno ima ili zna????????

Amerika ima ambasadu u rimu, a u Napulju, Firenci, Djenovi, Milanu, Palermu i Trstu ima konzulate.
Mozda da posaljes mail ambasadi u Rimu, pa da im trazis mail konzulata u Trstu?
Na ovom sajtu je spisak, ali nema mail-a za Trst tj nema ni jednog mail-a, imas i sajt ambasade u italiji.
http://www.worldembassyinformation.com/embassy-of-usa/italian-republic.html

I jos jedan sajt, ali tu nema trsta
http://italy.usembassy.gov/contact.html

Amerika ima ambasadu u rimu, a u Napulju, Firenci, Djenovi, Milanu, Palermu i Trstu ima konzulate.
Mozda da posaljes mail ambasadi u Rimu, pa da im trazis mail konzulata u Trstu?
Na ovom sajtu je spisak, ali nema mail-a za Trst tj nema ni jednog mail-a, imas i sajt ambasade u italiji.
http://www.worldembassyinformation.com/embassy-of-usa/italian-republic.html

I jos jedan sajt, ali tu nema trsta
http://italy.usembassy.gov/contact.html

Znam Hvala ti mnogo :kiss:

Back