Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze pomoc!?
Ako neko zna neka mi objasni sledece, na primer, krenem autobusom za Francusku kod prijatelja na 7 dana.
znaci poseta je privatna, ne turisticka.
Da li je obavezno i da li traze na granicama da se pokaze neki dokument kod koga idem i zasto, kao i
da pokazem novac koji cu poneti sa sobom za trosak tamo.
Jel to neophodno da bi me pustili na granici?
Pitala sam neke ljude , i svi pricaju razlicito. Ne znam ko je u pravu.

...ne znam za autobuse...verovatno vodich odnese sve pasoshe na pregled...ako u EU udjete na severu ( tj. kroz Madjarsku ) mogu svashta da te pitaju i trazhe, takvi su...a ako udjesh sa Slovenachke strane bicce malo lakshe ( sa "potpitanjima" ), ipak su to "ex nashi "...

...ne znam za autobuse...verovatno vodich odnese sve pasoshe na pregled...ako u EU udjete na severu ( tj. kroz Madjarsku ) mogu svashta da te pitaju i trazhe, takvi su...a ako udjesh sa Slovenachke strane bicce malo lakshe ( sa "potpitanjima" ), ipak su to "ex nashi "...
ja bas imam obrnuta iskustva. svaki put kad sam ulazila ili izlazila preko madjarske, nista me nisu pitali,pogledaju pasos,ubace u onu kutiju pecatiraju i pozele srecan put. a slovenci mi redovno,ali svaki put postavljaju retardirana pitanja, proveravaju sa centralom da li me traze po prezimenu i slicno, i bas su redovno bili pi.zde kad sam se nasla na njihovoj granici i prema meni i prema ljudima sa kojim sam bila. ja uvek svima preporucujem madjarsku granicu, jer koliko su neprijatni slovenci,toliko mi nikad nista nije bilo ni kada sam ulazila preko madjarske, nemacke,spanije...:neutral:

missim ja to zovem sindrom malih zemalja, sad je doslo njihovih pet minuta da se osecaju vazno obzirom da su preuzeli kontrolu sengena na jednoj od istocnih granica, a kontam da ce izgubiti svrhu svog postojanja jednog dana kada hrvati udju u eu i sengen i preuzmu im smisao clanstva u eu :neutral:

ja bas imam obrnuta iskustva. svaki put kad sam ulazila ili izlazila preko madjarske, nista me nisu pitali,pogledaju pasos,ubace u onu kutiju pecatiraju i pozele srecan put. a slovenci mi redovno,ali svaki put postavljaju retardirana pitanja, proveravaju sa centralom da li me traze po prezimenu i slicno, i bas su redovno bili pi.zde kad sam se nasla na njihovoj granici i prema meni i prema ljudima sa kojim sam bila. ja uvek svima preporucujem madjarsku granicu, jer koliko su neprijatni slovenci,toliko mi nikad nista nije bilo ni kada sam ulazila preko madjarske, nemacke,spanije...:neutral:

eto , tako i meni pricaju neki kako se prolazi sa madjarima bez nekog cimanja , a opet neko kaze da je doziveo neprijatnost.
ko ce ga znati. ja licno nikad nisam imala problema sa kontrolama , samo sto nikad nisam presla madjarsku granicu,
zato i hocu da cujem iskustva, da znam sta mogu da ocekujem. ali koliko vidim nista strasno.

...vidish kako su nam iskustva razlichita...i kako onda da poSaFetujemo nekoga...? :lol:

...u proseku, granice navedenih zemalja prelazim jednom mesechno ( Madjarsku i cheshcce ) ... na Horgoshu ( a prelazim autom ) uvek, ali uvek me pitaju gde ccu, shto kod Šlovenaca nije sluchaj...mozhda je tvoje prezime "zvuchno", tj. asocira na neka iz 90-tih...? :cool:... ostale chlanice Shengena, tj. one " stare - bivshe " zemlje pripadnice Zapadnog bloka, ne prave toliko problema prilikom ulaska, no i tamo ima izuzetaka...

...pitam se, pitam se... da li smo pomogli nashim SaFetom...? :lol:

Poslednja izmena:
...vidish kako su nam iskustva razlichita...i kako onda da poSaFetujemo nekoga...? :lol:

...u proseku, granice navedenih zemalja prelazim jednom mesechno ( Madjarsku i cheshcce ) ... na Horgoshu ( a prelazim autom ) uvek, ali uvek me pitaju gde ccu, shto kod Šlovenaca nije sluchaj...mozhda je tvoje prezime "zvuchno", tj. asocira na neka iz 90-tih...? :cool:...za ostale chlanice Shengena, tj. one " stare - bivshe " zemlje pripadnice Zapadnog bloka ne prave toliko problema prilikom ulaska, no i tamo ima izuzetaka...

...pitam se,pitam se... da li smo pomogli nashim SaFetom...? :lol:

hahaha Hvala puno na savetima, najbolje da ja predjem granicu pa da vidim o cemu se tu radi i ko koga cima :lol:

pa i nemam zvucno prezime, nemam pojma sto se primaju svaki put.kad idem sa vizom komentarisu mi vizu, kad idem sa boravisnom dozvolom komentarisu mi nju, kad idem samo sa pasosem, opet ista stvar :roll: jednom je sa mnom isla drugarica koja ima hr pasos, i i nju je isto zezo carinik. i prica mi sestra iz hrvatske, kja isto putuje na hr pasos, posto su blizu granice cesto idu nekoliko njih u sloveniju, kaze da ih svaki put pretresaju, komentarisu,zayebavaju...ja sma stekla utisak da posebno vole da se izivljavaju na bivsim sunarodnicima sta znam :lol: al izgleda da svako ima razlicita iskustva.

pa i nemam zvucno prezime, nemam pojma sto se primaju svaki put.kad idem sa vizom komentarisu mi vizu, kad idem sa boravisnom dozvolom komentarisu mi nju, kad idem samo sa pasosem, opet ista stvar :roll: jednom je sa mnom isla drugarica koja ima hr pasos, i i nju je isto zezo carinik. i prica mi sestra iz hrvatske, kja isto putuje na hr pasos, posto su blizu granice cesto idu nekoliko njih u sloveniju, kaze da ih svaki put pretresaju, komentarisu,zayebavaju...ja sma stekla utisak da posebno vole da se izivljavaju na bivsim sunarodnicima sta znam :lol: al izgleda da svako ima razlicita iskustva.

...možda se sve lepee, a Šlovenci voleDu naše cure...pa Vas zato malKo više cimaju...:per:

ja sam u poseldnje dve godine bas cesto prelazila slovenacku i madjarsku granicu...i niko me nikad nista pitao nije
bilo je i situacija da sam u EU usla preko Slovenije a vratila se preko Grcke,jos u vreme viza ...sa sve voznjom brodom i uvek je sve prolazilo uz osmeh
al sto su me iscimali na Bugarskoj granici pre neki dan sacuvajmebozeisakloni :pop2: :roll:
te gde cu,te kod koga cu,te sta cu tamo....a pritom sam isla sa porodicom i videlo se da idemo na ski vikend
e lepo mi doslo da ih pitam ko je bre njih pustio u Evropsku uniju....do juce su setali flash memoriju od carinika do pandura i opet do carinika...a sad odjednom glume velike evropske zandare...uzas :roll:

ja sam u poseldnje dve godine bas cesto prelazila slovenacku i madjarsku granicu...i niko me nikad nista pitao nije
bilo je i situacija da sam u EU usla preko Slovenije a vratila se preko Grcke,jos u vreme viza ...sa sve voznjom brodom i uvek je sve prolazilo uz osmeh
al sto su me iscimali na Bugarskoj granici pre neki dan sacuvajmebozeisakloni :pop2: :roll:
te gde cu,te kod koga cu,te sta cu tamo....a pritom sam isla sa porodicom i videlo se da idemo na ski vikend
e lepo mi doslo da ih pitam ko je bre njih pustio u Evropsku uniju....do juce su setali flash memoriju od carinika do pandura i opet do carinika...a sad odjednom glume velike evropske zandare...uzas :roll:

...zato ja u tu zemlju NE ULAZIM do daljnjeg...sve da je mufte...ufff sho ih ne volEm...

Ja nisam nesto optimisticnaz:( Zaostravaju svaki cas imigracione zakone. Samo dodaju i dodaju na spisak zahteva...
A bilo bi lepo, jako su skupe vize.

Nisam zvanicno gledala pa uzmite sa rezervom , nemam vremena da proveravam
ali iz prve ruke skoro jer su mi prijatelji skoro uzeli
viza na godinu dana 10.000 din za UK
za 2 godine jos toliko
i tako za svaku godinu se dize
elem 10 godina oko 1000 evrica
izgleda da su nasli soluciju za selekciju

Evo za druga postavljam:

Pozdrav ljudi,planiram za par mjeseci da apliciram za usa turisticku vizu.E sad cuo sam da kad se aplicira za turisticku vizu ako nisi student moras biti u radnom odnosu to jes imati potvrdu da si zaposljen.A sobzirom da sam ja skoro zavrsio fax a jos uvjek nemam posao htio sam da pitam da li je za ambasadu dovoljno da preko nekog prijatelja zavrsim da mi da tu potvrdu kao da sam zaposlen ili uz to moram imati i socijalno i zdrastveno osiguranje?Ako neko zna nesto o ovoj proceduri i ima iskustva neka napise. Hvala

Back