Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...@ Trojanka

...po novom ( izvinjavam se na mojoj neobaveshtenosti - koja datira iz Novembra 2009. )...mozhesh da boravish 90 dana u toku 6 meseci...onda morash da izadjesh iz Shengen zone, na minimum 3 dana, pa u toku sledeccih 180 dana imash opet pravo da provedesh 90 dana...informacija iz Fr Konzulata...

...@ Trojanka

...po novom ( izvinjavam se na mojoj neobaveshtenosti - koja datira iz Novembra 2009. )...mozhesh da boravish 90 dana u toku 6 meseci...onda morash da izadjesh iz Shengen zone, na minimum 3 dana, pa u toku sledeccih 180 dana imash opet pravo da provedesh 90 dana...informacija iz Fr Konzulata...

Hvala puno svima, mnogo nam znace ove informacije.:super:

@umrimuski
Znam , potvrdjeno , da svaku situaciju cuvaju u kompjuterima i vise od 20 godina unazad i bilo kad da se pojavis nazad na nekom prelazu pa cak i sa pasosem druge zemlje dobijenim u medjuvremenu , sledi ti VRACANJE NAZAD .
Zato , koja god da je kazna za prekoracenje bolje plati i sve zavrsi odmah jer ces bez pardona biti sankcionisan .

ukinute su krajem septembra, stupio je tada sporazum na snagu, pogledaj sajt izraelske ambasade....

Ambasada Izraela u Beogradu obaveštava javnost da u utorak, 28.septembra, 2010., stupa na snagu Sporazum o ukidanju viza između Srbije i Izraela kao i između Crne Gore I Izraela.

Građani Srbije kao i građani Crne Gore, nosioci nacionalnih putnih isprava, oslobođeni su obaveze pribavljanja vize za posete i boravak u Izraelu do 3 meseca.

Sporazumi su potpisani tokom posete izraelskog ministra spoljnih poslova Libermana i obe strane su ga ratifikovale.

Sporazumi predstavljaju potvrdu dobrih odnosa između navedenih zemalja, kako na nivou Vlada tako i između naroda. Ukidanje viza trebalo bi da rezultira značajnim povećanjem broja turista, kao i obima ekonomske aktivnosti.

Srpske i crnogorske turiste u Izrael možemo podeliti u dve kategorije. Jednu čine hodočasnici koji žele da posete Svetu zemlju i obiđu sveta mesta, dok drugu grupu predstavljaju oni koji u potrazi za odmorom uživaju na sunčanim plažama Mediterana i Eilata na obali Crvenog mora.

Zvanicno , nezvanicno , kako god .............ali ovako izgleda u praksi
Imam koleginicu koja je cista Jevrejka , rodjena tamo ali ceo zivot ovde zivi . Sa ogromnom familijom u Izraelu .
Muz Srbin , deca velika takodje i SVAKI put , a ide bar 2 puta godisnje tamo , mora da trazi vizu .Kako se i ona poradovala istome textu i objavi , a isla tamo , znajuci sta se sve moze dogoditi jer nije ovo prvi put da ''zvanicno'' ih ukidaju , proverila je , otisla i ''skinula im sve svece sa neba vrlo recitim govorom '' sto u njenom slucaju znaci da je letelo perje i opet morala traziti vizu I ZA SEBE i za porodicu .
Eto tako to izgleda . Moraces jos malo sacekati jer su oni malo slow motion pa im treba vise vremena da se sami sa sobom usaglase uz svo postovanje naroda :)

@ El Muerte

Situacija je sledeca . Parlament treba da zaseda u cilju POVECANJA cene viza a sve zbog dizanja praga bezbednosti granica . To je trebalo da stupi na snagu vec od 1. novembra ali...............druga strana je protivnik iz razloga turizma i neke vrste radne snage koja im je potrebna . Kako to usaglasiti , pitanje je za njih .
Postoji neki predlog za cisto turisticke posete ali bas turisticke sa strogim planom da budu free ali............iskreno , neznam dali ti u toku ove nedelje , kako sam rekla , mogu dati tacne informacije ..............ako meni jave , znaces .:)

Back