mirjana.gr
Zainteresovan član
- Poruka
- 153
Sa mađarskom vizom možeš direktno u Sloveniju, ne moraš da ulaziš u Mađarsku.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sa mađarskom vizom možeš direktno u Sloveniju, ne moraš da ulaziš u Mađarsku.
jedno pitanje: Da li se moze sa sengen vizom (grckom) uci u Bugarsku?
Po neznam koji put , NEmoze !
Na granici ne prave nikakav problem. Ja sam sa grčkim šengenom išla preko Slovenije u Italiju, bez problema.
Problem će možda biti ako ponovo traži mađarsku vizu.
Po neznam koji put , NEmoze !
Zbog toga sam je i pitala zna li zasto, posto mislimo drugacije! I ja kazem da moze u Bugarsku sa Grckom vizom! Sengen je sengen
Kako sam ja shvato,nije problem ici za Grcku preko Bugarske vec je problem iz Grcke preko bugarske,jer kada imas ulaz-izlaz na izlasku iz Grcke ti poniste vizu.
КАКО онда стигнем колима до Брисела, ако ми нпр. Мађари на изласку ПОНИШТЕ визу ???
НЕ ПОСТОЈИ термин ПОНИШТАВАЊА визе, осим ако направите неки прекршај.
Они само ударе печат, и све док не изађете из Шенген зоне, у року трајања визе можете сакупити у пасошу и 100 таквих печата.
Не можете да изађете из ЕУ, па да се опет вратите, ако имате визу за један улазак.
Пример: Одете у Грчку, па вам падне на памет да скокнете до Турске бродом, и онда да се вратите. Е то НЕ МОЖЕ, остало све може, без ограничења.
Пример 2: Конкретно Грчка - Бугарска: У повратку из Грчке улазите у Бугарску, и идете преко Румуније и Мађарске на север..Немачка...итд...То може, али не можете да уђете у Србију, па онда да наставите путовање преко Мађарске ....
U tome i jeste problem,Bugarska jeste clan EU ali nije u Sengen zoni.
Znam ja to, ali mene su i u Švajcarsku i u Englesku pustili sa Šengen vizom, a kamoli da neće u Bugarsku
Švajcarska je od skoro (nekoliko meseci) u Šengenu, a ja sam ulazila i pre PET GODINA
jedno pitanje: Da li se moze sa sengen vizom (grckom) uci u Bugarsku?
Ако ти било која земља да Шенген визу, можеш слободно да идеш у другу земљу која је потписник споразума.
Изузетци су следећи:
- Грчка док је била екстериторијална, односно док се није граничила ни са једном Шенген земљом (осим путем мора са Италијом, али то се директно не рачуна, пошто су изнеђу те две земље ''међународне воде'', је захтевала да се са њиховом визом уђе прво у Грчку, па онда даље где хоћете. Могло се са том визом ићи директно негде другде, али су следећи пут одбијали да вам је дају.
- За Србију - ЕУ земље у окружењу ( Мађарска, Румунија и Бугарска).
Ако имате њихову визу, онда треба да уђете прво код њих. Ви ћете опет без проблема отићи у Француску авионом, али следи казна, следећи пут када дођете код њих ће вам рећи да идете у Француску амбасаду по визу.
Постоји још један изузетак, а то је НАЦИОНАЛНА виза коју издају нпр. Мађари, Немци. Она важи само за ту земљу., па са таквом визом у Немачку можете отићи само авионом, а са мађарском националном визом, не можете прећи после у Аустрију, Словачку ....
Надам се да је сада ствар мало јаснија ...