Sve što vas zanima u vezi s vizama!

• Začetnik teme Začetnik teme Kalamity Jane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ако ти било која земља да Шенген визу, можеш слободно да идеш у другу земљу која је потписник споразума.

Изузетци су следећи:

- Грчка док је била екстериторијална, односно док се није граничила ни са једном Шенген земљом (осим путем мора са Италијом, али то се директно не рачуна, пошто су изнеђу те две земље ''међународне воде'', је захтевала да се са њиховом визом уђе прво у Грчку, па онда даље где хоћете. Могло се са том визом ићи директно негде другде, али су следећи пут одбијали да вам је дају.

- За Србију - ЕУ земље у окружењу ( Мађарска, Румунија и Бугарска).
Ако имате њихову визу, онда треба да уђете прво код њих. Ви ћете опет без проблема отићи у Француску авионом, али следи казна, следећи пут када дођете код њих ће вам рећи да идете у Француску амбасаду по визу.

Постоји још један изузетак, а то је НАЦИОНАЛНА виза коју издају нпр. Мађари, Немци. Она важи само за ту земљу., па са таквом визом у Немачку можете отићи само авионом, а са мађарском националном визом, не можете прећи после у Аустрију, Словачку ....

Надам се да је сада ствар мало јаснија ...

Poslednja izmena:
Kako sam ja shvato,nije problem ici za Grcku preko Bugarske vec je problem iz Grcke preko bugarske,jer kada imas ulaz-izlaz na izlasku iz Grcke ti poniste vizu.

КАКО онда стигнем колима до Брисела, ако ми нпр. Мађари на изласку ПОНИШТЕ визу ???

НЕ ПОСТОЈИ термин ПОНИШТАВАЊА визе, осим ако направите неки прекршај.

Они само ударе печат, и све док не изађете из Шенген зоне, у року трајања визе можете сакупити у пасошу и 100 таквих печата.

Не можете да изађете из ЕУ, па да се опет вратите, ако имате визу за један улазак.

Пример: Одете у Грчку, па вам падне на памет да скокнете до Турске бродом, и онда да се вратите. Е то НЕ МОЖЕ, остало све може, без ограничења.

Пример 2: Конкретно Грчка - Бугарска: У повратку из Грчке улазите у Бугарску, и идете преко Румуније и Мађарске на север..Немачка...итд...То може, али не можете да уђете у Србију, па онда да наставите путовање преко Мађарске ....

Poslednja izmena:
КАКО онда стигнем колима до Брисела, ако ми нпр. Мађари на изласку ПОНИШТЕ визу ???

НЕ ПОСТОЈИ термин ПОНИШТАВАЊА визе, осим ако направите неки прекршај.

Они само ударе печат, и све док не изађете из Шенген зоне, у року трајања визе можете сакупити у пасошу и 100 таквих печата.

Не можете да изађете из ЕУ, па да се опет вратите, ако имате визу за један улазак.

Пример: Одете у Грчку, па вам падне на памет да скокнете до Турске бродом, и онда да се вратите. Е то НЕ МОЖЕ, остало све може, без ограничења.

Пример 2: Конкретно Грчка - Бугарска: У повратку из Грчке улазите у Бугарску, и идете преко Румуније и Мађарске на север..Немачка...итд...То може, али не можете да уђете у Србију, па онда да наставите путовање преко Мађарске ....

U tome i jeste problem,Bugarska jeste clan EU ali nije u Sengen zoni.

Pozdrav svim.

Imam par pitanja, ali me konkretno zanima iskustvo ostalih po ovom pitanju.

Naime, preko firme treba da dobijem madjarski sengen (multi, do godinu dana). U madjarsku sam planirao da idem do kraja godine. Medjutim, sredinom avgusta trebam da idem u Spaniju, a zatim u oktobru u Prag. Sve ovo planiram da izvedem sa madjarskom vizom. Koliko sam saznao, ukoliko ne udjem u madjarsku u vreme trajanja vize, sledeci put postoji sansa da mi je nece dati (madjari).
Ono sto me zanima je, da li je neko sa madjarskom vizom (bez prethodnog ulaska u madjarsku) ulazio u spaniju ili cesku? posto u spaniju idem na odmor, ne bih da ima problem na aerodromu tamo :)
Takodje, da li postoji sansa da mi madjari prave problem na granici kada vide da sam npr. imao 2 ulaska u zemlje sengen zone sa madjarskom vizom, a da pre toga nisam bio u madjarskoj?

Izvinjavam se ako je slicno pitanje vec bilo postavljano. Hvala svima na odgovoru!

Milose,
Madjari su u poslednjih par meseci postali bas rigorozni i znam par ljudi koji su posle nekoliko njihovih sengena u pasosu ostajali bez vize jer su zaobilazeci madjarsku putovali po drugim zemljama.Ja ti savetujem da sednes u kola,odes do Segedina na kafu i vratis se i budes miran..
E sad,kao olaksavajuca okolnost je beli sengen i da ti je to mozda poslednja viza koju vadis..sam odluci!

Ако ти било која земља да Шенген визу, можеш слободно да идеш у другу земљу која је потписник споразума.

Изузетци су следећи:

- Грчка док је била екстериторијална, односно док се није граничила ни са једном Шенген земљом (осим путем мора са Италијом, али то се директно не рачуна, пошто су изнеђу те две земље ''међународне воде'', је захтевала да се са њиховом визом уђе прво у Грчку, па онда даље где хоћете. Могло се са том визом ићи директно негде другде, али су следећи пут одбијали да вам је дају.

- За Србију - ЕУ земље у окружењу ( Мађарска, Румунија и Бугарска).
Ако имате њихову визу, онда треба да уђете прво код њих. Ви ћете опет без проблема отићи у Француску авионом, али следи казна, следећи пут када дођете код њих ће вам рећи да идете у Француску амбасаду по визу.

Постоји још један изузетак, а то је НАЦИОНАЛНА виза коју издају нпр. Мађари, Немци. Она важи само за ту земљу., па са таквом визом у Немачку можете отићи само авионом, а са мађарском националном визом, не можете прећи после у Аустрију, Словачку ....

Надам се да је сада ствар мало јаснија ...

Ako ja sa Madjarskom Shengen vizom odem u Madjarsku, pa Austriju, pa Italiju i istim putem se vratim, kako ce Madjari znati da ja nisam bila samo u Madjarskoj i odmah se vratila. U ovom slucaj cu ja imati max 4 pecata:
1. Izlaz iz SER
2. Ulaz u HUN
3. Izlaz iz HUN
4. Ulaz u SER.
Na ostalim "granicama" ne lupaju pecate. Tj u pasosu nije oznaceno da sam ja presla granicu sa Austrijom i zatim i Italijom.

Ima li neko iskustva sa ovim.

Dalje, sta je sve potrebno za Madjarsku Shengen vizu od papira?

Poslednja izmena:

Back