Prvi put sam u Seattleu bio pre tacno 12 godina i kao sto je obicaj kreces da posetis zanimljivija mesta za turiste. Jedno od takvih mesta u tom gradu je Pike public market iliti pijaca. A na pijaci sem klope i drugih trica i kucina postoji novinski kiosk na kom (samohvaljivo) pise da imaju stampu iz celog sveta. Ma daj, s.eraci, stoposto nemaju nista iz zavicaja mi, koji je ljudima danas, sto vole tako da s.er.u. A ono, ljudi ne lazu, vidim Poltiku, Politikin zabavnik i Bazar. Politika stara nedelju dana, zabavnik 2 nedelje a Bazar mesec dana. Uzeo sam sve i pitao hombrea za pultom da li imaju jos nesto, pogleda novine na cirilici sa upitnim izrazom "Que pasa?" i odmahuje glavom. Sledecih par dana sam listao Politiku, cak sam nosio novine u lokalni Starbucks da ih kao normalan covek uz kafu prelistam iako su vec bile 10 dana stare ( niko se nije primio i pitao koje su to novine, jbg).
E sad taj osecaj prenesi u vreme od pre 140-150 godina, za mesec dana star Boston Globe Bufalo Bill dao bi i celog bizona...