Boginja Leto je boginja leta (godisnje doba), slicno kao i bog i boginja Dan i Dana, Vid i Vida.
Ovde na natpisu izgleda lici kao da pise "drek", "vrate, brate, gle, java, sava".
Jasno se vidi da je to azbuka evolucijom od evropskog srpskog pisma (vincanskog), za razliku npr. od kineskog i japanskog, drugih pisama.
Ko pogleda azbuku vidi skoro sva slova "cirilice" i latinice, samo treba pravilno kalsifikovati azbuku, kako se citaju slova te azbuke.
Jezik kojim su govorili je nesumljivo neki staro-srpski staro-slovenski "indo-evropski", prirodni maternji organski jezik.
Stari Grci su mit, i grcki jezik nije postojao u to vreme, cela istorija je ogromna laz i falsifikat.
Napoleon je dao najbolji, najtacniji citat o istoriji. Danasnja zvanicna istorija je u samoj sustini anti-nauka, potpuno protivna razumu, falsifikat i laz.

"gle srba krv, krz"... postoje genetski i jezicki ostaci Srba (starih evropljana) na bliskom istoku Iran i Kurdistan koji imaju najvecu koncentraciju I + R1a hg na celom bliskom istoku i govore indo-evropski jezikom.

shari ziv, zivot, mrtav, cekic, gorani... shari Surcin, Pirot, Beska, Grdan, Paracin, Krivaja, Zemun, Nis...

Poslednja izmena:
Teorija koju propagira Kljosov je da su sloveni odnosno Srbi prdrli na teritoriju današnje Indije pre oko 4 hiljade godina i osnovali kaste doneli kulturu i tako dalje.
Spominje se u nekim vedama da su se naši preci navnodno naselili na obale reke Mandovi u Indiji i da su imali svoje "državice". Sanskrit sam gledao meni iskreno jako sličan našem jeziku, kažu čak da je genetski dokazana sličnost njih i nas, i da bih naših sunarodnika po krvi (potomaka onih koji su pisali vede) danas moglo biti oko 100 miliona.

Jezik jeste sličan taj drevni indijski i sanskrit, barem meni. U našim lirskim pesama spominje se zemlja Inđija - Indija prapostojbina.. Čak imamo i genetsku podporu, kulturološku.. Neki ljudi koje poznajem koji su išli u indiju kao turisti su mi tvrdili da su bili u šoku kada su jednog popodneva sedeli i da su neki starci razumeli neke njihove reči, dobar dan i slično..

Sve mi je to jako čudno, nisam nikad bio u Indiji ali mi je interesantna ova priča ... Čak šta više vidim i po internetu ljudi se oglašavaju za to, neki naši školovani ljudi i ljudi sa strane kao što je Kljosov.. Verovatno tu nečega ima..

Šta vi mislite o tome?

Teorija koju propagira Kljosov je da su sloveni odnosno Srbi prdrli na teritoriju današnje Indije pre oko 4 hiljade godina i osnovali kaste doneli kulturu i tako dalje.
Spominje se u nekim vedama da su se naši preci navnodno naselili na obale reke Mandovi u Indiji i da su imali svoje "državice". Sanskrit sam gledao meni iskreno jako sličan našem jeziku, kažu čak da je genetski dokazana sličnost njih i nas, i da bih naših sunarodnika po krvi (potomaka onih koji su pisali vede) danas moglo biti oko 100 miliona.

Jezik jeste sličan taj drevni indijski i sanskrit, barem meni. U našim lirskim pesama spominje se zemlja Inđija - Indija prapostojbina.. Čak imamo i genetsku podporu, kulturološku.. Neki ljudi koje poznajem koji su išli u indiju kao turisti su mi tvrdili da su bili u šoku kada su jednog popodneva sedeli i da su neki starci razumeli neke njihove reči, dobar dan i slično..

Sve mi je to jako čudno, nisam nikad bio u Indiji ali mi je interesantna ova priča ... Čak šta više vidim i po internetu ljudi se oglašavaju za to, neki naši školovani ljudi i ljudi sa strane kao što je Kljosov.. Verovatno tu nečega ima..

Šta vi mislite o tome?

Mislim da treba proveriti šta kaže Kljosov, a ne Jarčević... :mrgreen:

Šta vi mislite o tome?

Genetski si kao ljudsko biće povezan i sa korom banane, pa to ne znači da ste slični ili da imate istu istoriju i kulturu.
Srpski jezik je IndoEvropski, što znači spoj jezika od Evrope do Indije, geografski gledano. Poreklo ova dva jezika je odnekud sa Kavkaza, centralna Rusija recimo. Svi koji su se dalje selili su pratili reke i tražili dobre lokacije da ih nasele.

Sorbi, Sorabi, Serbi itd su lokaliteti koji su veoma rasprostranjeni, ako govorimo o topografiji. Ne znači da je svuda neki Srbin.

Genetski si kao ljudsko biće povezan i sa korom banane, pa to ne znači da ste slični ili da imate istu istoriju i kulturu.
Srpski jezik je IndoEvropski, što znači spoj jezika od Evrope do Indije, geografski gledano. Poreklo ova dva jezika je odnekud sa Kavkaza, centralna Rusija recimo. Svi koji su se dalje selili su pratili reke i tražili dobre lokacije da ih nasele.

Sorbi, Sorabi, Serbi itd su lokaliteti koji su veoma rasprostranjeni, ako govorimo o topografiji. Ne znači da je svuda neki Srbin.
IndoEvropski jezici su teška budalaština koju su izmislili germani krajem 19. veka jer im je trebalo opravdanje za prugu koju su gradili u maloj aziji kako bi eksploatisali fosilno gorivo, time je i smišljena ta teorija najpre INDOGERMANIZMA - kako bi se lajički rečeno Nemci (germani) prikazali kao starosedelački narod u maloj aziji i time imali pravo na otimačinu fosilnih goriva. Naravno to se nije svidelo Latinima i onda je napravljen kompromis tako što je nastao INDOEVROPSKI. Ta teorija nema nikakvu potporu i zasniva se na lažima i gluposti. Tako da mani me toga, da si više istraživao znao bih o čemu pričam..

IndoEvropski jezici su teška budalaština koju su izmislili germani krajem 19. veka jer im je trebalo opravdanje za prugu koju su gradili u maloj aziji kako bi eksploatisali fosilno gorivo, time je i smišljena ta teorija najpre INDOGERMANIZMA - kako bi se lajički rečeno Nemci (germani) prikazali kao starosedelački narod u maloj aziji i time imali pravo na otimačinu fosilnih goriva. Naravno to se nije svidelo Latinima i onda je napravljen kompromis tako što je nastao INDOEVROPSKI. Ta teorija nema nikakvu potporu i zasniva se na lažima i gluposti. Tako da mani me toga, da si više istraživao znao bih o čemu pričam..
Не знам колико човек који тражи од других на Крстарици да истраже његово породично порекло има права да другима држи лекције о истраживању.

Не знам колико човек који тражи од других на Крстарици да истраже његово породично порекло има права да другима држи лекције о истраживању.
Druže ja poznajem svoje porodično stablo od 1620. godine a ti? Ne znam sa kim si me pomešao..

ja samo vjerujem Darvinu
drag.gif

Svi arijevski narodi poticu od starih evropljana Srba sa ovih prostora kulture civilizacije Lepenski Vir Starcevo Vinca Tripilian. To je naucno dokazano genetski, lingvisticki, antropoloski, arheoloski...
Danasnji arijevci van evrope (Indija, Iran...) su genetski mesavina evropljana kromanjonaca arijevaca Srba i okolnih naroda sa kojima su se mesali u periodu vise od 3 hiljade godina.

Da li je tacno da je Srba bilo preko pola miliona u Egejskoj Grckoj i Solunu do 1946 te . Sta se sa njima desilo.
Srba je bilo do 1880.-1890 godine u Makedoniji i Trakiji oko 850.000..S' tim da ih je bilo još u Epiru i Tesaliji.. Do kraja prvog sv. rata sigurno skoro milion, ako ne i više. 1924-5. dolazi do razmene stanovništa u Grčkoj sa Turcima, dakle Grci iz Male azije dolaze u Evropsku Grčku i nastanjuju se..Tada počinje i masovno menjanje toponima, hidronima, oronima u Grčkoj..Grci kao da su se vodili Starčevićevom i Pavrlićevom logikom - 1/3 POBI, 1/3 PREKRSTI I 1/3 RASELI. Tako da su neki raseljeni neki su asimilovani i danas se izjašnjavaju kao Grci ili drugi, a neki su izginuli najviše u građanskom ratu 1946. Mada čitao sam i stare novinske članke iz doba Kraljevine Jugoslavije gde se vidi da srbi masovno beže iz Grčke u Makedoniju 1920ih god. Šta mislite šta je kasnije bilo s' tim Srbima koji su se sklonili iz Grčke u Makedoniju, i oni su 1946 dobrim delom Makedonizovani...

Verovatno nisam dovoljno istraživao, ali to što ti pišeš nije standard podele jezika sa čisto akademske osnove. Da se baviš istraživanjem sa akademske osnove, znao bi razliku između predstavljanja teza u okviru akademskih, kao i sa načela ličnih mišljenja.

Indoevropski jezik je sasvim normalizovana i standardizovana klasifikacija jezika, koji se prostiru od Evrope do Indije, a genetske podele uopšte nisu ni bila priča (a ni moja poenta) niti je jezik kao jedan promenljiv modus civilizacije povezan sa genetikom te iste civilizacije. Upravo genetski modus nije baš toliko promenljiv poput jezičkog, tj. u poređenju sa jezičkim osnovama (ako izuzmemo toponome reka, jezera i mora koji se baš retko kada menjaju u istoriji naroda).

Jasno mi je da nisi ljubitelj ljudi koji smatraju da je indoevropska klasifikacija jezika direktno povezana sa genetskom klasifikacijom naroda, ali o tome se ovde nije govorilo niti ima ikakve logike da se o tome pa i piše.

Verovatno nisam dovoljno istraživao, ali to što ti pišeš nije standard podele jezika sa čisto akademske osnove. Da se baviš istraživanjem sa akademske osnove, znao bi razliku između predstavljanja teza u okviru akademskih, kao i sa načela ličnih mišljenja.

Indoevropski jezik je sasvim normalizovana i standardizovana klasifikacija jezika, koji se prostiru od Evrope do Indije, a genetske podele uopšte nisu ni bila priča (a ni moja poenta) niti je jezik kao jedan promenljiv modus civilizacije povezan sa genetikom te iste civilizacije. Upravo genetski modus nije baš toliko promenljiv poput jezičkog, tj. u poređenju sa jezičkim osnovama (ako izuzmemo toponome reka, jezera i mora koji se baš retko kada menjaju u istoriji naroda).

Jasno mi je da nisi ljubitelj ljudi koji smatraju da je indoevropska klasifikacija jezika direktno povezana sa genetskom klasifikacijom naroda, ali o tome se ovde nije govorilo niti ima ikakve logike da se o tome pa i piše.
Zvanična lingvistika potura priču o Indoevropskim jezicima, o tome se uči i na fakultetima i ti meni pričaš o nekakvim akademskim osnovama i istraživanjima, jel se sprdaš ili si ozbiljan?

Павел Јозеф Шафарик је тврдио да су сви словени у највећој старини били познати под називом СРБИ.
Дакле, срби нису једна грана на стаблу такозваних словенских племена, него су сва словенска племена у давнини били називана срби.

Ваше мишљење о овоме? Да ли неко има слику или било какав доказ да је Павел баш ово тврдио?

Back