Постаје све језивије.

580239

Завалите се и посматрајте првокласни пропагандни рад, директно из Музеја на тврђави у Книну:

Фотографија 1 - Опис: Хрватски војници осигуравају колону Срба.
На првој од две са леве стране пише да хрватски војници дају млијеко људима из колоне...

Propaganda3.JPG

Фотографија 2 - на потписе људи придодат лежеран опис непријатеља, тако да су и нобеловци и активисти за мир дали параф против ћетнићких агресора. :mrgreen:

Propaganda1.JPG

The mystery of the Etruscan - Slavic ancient Italy ❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉❉ In the first Millennium BC most of the territory of the Apennine Peninsula, the southern part of the Alps and the Adriatic coast was occupied by the Etruscans. They determined the development of this region in the last Millennium BC and the first half of the 1st Millennium ad. At the time when the territory of Rome, the Etruscan cities that stretched from the Alps from the Veneto-Istrian district to Pompeii. It was one of the most developed ancient civilizations. The unique features of the Etruscan culture – the presence of writing in the modern letter form, the presence of a fully developed religion, as well as unique social and Federative organization of society, determined the development of this region and all over Europe for many centuries. Many Slavic names – Etruscan. Here are just some Etruscan names – Alextr, Valery, Serviy, Eugeina, Thulium, Olya, Ruscus, Julius, anina, Julia, Anna, Larisa, Zina, Lena, Tanna, SWAT. The names of the areas of Veneta, Rosei (Rosia), Valeria, vey, and the names of cities – Rusila, Prussia, Antilles, Arbat, Valeria, Adria, spina, Dobruja, Ravenna, Ostia (the mouth), vey, Kume, Populonia, Saturnia, Vesania and others. The transition in the beginning of XI century, Eastern Slavic principalities to Christianity were allowed a very deep, painful and almost thousand-year historical problem: a strong pagan religion that served as the ideological basis of statehood of the Etruscans-Romans-Slavs left. Unfortunately, with her gone and she could not leave, pagan literature, and with it the early pre-Christian prehistory of the Slavs... fortunately, except For pagan literature, not all gone. Left the material data.

Колико је читава Хрватска била у слепом углу и Аустријанаца и Мађара, добро говори податак да је основни капитал и депозит у новчаним заводима Банске Хрватске износио непуних пет одсто у односу на финансијски капитал читаве Угарске (податак: Нивес Румењак у Антологији српског "Привредника" из 2009).

Dosad se baš nisam susretao sa kartom Velike Rumunije (ili Prave Rumunije kako to vole reći) mada sam na internetu imao priliku da se sretnem sa rumunskim nacionalistima koji su priželjkivali promenu granica. zato mi je zanimljivo postojanje jedne takve karte. kvalitet slike nije najbolji ali mogu da se vide koje teritorije Srbije i Bugarske prisvajaju Rumuni

10574438_533169380116124_5098941424166644457_n.jpg

Pre nedelju dana na HRT-u u jednoj emisiji čovek Makedonac koji inače živi i radi kao profesor u Zagrebu ispričao je jednu epizodu o Kralju Aleksandru.Priča ide otprilike kako se kralj vozio kroz Skoplje da je tu naišao na jednu šestogodišnju devojčicu stao pored nje i pitao je šta je po nacionalnosti,kad mu je ona odgovorila da je bugarka on joj je opali šamar.Prvi put u životu sam čuo za ovo pa me interesuje jel neko ikada čuo za ovaj navodni događaj, jel postoji neki istorijski izvor na osnovu kojeg je ovaj to ispričao pošto ja nigde ništa nisam uspeo da pronađem? Ako nekog interesuje mogu i link emisije da postavim.Makedonac je onako proustaški nastrojen ali me zanima jel ovo potpuna izmišljotina ili se možda hvata za neki izvor.

Dobar dan,

U jednoj davno gledanoj emisiji o istoriji, čuo sam za jednog namenitog junaka iz našeg krajeva, srbina koji je jedne godine tokom drugog svetskog rata, čamio u jednom šipražju nadomak krivine (lakat krivine) uspeo da uhvati iz auta koji se sporo kretao (jer je ispred sebe imao 3 kamiona i iza sebe 3 kamiona koji su išli polgano jer je lakat krivina u pitanju)..On je dakle tog nemačkog oficira sčepao rukama dok je auto zamakao u tu lakat krivinu i otegao ga, kidnapovao i posle razmenio sa seljanima i rodjacima iz svoga sela..

Voleo bih da saznam njegovo ime i prezime, odakle je bio...Da li neko zna o kome je reč?

Back