Pa redosledom
Preko severne Afrike 827 upadali su masovno u sadašnju Italiju. Današnja Bugarska je pokošena već 200 i neke godine.
4 Grada Vizantije
Konstantinopolj
Ravenna Ital
Thessaloniki Grčka
Trier Nemačka
Kada su sprovodili afričko hrišćanstvo najpre se činilo iz Ravenne u Italiji gde su sve bogate klali redom pred sobom. Sa tog mesta je Svt Petar blebećao o hrišćanstvu a tek posle sagradili su Vatikan i to na tuđem gradu jer ga odaju terase.

Ja još uvek razumem geografiju kao i istoriju i to odakle je osvajač napadao. A Vi ..?
Utvrdjen grad, koji je bilo tesko osvojiti.
Vezu sa svetom je odrzavao mornaricom, svojom, djenovskom i venecijanskom.

Turci u tom periodu, jos uvek nisu imali nadmocnu mornaricu i na moru su morali da se povlace pred Italijanima.

1402. su Turci tesko porazeni, a Bajazit je bio zarobljen. To je dalo predah i nama u Srbiji i Carigradu.

Činjenica je ali ta da zapad sprovodi nasilnu GERMANIZACIJU ISLAMA I DA SU ŠĆIPTARI TI KOJI NAM UBIŠE CARA MURATA NA KOSOVU I METOHIJI .

:hahaha:

Ovo prvo ne mogu da komentarišem jer nemam pojma o čemu govoriš (germanizacija islama :roll:). Šiptari nisu ubili bilo koga na Kosovu jer ih u to doba tamo nije ni bilo. U to doba Kosovo je bilo feud porodice Branković a popis koji su Osmanlije izvršile na istom 1455. godine pokazuje da je na Kosovu bilo 12 840 srpskih domaćinstava i samo 46 albanskih. Albanaca je bilo u Albaniji i pre dolaska Turaka su bili katolici i pravoslavci. Predvođeni Skenderbegom, pružili su dosta jak otpor dolazećim osvajačima.

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/tu...osovu-bilo-srba-a-koliko-albanaca/179890/vest

Inače, Konstantinopolj je pao tek 1456. a Srbija, 1459. godine pod Tursku vlast, jer je Osmanska država gotovo prestala da postoji nakon bitke kod Angore 1402. godine. Tada je tatarski kan Timur uništio tursku vojsku i ujahao u njihovu tadašnju prestonicu Bursu, otpremivši u zarobljeništvo Bajazita i Oliveru Lazarević. Od 1402. do 1459. godine, Srbija je bila samostalna država a Osmanlijama je trebalo skoro pola veka da se konsoliduju, što im je i uspelo za vreme vladavine Mehmeda Osvajača.

Neverovatno je koliko ljudi misli da smo mi neprekidno bili pod Turcima od 1389. godine a to nije istina. Dakle, od 1389. do 1402. Srbija je imala vazalni status a od 1402. do 1459. bila je samostalna (vladali despoti Stefan Lazarević i Đurađ Branković).

@drgnk pozdrav

Inače, Konstantinopolj je pao tek 1456. a Srbija, 1459. godine pod Tursku vlast, jer je Osmanska država gotovo prestala da postoji nakon bitke kod Angore 1402
----------
Pa to je to GERMANIZACIJA ISLAMA na Balkanu.

1389 god i bitka je izmišljena ?

1923 godine turska je kapitulirala i odrekla se islama a da taj Islam još uvek štite samo Arapi

563457

jedan nebitan film ekonomiste samardžića naspram više stotina partizanskih filmova..........
malo nas je ali cvrsto gazimo .
razlika je sto je poslednji od tih "stotina" namenski snimljenih budzetski placenih filmova uradjen pre jedno 30-40 godina
a ovi novi filmovi su nastali kao pogled na danasnju ali i realnost onog vremena , bez lazi , prevare, pritisaka, pretnji ...
doslo je vreme da se vidi prava istina , zato je danas sve vise filmova i serija koje prikazuju prosla vremena kroz prizmu istine a ne partijske dogme i u kojima se opisuju pravi dogadjaji kakvi su bili i govore o istinitim likovima i onom kakvim su se pokazali u ta teska vremena za srbe i srbiju.

Marta 1943. godine, u Vrnjačkoj banji, Veselin Šijaković je ubio gestapovskog oficira, jednog od najodgovornijih za nacistički zločin u Kragujevcu 21. oktobra 1941, kada je strijeljano 3000 civila, od kojih 300 učenika...

- Učestvovao sam aktivno, iako star, u ratovima u vrijeme raspada SFRJ. Kada je srpski svat poginuo u Sarajevu, isti dan sam otišao za Beograd i stavio se Srpskoj gardi na raspolaganje. Iako mi je bilo 68 godina, nijesam bio gori borac nego kada sam bio mladić. Čak sam uspio da, u borbi prsa u prsa, golim rukama zadavim jednog ustašu. Ratovao sam, uglavnom, po Bosni. Posle 50 godina, na istom mjestu. Sve je bilo isto, čak su i neprijatelji bili isti.

http://slobodnahercegovina.com/vese...jevacke-djake-a-partizani-ga-osudili-na-smrt/

Poslednja izmena od moderatora:

Back