Ko je za da rehabilitujemo kafanu? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pošto niko ništa ne piše, postaviću jedno istorijsko pitanje na kafani (nije baš za novu temu)...
Kao što znamo, Bosna je 1914., pred početak Prvog svetskog rata, bila u sastavu Austrougarske i svi vojno sposobni muškarci su bili mobilisani u Austrijsku vojsku. Da li postoje neki podaci ili vaša mišljenja kolika je bila mogućnost da neki npr. Srbin izbegne to?
Pa dobro... Ali mene zanima koliko je bilo realno prebeći na drugu stranu? Takođe da li se zna koji delovi Bosne tj. muškarci iz istih su slati na koje delove fronta?
To je tačno. Ali mene zanima da li su možda slani na još neke frontove, i da li se ruski front možda sastojao iz još nekih delova itd.
Znači samo Galicija... Tu su centralne sile oduvale Ruse, da?
Hmmm, na Vikipediji kaže da su da su Nemci i Austrijanci imali 1,4 miliona mrtvih i nestalih, a Rusi 2,2 miliona mrtvih i nestalih, dok su Rumuni imali oko 800 000 mrtvih i ranjenih. To je razlika od preko MILION I PO ljudi...![]()
Pozdrav narode!!!
znam da ovo i nema neke velike veze sa temom, ali ja nemogu da nadjem gde sam postavio da su nasi KARADJORDJEVICI medju prvima pozvani na vencanje ovog njihovog vilijama i kejti,
prvi su grci,SRBI pa rumuni,ako se ne varama ostali su na razmatranju.
I naveo sam da sam to citao u novinama ne nasim SRPSIKM nego njihovim engleskim,i rekao sam da cu da stavim to na post.E pa evo ga pa pogledajte
uzdravlje
ps. ako moderatori misle da tema nije za ovaj post;molim da je prebacite
hvala
Dobro jutro, neradnici....
Ajde...
Istorija neće da čeka...
Zar da je drugi pišu?![]()
koji je ovo film?
upalim video,kad tamo srbi docekali rvate na brdovitom balkanu hehe
ne znam dali ti znaci ista,ali srbi su dosli na balkan poslje hrvata..... tako da je ovaj uradak u rangu sa severininim