Pripyat decontamination

Prilozi

• 96083399_3033537313379558_7685232097971142656_n.jpg
    96083399_3033537313379558_7685232097971142656_n.jpg
    72,5 KB · Pregleda: 20
  • 96234007_3033537513379538_598546779809513472_o.jpg
    96234007_3033537513379538_598546779809513472_o.jpg
    102,7 KB · Pregleda: 20
Imas li dokaze za to.
Valjda se dokazuje da su u srodstvu a ne da nisu. Posto dokaza da jesu u srodstvu nema, ostaje da nisu.

Uzgred, Aleskandar je imao jednog legitimnog istoimenog sina koji je otrovan sa 14 godina i mozda jednog vanbracnog - Herakla koji je doziveo 18 leta pre nego je ubijen. Daljih naslednika nije bilo.

Poslednja izmena:
Postovani,
Da li iko moze da mi rece naziv emisije na rts-u koja je rađena negdje na prelazu 80ih i 90ih
Tema serija je bila u tome da se pred "sud istorije" dovode neke znamenitije "istorijske ličnosti" kojima se sudi za djela koja su uradili ili nisu i daje im se rijec da se brane ili budu osuđeni na "zaborav"
Đura jaksic, petar ii petrovic, milos obrenovic, car lazar itd...

Jedriličarska grupa aero kluba "Deveti" leti | Razglednice starog srpskog filma
Jedriličarska grupa aero kluba "Deveti" leti | Razglednice starog srpskog filma Jedriličarstvo kao sport imalo je širok krug poklonika u Kraljevini Jugoslaviji. Već 1932. osnovan je „Akademski Aero-klub“, a sledeće godine oformljena je „Jedriličarska grupa Deveti“. Filmski materijal u četiri kraće storije beleži pripreme za letenje, letove jedrilica članova te grupe, krštenje aviona „Timok“ kome je kumovao načelnik vazduhoplovstva general Dušan Simović. Raritet je da su dve storije snimljene u koloru.

Naziv Federalna Hrvatska je bio tačan.

subota, 06.06.2020. u 11:55
Naziv Federalna Hrvatska je bio tačan
Мапа СФРЈ
U tekstu pod naslovom „Kada je rođen Tito” („Politika”, 28. maj) istoričar i politikolog g. Vladislav B. Sotirović, u poslednjem stavu, tvrdi: „U svakom slučaju, naziv države u kojoj je izdat Krsni list (Nezavisna Država Hrvatska) u levom zaglavlju obrasca je precrtan, a iznad njega je rukom i mastilom napisano Federalna Hrvatska. Ipak, ni ovaj naziv nije bio tačan, jer Hrvatska nije nikada bila federalna (tj. nikad se nije sastojala iz federalnih oblasti).”

Naime, ja sam u posedu Legitimacije br. 15962 koju je Odsek unutrašnjih poslova Slavonske Požege, grada u tadašnjoj Federalnoj Hrvatskoj, izdao 15. februara 1947. godine mom ocu Stanku S. Deliću. Otac je ovu legitimaciju uredno „produljio” za 1948. god.

Uzgred, 14. aprila 1945. god. u Splitu je obrazovana vlada Federalne Države Hrvatske (za predsednika je izabran Vladimir Bakarić) koja je počela raditi 20. maja u Zagrebu. Zemaljsko antifašističko veće narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH) i Narodna vlada Hrvatske su maja meseca 1945. god. u Topuskom proglašeni za „vrhovne organe državne vlasti u federalnoj državi Hrvatskoj”.

Milenko S. Delić,
advokat
Beograd

http://www.politika.rs/sr/clanak/455577/Naziv-Federalna-Hrvatska-je-bio-tacan

Ovo mi je nešto sasvim novo, do sada nikada čuo.

subota, 06.06.2020. u 11:55
Naziv Federalna Hrvatska je bio tačan
Мапа СФРЈ
U tekstu pod naslovom „Kada je rođen Tito” („Politika”, 28. maj) istoričar i politikolog g. Vladislav B. Sotirović, u poslednjem stavu, tvrdi: „U svakom slučaju, naziv države u kojoj je izdat Krsni list (Nezavisna Država Hrvatska) u levom zaglavlju obrasca je precrtan, a iznad njega je rukom i mastilom napisano Federalna Hrvatska. Ipak, ni ovaj naziv nije bio tačan, jer Hrvatska nije nikada bila federalna (tj. nikad se nije sastojala iz federalnih oblasti).”

Naime, ja sam u posedu Legitimacije br. 15962 koju je Odsek unutrašnjih poslova Slavonske Požege, grada u tadašnjoj Federalnoj Hrvatskoj, izdao 15. februara 1947. godine mom ocu Stanku S. Deliću. Otac je ovu legitimaciju uredno „produljio” za 1948. god.

Uzgred, 14. aprila 1945. god. u Splitu je obrazovana vlada Federalne Države Hrvatske (za predsednika je izabran Vladimir Bakarić) koja je počela raditi 20. maja u Zagrebu. Zemaljsko antifašističko veće narodnog oslobođenja Hrvatske (ZAVNOH) i Narodna vlada Hrvatske su maja meseca 1945. god. u Topuskom proglašeni za „vrhovne organe državne vlasti u federalnoj državi Hrvatskoj”.

Milenko S. Delić,
advokat
Beograd

http://www.politika.rs/sr/clanak/455577/Naziv-Federalna-Hrvatska-je-bio-tacan

Ovo mi je nešto sasvim novo, do sada nikada čuo.

To je u stvari trebao biti onaj AVNOJ u Jajcu

Šta bi bili sastavni delovi federacije?

Svih šest republika, članica Demokratske Federativne Jugoslavije, imale su "federalna" u nazivu.

Srbija se zvanično zvala "Federalna Država Srbija".

To nije značilo da su one bile federalne države same po sebi, već članice federacije.

Back