ja bih se trudila da to ispoštujem i razumem, ali ne znam da li bih mogla da naučim tako da živim,
kada bi mi se to postavilo kao neki preduslov na primer.

Pa o tome se radi, to ti govorim .

Ja npr. nisam vaspitana da budem žena muslimana, nemam to kućno vaspitanje...otac mi je rekao da nisam vaspitana ni za ženu Crnogorca :lol: . Znači vaspitana sam tako da se udam za Srbina, da mi to bude blisko i prirodno.Sve drugo je mučenje.

Uuu kakav mudar način da me pitaš za godine... :)
Pa da, bio sam 3. razred osnovne škole kad je počeo rat...

vidiš, ja sam te pitala zbog nečeg drugog.
moja i starije generacije koje znam, neposredni su učesnici rata na sve tri tada zaraćene strane. nekako mi je uobičajeno da o bilo čemu vezano za taj period pričam isključivo sa njima.
nemoj pogrešno da shvatiš, nije ništa lično, to je verovatno neki moj hendikep, ostao još iz nekih priča, razgovora pa čak i forumskih tema o tome...svi smo mi ravnopravni svedoci pakla.

Pa o tome se radi, to ti govorim .

Ja npr. nisam vaspitana da budem žena muslimana, nemam to kućno vaspitanje...otac mi je rekao da nisam vaspitana ni za ženu Crnogorca :lol: . Znači vaspitana sam tako da se udam za Srbina, da mi to bude blisko i prirodno.Sve drugo je mučenje.

ali jesi li primetila kako se mi lako oslobađamo, usudiću se reći, sprega vaspitanja, kada odemo negde u inostranstvo?
koliko poznaješ (ja posredstvom onog fejsbuka svojevremeno saznala bogami za mnoge) naših žena i muškaraca koji su se bez problema venčalli za strance?
i brakovi funkcionišu sve u šesnaest. a tamo nema čega nema...protestanti, evangelisti, katolici...

Back