K aja
Ističe se
- Poruka
- 2.820
Pa ili nisu gladne ili im se ne dopada ručak...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam i ja 2 maceta,obozavam ih kao i sve druge macke ,one su posebne.....Samo nekada nece uopste da jedu bas nista.... :-( zna li neko zbog cega??
Potpuno se slažem za bezobrazluk.
Prošle godine se u naše dvorište doselila neka jadna maca sa troje mačića. Ona je povremeno i odlazila ali decu je ostavljala kod nas - onako smrznutu i izgladnelu. Nama je bilo žao, svakakva hrana se baca a oni subili željni i suvog hleba, pa smo počeli da ih kljukamo sa bilo čime. Često se desilo da hranim naše mačke, one neće, pa ja pokupim i iznesem napolje onim jadnicima. E, onda i naše gadure izađu i otimaju se sa malima za tu istu hranu! Da ih čovek istuče.
Šta ćeš, u društvu je uvek slađe.

xexexexexe stoka mala!Ponovo problemi, mačka ima zamućenje u oku, očno sočivo joj je nekako beličasto, žmirka na to oko, nema krvnih podliva, nema nikakvog crvenila, oko 14h je sve bilo u redu, a u 24h sam macu zatekla u ovom stanju, vesela je, igra se kao i do sada. Da li je to nešto prolazno ili...? Hvala svima koji žele da pomognu savetom...

Treba mi jedan savet, da li se macama skraćuju nokti da ne bi grebali i čupali nameštaj. Plašim se da ga ne povredim a i da mu ne napravim problem za kretanje.![]()
Ma nije meni zbog nameštaja, nego sam dobila takav predlog inače, da ne bi nas i sve ostalo grebuckao. Naravno na vrhiće sam i mislila. Za sada ne izlazi napolje, ali budući da smo u kući ne znam da li će dobiti želju da izađe. Imala sam dugo godina mačku u stanu i ona nikad nije izlazila ali joj nismo dirali noktiće.
Neka, neću da ih diram za sada. Hvala ti!
A da, gde može da se nađe ona pentralica za njih?
Macama su nokti oružje i ne smem da zamislim šta bi se desilo da tvoj mačak poželi da izađe napolje i da sretne nekog psa
Mačak će 90% dobiti želju da izađe kad ga drmnu hormoni, jedino ''humano'' rešenje je da ga kastriraš.
a za ono da nas grebucne kad nismo dobri......praviću se da ne vidim 
Ma što se mučite sa ne znam kakvom grebalicom kad one ne mare za brendirane stvari. Meni je između kuhinje i dnevne sobe prag presvučen tepisonom i one tu sa ogromnim zadovoljstvom obave sav manikir. Bitno je samo da je daska (bilo kakav pravougaoni komad) čvrsta a tepison otporan, i biće super.

Pa ima i u tome istine. Moja prethodna maca je stalno odrađivala ''manikir'' na štoku od vrata koji je bio presvučen lamperijom, a ne tamo gde smo joj mi napravili. Nisam bila oduševljena zbog toga jer je postojala opasnost da joj se zabode komadić drveta u šapicu, ali eto na sreću nije.
Imam još jedno pitanje. Kada maca često češe uvo i onako otresa glavicom, da li to znači da postoji neki problem, možda upala uha?
Ne bih ga izvodila do ambulante po ovoj zimi, ako ne mora.

A inace svaki put kad je mazim u pravcu suprotnom od rasta dlake, cujem pucketanje. Otkud to?
Da li imate iskustva sa naelektrisanim macama?
Sad sam isla da nahranim macu u zgradi i uzela je da je pomazim kako me opalila struja morala sam da je ispustimA inace svaki put kad je mazim u pravcu suprotnom od rasta dlake, cujem pucketanje. Otkud to?
![]()

A najluđe mi kad se naeekrišem pa krenem da je pomazim i raspalim joj jdan pec po njuški a ona mukica zbriše ispod stola i gleda me

u nedostatku bolje ideje, obracam se svim clanovima foruma sa jednom VEEEELIKOM MOLBOM:
elem, nas machkic je na svom "pubertetskom" vrhuncu i hitno mu je potrebna curica za parenje, a nemamo predstvave kako bismo problem resili.
kastracija sledi tek nakon jednog legla.
ima li iko od vas isti problem ili bilo kakav nacin, savet ili sl. - kako problem resiti?
PUNO HVALA UNAPRED!