Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao svim ljubiteljima macaka
Mi smo ovde novi:bye:

2u73vxe.gif

:bye:

ja te u potpunosti razumem jer ni meni nisu dozvoljavali da drzim macku u kuci,ali se to vremenom promenilo........sada je jedini problem sto moj macak ne zeli da bude u kuci.

A moj nece napolje, plasi se. Nece ni kroz prozor da gleda ako je otvoren i dozivljava nervni slom svaki put kada otvorim vrata od stana (npr. kad dodje postar) a on tu u blizini stoji. :rotf:
Doduse voli da ga iznesem na terasu kada ga cetkam ali obavezno moram ja da budem pored njega. I dva puta smo malo prosetali oko zgrade i to je to :D

ja te u potpunosti razumem jer ni meni nisu dozvoljavali da drzim macku u kuci,ali se to vremenom promenilo........sada je jedini problem sto moj macak ne zeli da bude u kuci.

Tako je bilo i kod nas samo sto se nazalost moj Ruski macor vise nije vratio imao je 2 godine i godinu dana je redovno izlazio ali se i vracao ali u poslednje vreme je sve manje vremena provodio u kuci u stvari dolazio je samo da se najede pa se nakraju nazalost vise nije vratio sada ce tacno 5 meseci kako je nestao .
Nigde ga nisam nasao ni zgazenog ni udavljenog itd ,strasno svi u kuci patimo jer je to bio strasan macor prgave naravi :besna:

Tako je bilo i kod nas samo sto se nazalost moj Ruski macor vise nije vratio imao je 2 godine i godinu dana je redovno izlazio ali se i vracao ali u poslednje vreme je sve manje vremena provodio u kuci u stvari dolazio je samo da se najede pa se nakraju nazalost vise nije vratio sada ce tacno 5 meseci kako je nestao .
Nigde ga nisam nasao ni zgazenog ni udavljenog itd ,strasno svi u kuci patimo jer je to bio strasan macor prgave naravi :besna:

moja macka je nestala pre 4 meseca :besna:od nje mi je ostao samo moj macak Bili i njega obozavam.

Tako biva sa mačorima koji nisu sterilisani i kojima hormoni udare u glavu... :(

Ljudi, treba mi help!!! Moja maca ceo dan povraca.... Sta da joj radim, sta da joj dam?!?!!z:(

Nemoj ništa da joj daš, nudi joj hranu i vodu i vidi kako se odvija situacija. Ako pored toga još i kunja i ne jede i ne pije moraš da razgovaraš sa veterinarom. Nekad se desi da mačke povrate dlake koje unesu lizanjem, a to je samo jedan od milijardu razloga...

Ljudi, treba mi help!!! Moja maca ceo dan povraca.... Sta da joj radim, sta da joj dam?!?!!z:(

Ja sam čula da im se mogu dati svi lekovi kao što se daje i ljudima. Verovatno zavisi u kojim dozama jer ipak su oni znatno manje telesne mase. Ako se nastavi, najbolje da posetiš veterinara, nije pametno na svoju ruku raditi nešto ako nisi sigurna.

Ovo je naš Meda dok je bio lep i čist. Čista ljuška, bele čarape, svileni repić...:)

E pa više nije čist, noćas je došao potpuno mokar, negde je do grla upao u mašinsko ulje, naftu - šta li... sve se cedilo sa njega :(:ljutko:. Kupali smo ga i šamponom, i sredstvom za sudove i sapunom i deterdžentom. Slabo je to pomoglo, on se posle i sam lizao, ali je i dalje crn i mastan, bazdi i gde legne ostavi trag. Šape su mu sive a rep i stomak ulepljeni :sad2:.
Evo kakav je:

On se normalno ponaša, nije mu zlo. Suprug predlaže da ga obrišemo alkoholom, a ja mislim da bi tu pre pomogao neki Veniš.
Kako da operemo ovog štrokavca?:rida:

Ne smeju se davati svi lekovi jer je mačkin probavni sistem drugačiji nego naš. To mi je rekao veterinar.

Eto, vidiš, a meni je drugarica tako rekla koja inače redovno svoje životinje vodi kod veterinara. Joj, jadničak, kako mu se krzno ulepilo. Iskreno, ne znam čime bi mogao da se očisti.....ne znam da li bi alkohol pomogao.

Ovo je naš Meda dok je bio lep i čist. Čista ljuška, bele čarape, svileni repić...:)

E pa više nije čist, noćas je došao potpuno mokar, negde je do grla upao u mašinsko ulje, naftu - šta li... sve se cedilo sa njega :(:ljutko:. Kupali smo ga i šamponom, i sredstvom za sudove i sapunom i deterdžentom. Slabo je to pomoglo, on se posle i sam lizao, ali je i dalje crn i mastan, bazdi i gde legne ostavi trag. Šape su mu sive a rep i stomak ulepljeni :sad2:.
Evo kakav je:

On se normalno ponaša, nije mu zlo. Suprug predlaže da ga obrišemo alkoholom, a ja mislim da bi tu pre pomogao neki Veniš.
Kako da operemo ovog štrokavca?:rida:

JAO! z:( Medicinski benzin bi trebalo da pomogne. Ili povidon jod pena ali pre benzin, jod bi ga ofarbao u žuto. :think: Čula sam za neku foru čime se uspešno skida mašinsko ulje, čini mi se da je svinjska mast ali nisam sigurna. ZNAM! Pasta za zube uspešno skida čak i crni imalin!

Eto, vidiš, a meni je drugarica tako rekla koja inače redovno svoje životinje vodi kod veterinara. Joj, jadničak, kako mu se krzno ulepilo. Iskreno, ne znam čime bi mogao da se očisti.....ne znam da li bi alkohol pomogao.

Za mačke je recimo streptomicin smrtonosan, i hloramfenikol je za izbegavanje, ono što nas smiruje njih natera da polude...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back