Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I Gigi sa mojom sestrom....sa sve crvenom masnom..ovo je bilo nekad u prolece

P2290070-1.jpg

e slusaj...aj mi raci ta za fejsbuk, nikada TO :lol: nisam posetio...sta je to i kako funkcionise

Pa to ti je jedan sajt na kome napraviš svoj profil, a poenta mu je da je tamo brdo ljudi koje nisi video 100 godina, ja našla skoro celo odeljenje iz osnovne, ponovo uspostavite kontakt itd. Imaš i gomilu ovakvih grupa sa različitim temama... i tako... sve u svemu sekta...

pronasla sam na ulici mache, malo, ne verujem da ima vise od mesec, mesec i po.
tesko je povredjeno, nema izvana nikakvih rana, ali ne moze da se krece, nekako se vuche lezheci.. prednje shapice ga sluze, izgleda, a i zadnje moze da pomera, ali kao da je negde "puk`o spoj".
zna li neko sta bi moglo biti? ima li leka?
(nemam trenutno para za veterinara, a hitno je da ne mozhe biti hitnije!)
HELP!

pronasla sam na ulici mache, malo, ne verujem da ima vise od mesec, mesec i po.
tesko je povredjeno, nema izvana nikakvih rana, ali ne moze da se krece, nekako se vuche lezheci.. prednje shapice ga sluze, izgleda, a i zadnje moze da pomera, ali kao da je negde "puk`o spoj".
zna li neko sta bi moglo biti? ima li leka?
(nemam trenutno para za veterinara, a hitno je da ne mozhe biti hitnije!)
HELP!

Poslala sam ti pp

puno hvala svima koji su se javili i ponudili pomoc, hvala svima koji su se uopste zainteresovali - danas mi i ohrabrenja mnogo znace!

dakle, evo dijagnoze (naravno da sam se snashla za veterinarski pregled, jos uvek je dovoljno dobrih ljudi koji su radi da pomognu):
nista nije polomljeno, svi su reflaksi ocuvani, sve u savrshenom redu sa neuroloshke stane. doziveo je jak shok, a poremeceni centar za ravnotezhu je "krivac" za to sto ne moze da se krece (izgleda kao bice kome su svi organi na mestu, ali im fali veza, potpuno su mu pokreti nepovezani i besmisleni, kao kod pozorisnih marioneta).
nadamo se najboljem, posto je malopre napravio prve korake, trapave, ali je hodao sam, bez pomoci. najgore sto moze da se dogodi je da se u periodu od 48sati nakon povrede ne poboljsha stanje - u tom slucaju bi zauvek ostao ovakav... ali, kako pomenuh, do izvesnog poboljshanja je vec doslo, tako da zelim da verujem da ce sve biti u najboljem redu.
bebac nema ni dva meseca.. :(

Poslednja izmena:
....
nadamo se najboljem, posto je malopre napravio prve korake, trapave, ali je hodao sam, bez pomoci. najgore sto moze da se dogodi je da se u periodu od 48sati nakon povrede ne poboljsha stanje - u tom slucaju bi zauvek ostao ovakav... ali, kako pomenuh, do izvesnog poboljshanja je vec doslo, tako da zelim da verujem da ce sve biti u najboljem redu...

nadam se najboljem za mace :ok:

Drago mi je da je mače bilo kod veterinara, to je ono osnovno za početak. Veterinarski saveti su besplatni, dakle bez obzira imali dinara u džepu ili ne, pravac kod veterinara. Možete reći da novca nemate i veterinar će vam izaći u susret, makar da pregleda životinjicu i da vas posavetuje.:)
Nadam se daljim dobrim vestima.:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back