Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
saskice, lep provo ti želim, uživaj i sve: )
val, drago mi je da m popušta, to su prelepe vesti, kad god popuste oko naših dragih ljubimaca: )
e, a ja imam jednu lepu vest da podelim sa vama, nije toliko lepa, i dvoumila sam se da li da je saopštim (da nešto ne ureknem, pošto sam sveverujuća u psolednje vreme: )
danas je tačno mesec dana kako gaša nije imao napad!!
to je za sada maksimum nad maksimumima, ja se radujem, moj dečko veruje da on više nikada neće imati, ne zovem veta još uvek, mada sutra ću ga pozvati, jer bih da vidimo šta će se dalje dešavati, ne bih ga stavljala na antiepileptike ako sve ide ovim dobrim tokom i tako: )

Mislila sam da neću uspeti da nagovorim mm, no u zadnje vreme popušta...
O njoj se zvanično "brinula" jedna baba iz našeg ulaza, no tu su navodnici, jer ju je stalno izbacivala napolje, neredovno ju je hranila :sad2: (tako sam je ja preuzela, kad sam videla da je po najvećem snegu izbacuje napolje, a mačka je pre 5 min ušla unutra, i ostavila je da bolno mjauče ispred vrata :( ).

Nego, pre jedno tri četiri nedelje je ostvanula umrlica - ta starica je izgleda umrla (sad nisam sigurna da je njena umrlica, ali rekla bih da jeste). Ne viđam da se vrata više otvaraju. Tako da je Hera sad i bukvalno ostala bez igde ikoga :(, i to napominjem mm prilikom nagovora.

Ima tu još mačaka oko zgrade, ali koliko sam snimila, one ipak imaju neku svoju "matičnu kuću" gde se hrane... jedino vidim da su Heru svi terali.. nije ni čudo što je jadna bila tako plašljiva (a lepa je, crno bela maca... kad je slikam, staviću slike).

Za sada mi nije ulazila u stan, ne sme, boji se; no dobro, kad se preselimo, imaće ogromno dvorište, ako je već naučena na "spolja", no uvek će imati opciju i da uđe unutra, da se ugreje, veterinarsku negu, klopu i sve što treba svakom biću....

:super: Baš super, Val! Bilo bi joj super ako bi pošla sa vama. I nega, i hrana, i društvo, i dvorište. Uživancija. I ja ti držim palčeve da ubediš muža. Ja se sa ovom mojom mamom ubeđujem već nekoliko meseci za još jednu macu, ali mi nikako ne ide. :(

Hej, pa moja mačka je bila potpuno divlja kad je neko ostavio ispred zgrade... živela je ispod jednih kola, i bila kao duh, kad joj ostavimo hranu dok trepnemo - nema hrane, nema mačke :lol: Ali malo po malo uspeli smo prvi put i da je pipnemo, pa je ušla u stan, pa je pristajala na boravak samo sa otvorenim vratima, i evo sada ima 11 godina i srećna je maca :)
Znači ništa na silu, polako, daš hranu, čučneš, pustiš da dođe do tebe... nemoj se truditi da je uhvatiš ili pomaziš na silu, to je 5 koraka unazad :(

Mica ima 11 godina? :eek: Nikad ne bih rekla. Meni ona deluje kao mače, mada nije da nešto znam da ocenim koliko maca ima godina, ali Mica mi baš izgleda kao devojče. Nestašno... :lol:
val, drago mi je da m popušta, to su prelepe vesti, kad god popuste oko naših dragih ljubimaca: )
e, a ja imam jednu lepu vest da podelim sa vama, nije toliko lepa, i dvoumila sam se da li da je saopštim (da nešto ne ureknem, pošto sam sveverujuća u psolednje vreme: )
to je za sada maksimum nad maksimumima, ja se radujem, moj dečko veruje da on više nikada neće imati, ne zovem veta još uvek, mada sutra ću ga pozvati, jer bih da vidimo šta će se dalje dešavati, ne bih ga stavljala na antiepileptike ako sve ide ovim dobrim tokom i tako: )
Divno, Tara! I ja se nadam da su napadi prošlost i držim Gašici palčeve. Zaslužio je sad da odmara i uživa, dosta se namučio, dušica. :heart:

joj bebac :D
a gasha ti je ....elegantno popunjen :mrgreen:

ne pitaj mico
on je sve deblji, ali ovo sada već prevazilazi sve granice, ozbiljno počinjem da brinem, ugojio se opet previše i ne bi bilo toliko strašno da se ne bojim da može da počne uskoro ozbiljno da mu škodi zdravstveno
ali dajem mu tačno onoliko koliko sme da pojede granula i više nemam ideju kako da smrša : I

Ovo mi je baš lepo čuti!!
Baš sam mužu danas pričala o Gaši, pokazala sam mu i sliku (kako je veliki i lep :heart: ).

ne pitaj mico
on je sve deblji, ali ovo sada već prevazilazi sve granice, ozbiljno počinjem da brinem, ugojio se opet previše i ne bi bilo toliko strašno da se ne bojim da može da počne uskoro ozbiljno da mu škodi zdravstveno
ali dajem mu tačno onoliko koliko sme da pojede granula i više nemam ideju kako da smrša : I

tako sto ces mu davati manje od onog sto mu "treba"
naime, ako se drzis savjetovanih kolicina...sa vrecice
onda mu dajes previse...
jer su te kolicine najcesce prenaduvane
a ako on nema osjecaj kad je dovoljno, onda ti to moras uciniti umjesto njega : (

:super: Baš super, Val! Bilo bi joj super ako bi pošla sa vama. I nega, i hrana, i društvo, i dvorište. Uživancija. I ja ti držim palčeve da ubediš muža. Ja se sa ovom mojom mamom ubeđujem već nekoliko meseci za još jednu macu, ali mi nikako ne ide. :(

Mislim da ću ubediti, jer kad se preselimo, nećemo više biti podstanari, dakle u svakom smislu ćemo imati više mogućnosti za negu još jednog ljubimca, a i Hera će imati izbor (neće morati da sedi u stanu, na šta sigurno nije navikla), imaće ogromno dvorište, ali i kućicu-slobodicu kad poželi negde da se ušuška.
Svuda me prati oko zgrade :lol: .
Jedino neće pa neće kod mene u stan.
Nego razmišljam, da bi došla do mene mora da prođe pored vrata čoveka koji je već pravio probleme, pisala sam, žali se kako ne može da spava jer moje mačke noću trče po stanu :eek: (generalno ne voli životinje)... možda se boji njega, pa ne sme da prođe do mog stana?

ja...nas macor je uvijek imao na raspolaganju klope...u ciniji
i sam je sebe regulirao; pojede koliko oce pa ode...
pa opet dodje za koji sat i gric...i tako...
jeso je ko zna koliko malih obroka dnevno...
al kad on oce...i nije bio bucko...
samo, kapiram da su svi razliciti...

jeste, u pravu si, sad konstatovah da se i jedan od mojih tako ponaša:)))

jeste, u pravu si, sad konstatovah da se i jedan od mojih tako ponaša:)))

pa da...jedan...u moru bembelih...svi smo isti, jbte...
sad bas razmisljam; i nasi tvorovi su u tom fazonu;
Junior bi jeo dok ne eksplodira, Azumi jede pomalo...
Lora je bila alava kad je bila manja, sad rasteze kad i koliko joj se oce...
cesto ostane bas puno pa dam psima ispred zgrade...posto ona nece
ako je dugo stajalo u ciniji...:lol:

pa valjda kad osjete da su siti + kad su dovoljno...opusteni
po pitanju klope i osjecaja sigurnosti...

ovaj mali...Vuk kad je dosao; nismo ga mogli odlijepiti
od cinije...to pushe, frkce...rezi, jbte...
zakaci se za komad mesa i ne pusca...
sad, kad zna da uvijek ima...nonsalantno jede i ostavi pola...
ode da se igra s Lorom...
a ona isto...nema vise frku da ce je on...opljackati
vec mu da da jede istovremeno kad i ona, iz njene cinije... : )))

tako sto ces mu davati manje od onog sto mu "treba"
naime, ako se drzis savjetovanih kolicina...sa vrecice
onda mu dajes previse...
jer su te kolicine najcesce prenaduvane
a ako on nema osjecaj kad je dovoljno, onda ti to moras uciniti umjesto njega : (

to sam pitala veta i rekao mi je da to ne radim ni slučajno : I
meni je to odmah palo na pamet, da mu dajem manje količine, šta znam, možda npr 10 grama manje... kod njega je najveći problem što se ne kreće...

Mislim da ću ubediti, jer kad se preselimo, nećemo više biti podstanari, dakle u svakom smislu ćemo imati više mogućnosti za negu još jednog ljubimca, a i Hera će imati izbor (neće morati da sedi u stanu, na šta sigurno nije navikla), imaće ogromno dvorište, ali i kućicu-slobodicu kad poželi negde da se ušuška.
Svuda me prati oko zgrade :lol: .
Jedino neće pa neće kod mene u stan.
Nego razmišljam, da bi došla do mene mora da prođe pored vrata čoveka koji je već pravio probleme, pisala sam, žali se kako ne može da spava jer moje mačke noću trče po stanu :eek: (generalno ne voli životinje)... možda se boji njega, pa ne sme da prođe do mog stana?

Pa ako je imala nekad loše iskustvo sa tim čovekom, možda je zbog njega... A možda se uplašila Bilba i Froda ili da ćeš je zatvoriti. Sve u svemu, ako je povedeš - to je rešenje svih njenih i tvojih problema. :)

Joooooooj pored svih problema,stvarno si mi sada ulepsala dan :):heart:,pu,pu da ne ureknemo...samo neka ostane tako:zag:

to sam pitala veta i rekao mi je da to ne radim ni slučajno : I
meni je to odmah palo na pamet, da mu dajem manje količine, šta znam, možda npr 10 grama manje... kod njega je najveći problem što se ne kreće...

A postoji li ikakva mogućnost da ga puštaš napolje? Ili da ga ti izvodiš, kao što Nensika radi sa Milicom? Jeste malo nezgodno juriti se sa macom, ali mislim da bi se napolju malo aktivirao. I moj Laza jede kao nenormalan, ali napolju se istroši, inače bi bio ogroman.

A postoji li ikakva mogućnost da ga puštaš napolje? Ili da ga ti izvodiš, kao što Nensika radi sa Milicom? Jeste malo nezgodno juriti se sa macom, ali mislim da bi se napolju malo aktivirao. I moj Laza jede kao nenormalan, ali napolju se istroši, inače bi bio ogroman.

na žalost nema, on je ranije išao napolje, ali sada smo na 5. spratu i on već godinu dana ne izlazi, a u ovakvom stanju ne bih smela ni da ga puštam (stalno bih strepela da mu se ne desi neki napad napolju, to bi bila katastrofa)... a da ga ja izvodim sada nije baš najsrećnije rešenje jer se on jaaaako plaši svega i svačega, on ni na hodnik ne izlazi, odseče se kada neko pozvoni (kada smo ga vodili kod veta pa smo išli u lift on se istraumira njastrašnije, ali oduzme se od straha, ranije nije bio takav baš), plus što bih morala da mu stavim povodac što bi ga dodatno iziritiralo,a ne znam, mislim da nije pametno da ga sada izlažem bilo kakvom stresu : s

na žalost nema, on je ranije išao napolje, ali sada smo na 5. spratu i on već godinu dana ne izlazi, a u ovakvom stanju ne bih smela ni da ga puštam (stalno bih strepela da mu se ne desi neki napad napolju, to bi bila katastrofa)... a da ga ja izvodim sada nije baš najsrećnije rešenje jer se on jaaaako plaši svega i svačega, on ni na hodnik ne izlazi, odseče se kada neko pozvoni (kada smo ga vodili kod veta pa smo išli u lift on se istraumira njastrašnije, ali oduzme se od straha, ranije nije bio takav baš), plus što bih morala da mu stavim povodac što bi ga dodatno iziritiralo,a ne znam, mislim da nije pametno da ga sada izlažem bilo kakvom stresu : s

Joj, baš je nezgodno. Onda jedino nešto oko hrane da mu smisliš, mada verujem da si i to sve kako treba sredila. Ne znam, baš je zeznuto. :confused:

ma da, zeznuto je jer neće da jede dijetlanu hranu, mislim da mu se smučila onda kada je imao uremiju, jer je pre toga jeo normlano i nikada nije birao granule...
sada razmišljam da počnem da mu mešam, tu dijetalnu i ovu koju jede, pa postepeno da je uvodim, mada me je strah da ne počen da odbija onda i ovu koju sada jede (za urinarne probleme) onda sam gotova...

ma da, zeznuto je jer neće da jede dijetlanu hranu, mislim da mu se smučila onda kada je imao uremiju, jer je pre toga jeo normlano i nikada nije birao granule...
sada razmišljam da počnem da mu mešam, tu dijetalnu i ovu koju jede, pa postepeno da je uvodim, mada me je strah da ne počen da odbija onda i ovu koju sada jede (za urinarne probleme) onda sam gotova...

Laza se jedno vreme navukao na Royal Canin za sterilisane mačke (pre nikada nije birao) i sve drugo je odbijao. Onda sam počela da mu mešam Royal sa Trainer granulama (isto za sterilisane), jer mi je samo Royal preskupa varijanta, ovako se uklapam u budžet, i to je upalilo. Prvo po malo, a onda sve više Trainera, i sad nam je merica 2/3 Trainer i 1/3 Royal. A možda ne bi bila loša opcija da sa vetom sastaviš neki jelovnik za njega pa ti da mu kuvaš...

e, kako je lazica?kako stomačić?
ma ne mogu da mu sastvaim zato što on mnogo stvari ne sme da jede zbog bubrega, ranije sam mu ja kuvala piletinu, šargarepu itd, i super je jeo, ali sada mora da jede tu kontrolisanu hranu, što je mnogo teško u kućnoj varijanti...

Dobro je. Ne mjauče kad ga pipnem, malo se samo trzne. Prolazi. Ranu kod repa je već počeo sam da gricka, liže i sređuje, a nervira se što ne može onu na uvetu da dohvati. Drvce i gazicu sa šape je, naravno, skinuo još pre dva dana. :lol: Sada lepo ide, ne oslanja se baš celom težinom na šapicu, štedi je, ali je ok. I jutros primetih kad me je budio da su brčići malo počeli da rastu. Još se ni ne vide, ali se oseti onako oštro. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back