Sve o macama ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Au :(
Ništa, vodi ga kod veta ako ga i dalje bude boleo stomak..možda ima unutrašnje povrede :(.
Brkovi će mu izrasti, mog pokojnog Mališu kad sam našla, deca su ga maltretirala, brkove mu odsekla...zato sam ga i preuzela i ponela kući ..
Izrasli su mu brkovi, bez brige.

bilo bi dobro da saznaš, mada je to vrlo teško dokazivo, na žalost, tj niko neće oko toga da se bakće pa se ti mučitelji osile i misle da su iznad zakona
izrašće mu ponovo, gaša je kada je bio mali oprljio brkove na sveću i izrasli su mu, tako da što se toga tiče ne brini...
videćeš do ujutru kako mu je stomak, tj da li reaguje na dodir, ako i dalje bude sumnjivo zvrcni veterinara
uh, nadam se da će laza biti ok

A, dobro je. Brinulo me je da li će ponovo izrasti i da li će imati neke posledice zbog toga...
Ja ću da se bakćem oko pronalaženja. Gotovo sam sigurna da su to klinci iz ulice, koji su već poznati po tome da maltretiraju životinje, "igraju se". Naravno, neću da grešim dušu i da se raspravljam bez dokaza, ali ako saznam da su oni - pravac kod roditelja koji tako "vaspitaju" decu.
Zvaću veta ako se ne bude smirilo obavezno.
Hvala svima na pomoći i brizi. :heart:

Au :(
Ništa, vodi ga kod veta ako ga i dalje bude boleo stomak..možda ima unutrašnje povrede :(.
Brkovi će mu izrasti, mog pokojnog Mališu kad sam našla, deca su ga maltretirala, brkove mu odsekla...zato sam ga i preuzela i ponela kući ..
Izrasli su mu brkovi, bez brige.

Eto, svi izgleda imaju iskustva sa "decom". :dash: Ne smem ni da pomislim u šta će ta deca da izrastu...

o, ma nema na čemu mile, samo nek laza bude dobro
radila sam neki rad, i nešto istraživala oko podnošenja prijava policiji (za zlostavljanje i ubijan je životinja) i većina od prijava, koje policija prosledi tužilaštvu budu vraćene zbog "nedostataka dokaza"
ne znam koga tu mrzi da radi svoj posaoa ali tuga je koliko godišnje ima ubijenih i mučenih životinja a kolicko procesurinaih lica

A, dobro je. Brinulo me je da li će ponovo izrasti i da li će imati neke posledice zbog toga...
Ja ću da se bakćem oko pronalaženja. Gotovo sam sigurna da su to klinci iz ulice, koji su već poznati po tome da maltretiraju životinje, "igraju se". Naravno, neću da grešim dušu i da se raspravljam bez dokaza, ali ako saznam da su oni - pravac kod roditelja koji tako "vaspitaju" decu.

Gledam decu ispred moje zgrade...prolazi mačka (ima puno mačaka oko zgrade) i jedna devojčica se zatrči da je šutne :eek: . Druga (moja komšinica, za koju znam da ima i macu kući) kaže joj "Pusti je, jadnu, šta ti je kriva", a ona mala kaže nešto u smislu "odvratna je, ima da je šutnem" :eek: .
Samo ih posmatram i razmišljam koliko svest roditelja utiče na svest dece. Razmišljala sam da li da tom detetu očitam bukvicu, i malo je falilo da to uradim..al ipak nisam :confused:.

o, ma nema na čemu mile, samo nek laza bude dobro
radila sam neki rad, i nešto istraživala oko podnošenja prijava policiji (za zlostavljanje i ubijan je životinja) i većina od prijava, koje policija prosledi tužilaštvu budu vraćene zbog "nedostataka dokaza"
ne znam koga tu mrzi da radi svoj posaoa ali tuga je koliko godišnje ima ubijenih i mučenih životinja a kolicko procesurinaih lica

Dobro je da znamo šta je slaba tačka kod prijavljivanja...

Gledam decu ispred moje zgrade...prolazi mačka (ima puno mačaka oko zgrade) i jedna devojčica se zatrči da je šutne :eek: . Druga (moja komšinica, za koju znam da ima i macu kući) kaže joj "Pusti je, jadnu, šta ti je kriva", a ona mala kaže nešto u smislu "odvratna je, ima da je šutnem" :eek: .
Samo ih posmatram i razmišljam koliko svest roditelja utiče na svest dece. Razmišljala sam da li da tom detetu očitam bukvicu, i malo je falilo da to uradim..al ipak nisam :confused:.

Strašno! :eek: I to još devojčica... :confused:

A je l vam se dogodilo da pojedini prijatelji/familija prestanu da vas posećuju jer imate mačku?

Moja drugarica ne želi da dođe sa bebom u posetu zbog Jolande. I jedna trudna rođaka takođe.
I još su bog-zna-kako ljute na mene zato što držim SVOJU mačku u SVOJOJ kući!:evil: Meni je Jolanda član porodice. I po toj logici ako se meni ne dopada njihov muž, trebalo bi da ga izbace iz kuće.....:roll:

A tu nije kraj. Od kada je Jolanda sa nama, redovno se nađe neka dušebrižnica da prokomentariše kako je nehigijenski držati životinju u kući. I što je najsmešnije takve komentare daju takve jedne štrokuše i prljavuše u čijim kućama obitavaju još neotkrivene sorte buđi , pečuraka i insekata...

Pile, nije mi se desilo, ili bar ja ne znam... a ako nisam primetila, onda mi ti ljudi nisu ni bitni. Jedino je cool što su uz našu mačku mnogi promenili odnos prema životinjama, pa se desi čak i da je pomaze :)

A je l vam se dogodilo da pojedini prijatelji/familija prestanu da vas posećuju jer imate mačku?

Moja drugarica ne želi da dođe sa bebom u posetu zbog Jolande. I jedna trudna rođaka takođe.
I još su bog-zna-kako ljute na mene zato što držim SVOJU mačku u SVOJOJ kući!:evil: Meni je Jolanda član porodice. I po toj logici ako se meni ne dopada njihov muž, trebalo bi da ga izbace iz kuće.....:roll:

A tu nije kraj. Od kada je Jolanda sa nama, redovno se nađe neka dušebrižnica da prokomentariše kako je nehigijenski držati životinju u kući. I što je najsmešnije takve komentare daju takve jedne štrokuše i prljavuše u čijim kućama obitavaju još neotkrivene sorte buđi , pečuraka i insekata...

Pa ima tih dušebrižničkih izjava, ali takve ne puštam u kuću :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
Oni što dolaze, ne smetaju im mačke, naprotiv..
Ali ima toga što ti opisuješ, žale se mačkoljupci..
Ma ja bih im rekla prvo nek sebe zaperu, pa nek onda pričaju o higijeni :lol: .

Meni drugarica dolazi, ali obavezno po nekoliko puta prokomentariše da je baš grozno što se mačka "smuca" po kući i što se penje po krevetima. Ona je jedna od onih što veruje u priče o dlakama ubicama. Posebno joj nije jasno kako ja mogu da držim mačku kad imam astmu. Par puta smo se baš ozbiljno pokačile zbog mačke. Ni meni se ne sviđa što njen stan stalno smrdi na kiseli kupus, pa ćutim. Njena stvar šta će da drži na svojoj terasi. I rođaka sa bebom mi dolazi, mada uvek s' vrata pita gde je mačka, pa ga ja sklonim (zbog bebe, ne zbog nje).
Najviše volim kad mi dođe sestra sa sinčićem. On ima samo 9 meseci, ali oni imaju mačku i mali je navikao, tako da imam i nekog ko ne drami. :)

pile, meni se desilo da je došla koleginica kod mene, sa trogodišnjom ćerkom (ali je to morala da krije od muža, jer joj on ne bi dozvolio da dovede ćerku kod mene, jer zna da ima mačke, ne jednu nego dve)
elelm, prvo što je ona kada je došla bila u fazonu "vauu, pa kod tebe je baš čisto i ako imaš dve mačke, i uopte ne smrdi"
a onda je veliki tata zvao ćerku na mobilni, i kada mu je dete reklo gde su, tri minuta joj je držao predavanje preko telfona kako ne sme da dira mace, jer će se udaviti njihovom dlakom
baš neprijatno iskustvo je to bilo za sve nas...

Ja npr kad mi dolazi beba u kuću obično stavim neki čaršav ili tako nešto čisto na krevet gde bi on ležao, i to ja radim jer na istom krevetu leži i mačka i realno nađe se dlaka koliko god da ja čistim... ako meni uđe u usta ja ću je izbaciti, što baš nisam sigurna za bebu... opet, beba će spustiti svoju igračku na krevet, pa će je u usta, opet, ne bi volela da vadim bebi dlake iz usta :( Kad je u pitanju dete koje hoda, mačka se sama povuče čim se dete pojavi u zgradi (ne na vratima, u zgradi :lol: ). Kad su u pitanju odrasli, boli me d.upence :lol:

Ljudi, je l' može maci da bude nešto ako joj se odseku brkovi?
Jutros oko 9 sam pustila Lazu napolje i tek oko 19h sam ga pronašla nakon sat vremena dozivanja. Neko ga je maltretirao 100%. Brkovi na levoj strani su mu SKROZ odsečeni (ili iščupani :sad2:), ima ranicu na uvetu, a primetila sam da ga boli stomak, jer je mjauknuo kada sam ga pomazila (sigurno ga je neko šutnuo). Komšinica, blizu čijeg dvorišta sam ga našla, kaže da se sigurno tukao sa mačorima. Ali - mačori jedni drugima ne seku brkove makazama! Pojeo je tri zalogaja belog mesa, popio par gutljaja jogurta i zaspao. Ja se mnogo raspisala, ali ne možete da zamislite koliko sam ljuta! Ako nekome mačka toliko smeta, neka je otera, ne mora da je šutira i secka! :dash: A baš sam se juče pohvalila Saškici kako je Laza dobro... :sad2:

Brkovi će mu izrasti, ne brini, ali ipak javi šta vet kaže za stomačić. :(

Uh, ja sam kao mala, i otac moje kume, kad smo bile male, šamarali smo te dečake iz komšiluka koji maltretiraju životinje. I većina njih su izrasli u "gangsta repere" koji kupuju krševe od kola, prerađuju ih... Jedan je izrastao u ok osobu, alli on se i odselio iz kraja odavno.

Meni po pitanju higijene i ljubimaca niko ništa ne sme da kaže jer znaju da sam se ipak za to školovala i da na njihov jedan rekla-kazala argument imam 5 svojih naučno dokazanih. Kuma mi je jedino alergična na dlaku i ima astmu ali i sama voli i mačke i pse, tako da te vrste problema nije bilo. Vrlo sam isključiva prema takvim stavovima takvih ljudi, sve i da neko pokuša, brzo shvati da nema uspeha i, što kaže Pussycat, ako je neko i prestao da dolazi, toliko mi je "bitan" bio da nisam ni primetila. :mrgreen:

Evo, ja da vam se javim... Zvala sam veta jutros, jer je Lazu i dalje boleo stomak, a on je rekao da će svratiti, jer ima već jednu kućnu posetu u blizini. Upravo je otišao. Za brkove kaže da mu deluje da su iščupani :sad2:, ranicu na uvetu mu je očistio i pronašao je još jednu kod repa, koju ja nisam primetila, i nju je sredio. Inače, Laza je jutros počeo malo da šepa (to sinoć nisam primetila), tako da je vet malo improvizovao i gazom mu pričvrstio drvce za šapicu i kaže da mu to ostavim tako koliko mogu. Što se tiče stomaka, ispipao ga je dobro i kaže da ne deluje da ima unutrašnje povrede, već se samo pošteno ugruvao i to na više mesta. Ipak, rekao mi je da ga pratim i da se obavezno javim ako primetim neke promene. Dao mu je i nešto protiv bolova. Sve u svemu, nije loše kao što je moglo da bude. Laza sada spava, odustao je od pokušaja da skine gazu. Eto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back