Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Chichak, nemoj da k.njash ako ne znash ... ako je imao alergijsku reakciju na AD mleko, ( u kom ima kravljeg mleka, samo su mu razgradjeni delovi) onda NE SME da daje redovno mleko josh dugo duuugooo ... bar do godinu ipo ....

Arminu sam uvodila , tojest probao je jogurt 3 puta , treci put nije imao reakciju, pa smo tek onda nastavili dalje ... izmedju probanja je proshlo oko 3 nedelje ... mleko je pocheo da proba tu i tamo u hrani sa godinu ipo ... dotle je bio na AD HA ... Humanina hipoalergijska formula je dosta dobra, kao i NAN HA, on je "lakshi" da se tako izrazim .... ima i tih na bazi soje, ali su oni stvarno pre pre preskupi ....

i ako hoce neko da me poslusha, kao majku deteta sa ozbiljnim problemima i alergijskim reakcijama, kad se krene sa mlekom, ako mozhe nek mu da kozije prvo ... ima da se kupi pakovanja od pola litre ... ali to je josh za njih daleko ...

i meni je logicno da ukoliko je alergija na ad da ce bilo koji mlijecni proizvod praviti problem...

brankich, napravi pauzu sa ad-om a daj malo kasnije. mozda je nesto drugo u pitanju.

ako nije, imas alternativu

samo opusteno i kako je tebi lakse

moja je prije par dana probala jogurt, odusevila se
jedemo ga sa mulupinim 7cornom i vocem

sa mlijekom cemo tek poslije godinu dana kad izbacimo Humanu

puzemo, dizemo se na nogice, brbljamo, okrecemo, prevrcemo.. odskoci mi beba, maltene, preko noci... jbt:)

Jao neo, ja bez svega mogu, ali ne mogu da zamislim kako bez mlečnih prouzvoda na par meseci, nedajbože duže. :sad2: To sam isto pročitala negde, ali sam se nadala da nije tačno.

Meni je tu čitava konfuzija oko tih ha formula. Zar taj novolax nije to isto, uz dodat kukurzni skrob što baš i nije najbolje rešenje za bebe? Onda zar jogurt i mladi sir nemaju te iste proteine kravljeg mleka koje izazivaju alergiju ukoliko se javila. A kozije mleko stvarno niko ne spominje, ono je bezbedno/bezbednije?

Stevča, bravo za Sofiju! Mi smo uvežbali sedenje ali još nikako da propuzimo, ili da ostvarimo neki napredak. Stalno se okreće na stomak i sve bi stavila u usta, samo poteže za nečim. I stavim joj nešto izazovno ispred da vežba, telefon ili daljinac, ona već iskusno pokuša da se istegne i dohvati, ako ne ide zgrabi pokrivač na kom leži i dovuče sebi. Skinem prekrivač, ona rukicama pokušava opet da zgrabi nešto ispod i dovuče, samo grepka u prazno. :lol:
Kakva je bila na moru?

Jao neo, ja bez svega mogu, ali ne mogu da zamislim kako bez mlečnih prouzvoda na par meseci, nedajbože duže. :sad2: To sam isto pročitala negde, ali sam se nadala da nije tačno.

Meni je tu čitava konfuzija oko tih ha formula. Zar taj novolax nije to isto, uz dodat kukurzni skrob što baš i nije najbolje rešenje za bebe? Onda zar jogurt i mladi sir nemaju te iste proteine kravljeg mleka koje izazivaju alergiju ukoliko se javila. A kozije mleko stvarno niko ne spominje, ono je bezbedno/bezbednije?

Stevča, bravo za Sofiju! Mi smo uvežbali sedenje ali još nikako da propuzimo, ili da ostvarimo neki napredak. Stalno se okreće na stomak i sve bi stavila u usta, samo poteže za nečim. I stavim joj nešto izazovno ispred da vežba, telefon ili daljinac, ona već iskusno pokuša da se istegne i dohvati, ako ne ide zgrabi pokrivač na kom leži i dovuče sebi. Skinem prekrivač, ona rukicama pokušava opet da zgrabi nešto ispod i dovuče, samo grepka u prazno. :lol:
Kakva je bila na moru?

Ja sam budjav sir jela Endi sisao nikakvu reakciju nije imao na penicilijum iz istod a imao je mozda dva mseca.
Takodje, nije bas zdravo da se bilo koje namirnice lisavas mesecima a posebno ne mlecnih proizvoda.
Probaj sa hipoalergenim mlekom, mom kumcetu tako resili.

Kakva je bila na moru?

Nista ne vjezbaj.
I Sofi bi se naljutila ako ne moze privuci jogran da dohvati igracku pa bi se migoljila kao crvic.Sa punih 7 je pocela sjediti sama i za koji dan je propuzala.
Vidjeces, za desetak dana usavrse nesto sto ti se cini da nece za mjesec.
Nisam nista vjezbala snjom, samo je pustila.

Na moru je bila za svaku pohvalu.
Na plazi se nije cula. Spavala, igrala se na ljezaljci, kolicima, spavala.. Odusevljavala se guzvom ukratko receno.
Temp nije prelazila 30 pa smo citav dan bili u hladovini.
Camac ne voli..slauf je odusevio.
Nocu je spavala u svom putnom kreveticu koji joj je kuci vrtic tako da nije bilo frke.
Produzili ljetovanje za par dana jer je bila bas dobra.

Mislis da jedino mleko sadrzi sastojke zdrave za kosti?
Sadrži recimo brokuli i kinoa, namirnice koje inače ne jedem tako često, a i lakše ujutru popiti dodatno šolju jogurta, zbog kalcijuma koji je zbog dojenja bitan.
Naravno da se mogu edukovati malo, promeniti navike ako mora. Ali i ja se slažem da ne treba tumbati i izbacivati čitavu grupu namirnica bez preke potrebe. To sam radila bezveze kad je beba imala grčeve, čitav spisak preventivno izbačenih namirnica, i mislim sad da mi je bio prilično glup potez. Njoj nije pomoglo ništa, a sigurno sam odmogla i sebi, možda i njoj.
Kad prođu sad problemi sa zatvorom, koji je muči već par dana, probaću da vidim ima li problema kakvih i promene kad ubacim ili izbacim mlečne proizvode. A valjda će i ti zubići više da niknu, da znam da nije nešto od toga.

Nista ne vjezbaj.
I Sofi bi se naljutila ako ne moze privuci jogran da dohvati igracku pa bi se migoljila kao crvic.Sa punih 7 je pocela sjediti sama i za koji dan je propuzala.
Vidjeces, za desetak dana usavrse nesto sto ti se cini da nece za mjesec.
Nisam nista vjezbala snjom, samo je pustila.

Na moru je bila za svaku pohvalu.
Na plazi se nije cula. Spavala, igrala se na ljezaljci, kolicima, spavala.. Odusevljavala se guzvom ukratko receno.
Temp nije prelazila 30 pa smo citav dan bili u hladovini.
Camac ne voli..slauf je odusevio.
Nocu je spavala u svom putnom kreveticu koji joj je kuci vrtic tako da nije bilo frke.
Produzili ljetovanje za par dana jer je bila bas dobra.

Tebi je Sofi divna. :) Sad je bila rođaka mm i kaže godišnji odmor nikad gori, mali je... ja ono nisam videla, toliko svojeglavo i živo dete sa godinu i po dana. Nakon pet minuta u parku sa njima bilo mi je jasno što. :lol: Ona je samo trčala za njim, držala mu lekcije, ne ovo, ni slučajno više ono, izvinjavala se svima redom, potpuni haos. :D
Stvarno su u ovom periodu najslađi a još uvek laki za saradnju.

Sadrži recimo brokuli i kinoa, namirnice koje inače ne jedem tako često, a i lakše ujutru popiti dodatno šolju jogurta, zbog kalcijuma koji je zbog dojenja bitan.
Naravno da se mogu edukovati malo, promeniti navike ako mora. Ali i ja se slažem da ne treba tumbati i izbacivati čitavu grupu namirnica bez preke potrebe. To sam radila bezveze kad je beba imala grčeve, čitav spisak preventivno izbačenih namirnica, i mislim sad da mi je bio prilično glup potez. Njoj nije pomoglo ništa, a sigurno sam odmogla i sebi, možda i njoj.
Kad prođu sad problemi sa zatvorom, koji je muči već par dana, probaću da vidim ima li problema kakvih i promene kad ubacim ili izbacim mlečne proizvode. A valjda će i ti zubići više da niknu, da znam da nije nešto od toga.

Zasto ne mozes jesti brokoli svaki dan? Zelenu salatu? U krajnjem tablete kalcijuma?
Ako si nastavila da pijes femibion 2 nakon porodjaja, i uzimas ga do kraja dojenja, ne moras da brines o tim stvarima
a izbacivanjem tih namirinica mozes uvelikome da pomognes svom detetu da lakse prebrodi tu alergiju.
Naravno da ces poceti jednom. Pa nije to zauvek

Zasto ne mozes jesti brokoli svaki dan? Zelenu salatu? U krajnjem tablete kalcijuma?
Ako si nastavila da pijes femibion 2 nakon porodjaja, i uzimas ga do kraja dojenja, ne moras da brines o tim stvarima
a izbacivanjem tih namirinica mozes uvelikome da pomognes svom detetu da lakse prebrodi tu alergiju.
Naravno da ces poceti jednom. Pa nije to zauvek

Ako ima smisla izbacivati onda ok, ako se to radi tek tako preventivno, ili bez opravdanog razloga onda je sasvim nepotrebno.
Baš me zanima da li se proteini kravljeg mleka nalaze u majčinom, ili samo u formi već izdeljenih aminokiselina na koji se način i prave te formule za decu sa alergijama? Ili je možda do netolerancije na laktozu? Opet pod uslovom da laktoza prelazi u majčino mleko?
I da li i kod alergija na neke druge namirnice važi isto pravilo, potpuno isključivanje te namirnice iz ishrane majke, ali i bebe bez provere nakon nekog perioda?

Pedja ima ekcem.
Razne smo obisli ali nismo ustanovili nikad na cega je tacno reagovao.
Mleko je bilo eliminasno iz mog menija a njemu nisam davala do godine.
Ja sam postepeno uvodila sebi jogurt sir itd... i on je posle godine pio cisto kravlje mleko.
Ekcem je dolazio i odlazio mimo toga.

Jedina ustannovljena alergija je na aditive.
Tako da on ne jede nista konzervisano, itd... doduse nikad i nije... niti mi to jedemo...
Sada pojede svasta ponekad... ali kad se negde nadjemo...

Njegov ekcem radi prema godisnjim dobima.

Ali zanemarimo njega, Eleni nisam davala kravlje mleko niti ad do godine... mozda je u necem probala ali sisala je uglavnom a ovo ostalo je bila cista degustacija...
Nemoj da zuris.
Pogotovo kad ti dete ima alergijske reakcije. Uspori sa svime. Nigde ta hrana nece pobeci

Što se mora nije teško. Sad sam uzela malo da čitam o tim alergijama i dojenju i nije baš to tako jednodimenzionalno kako sam zamišljala.
Ovo kod Katarine je brza reakcija bila, možda opasnija, ali laka za detektovanje. Mislim da su drugačije restriktivne dijete kod različitih tipova manifestacija alergija, možda je u ovom njenom slučaju i restriktivnija. Izbaciću onda dok ne odemo do lekara, a dalje ćemo videti.

Tebi je Sofi divna. :) Sad je bila rođaka mm i kaže godišnji odmor nikad gori, mali je... ja ono nisam videla, toliko svojeglavo i živo dete sa godinu i po dana. Nakon pet minuta u parku sa njima bilo mi je jasno što. :lol: Ona je samo trčala za njim, držala mu lekcije, ne ovo, ni slučajno više ono, izvinjavala se svima redom, potpuni haos. :D
Stvarno su u ovom periodu najslađi a još uvek laki za saradnju.

za sada je stvarno ok.
na moru recimo nije pravila problem, a prva dva dana kad smo se vratili kuci, haos.
ociti je bilo teze adaptirati se opet na kucu:lol:

i ja ocekujem haos poslije...kad se docepa svojih nogu...nit sta znaju a smo gone nekuda..

Back