Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo sinoć smo izbacili večeru, prvo buđenje da bi kakila je bilo malo posle ponoći, drugo u 6. Između, u 4 se uredno budila da bi sisala, sat možeš da naviješ po njoj. Bez obzira što je sisala poslednji put u ponoć. Sad verovatno ceo dan više neće imati stolicu, a mene glava boli koliko mi se spava.
Ne znam što se toliko poremetila. Redovno ima dosta sluzi u stolici, da nema neke veze sa zubićima? Ja sad sve pripisujem zubima. :D

Moze da bude
mada sam I ja sklona da sve pripisem zubicima

Mi smo Sari uvodili prvo jedan obrok, oko podne, pa posle kad sam uvodila drugi isao je jedan pre podne (nove namirnice) a druge isprobane popodne, i kad uvedes treci onda ispomeras da budu kao dorucak, rucak i vecera i na kraju uvodis uzine, pa ima ukupno 5 obroka, ali to nakon sto napuni godinu dana i izbacis dosta podoja..ostavis jedan-dva
Nego ne znam sto voce dajes uvece, mislim da to nigde ne preporucuju, ni za nas odrasle nije dobro..

Sutra uz kukova, prvi, tek sad sa 2 i po meseca i jace..valjda ce biti ok. Nogice su joj malo u varus, ali polozajni, radim vezbice, trebalo bi da deluju..

Mi smo Sari uvodili prvo jedan obrok, oko podne, pa posle kad sam uvodila drugi isao je jedan pre podne (nove namirnice) a druge isprobane popodne, i kad uvedes treci onda ispomeras da budu kao dorucak, rucak i vecera i na kraju uvodis uzine, pa ima ukupno 5 obroka, ali to nakon sto napuni godinu dana i izbacis dosta podoja..ostavis jedan-dva
Nego ne znam sto voce dajes uvece, mislim da to nigde ne preporucuju, ni za nas odrasle nije dobro..

Sutra uz kukova, prvi, tek sad sa 2 i po meseca i jace..valjda ce biti ok. Nogice su joj malo u varus, ali polozajni, radim vezbice, trebalo bi da deluju..
Kapiram da je preporuka da vocni obrok sadrzi onoliko supenih kasika koliko beba ima meseci. Ovo su stvarno male doze, vocem se zapravo lazemo da bi prihvatila hranu drugacijieg ukusa i teksture, jer i minimalna kolicina dodatog voca drasticno menja stvari, a i polako mozes da joj i to malo smanjujes i izbacujes nakon par obroka.
Prvo sam joj uvodila pirinac, pa povrce, pa sam sve vreme mislila da sam pocela previse rano da joj jos uvek taj refleks izbacivanja jezikom nije nestao, jer je mukica samo pljuckala kako joj sta stavim u usta, jos otvori usta sirom sa gadjenjem uz ono gggggg. Dok nisam probala sa vocem, tu je bila sasvim druga prica. Kako ima malo voca dodatog u rucku, vec moram da joj merim porcije da ne pojede previse.
Nije bas najpametnija ideja, ali hbg. Nema jos zubice da moze vocnim secerom da upropasti, ako uopste moze, drugi vocni obrok ni ne dobija, osim malo tog kroz laganje u rucku ili veceri. A kako bas cesto ima stolicu, nesto joj ne bih vise vlakna ni davala.

Sad je zavolela pirinac i to bas i rado jede bez dodataka voca, prihvatila je krompir, tikvice..., dok recimo sargarepu i dalje ne mari da vidi, ali i tu popusta.
Pirinac sam zato davala uz moje mleko, retko bas ad, i malo voca koje sam posle izbacila. Ali probala sam opet i sa malo banane, ne bi li malo prolongirala to budjene u sred noci, medjutim em glupa ideja koja je mogla da joj napravi zatvor, pa bih se tek posle pitala sta bih, em nikakvog efekta nije ni bilo. Osim sto mogu da zakljucim da tu bananu izbaci tek narednog dana, sudeci po sadrzaju stolice.
Definitivno nocu izbacuje rucak i pomerili smo juce rucak malo kasnije popodne, i tek je ujutru kakila. Milina, bez budjenja. Ali hbg, izgleda da cu morati da se drzim prepodnevnog obroka zbog alergija, i da se budim nocu... I da se nadam da ce vreme uciniti svoje.
Inace preslatka ti je cera. :) Ne znam sta znaci ovo u varus, vezbice pomazu sigurno sad u kojoj meri, sirok povoj verovatno po ovim vrucinama ne stavljate.

Hvala :) U varus polozaju, znaci idu stopala ka unutra. Ali rekli su mi da je to zbog polozaja u stomaku, nije imala dovoljno mesta, bili dva put kod fizijatra i samo vezbice da radim i da ce se to korigovati..
Siroki ne stavljam, stavljala par dana samo a onda krenule paklene vrucine pa nisam htela da je mucim zbog njihove starinske prakse, da se stavlja "za svaki slucaj" iako su i sami rekli da ako nesto nije u redu sa kukicima siroki nece resiti stvar.

Meni je stvarno tepko da poverujem da su naši lekari toliko van svih tokova da oni ne znaju ono što ceo svet, pa i mi ovde znamo. Stvarno bih volela da čujem od naših pedijatara objašnjenje za taj široki povoj.

Inače, ovih dana imala proliv, kenjka više nego obično. Naravno da sam pomislila da je to zbog zuba, međutim može biti i alergija na ad mleko. Taman sam postala pagmatična, što bih se cimala sa izmuzavanjem pa je išlo uveče uz pirinčane pahuljice dva dana zaredom, i jednom prekjuče kad je na kratko pooštrila štrajk, da bih tek večeras povezala da joj odmah nakon ad mleka izlaze jarko crvene fleke oko usta i po bradi.
Ko je beše pominjao, čije dete je imalo reakciju na mleko? Koja je dalja procedura, obustava naravno ad mleka, ili da se proba za nedelju dve opet da se da da potvrdi alergija, šta sa sirom i jogurtom, kad se oni uvode, što kasnije, je l se za ovo ide kod pedijatra jer nam je sledeća zakazana kontrola za preko dva meseca?

Ako se crveni oko usta to je ozbiljna reakcija.
Moj medo je imao ekcem ali nikad nije reagovao tim crvenilom oko usta.

Obustavi neke dve nedelje. Konsultuj alergologa. Pa ces opet pokusati...
mada ja ne bih... dojis, nemas razloga za uvodjenjem ad mleka. Cak je bolje dati punomasno od ad. Ili jogurt.

Nije to za igru, ume i gusenje da ih uhvati ako burno reaguju. Ne treba se igrati.

Ma mrzelo me da beležim šta je koji dan jela i promene. Juče sam prvi put posle večere primetila to crvenilo i opet iskomentarisala da je to upala kože oko usana zbog zuba, sve gura u usta i stalno balavi, međutim večeras opet i to posle mleka isto. Bukne odmah i smiri se potpuno za sat vremena. Uopšte ne mogu da se setim prekjuče to kad sam joj dala jel bilo promene i ono ranije kad sam joj baš retko dala, bilo možda tri puta sve ukupno. I videlo se da je muči stomak, i kad hoću da je uspavam ume blago da se grči ponekad. Ja dok ukapiram.
Znam da te brze alergijske reakcije na mleko mogu da budu baš opasne, moguća je i anafalaksija, još takve alergije se ne prerastu, ostaju doživotno.

Ih, srećom ne mora za sada naročito što se sva ta pakovanja bacaju tri nedelje po otvaranju, ali mi je prilična olakšica kad ulete gosti kao ova dva dana, brza varijanta i što je najbitnije bez pritiska hoće li mleka biti, hoće li krenuti...
Ne znam koja je dalja procedura, zbog mlečnih proizvoda koji se uvode redom.

Pa sto si joj davala sa ad mlekom pahuljice, ako ga nije nikad pila vec samo sisa? Da, to crvenilo lici na alergiju..sto bi se zaebavala sad sa isprobavanjem raznih ad mleka, da vidis na koje ne reaguje..ali ajd
Ako ti je cimanje da se izmlazas (mada to uopste ne mora biti velika kolicina) onda mozes pahuljice mesati sa vodom u kojoj si skuvala vockicu neku..

Od mlecnih proizvoda se prvo uvodi jogurt, sa punih 7 meseci vec moze..

Meni je sad sve velika količina. Nije bilo ranije kad sam bila u hiperprodukciji, sad mora mleko da krene, pa to nekad ume da zeza, pa moraju grudi da budu i pune jer ona gubi brzo strpljenje ako naleti na prazne, a mleko ne krene odmah, pa bem ti više i izmuzavanje i gledanje na sat i pipkanje grudi, još kad dolaze gosti pa si ceo dan pod adrenalinom da sve stigneš jer je meni kuća poslovično u haosu :lol: i tako... neće joj biti ništa od malo ad mleka, meni fina olakšica. Računam i pila je ad u porodilištu, još razmišljam kako ad nisam isprobavala tri dana za redom i još joj uveče dajem i eto...
Nekako mi je to uvek i bilo rezervno rešenje iz rukava da me malo rastereti pritiska kad počnu problemi, da uvek imam u kući da mogu da joj smućkam kad krene neka frka. Sad je to baš zeznuto.
Nego ona puni sedam meseci sledeće nedelje, da joj pomerim to isprobavanje jogurta dok ne odemo do lekara? Moći ću da je vodim tek oko sredine septembra, osim naravno ako ne mora ranije.

A to misliš, ja sam štreber, odmah otvorim knjige, kaže ako se sumnja na reakciju ponoviti namirnicu nakon nekog vremena, ako opet odreaguje nema dileme. Još nisam bila sigurna da je alergijska reakcija, pazila sam oko uvođenja namirnica ali uopšte nisam očekivala reakciju. Što više čitam sigurnija sam da nema sumnje da je crvenilo alergija, za proliv i kenjkanje još nisam sigurna šta je samo može biti i na pirinač iako on kao i nije neki alergen.

Ih, srećom ne mora za sada naročito što se sva ta pakovanja bacaju tri nedelje po otvaranju, ali mi je prilična olakšica kad ulete gosti kao ova dva dana, brza varijanta i što je najbitnije bez pritiska hoće li mleka biti, hoće li krenuti...
Ne znam koja je dalja procedura, zbog mlečnih proizvoda koji se uvode redom.
Moras sebi jedno da PODVUCES najbitnija si TI i Tvoja BEBA.
Jbe ti se za goste. Sipaj im smoki i vodu. Ako ne razumeju nek se teraju.
Jedno je ako ti zelis da joj dajes ad. Drugo je ako joj dajes to zbog gostiju. Pa nisu ti oni bitniji od nje.
Meni je sad sve velika količina. Nije bilo ranije kad sam bila u hiperprodukciji, sad mora mleko da krene, pa to nekad ume da zeza, pa moraju grudi da budu i pune jer ona gubi brzo strpljenje ako naleti na prazne, a mleko ne krene odmah, pa bem ti više i izmuzavanje i gledanje na sat i pipkanje grudi, još kad dolaze gosti pa si ceo dan pod adrenalinom da sve stigneš jer je meni kuća poslovično u haosu :lol: i tako... neće joj biti ništa od malo ad mleka, meni fina olakšica. Računam i pila je ad u porodilištu, još razmišljam kako ad nisam isprobavala tri dana za redom i još joj uveče dajem i eto...
Nekako mi je to uvek i bilo rezervno rešenje iz rukava da me malo rastereti pritiska kad počnu problemi, da uvek imam u kući da mogu da joj smućkam kad krene neka frka. Sad je to baš zeznuto.
Nego ona puni sedam meseci sledeće nedelje, da joj pomerim to isprobavanje jogurta dok ne odemo do lekara? Moći ću da je vodim tek oko sredine septembra, osim naravno ako ne mora ranije.

Radi kompresije. Pomocice ti.
Opusti se

Meni je premali stan i ima neki debilan raspored za taj luksuz da zbrišeš i predahneš. Ali jesam neki teški neurotičar, nekad se i sama pitam šta mi je više, samo nešto šizim i dramim. Ne sećam se uopšte da li sam ranije bila ovakva.
Te kompresije kad pokušam, njoj samo remetim svaki put kad pritisnem jer gubi vakum pa mora ponovo da hvata, a ne bih da je ljutim. :lol:

Ja sam kasice pravila sa vodom pa onda sa jogurtom- dukatos ili granice.
On nije voleo ad mleko u kasicama cak ni u cokolinu iako je pio ad mleko od 7. meseca.
Takodje rekose mi da je redja reakcija na jogurt nego na kravicu.
Ja bih probala sa jogurtom ali ujutru naravno.

Meni je premali stan i ima neki debilan raspored za taj luksuz da zbrišeš i predahneš. Ali jesam neki teški neurotičar, nekad se i sama pitam šta mi je više, samo nešto šizim i dramim. Ne sećam se uopšte da li sam ranije bila ovakva.
Te kompresije kad pokušam, njoj samo remetim svaki put kad pritisnem jer gubi vakum pa mora ponovo da hvata, a ne bih da je ljutim. :lol:

Konsultuj se sa dr oko ad mleka koje je za aergiji sklonu decu. Ima raznih, moja kuma je kupovala NAN HA:
http://shop.aksa.rs/nestle-mleko-ha1-400g.html
mislim da je u tempu jeftinije nesto.

Back