Mi smo Sari uvodili prvo jedan obrok, oko podne, pa posle kad sam uvodila drugi isao je jedan pre podne (nove namirnice) a druge isprobane popodne, i kad uvedes treci onda ispomeras da budu kao dorucak, rucak i vecera i na kraju uvodis uzine, pa ima ukupno 5 obroka, ali to nakon sto napuni godinu dana i izbacis dosta podoja..ostavis jedan-dva
Nego ne znam sto voce dajes uvece, mislim da to nigde ne preporucuju, ni za nas odrasle nije dobro..
Sutra uz kukova, prvi, tek sad sa 2 i po meseca i jace..valjda ce biti ok. Nogice su joj malo u varus, ali polozajni, radim vezbice, trebalo bi da deluju..
Kapiram da je preporuka da vocni obrok sadrzi onoliko supenih kasika koliko beba ima meseci. Ovo su stvarno male doze, vocem se zapravo lazemo da bi prihvatila hranu drugacijieg ukusa i teksture, jer i minimalna kolicina dodatog voca drasticno menja stvari, a i polako mozes da joj i to malo smanjujes i izbacujes nakon par obroka.
Prvo sam joj uvodila pirinac, pa povrce, pa sam sve vreme mislila da sam pocela previse rano da joj jos uvek taj refleks izbacivanja jezikom nije nestao, jer je mukica samo pljuckala kako joj sta stavim u usta, jos otvori usta sirom sa gadjenjem uz ono gggggg. Dok nisam probala sa vocem, tu je bila sasvim druga prica. Kako ima malo voca dodatog u rucku, vec moram da joj merim porcije da ne pojede previse.
Nije bas najpametnija ideja, ali hbg. Nema jos zubice da moze vocnim secerom da upropasti, ako uopste moze, drugi vocni obrok ni ne dobija, osim malo tog kroz laganje u rucku ili veceri. A kako bas cesto ima stolicu, nesto joj ne bih vise vlakna ni davala.
Sad je zavolela pirinac i to bas i rado jede bez dodataka voca, prihvatila je krompir, tikvice..., dok recimo sargarepu i dalje ne mari da vidi, ali i tu popusta.
Pirinac sam zato davala uz moje mleko, retko bas ad, i malo voca koje sam posle izbacila. Ali probala sam opet i sa malo banane, ne bi li malo prolongirala to budjene u sred noci, medjutim em glupa ideja koja je mogla da joj napravi zatvor, pa bih se tek posle pitala sta bih, em nikakvog efekta nije ni bilo. Osim sto mogu da zakljucim da tu bananu izbaci tek narednog dana, sudeci po sadrzaju stolice.
Definitivno nocu izbacuje rucak i pomerili smo juce rucak malo kasnije popodne, i tek je ujutru kakila. Milina, bez budjenja. Ali hbg, izgleda da cu morati da se drzim prepodnevnog obroka zbog alergija, i da se budim nocu... I da se nadam da ce vreme uciniti svoje.
Inace preslatka ti je cera.

Ne znam sta znaci ovo u varus, vezbice pomazu sigurno sad u kojoj meri, sirok povoj verovatno po ovim vrucinama ne stavljate.