Čekaj bre čičak, lepo pitah ovde gde se informišete o uvođenju ishrane. Po pravilima na koje sam ja naišla belance je samo tek sa godinu dana, žumance je bitno tempirati tako da bude pre neke vakcine koje se uzgaja na žumancetu, da ne bi bio karambol da li je reakcija na žumance ili vakcinu ili neka dobitna kombinacija. Ona se prima sa 12-13 meseci nisam sigurna, nisam sigurna ni da li je to mmr. Može da se uvede mislim sa punih 8 meseci, za mlečne proizvode jogurt i mladi sir sam nailazila na oprečne informacije, negde sa punih 7, negde sa punih 9 meseci, za pavlaku isto, dve kafene kašičice, od punih 6, preko punih 8, do punih godinu dana.
Valjda treba malo taktizirati, da se ne poklope alergeni koji mogu da izazovu sporu alergijsku reakciju, tipa povremeno proliv i grčevi, a da ne znaš od čega je, mleko i gluten, pa je najbolje dati jedan mesec jedno, drugi drugo, a onda i žumance i da se uklopi sa tom vakcinom. Žumance se daje ono po malo, traje dvadesetak dana to isprobavanje. Ako u porodici postoje alergije, samim tim i kod deteta je veći rizik, sve se pomera za kasnije.