Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na rođenju 56cm, 3750g, sa 6 meseci 71cm, 7500g.
Vodu slabo pije, pa sam danas bazala po netu zbog voćnih sokova, mislila sam da makar tako probam da uvećam količinu tečnosti koju unosi zbog vrućina od jabuke i breskve u odnosu 1:1sa vodom, jer evo ja ni dan danas ne znam da li ona dovoljno sisa, imam li dovoljno mleka. Taman se malo opustim, opet neće da sisa, sisa kratko, a onda se završi plakanjem, pa sad lupaj glavom o zid što.
I eto, čitam o sokovima i zabolela me glava od raznih priča treba/ne treba...

Pa ona je skroz kako treba. Endi je sisao po10 min na svakoj dojci pa sledeci put za 3 sata.

Bebe u drugom mesecu dobijaju grceve. Ima li neko savet kako olaksati? Ima li istine da caj od kima pomaze?

Ja sam maleckoj davala cajeve, kojekakve kapi protiv grcica, nista joj nije pomagalo.
Jedino sto je moglo da je umiri topla krpica na stomacic, i radili smo vezbice s nogicama prema stomaku pa nazad, i tako stalno dok se dobro ne isprdi :mrgreen: tek tad se smiri.

Bebe u drugom mesecu dobijaju grceve. Ima li neko savet kako olaksati? Ima li istine da caj od kima pomaze?

Nama kim nije pomogao, zvanična preporuka jeste probiotik, ima Biogaia, ne znam ima li kod nas još neki, grejanje stomaka, onda vežbe ako ima ko da ti pokaže kako, ali ne na pun stomak. A ima i raznih preparata na tržištu, Espumisan kapi, Enterokind homeopatske kapi... Ja sam išla ovim redom i tek je Enterokind pomogao prilično, preporučili su mi ga ovde. Žao mi je samo što ranije nismo počeli sa njim.
Kreni nekim redom, pa nešto će pomoći. Baš su različita iskustva sa tim preparatima.

Samo kalendar. :lol:
Kako je prošla vakcina? Ni ja ne volim te vakcine, a neverovatno kako se pred svaku namešta da razmišljam da li je kod nje virus u inkubaciji.

Primila je ni osetila nije. Bukvalno nista. Ni pomerila se nije.
Ali sad cu da brinem narednih mesec dana. Bas ne volim vakcine

Vi to školski. Ona sisa minut, sad prebacila nešto na preko tri sata pa bude aj tri minuta. Jedino kada nikako da krene mleko malo, pa duže traje, a tad je na granici da šizne svaki čas i odustane ako treba toliko da se muči. :)
Ali super napreduje,nemas zasto brinuti. Patronazna je savetovala tako, mada da on nije takav Svajcarac,pojede koliko hocee I nista van termina mogla je s

- - - - - - - - - -

Vi to školski. Ona sisa minut, sad prebacila nešto na preko tri sata pa bude aj tri minuta. Jedino kada nikako da krene mleko malo, pa duže traje, a tad je na granici da šizne svaki čas i odustane ako treba toliko da se muči. :)
Ali super napreduje,nemas zasto brinuti. Patronazna je savetovala tako, mada da on nije takav Svajcarac,pojede koliko hocee I nista van termina mogla je savetovati koliko joj volja.

Zene za mesec dana mi je termin, pa imam pitanje oko dojenja, ako mozete da mi pomognete.
Dojenje na zahtev znaci da svaki put kad beba zaplace dajem joj da sisa, tako ce mi se i mleko uspostaviti brze?
E sad kako uklopiti dojenje na zahtev i dojenje na 3 sata kako savetuju, to mi nije jasno? Kako ste vi radile?

Zene za mesec dana mi je termin, pa imam pitanje oko dojenja, ako mozete da mi pomognete.
Dojenje na zahtev znaci da svaki put kad beba zaplace dajem joj da sisa, tako ce mi se i mleko uspostaviti brze?
E sad kako uklopiti dojenje na zahtev i dojenje na 3 sata kako savetuju, to mi nije jasno? Kako ste vi radile?

Stvar je u tome sto neke bebe traze cesce da klopaju u prvih par meseci a druge ko moj sin sike na 3 sata. Videces kako ce bebac traziti.

Dojis na zahtev tj.kad dete place
kasnije, kad se uspostavi ponuda i potraznja, sve dodje na svoje
mada ja nikada nisam gledala na sat, dojila sam kad god je trazila

Ima li neki način da se beba odvikne od kakanja noću. Dnevno ima 1-3 stolice, noću zato ne preskače, posle presvlačenja naravno ne može da se uspava sigurno jedno sat vremena ili više.
Počelo je pre par dana, nedelju do desetak i podudarilo se sa uvođenjem večere koju sam uvela mesec dana nakon početka uvođenja čvrste hrane. Nema nekih problema, ništa je ne muči čini mi se, osim što se budi noću da bi kakila, ili jela pa usput i kakila.
Oma li neki način za odvikavanje, neka bajalica, ja sam mrtva umorna ionako od njenog otkrivanja noću, samo mi je još ovo falilo.

Eto, opet druge škole. Ja na više mesta čitala da večera ide druga, naročito što je zgodno da bi beba prestala da se budi noću da jede, što je radila povremeno, istina kad joj se poremeti ritam. Idu pirinčane pahuljice sa mojim mlekom, sa ili bez sasvim malo voća pre poslednjeg podoja. Međutim kod nas to baš i ne pali, redovno se noću budi da bi sisala, jedino što su pune pelene, i što se vidi da lepo napreduje. Tu večeru jedino nešto i jede. Ručak u podne obično izmrljavi zbog namirnica na koje se još nije navikla i nove koje joj nisu baš drage, krompir, karfiol, šargarepa, tikvice...
Što sad večera poslednja? Sećam se da si ti pričala da si uvodila drugim redom, ali se ne sećam kojim.
Da, mi još kasno i ležemo, kasno joj i dajem da večera, oko 8. Oko pola 9ako ćemo pravo. :lol:

Poslednja izmena:
Aha, sad sam našla kako si ti uvodila. To me je i zbunilo, što nigde nisi pomenula žitarice koje gde god sam čitala guraju se za večeru. Ima dosša bezglutenskih žitarica, mi sno još uvek na pirinču samo, a u plsnu je tek uvođenje ostalih, proso, kukuruz, kinoa, već ovas i ječam mislim da imaju malo glutena, tipa u tragovima. Kad si žitarice uvela?

Da, i drugi zgodan razlog što je dobro uvesti večeru je taj što u večernjim satima žene imaju najmanje mleka.

Zene uvek imaju dovoljno i vise mleka, sve to zavisi samo od bebinog ritma.
Zitarice nisam posebno uvodila. Kod Pedje sam samo pirincane mozda dvaput napravila.
A Eleni sam odmah sunula 6corn.
Inace ne jedemo puno raznovrsnih zitarica pa se nisam na njih fokusirala.

Probaj pomeriti veceru za ranije.

Eto, opet druge škole. Ja na više mesta čitala da večera ide druga, naročito što je zgodno da bi beba prestala da se budi noću da jede, što je radila povremeno, istina kad joj se poremeti ritam. Idu pirinčane pahuljice sa mojim mlekom, sa ili bez sasvim malo voća pre poslednjeg podoja. Međutim kod nas to baš i ne pali, redovno se noću budi da bi sisala, jedino što su pune pelene, i što se vidi da lepo napreduje. Tu večeru jedino nešto i jede. Ručak u podne obično izmrljavi zbog namirnica na koje se još nije navikla i nove koje joj nisu baš drage, krompir, karfiol, šargarepa, tikvice...
Što sad večera poslednja? Sećam se da si ti pričala da si uvodila drugim redom, ali se ne sećam kojim.
Da, mi još kasno i ležemo, kasno joj i dajem da večera, oko 8. Oko pola 9ako ćemo pravo. :lol:

brankich, zato ti I kaki
ako ti njoj das u pola devet mlecno sa nekom vockicom, pa naravno da ce da je protera
ako vec neces da je izbacis, pomeri je ranije da ti bude vecera, da ako ce da kaki, to uradi pre spavanja

Evo sinoć smo izbacili večeru, prvo buđenje da bi kakila je bilo malo posle ponoći, drugo u 6. Između, u 4 se uredno budila da bi sisala, sat možeš da naviješ po njoj. Bez obzira što je sisala poslednji put u ponoć. Sad verovatno ceo dan više neće imati stolicu, a mene glava boli koliko mi se spava.
Ne znam što se toliko poremetila. Redovno ima dosta sluzi u stolici, da nema neke veze sa zubićima? Ja sad sve pripisujem zubima. :D

Zene uvek imaju dovoljno i vise mleka, sve to zavisi samo od bebinog ritma.
Zitarice nisam posebno uvodila. Kod Pedje sam samo pirincane mozda dvaput napravila.
A Eleni sam odmah sunula 6corn.
Inace ne jedemo puno raznovrsnih zitarica pa se nisam na njih fokusirala.

Probaj pomeriti veceru za ranije.

Možda loš odabir reči da imaju manje mleka, mada sam ponovila samo ono što je već floskula. Grudi ipak budu praznije uveče, nekad i potpuno splasnu, može i mleko tad teže da nadolazi. Fakat da sam uveče jedno vreme uvodila radžu kao antistres terapiju. :lol:
I mi sa žitaricama prilično jednolično, osim sporadično i na kratko kad se nešto primim na zdravu hranu i dijetu. Htela sam da mesim kao i bezglutenski domaći hleb dok nisam videla koliko bi me to zadovoljstvo koštalo. Ništa ne fali hlebu Sava. :D

Back