Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Klarita, imaš blizančiće? Nisam znala. Divno, sada znam koga ću da davim i gnjavim sa pitanjima, da mi prenese svoje iskustvo :whistling:
:lol:

Nemoj da te brine što se još uvek noću bude, to su deca, nisu slova iz udžbenika pa da svi budu isti :) Verovatno ogladne i zato se probude, pojačaj im večeru.
Mada, moji stariji su jeli duplo više od vršnjaka u tom periodu, i ja sam pravila kašice sa ogromnim količinama svakojakog povrća i mesa ( npr. skuvam u supi ( naravno, solim tek nakon što odvadim za njih ) krompir, šargarepu, peršun, celer, kelerabu, karfiok, brokoli, crni i beli luk, i pored toga npr juneću rozbratnu,računajući da će imati kašicu i za sutra... i bude šipak za sutra, 500 ili 700 grama hrane smaže za jedan dan :lol: ) pa su mi se klinci opet budili noću da klopaju mleko. I nisu bili buce :)
Nije svako dete isto...

Evo, blizanci sada klopaju pa rasturaju, ljubi ih majka :D
Prvo sisaju, oboje. Pa im u startu napravim po 100 ml mleka . Onda dodajem po 50 ml svakome, a neretko i još 50. To je ukupno 150 ili 200 ml samo adapritanog. A gde je ono što su posisali, a što ne mogu da izmerim koliko su pojeli? I tako na svaka 2,5 do 3 sata. Noću dva puta obavezno jedu.
A na kutiji piše da u ovom periodu treba da imaju 6 obroka dnevno po 100 ml !
Inače imaju po mesec i po, maleni su još :D

Juče ih je baba merila na kuhinjskoj vagi :lol: Mihajlo ima 4650 g, a Nevenica 4350 g. Doduše, obučeni i taze presvučeni, znači, pelene nisu bile teške. Hajde, da računam da objektivno imaju i 300g manje nego što je vaga pokazala, pa su opet fino dobili.
Na prvoj kontroli, 7. avgusta, on je imao 3300, a ona 3100 g
Sedeća kontrola je 10. septembra, baš me zanima koliko će tada da pokaže vaga :lol:

Diiivno, i tvoji su blizanci! Super, bas znaci kada sa nekim mozes da podelis iskustva. Koliko meseci imaju tvoji?Masala, super ruckaju, nek su zivi i zdravi! Evo sad videh da si napisala da imaju mesec i po. Duse male medene. Super su oni tebi. Moji rodjeni mali, decak sa 2290, a devojcica 1690. Sa 7 meseci on 8,500, a ona 7,300. Dr kaze da su napredni.
Super, draga, druzimo se onda. Ako sta zatreba, tu smo. Ljubi nam drugare

Pomagajte!

Ona vristi histericno celu noc I dan.
Ja ne mogu po celu noc da je dojim, bradavice me uzasno bole a ona vristi i vristi I vristi I pre I posle podoja.
Ni sirot Medo ne moze od nje da spava. Dete ceo dan nenaspavano. Bas mi ga zao.
Ja predjem u drugu sobu, skroz drugi kraj I dalje cujem nju kako vristi. Muz joj ne moze nista. Moze je samo nosati.
Preko dana isto vristi. Sem kad se nosi I hoda. Cak ako stanes pocinje plac.

Mislim da je nesto boli. Da li je moguce da su zubi? Toliko da bole?
Jer ona bas place. Suze joj idu.

Ima tu I besnila I razmazenosti ali ne mogu da verujem da je samo to.
Npr.sednem je u hranilicu I dam igracku, okrenem se da odem da operem ruke ona pocne da vristi, cim me ne vidi. Vratim se nista. Opet odem vristi

Danas sam ozbiljno razmisljala da odem I kupim bensedin. Za uvece.
Jel to pomaze?
Nisam ga nikad pila ali ne mogu vise, nervni slom cu dobiti

Ne znam sta da radim?
Nocu ne spavam, danju sam slomljena, umorna sam... danas zamalo nisam zaplakala u radnji, od umora. Kao prebijena macka samo se vucem

Pomagajte!

Ona vristi histericno celu noc I dan.
Ja ne mogu po celu noc da je dojim, bradavice me uzasno bole a ona vristi i vristi I vristi I pre I posle podoja.
Ni sirot Medo ne moze od nje da spava. Dete ceo dan nenaspavano. Bas mi ga zao.
Ja predjem u drugu sobu, skroz drugi kraj I dalje cujem nju kako vristi. Muz joj ne moze nista. Moze je samo nosati.
Preko dana isto vristi. Sem kad se nosi I hoda. Cak ako stanes pocinje plac.

Mislim da je nesto boli. Da li je moguce da su zubi? Toliko da bole?
Jer ona bas place. Suze joj idu.

Ima tu I besnila I razmazenosti ali ne mogu da verujem da je samo to.
Npr.sednem je u hranilicu I dam igracku, okrenem se da odem da operem ruke ona pocne da vristi, cim me ne vidi. Vratim se nista. Opet odem vristi

Danas sam ozbiljno razmisljala da odem I kupim bensedin. Za uvece.
Jel to pomaze?
Nisam ga nikad pila ali ne mogu vise, nervni slom cu dobiti

Ne znam sta da radim?
Nocu ne spavam, danju sam slomljena, umorna sam... danas zamalo nisam zaplakala u radnji, od umora. Kao prebijena macka samo se vucem
Отидите код лекара, могуће да је стварно нешто боли, а да нису зуби.
Нека је докторица прегледа, испипа, можда има неки стваран разлог, а да нису зубићи, или бес?!?

beba ti je zrela za uvodjenje nemlecne hrane....
Poceli smo.
Nudim joj kasice... ali nije nesto odusevljena... pojede par kasikica ali I dalje pljuje
Ja sad vise ne znam jel ja ocekujem da pojede pola teglice ili ona ok pojede za pocetak ili sam umorna pa ne mogu da skontam koliko treba da pojede.
Nista se ne secam vise.

Vodu joj dajem na flasicu, nju pije samo tako. Prvo se napije pa posle zulja zube I sva bude mokra
Vodu bas voli
Отидите код лекара, могуће да је стварно нешто боли, а да нису зуби.
Нека је докторица прегледа, испипа, можда има неки стваран разлог, а да нису зубићи, или бес?!?

Isli smo 19.8 na vakcinu I pregledala je. Bejase sve ok

čičak, to je bilo pre nedelju dana, može svašta da se promeni. kuma moje sestre ima bebu od mesec i po. na prvoj kontroli rekla dr je da je grlo malo crveno, ali ništa strašno, da nastavi što češće da sisa, klasična priča na prvoj kontroli. dva dana nakon toga mali počeo da plače i vrišti neprestano, i tako 3 dana. ona više nije znala šta će i opet odu kod dr, kad ono upala oba uha :(

I ona sisa kao sumanuta. Prava rec.
Po celu noc. Po ceo dan. Samo trazi.

Ali ne mogu joj odjednom sasuti celu kasicu u nju? Ili mogu? 100g?
Bojim se da joj napravim jos veci problem...

Ja joj dam da rucka pa onda sisa... ili obrnuto...

Ma kod mene je haos zivi...
Njih dvoje, muz radi ceo dan, bratov mali, moji... svi dolaze I odlaze po zelji... svi nesto traze svi nesto hoce... a ja nemam zivaca ni za sebe ne za njih...
Od nosanja mi iskoci bruh, pa me boli kao vrag, kicma me odvaljuje cim sam dugo u setnji, glava boli od neispavanosti, sise od njenog neprekidnog sisanja

Njih dvoje, muz radi ceo dan, bratov mali, moji... svi dolaze I odlaze po zelji... svi nesto traze svi nesto hoce... a ja nemam zivaca ni za sebe ne za njih...
Od nosanja mi iskoci bruh, pa me boli kao vrag, kicma me odvaljuje cim sam dugo u setnji, glava boli od neispavanosti, sise od njenog neprekidnog sisanja
Да није скокић?
И кроз неколико дана кад све се деси и прође, обе прогледате!:)

Sad ce 7 meseci. Mislila sam da smo skokic vec prosle. Tj.ona se ponasa ovako zadnjih mesec dana. Samo je sad sve gore I gore

A nemam pojma jel da je I popodne nudim hranom?

Čičak, meni su i Mic i Kića sa 7 meseci jeli 2, a vrrrrrrlo često i 3 nemlečna obroka dnevno. Plus mlekce, naravno.

Ješno ti je dete, daj joj konkretno da jede, od samog mleka se "tanko kaki" :)

Otidite kod dr nek je pregleda.

Slobodno joj daj celu porciju pre podne.
Smuti po uputstvu sa vodom, caje, sokom, ad mlekom tih 13-150ml pa koliko pojede pojede.
Ja sam uz kasica obrok nisam nudila siku.
Prati dal ima reakciju na kasicu ako nema daj joj sutra pre i popodne a izmedju joj daj mlecni obrok.

Ako mozes gledaj da to zaista bude obrok a ne kad god zakuka, prosto da bi utvrdila da li je gladna, ili joj treba uteha zbog zubica ili samo hoce 300% posto tvoje paznje.
Ako je ovo trece, stavi je u njihalicu da te vidi ali da ne sedis naspram nje i pustaj joj muziku, moj sin voli
kako vidi Veverane zaboravi na nas :)

Probacu. Sve cu probati.
Tesko je nahraniti je. Malo pojede. A stalno kuka. I ona kad posisa bude malo mirna. Bude malo zadovoljna.
Obicno je tad I nosamo.

Ma moram je nauciti da jede.

A I to mi zeznuto zbog mede. On dete ljubomoran. Pa cim vidi da sam joj nesto skuvala, sve joj pojede.
Ja juce skuvala za dva dana I stavila u teglice, on pita Mama mogu da pojedem ovo? Mozes pile. I sve smaze. :)
Kaze seki ne treba. Ahahahhaah...

Probacu. Sve cu probati.
Tesko je nahraniti je. Malo pojede. A stalno kuka. I ona kad posisa bude malo mirna. Bude malo zadovoljna.
Obicno je tad I nosamo.

A I to mi zeznuto zbog mede. On dete ljubomoran. Pa cim vidi da sam joj nesto skuvala, sve joj pojede.
Ja juce skuvala za dva dana I stavila u teglice, on pita Mama mogu da pojedem ovo? Mozes pile. I sve smaze. :)

U cemu je hranis? Sta joj kuvas? Sto joj kuvas za dva dana? Ja sve ujutru pravim, kasicu, rucak, samo voce blendam pred klopu.

Jel ima kogod da je malo animira kad jede?
Moj klinac voli da jede u drustvu. Tipa sedi u stolicici ili u jastuku za dojenje a pored njega, njegov tata ili neko od mojih roditelja doruckuje/ruca vecera.
Kad jede sam u zavisnosti dal mu se svidja sve pojede ko lutka a ko nije ljubitelj (citaj tikvice :))) onda pojede pola pa krene da zeki i tad neko preuzme ili ako smo sami, pustamo mjuzu, tv... i da voli da jede crvenom kasikom, narandzastu trpi a plavom nista nece da pojede?!?
Znam da je Medi tesko jer je mali i da je ljubomoran jer mora da te deli, ali mozda bi on kao stariji brat mogao da uleti kao primer ;)
On bi verovatno bio ponosan, veliki decak pomaze mami...

Poslednja izmena:
Probacu. Sve cu probati.
Obicno je tad I nosamo.

Апетит!!!
:cepanje:
:tambalamba:

U cemu je hranis? Sta joj kuvas? Sto joj kuvas za dva dana? Ja sve ujutru pravim, kasicu, rucak, samo voce blendam pred klopu.
Jel ima kogod da je malo animira kad jede?
Moj klinac voli da jede u drustvu. Tipa sedi u stolicici ili u jastuku za dojenje a pored njega, njegov tata ili neko od mojih roditelja doruckuje/ruca vecera.
Kad jede sam u zavisnosti dal mu se svidja sve pojede ko lutka a ko nije ljubitelj (citaj tikvice :))) onda pojede pola pa krene da zeki i tad neko preuzme ili ako smo sami, pustamo mjuzu, tv... i da voli da jede crvenom kasikom, narandzastu trpi a plavom nista nece da pojede?!?
Znam da je Medi tesko jer je mali i da je ljubomoran jer mora da te deli, ali mozda bi on kao stariji brat mogao da uleti kao primer ;)
On bi verovatno bio ponosan, veliki decak pomaze mami...
U hranilici. Povrce. Sad sam pocela I jabuku I krusku.
Prvi put sam skuvala za dva dana, ostalo puno, rekoh taman ne moram sutra. Jer ne stizem! Kad ono moram.

Znas kako, ja sam prilicno stroga. I kod mene postoje pravila.
Sa medom nisam imala problema, sednem ga, jede (nema zabave nema tv nema animiranja), zna se kad je I gde vreme za jelo, obrisem posle jela I gotovo.
A s njom ne stizem I nemam strpljenja nego samo zbrzavam jer uvek trka frka... ali cim medo krene u vrtic dovescu je u red...
Slazem se da je lepse u drustvu, I da gleda kako drugi jedu... ali nemam dve hranilice...
I to cu gledati da resim, da uzmem onu sto ide na stolicu.

Pojela je za ceo dan recimo prst kasice, mislim toliko fali, nemam pojma koliko je to kolicinski ali valjda je ok za pocetak?

Čičak, meni su i Mic i Kića sa 7 meseci jeli 2, a vrrrrrrlo često i 3 nemlečna obroka dnevno. Plus mlekce, naravno.

Ješno ti je dete, daj joj konkretno da jede, od samog mleka se "tanko kaki" :)
nece biti da je gladna pa da vristi dan i noc, ako vec sisa ko syumanuta kad zeli
i mi smo poceli sa sest meseci s nemlecnom pa nismo imali ove epizode
ili ce biti da su zubi ili ne daj boze upala uha
ili jedonostavno skup svega npr zubi i malo razmazenosti
pa da besni jer hoce u ruke ili sta god...
ima dece koja nece nemlecnu pa samo sike godinu celu pa se ne sasuse....

ja danas u univeru svratila po vodu, znaci za koji dan punimo mesec dana, i ona krece da place... a prodavacica "jao da nije ona zedna?" :lol: rekoh, evo da platim akva vivu odma cu je napojiti :mrgreen:

ma nama je kasno da to isprobamo, a i nema potrebe vise
moja tetka je unuku svoju povijala u neki tanji prekrivac
jer drukcije nije htjela spavat; prekidala je sebi san stalno udarajuci se rucicama po licu...
puno bi to lakse i udobnije bilo da smo imali nesto ovakvo za kupit
a meni je jucer odlicno posluzila kod dojenja na aerodromu
jer je meka,ugodna, velika i Iskri ne smeta kad je prekrijem
zapravo, povlaci je rucicama ka sebi : )

U hranilici. Povrce. Sad sam pocela I jabuku I krusku.
Prvi put sam skuvala za dva dana, ostalo puno, rekoh taman ne moram sutra. Jer ne stizem! Kad ono moram.

Znas kako, ja sam prilicno stroga. I kod mene postoje pravila.
Sa medom nisam imala problema, sednem ga, jede (nema zabave nema tv nema animiranja), zna se kad je I gde vreme za jelo, obrisem posle jela I gotovo.
A s njom ne stizem I nemam strpljenja nego samo zbrzavam jer uvek trka frka... ali cim medo krene u vrtic dovescu je u red...
Slazem se da je lepse u drustvu, I da gleda kako drugi jedu... ali nemam dve hranilice...
I to cu gledati da resim, da uzmem onu sto ide na stolicu.

Pojela je za ceo dan recimo prst kasice, mislim toliko fali, nemam pojma koliko je to kolicinski ali valjda je ok za pocetak?

Joj skroz sam smetnula s'uma da i Meda klopa u hranilici.
Ja kad skuvam vise pojede moj tata :)))
Teglica kasice 6+ ima 190ml, ja otprilike toliko namiksam, imam stapasti mikser sa doznom.

Ja sam najstroza u nasoj kuci :))
I planirala sam da ga sednem i nahranim bez dodatnih efekata, ali ne mogu bas uvek.

Mislim da bih se osecala kao na vrtesci da ih je dvoje/ dvojica :) tako da nemoj da se uopste osvrces na to sta treca lica hoce.
Oni nek se snadju sami, nisu mali. A kako nisu mali kad vec upadaju kako ko stigne nek nosaju malo, samo ti na svo nespavanje treba i problem sa bruhom.

Back