Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jeste putovali preko dana?
Mi smo se odlucili nocu upravo zbog toga. Jeste muz keftao, on ne voli da vozi nocu ali me zabole. Rekoh ako ces sedeti sa njima nazad ceo dan I putovati 12 sati sto inace putujemo 6, I ako shvatis da cemo praviti pauze svaki sat vremena, ja cu voziti I ok.
Kefce I kaze ok.
Kretali smo oko 18h.

Jesi je dojila u putu?
Ja ne mogu da slusam vrisku pa sam je dojila kad zakmeci

Necu komsiju valjda?

Da, putovali smo preko dana.
Da, jesam je dojila u putu.

ista prica; drekne, ja dodjem ona se kezi ko sretni mali majmuncic <3
- - - - - - - - - -
cici ima magarence kojem trenutno zvacka kopita, ushi i repic
i voli ga vise nego konjce, zeku i sve ostale igracke...missim, voli...voli ga gnjavit
iako se cesto zavadi s njim pa je mirna tek kad ga sklonimo iz kolica...
to kad je pospana, a magarence je kriv sto ona ne spava
jadan magarence :lol:

nas meda je jednom bio u kolicima, petandirao ga je napolje i patio dok nije bio opran i osusen- sve se okretao na tu stranu kreveta,
ja stavim kravicu, on je gurne :))) jedan je meda :))) njega voli i mazi, a kravicu i ostalu kamarilu, mlati kad ne moze da zaspi.

nas meda je jednom bio u kolicima, petandirao ga je napolje i patio dok nije bio opran i osusen- sve se okretao na tu stranu kreveta,
ja stavim kravicu, on je gurne :))) jedan je meda :))) njega voli i mazi, a kravicu i ostalu kamarilu, mlati kad ne moze da zaspi.

nije ni medi lako : )))

nego, cici se vise nece vozit u kolicima normalno
nego moram podic navlaku iznad njene glave da moze vidjet da smo tu
ili je moram nosit posto se dernja ko mali magarac
naucila se i prevrtat na stomak na kaucu; tu koristi mali nagib koji postoji
i onda se fino podigne na ruke
a u kolicima stalno radi "trbusnjake" pa razmisljam da je podignemo malo
kolica imaju vrpcu za regulaciju visine pa bi mozda mogli
al me brine sto nema ni 4 puna mjeseca jos ona
tek je presla 3,5 mjeseci

..nije rano, taman kad treba, sad ce fascinacijom stopalima da ojacha ledja i napravi potporu za lumbalnu krivinu kichme,
samo je pusti da se igra na ravnom shto duze, na pod, na krevet, gde god,
bice sad lakshe kad joj to bude automatski poziv za "noge u vis i gde su oni mrduljci" :lol:

..uzbudljivo je pratiti kako im se tochkici u glavi vrte na sve vishe koloseka, iz dana u dan.. :aha:
..motorika vuche mozak napred prvih godinu dve, samo joj ne treba smetati..

..ja nisam podizala dok god nije bilo neophodno..u smislu da nije bilo shanse da se odrze u horizontali bez ozbiljnog bunjenja..
..kad su pod nagibom, ne mogu nogice gore.. :) ..a to im je sad bud vaznije u razvojom smislu, bud fascinantno.. :)
..iskoristi priliku i spusti sve opet kad god krenete, da vidish da li radi posao..
..kad dosadi, lako je podici malo..

..nije rano, taman kad treba, sad ce fascinacijom stopalima da ojacha ledja i napravi potporu za lumbalnu krivinu kichme,
samo je pusti da se igra na ravnom shto duze, na pod, na krevet, gde god,
bice sad lakshe kad joj to bude automatski poziv za "noge u vis i gde su oni mrduljci" :lol:

..uzbudljivo je pratiti kako im se tochkici u glavi vrte na sve vishe koloseka, iz dana u dan.. :aha:
..motorika vuche mozak napred prvih godinu dve, samo joj ne treba smetati..
Kako si lepo srocila ovaj drugi pasus.
Uzivam posmatrajuci kako napreduju.
Ponekad osetim kako mi dusa I srce rastu od radosti sto pratim taj razvoj. :)

e, jel vasi imaju ili su imali preferenciju kad se uspavljuju;
Iskra se okrene na lijevi bok uglavnom i tako zaspi
to joj se sad svidja
ponekad zaspi i na ledjima
al se u snu rijetko okrece na desni bok pa me malo frka
mada vrti glavudzicu vamo tamo, bez problema, u snu

i jel ok da joj dam zeku plisanoga
da spava s njim
to je onaj kao dekica mala s glavom zeca zec
nece joj nista bit jel da...missim, velika je ona dovoljno vec

..ma nisi kukavica, ali ona mi ..hmm. :) ..zvuchi po tvom pisanju? :lol: zivahno i energichno,
nemoj da brinesh.. :)
..moji su bili zivahne bebe, vidi se to po tome kako hendluju npr pokrivach nocu, ako ne po drugim stvarima, pa sam osatvljala to shto su voleli i shto ih je smirivalo..
..ionako smo se vidjali svakih par sati oboje budni, a i cheshce kad virnesh dok spavaju, vidish da li imaju hug sistem ili navlache na glavu ili vole da zabodu nos u dushek/igrachku/pelenu ili ih ne tangira uopshte..

..izaberi samo neshto shto se dobro pere, a ako joj se dopadne i zatraje bilo bi dobro i da imash dve identichne da rotirash..

ona zadnjih dana zna nabit glavudzicu skroz uz ivicu kreveta
sreca pa to mrezica zapravo
posto ima potrebu da spava kao da je na dojci; tad se skroz skupi uz
mene ko mish mali
i onda jednom rukom drzi cuclu ako joj se zmari cucla, a dugom voli
gnjavit pelenu ili tog zeca, kad joj damo zeca...
pelenu cijelu izbalavi i zna se sva upetljat u nju
pa je zec mozda bolja opcija
jer neka...utjehica joj sad bas treba

e, jel vasi imaju ili su imali preferenciju kad se uspavljuju;
Iskra se okrene na lijevi bok uglavnom i tako zaspi
to joj se sad svidja
ponekad zaspi i na ledjima
al se u snu rijetko okrece na desni bok pa me malo frka
mada vrti glavudzicu vamo tamo, bez problema, u snu

i jel ok da joj dam zeku plisanoga
da spava s njim
to je onaj kao dekica mala s glavom zeca zec
nece joj nista bit jel da...missim, velika je ona dovoljno vec
Moja se isto okrene na bok I dormire...
Pre toga sledi zalet, rukice I nogice u vis I op, na bok. Nekad levi nekad desni, cesce desni.
Uvek im je jedna strana milija. I kad se okrecu.
E.je jos uvek u kolevci, a zbog njenih gabarita, ja sam izbacila plisanog zeku, samo smeta.
Ostavila sam joj medu koji visi, plisani, zakacen za ivicu kreveta, ima ono cudo na povlacenje pa svira.
Njega ******i I igra se s njim, pa kad joj dosadi, samo se okrene ili ga gurne ili ga ja sklonim.

Moji nikad nisu imali omiljene igracke/pelene/dekice. Takva deca. Ja im cak forsiram neku igracku, oni je iskuliraju posle nekog vremena.

Ako se bojis da se ne ugusi, budi opreznija dok ne krene okretanje, ja do tad pazljivije biram igracke I opreznija sam, posle kad krene okretanje rade sta hoce, iovako im nista ne mozes. E.sama navuce cebe na glavu kad se igra. Ja pokrivam ili tanko pamucno ili koncano cebence

mi prelazimo na drugu temu, postali smo veikiiii, nismo vise maja beba :D
i idemo napokon na more, na kraju cemo na Zakintos, gde smo i ranije bili, nekako smo obuzdali strahove posle horora koje smo culi
citam vas za igracke u krevecu, ja gurala mede za spavanje ali ga nista do nedavno nije interesovalo sem jedne hobotnice sa kojom je voleo da se rve, dok mu i ona ne dosadi ... razmisljam se sta da mu nosim od igracaka,lego je bio u ozbiljnoj konkurenciji ali se mislim da cu mu valjda tamo nesto naci ako bude frka- ko ce sve da nosi... treba nam za uspavljivanje uvece, navikli smo da se igramo u krevetu malo pre spavanja, sa prigusenim svetlom...
skoro sve smo kupili, pelene za kupanje, gacice za kupanje, podloge, jednokratne portikle...
izgubili smo sesir, tamo cemo naci nesto

jupiiiii- mooreeeeeeeeee

Moja se isto okrene na bok I dormire...
Pre toga sledi zalet, rukice I nogice u vis I op, na bok. Nekad levi nekad desni, cesce desni.
Uvek im je jedna strana milija. I kad se okrecu.
E.je jos uvek u kolevci, a zbog njenih gabarita, ja sam izbacila plisanog zeku, samo smeta.
Ostavila sam joj medu koji visi, plisani, zakacen za ivicu kreveta, ima ono cudo na povlacenje pa svira.
Njega ******i I igra se s njim, pa kad joj dosadi, samo se okrene ili ga gurne ili ga ja sklonim.

Moji nikad nisu imali omiljene igracke/pelene/dekice. Takva deca. Ja im cak forsiram neku igracku, oni je iskuliraju posle nekog vremena.

Ako se bojis da se ne ugusi, budi opreznija dok ne krene okretanje, ja do tad pazljivije biram igracke I opreznija sam, posle kad krene okretanje rade sta hoce, iovako im nista ne mozes. E.sama navuce cebe na glavu kad se igra. Ja pokrivam ili tanko pamucno ili koncano cebence

okrenula se ona na stomak vec
malo joj treba vremena da izvuce rucicu
uspravi se na ruke onda sama ili legne
vratit se na ledja jos ne zna

nova fora je da je pustimo na miru, u njenom krevecu - oce mlada dama
spavat u miru :lol:

Dobro jutro,mame,ima li ko budan?
Ja sa mojim malisanima u krilu, citam vase postove dok su mirni i imam par pitanja. Opet. ne znam da li ima negde tema o ovom,ako ima,posaljite.
Naime,mojim blizancima ce jos malo 8 meseci. Sa 4 sam im pocela davati cvrstu hranu, Prvo pirinac pa polako uvodila povrce i voce. To je sve po preporuci pedijatra. Mleko piju uvece pred spavanje i ujutru kad ustanu. Medjutim, oni se i dalje bude nocu. Popiju mleko(nekih 200ml) pred spavanje pa se bude oko 2-3 i budu bas gladni. Popiju opet istu kolicinu. Ujutru kad se probude popiju manje. Mi smo se vec navikli na taj ritam, medjutim, pedijatar kaze da bi sad vec trebali da prespavaju celu no,ali ne znam kako kad se bude sami i gladni.Da li vi nesto dodajete u mleko i kad vase bebe piju mleko pred spavanje? mozda moji piju rano?
Evo da bude jasnije da vam napisem nas meni:
8-9h ad mleko(150ml-prosek)
11-11:30h mlecna kasa(zitarice)
14-14:30 (rucak) povrce, meso, jogurt itd
17:30 voce sa pirincom ili keksom
20h ad mleko (210ml)i spavanje
02h ad mleko 210ml

Kako vam se cini?da li biste nesto menjale?svaki savet mi je dobrodosao!

Ne znam oko ad mleka. Ali mozda piju malo mleka? Pa im fali I zato traze nocu.

- - - - - - - - - -

I da. Normalno je da se bebe bude nocu. To su bebe :)

Pa, nemam pojma da li piju malo ili ne, moguce je, ali vise ne mogu popiti u cugu. Zaspu posle i dok spavaju dam im jos malo, sve plaseci se da im je malo, i kad se sve sabere 200ml prosek. Moja dr misli da je to rano da zaspu u 8 pa se zato bude. Kako da pomerim kad oni trljaju okice vec oko 19:30 pa ih ja malo sa kupanjem odrzavam da ne zaspu. Cim se okupaju i popiju mleko, spavanjac. Nisam pametna. I ja verujem da je normalno da se bude. sto kazes, ipak su to bebe. Ne bih se ja oko toga mislila da me dr nije pitala kako to da jos uvek ne spavaju celu noc, pa reko da pitam jos neke od vas.

Back