Klarita, imaš blizančiće? Nisam znala. Divno, sada znam koga ću da davim i gnjavim sa pitanjima, da mi prenese svoje iskustvo
Nemoj da te brine što se još uvek noću bude, to su deca, nisu slova iz udžbenika pa da svi budu istiVerovatno ogladne i zato se probude, pojačaj im večeru.
Mada, moji stariji su jeli duplo više od vršnjaka u tom periodu, i ja sam pravila kašice sa ogromnim količinama svakojakog povrća i mesa ( npr. skuvam u supi ( naravno, solim tek nakon što odvadim za njih ) krompir, šargarepu, peršun, celer, kelerabu, karfiok, brokoli, crni i beli luk, i pored toga npr juneću rozbratnu,računajući da će imati kašicu i za sutra... i bude šipak za sutra, 500 ili 700 grama hrane smaže za jedan dan) pa su mi se klinci opet budili noću da klopaju mleko. I nisu bili buce
Nije svako dete isto...
Evo, blizanci sada klopaju pa rasturaju, ljubi ih majka
Prvo sisaju, oboje. Pa im u startu napravim po 100 ml mleka . Onda dodajem po 50 ml svakome, a neretko i još 50. To je ukupno 150 ili 200 ml samo adapritanog. A gde je ono što su posisali, a što ne mogu da izmerim koliko su pojeli? I tako na svaka 2,5 do 3 sata. Noću dva puta obavezno jedu.
A na kutiji piše da u ovom periodu treba da imaju 6 obroka dnevno po 100 ml !
Inače imaju po mesec i po, maleni su još
Juče ih je baba merila na kuhinjskoj vagiMihajlo ima 4650 g, a Nevenica 4350 g. Doduše, obučeni i taze presvučeni, znači, pelene nisu bile teške. Hajde, da računam da objektivno imaju i 300g manje nego što je vaga pokazala, pa su opet fino dobili.
Na prvoj kontroli, 7. avgusta, on je imao 3300, a ona 3100 g
Sedeća kontrola je 10. septembra, baš me zanima koliko će tada da pokaže vaga![]()
Diiivno, i tvoji su blizanci! Super, bas znaci kada sa nekim mozes da podelis iskustva. Koliko meseci imaju tvoji?Masala, super ruckaju, nek su zivi i zdravi! Evo sad videh da si napisala da imaju mesec i po. Duse male medene. Super su oni tebi. Moji rodjeni mali, decak sa 2290, a devojcica 1690. Sa 7 meseci on 8,500, a ona 7,300. Dr kaze da su napredni.
Super, draga, druzimo se onda. Ako sta zatreba, tu smo. Ljubi nam drugare