Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa nema tu nekih pikanterija, koliko ja znam
sve je ocigledno
lik ima problema sam sa sobom
nakacio se cicku i prati je po temama tako
u jednom momentu mozda ce se primiriti pa prijeci na neku drugu zrtvu...
a inace se lozi kakoje pametan do zla boga
mada s elementarom logikom veze nema...
i tako, nista novo na forumu

a ja se pitala sto on dolazi na teme o bebama :lol:

..dobro..
..ako imate parodontalne bolesti, ne ljubite decu, ne lizite kashike i cucle, odvojte svoj pribor za jelo i govorite kroz hirurshku masku..
..i muz/zena isto, poshto je verovatno rasadnik tih bakterija koje je pokupio prilikom seksa, npr..mada i tu ima nachina da se prenos sprechi..

Clanove.porodice posaljes na.sanitarni pregled, posle odlucis.sta ces s njima :-D

Kako kaze nas stari dobri "Ckalja" kako se ubijaju bacili i mikroorganizmi..

Pre svakog kontakta sa bebom,bebinom cuclom, flasicom, ...itd.. uraditi sledece:
Prvo pojedes ratluk da se bakterije skupe na njega, pa popijes gutalj kafe da im padne mrak na oci... A onda dmnes jednu rakiju i sve ih pobijes! :)
To je unutrasnja dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija, i sve to tako na de.....
Salu na stranu, svako ima pravo da radi kako misli.. Svi mi gresimo, preterujemo, zanemarujemo, uobrazavamo po malo od svega...
Nije mi namera da uvredim nikog, samo da se nasalim.. Predaleko smo otisli.

a prokuvavas li vodu?
svako ima svoj stil u podizanju dece i svi su osetljivi na tu temu
sada bih mogla da te pitam dali smatras da bolje operes ti ili masina za sudove?
deca sisaju sterilno, ono sto se zove sterilizacija bocica nema blage veze sa sterilizacijom
nisu predvidjena za bilo sta drugo do savrseno precisceno od strane majke
kroz mlada creva sve prolazi, a dal u Uzicu su imali svasta nesto u vodi, zivo, ne kao u vojvodini
kada operes flasicu i ostavis je da se osusi, ili odmah sipas vodu, pitanje je uvek koliko si zaista dobro oprala... od cesmovace na vazduhu ce se razviti mo sasvim lepo, pogotovo ako odmah sipas vodu i stoji do uportebe
sterilizator i dobih od drugarice, do 6meseci svi moji imaju ovaj stav

a dete slobodno pusti da ceprka po ulici, samo joj peri ruke kada dodje kuci ;)
ne daj naravno da jede sta stigne, ali bice ok i ako stavi neku staru zvaku u usta, samo da je odmah ispljune
kada joj sazri imunitet, super sa 4 god

- - - - - - - - - -

ja na svakom koraku novka, a zivim gde i vecina vas
samo mozda malo vise primetim neke styvari
a opste je poznato da pola srbije nema zube i boluje od bolesti desni
masa mladih zena je krezuba

- - - - - - - - - -

pogledaj malo bolje ;)
zene do 30 god, redovna praksa ako padne cucla, izlize je u ustima i da bebi
a usta :zima:

- - - - - - - - - -

ja zivim u tri lepe :)

vidi ovako
vodu prokuvavam, da
flasice i cucle nisam sterilisala)malo nesto u pocetku ko sto rekoh)
pod 3
majka preko krvi bebi daje antitela koja se iz bebine krvi gube tek za dva ili 3 meseca a do tada beba lagano gradi svoj imunitet
a ti kada sterilises flajku i ostavis je tako, svasta nesto se iz vazduha zalepi na nju dok je ne upotrebis
znaci virusi i bakterije su SVUDA
i koliko god bezao, nemas gde da se sakrijes

a da pitam ja tebe
jel ti prokuvavas vodu i ako je prokuvavas, dal je procedis ili samo sipas?
cesmusu prokuvavam i cedim kroz vatu
stavim cep od vate u levak i sipam vodu u levak
posle dva tri levka, vata postaje puna,prepuna taloga i obicno je taj talog boje kao filter pljuge kad je popusis...znaci fuj

evo vidis, koliko majki ne sterilise i ne drami, od prvog dana pa nista,fala bogu
higijena da, al stakleno zvono jok

a da dozvolim cerki od 4 godine da skuplja gluposti po ulici, necu jer po meni to nije normalno ponasanje
a kamo li da strpa zvaku u usta
pustam je po parku da luduje, ulazi i u pesak bude sva kao prasica, pa je vidim sa tim rukama kako jede kokice ili smoki kad je neko ponudi
i nikom nista
pricam joj o prljavim rukama i tako to,vise radi reda
a ti tvom sinku, besomucno sterilisi flajke, pa ga posle pusti da uzme zvaku sa ulice, po kojoj je ko zna ko pljuvao slajmare i ko zna koliko pasa se upisalo i posralo
samo napred

..ja sam moju decu cmakala, ljubila im ruke i obraze koje trljaju tim rukama,
obrisala milion puta liznutim prstom neku musu sa lica,
probala kashe njihovim kashichicama, lizala im prste koje su ubrljali od hrane,
dude dodushe nisam, poshto su imale "zakachaljku" pa nisu ni padale..

..ne smatram sebe izvorom zaraze za sposptveno dete..niti za bilo koga..
hahahha ovo je meni mama radila i mrzela sam to pa ja to ne radim nikad...ali ni jedan jedini put nisam :lol:

dude ne lizem fala lepo,samo malo pod mlaz vode i to je to
prstice isto nisam lizala nego vl. maramicama obrisem
a kasikom njihovom probam nesto ponekad al onako sa zubima skinem, da kao ostavim sto manje pljuce :mrgreen:

e sad malo kad napadamo jelenu al ja nemam nameru da je napadam, meni samo deluje da je generalno jako preopterecena sa svim tim
prvo formalin, kineskje igracke ili sta ono bese, pa flajke pa svasta nesto
non stop se opeterecuje umesto da se malo opusti
al me buni sve to, pa onda ono skupljanje po ulici odjednom :)

- - - - - - - - - -

..da..sastav joj je slichan humana vodi..
..ja sam imala chetiri velike flashice za mleko..
..plus malu za vodu..
heh,kul
ja mislila da je to samo za pice a za formulu prokuvana cesmusa
nije ni bitno sad

- - - - - - - - - -

ja imam dosta flasica al ove na koje mora sada da pije, samo dve
tolike pare dadosmo na onu medelinu, plus 1000 na ove nuby i ne dam vise
cekam da sredi nepce pa ce koristiti ostale flasice

a sto se sterilizacije tice: jesam par meseci sa tim chicco rastvorom sterilisala ali ne bas redovno, nisam ni sa prvim detetom bila paranoik po tom pitanju....niti sam bradavice prala a preporuka je bila tada da se i ispiraju sodom bikarbonom....ja sam se drzala neke americke knjige koja je dosta opustena: niti ima sirokog poveza, niti sterilizacije, niti cipelica u stanu vec bosih nogica, vidim da je to sada doslo i do nas....uskoro ce se izbaciti i anatomski ulosci iz mode :))))....a Rosa vodu i sada dajem i ne iskuvavam je mada mi prvih 6 meseci i nije hteo da pije skoro nista....

e sad malo kad napadamo jelenu al ja nemam nameru da je napadam, meni samo deluje da je generalno jako preopterecena sa svim tim
prvo formalin, kineskje igracke ili sta ono bese, pa flajke pa svasta nesto
non stop se opeterecuje umesto da se malo opusti
al me buni sve to, pa onda ono skupljanje po ulici odjednom :)

- - - - - - - - - -

heh,kul
ja mislila da je to samo za pice a za formulu prokuvana cesmusa
nije ni bitno sad

- - - - - - - - - -
////////
ja imam dosta flasica al ove na koje mora sada da pije, samo dve
tolike pare dadosmo na onu medelinu, plus 1000 na ove nuby i ne dam vise ////////
cekam da sredi nepce pa ce koristiti ostale flasice

Kakve su to flasice? niko mi nije rekao da moram da kupim neke odredjene? nmg da boldujem sa fona..

Makica, siletova beba ima rascep nepca pa zato koristi specijalne flasice. Opusti se.

Nego ne odgovori na pitanje, planiras li dojiti ili ne?
Ako planiras, zaista ti ne trebaju flasice I samo ces baciti pare.
Ako ne planiras, I imas para, kupi 6 komada I sterilizator, pa ce ti biti lakse, da za svaki obrok imas flasicu, uvece ih sve stavis u sterilizator I ujutru si mirna, za ceo dan. Sto je opet, bacanje para ako ces bar pokusati dojiti

Makica, siletova beba ima rascep nepca pa zato koristi specijalne flasice. Opusti se.

Nego ne odgovori na pitanje, planiras li dojiti ili ne?
Ako planiras, zaista ti ne trebaju flasice I samo ces baciti pare.
Ako ne planiras, I imas para, kupi 6 komada I sterilizator, pa ce ti biti lakse, da za svaki obrok imas flasicu, uvece ih sve stavis u sterilizator I ujutru si mirna, za ceo dan. Sto je opet, bacanje para ako ces bar pokusati dojiti
Ja planiram da dojim, e sad me strah ne znam koliko to zavisi od mene.. Moja komsinica dojila 2 meseca uz obrazlozenje ne moze da se skida gde god da ode..
Onda mu davala dohranu, a sad beba ima 6mes daje mu hladnu kravicu(razredi sa vodom)..
Ja hocu da pruzim bebi pravo mleko, zdravo. Sto duze je moguce, bar do 11mes posle moram da radim ;/

Back