Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E hvala Vam puno svima.. Bas mi je to bila zagonetka, pa da ne budem onda jedina koja nece to kupiti ;)
Negde sam procitala da je dobra sterilizacija i u sudomasini. To mi dodje efikasno i manje opterecujuce ;)

Masina za sudove, kao i masina za ves - tu covek uvek mora prvo da se zapita koliko dobro ispiraju, jer se koriste hemije koje su dosta agresivne (ko je zaludan, neka pokusa da nezasticenim rukama opere sudove sa praskom za masinsko pranje sudova). Neke ves masine imaju opciju dodavanja vode i za pranje i za ispiranje. Za masine za sudove nisam cuo da imaju...

Masina za sudove, kao i masina za ves - tu covek uvek mora prvo da se zapita koliko dobro ispiraju, jer se koriste hemije koje su dosta agresivne (ko je zaludan, neka pokusa da nezasticenim rukama opere sudove sa praskom za masinsko pranje sudova). Neke ves masine imaju opciju dodavanja vode i za pranje i za ispiranje. Za masine za sudove nisam cuo da imaju...
Mudro zboris...

ja i dalje sterilisem flasice, formula se lako kvari

joooj, videh pre neki dan neku groznu bubu i sada vidim sa spominju azijskog strsljena :zima:
a ova mi je izgledala jos veca i deblja, bas me interesuje sta sam videla :confused:
zna li neko deluju li oni privesci na komarce, da ih rasteraju ?
da uzmem ili da se ne nadam
za komarce ako imas android telefon,intaliras tu zujalicu,pomaze...ja stavim telefon na tendu kad je sklopljena i oni bebi ne prilaze
a ima i mapez sprej,kazu da je super

a za strsljena i tako te, ne
strsljen kakav je idiot ima jos i da se naljuti pa da pobesni...ionako mu malo treba :roll:

mi u avgustu na taru...a tada ih najvise ima zbog sljiva
i obicno budu dodatno besni ako ih diras
prosle godine sam prolazila blizu gnezda njihovog i oni strazari sto stoje na ulazu jbte ladno bulje u mene,kako idem tako se okrecu i tacno vidis da te gledaju :sad2:
katastrofa
nadrndani kreteni

- - - - - - - - - -

a ja slou moushn :lol:
bez naglih pokreta

ince, da kucnem u drvo, mi smo vec danima bez grceva tih jutarnjih koje je imala
gasova je isto puno manje
(madaje 5 dan kako nema stolicu)
i cici vidno ljepse spava
sinoc je odvalila od 9 do 1, pa kratko do 3 i 50 - mali snek
pa se sad kratko budila da opet malo prezalogaji i eno je spava

jucer se i prvi put sama uspavala u svom kreveticu
sad joj je preokupacija uglavnom da se svadja s prstom
dok ga trazi pa kad ga nadje malo mljacka i zaspi
plakanje za vrijeme kupanja smo sveli na minimum
malo je kenjkala, al cim je toplije ona je puno sretnija beba : )))

e, negde sam ja mislim videla za masine za sudove neke ultra lajt tablete za pranje, skro prirodne, sa malo hemije itd, dakle nisu te klasicne
al pojma nemam gde, jerbo nemam masinu za sudove ali me zainteresovalo

ja sam sterilisala u mikrotalsnoj, posle 6. meseca nisam sterilisala nista koliko se secam

Imam ja program na masini za pranje bebi flasica.
Glupost nevidjena.
Staklene flasice perem u masini kao I nase case I sve redovno.
Ali prati samo bebi flasice, onoliku masinu zarad 2 flajke... bzvz... pa jos sa tim kalgonitima... nou vej.kad je beba mala...
to sve je ok posle kad jakne pa koristi isto sudje kao I mi itd...
a kad smo je kupovali ja se kao odusevila Vau vidi ima.program za pranje bebi flasica ... ahahhahahahah

a ja slou moushn :lol:
bez naglih pokreta

u tom maniru sam prosla pored, nisam smela ni da ga slikam da ga ne naljutim :lol:
trup je bio skroz crn a telo crno-zuto, ali je basbio debeljuskast i veliki da stvarno nemam blage veze sta sam videla

- - - - - - - - - -

za komarce - mrezicu na kolica
cici je previse mala da je mazemo onim preparatima
a zujalicu mi muz ne dopusta da stavim - kaze da to nije dobra ideja
ni za djecu, ni za kucice, macice...:lol:

mi sve manje u kolicima, veliki decak hoce samo sa visine da gleda

isperem flajke i potopim u dezificijens do pranja
trudim se da imam 2 flasice spremne
a za navikavanje ima sveze voce, pod, sve sto dohvati
kako mozete bebama da ne sredite flasice, ja bih se ziva pojela
masa zena obicnim pranjem ostavi naslage, koje ne skine ako ne potopi pa prokuva u vodi flasicu
Ma ok da dezinfikujem 1 nedeljno, necu sebi da pravim problem kasnije.. Kao sto neko rece, dete treba da zivi u normalnim uslovima i da navikava organizam na okruzenje koje i ne mozemo komplet da dezinfikujemo.. Tako mu jaca imunitet, postaje mali borac..
A i naravno da necu oprati samo pod mlaz vode, nego lepo.. 1 ned prokuvam i cao..

Ma ok da dezinfikujem 1 nedeljno, necu sebi da pravim problem kasnije.. Kao sto neko rece, dete treba da zivi u normalnim uslovima i da navikava organizam na okruzenje koje i ne mozemo komplet da dezinfikujemo.. Tako mu jaca imunitet, postaje mali borac..
A i naravno da necu oprati samo pod mlaz vode, nego lepo.. 1 ned prokuvam i cao..

ne navikavas dete na normalne uslove nego na pokvareno mleko
te stvari beba sisanjem ne dobiva i nisu joj normalni
isto kao sto neces pustiti bebu sa nerazvijenim imunim sistemom da jede sa ulice sta stigne
sacekaces da se malo razvije imuni sistem, pa ces malo dete pustiti da uzme sa ulice i pipka sve zivo

isperem flajke i potopim u dezificijens do pranja
trudim se da imam 2 flasice spremne
a za navikavanje ima sveze voce, pod, sve sto dohvati
kako mozete bebama da ne sredite flasice, ja bih se ziva pojela
masa zena obicnim pranjem ostavi naslage, koje ne skine ako ne potopi pa prokuva u vodi flasicu
svasta stvarno
svasta
znaci odmah posle upotrebe, vrelom vodom perem, sprzim i ruke
i lepo operem
nema sta da se pokvari kad se opere lepo i odmah
a ne razumem kako to masa zena ostavlja naslage...kakve naslage?
to nije nafta, to je mleko

- - - - - - - - - -

ne navikavas dete na normalne uslove nego na pokvareno mleko
te stvari beba sisanjem ne dobiva i nisu joj normalni
isto kao sto neces pustiti bebu sa nerazvijenim imunim sistemom da jede sa ulice sta stigne
sacekaces da se malo razvije imuni sistem, pa ces malo dete pustiti da uzme sa ulice i pipka sve zivo

opet ponavljam KOJE pokvbareno mleko ako OPERES flasicu ODMAH

- - - - - - - - - -

a beba ne moze da jede sa ulice
a vala i cerku od 4 godine ne pustam da uzima sa ulice :lol:
svasta s tobom jelena, stvarno

Back