Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..makice, o dojenju se informishi koliko god mozesh sad, dok imash vremena,
kad stigne beba nemash kada ni da mislish prvih nedelja..

..chichak ce ti dati odlichne savete, imash grupu na FB-u koja se samo time bavi,
vecina mama ovde je dojila ili doji uspeshno i najveci deo problema mozesh da sprechish ili lako prevazidjesh, samo ako umesh da ih prepoznash..

..da je zdravije, jeftinije, manje komplikovano - to znash, ali je lako napraviti greshku i odustati zbog straha da cesh uchiniti neshto nazao bebi..
..chitaj sve shto mozesh, pitaj shta god ti padne na pamet, i sad i kad uspesh da ulovish vremena kad se porodish..

..makice, o dojenju se informishi koliko god mozesh sad, dok imash vremena,
kad stigne beba nemash kada ni da mislish prvih nedelja..

..chichak ce ti dati odlichne savete, imash grupu na FB-u koja se samo time bavi,
vecina mama ovde je dojila ili doji uspeshno i najveci deo problema mozesh da sprechish ili lako prevazidjesh, samo ako umesh da ih prepoznash..

..da je zdravije, jeftinije, manje komplikovano - to znash, ali je lako napraviti greshku i odustati zbog straha da cesh uchiniti neshto nazao bebi..
..chitaj sve shto mozesh, pitaj shta god ti padne na pamet, i sad i kad uspesh da ulovish vremena kad se porodish..
Hvala na savetu od srca.. Pa ja mislim da je problem sto ja jos uvek ne znam sta treba da pitam.. A ako ne znam da postavim pitanje ne mogu ni odgovor da ocekujem.. ;(
Mislin da cu ja iz porodilista moci da pitam jer forum koristim vecinom sa telefona, retko sa lap topa.
Ajde jedno pitanje koje me muci a nisam htela da pitam nikog iz okruzenja.. Jel treba da kupim muzilicu? I kada/zasto je koristim ako beba sisa?

..to mnogo zavisi od toga kako ti grudi odreaguju na navalu mleka drugog-treceg dana u porodilishtu
i od toga koliko brzo bebac "nauchi" da siki..
..neke mame je spasila, a nekim je bila nepotrebna..
..kasnije je zgodna da ostavish mleko za bebu ako morash da odesh negde, ili da ostavish i zamrznesh vishak mleka za neke nepredvidjene situacije..
..sve to moze i ruchno da se izvede, zavisi koliko je ko spretan i kakve su grudi uopshte..

..ako moze da se "rezervishe" u nekoj radnji, pa da ti muz kupi ako kazesh da treba, to bi bilo najbolje..

Milja se nocu budi kao novorodjence, na 1,5 do 2h, naravno trazi siku
Sta raditi?
Zviznucu negde usput, sva sam ‘mombie‘ sto kaze Tsuy...

Spavaj preko dana dok ona spava... a ne ko ja sad... na telefonu... umesto da spavam...jer celu noc me zezala...
I mantraj procice...
naravno das siku odmah na kme... mozda je to utesi dovoljno da nastavi spavati...
meni je uzasno cimanje davanje dude nocu jer to traje po sat vremena... I uvek dam siku da bi obe sto pre nastavile spavati.

Kakve su to flasice? niko mi nije rekao da moram da kupim neke odredjene? nmg da boldujem sa fona..

ma moja beba ima rascep nepca pa ne moze da sisa ni da vuche iz flasice,pa pije iz one nuby silikonske flasice....mi stiskamo,ono curi i ona pije

ti ne kupuj flasice
ti ces da dojis :)
sto kaze novka, sad se naoruzaj informacijama
ima super sajt super beba....
a na fb ima grupa moja podrska dojenju
i tamo ti je savetnica Tereza ...ne znam kako se preziva
sta god ti treba,ona ce ti reci
a i mi ovde smo tu za tebe
ja sam stariju dojila al mladju eto ne i to me bas pogodilo....

Hvala na savetu od srca.. Pa ja mislim da je problem sto ja jos uvek ne znam sta treba da pitam.. A ako ne znam da postavim pitanje ne mogu ni odgovor da ocekujem.. ;(
Mislin da cu ja iz porodilista moci da pitam jer forum koristim vecinom sa telefona, retko sa lap topa.
Ajde jedno pitanje koje me muci a nisam htela da pitam nikog iz okruzenja.. Jel treba da kupim muzilicu? I kada/zasto je koristim ako beba sisa?

Novka ti je dosta toga lepo objasnila...
I mi mame smo ovde svakodnevno... I svakonocno ;) pa slobodno pitaj.
Nema glupog pitanja. :)

Pumpica nije jeftina stavka. Ako imas od koga da je pozajmis, pozajmi u prvu ruku a posle ako ti bude trebala mozes kupiti.
To je jos jedna od stvari koju sam impulsivno kupila a realno nisam trebala jer je nisam koristila.

Sve zavisi od grudi I pomoci koje ces imati u tim prvim danima.
U porodilistu pitaj I trazi pomoc. Ne ustrucavaj se. Sto puta sto puta. Oni su tu da pomognu.
I mi smo tu.

Gasi mi se tel pa ne mogu da pisem

ma moja beba ima rascep nepca pa ne moze da sisa ni da vuche iz flasice,pa pije iz one nuby silikonske flasice....mi stiskamo,ono curi i ona pije

ti ne kupuj flasice
ti ces da dojis :)
sto kaze novka, sad se naoruzaj informacijama
ima super sajt super beba....
a na fb ima grupa moja podrska dojenju
i tamo ti je savetnica Tereza ...ne znam kako se preziva
sta god ti treba,ona ce ti reci
a i mi ovde smo tu za tebe
ja sam stariju dojila al mladju eto ne i to me bas pogodilo....
Jao dusa mala slatka ;(

Milja se nocu budi kao novorodjence, na 1,5 do 2h, naravno trazi siku
Sta raditi?
Zviznucu negde usput, sva sam ‘mombie‘ sto kaze Tsuy...
moja celu noc kukala
celu.....celu
odlepila sam
e sad
mozda, ali mozda, jer sam joj stavila zitarice u mleko jer je pocela opet da se budi ko novorodjence i to tako traje vec neko vreme,pa kao ja pametna da je zeznem, kupim humanine zitarice za laku noc jel....
i naravno posto sam totalno pukla i bas sam rastrojena zadnjih dana, ne procitam da sadrze gluten, jel te....
i sad mozda je imala grceve od toga...to se sad ja tripujem
mada ne znam sto je i pre kukala ako je od toga :mrgreen:

tako sam i irini dala gluten a nisam ni znala
debil

Ja planiram da dojim, e sad me strah ne znam koliko to zavisi od mene.. Moja komsinica dojila 2 meseca uz obrazlozenje ne moze da se skida gde god da ode..
Onda mu davala dohranu, a sad beba ima 6mes daje mu hladnu kravicu(razredi sa vodom)..
Ja hocu da pruzim bebi pravo mleko, zdravo. Sto duze je moguce, bar do 11mes posle moram da radim ;/

komsika ti je lujka

dojenje ustvari nije tako komplikovano i to shvatis kada udjes u stos
beku sto cesce na siku, dezurne baba tetke koje vicu da nemas mleka ili da je slabo,stavis na mute, opustis se i slusas svoju bebu i njene potrebe
sto cesce sisa beba, to vise mleka pravis
bebe imaju skokove u razvoju sa 3, 6 dana, 3 i 6 nedelja, 3 i 6 meseci....ne bas u dan al tu negde
ima sve na netu :)

- - - - - - - - - -

Ma sigurno je neki mesec u pitanju :mrgreen:
Ja se tako tesim...

mesec je uvek kriv za sve

mene je pumpica spasila
avent, rucna, a skupa za moj pojam ko otrov - 5000 din
al to su odlicno potrosene parice, sad znam

al znam i da isti model imas u farlinu za oko 1700 din
oni su u piramidi
tajvanska su firma i odlicni su...meni

Ma komsinica mi je izmislila nova pravila u ishrani dece.. Pa ja kad rucam podgrejem sebi rucak..Ne jedem hladno iz frizidera.. Ona mu daje iz frizidera kravicu, samo razredi i gurne ga u kolica, flasicu u usta, stavi mu peskir da ne mora da drzi flasicu.. A on jadan sta ce, jede i cuti..
Mame, hvala Vam puno na svemu, dobih ja jedan interesantan sajt, idem da ga prostudiram.. Ako ima nesto komplikovano, dodjem ovde da mi pojednostavite :*

Mene Elena izgreba svu. Dekolte mi je sav u linijama. A secem joj nokte skoro svaki drugi dan.
I sebe naravno... ali njima to brzo prodje.
;)

Ogrebala Pedju jedan dan. On stao pa me gleda "Mama seka me ogLebala" :( dok sam mu objasnila da nije namerno ahahahha...
ili ga uhvati za prst a on "Mama seka mi pLst uhvatila I nece pusti." :)))))))

ma, ona neke nezgodne notkice ima - duge tanke prstice pa takvi i noktici
tata joj sijece, mene je strah :rumenko:

inace, kupila sam pamucni grudnjak za dojenje na pijaci za 250 din
evo ga oprala, obukla i odlican je :D
imala i ja neki od 250 kinti isto :)

- - - - - - - - - -

Termin 16 septembar :D

:heart:

- - - - - - - - - -

i moja grebe ko macka
haos

Spavaj preko dana dok ona spava... a ne ko ja sad... na telefonu... umesto da spavam...jer celu noc me zezala...
I mantraj procice...
naravno das siku odmah na kme... mozda je to utesi dovoljno da nastavi spavati...
meni je uzasno cimanje davanje dude nocu jer to traje po sat vremena... I uvek dam siku da bi obe sto pre nastavile spavati.

aha....ona ne spava preko dana
ili spava po petnaestak minuta

pa dam joj ja sisu i ona nastavi da spava, ali je problem sto joj dajem sisu na sat vremena
nocas sam je spustila u krevetac, bio je 70. minut utakmice, kad se culo novo kme, bio je 88.minut...iste utakmice...
...plakala sam od muke...
mislim da je vec velika da se budi toliko
nisam pametna, ali opasno sam blizu odluke da joj dam flajku uvece posle kupanja...

a i preko dana haos...uopste nema ritam spavanja , sisanja, nista
kako cu da joj uvodim obroke i rasporedim, Bog sveti zna...

Back