Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..joj, chichkava.. :lol:

..pa i kad ste ga prebacili u sedishte, bilo je nevezano i sedishte i on u sedishtu i to popreko..
..daj bre..

5.7. 2012. (ovde medo ima jedno 5 meseci..? )

..aj cao, odoh da kuvam, neshto mi se sloshilo od licemerja..

ja se sećam tog posta. misli mi matore se družimo sa alchajmerom, my ass :mrgreen:
za koju godinu kad pomisli kako smo skroz izlapele ima da nam servira priču kako je medo sedeo sa 4 meseca, prohodao sa 6 i skinuo pelene sa 9 :mrgreen:

154856_10151278077864117_1128675138_n.jpg

..aj da batalimo tu temu,
evo jedna poruka za zabrinute mame.. :)

..joj, chichkava.. :lol:

..pa i kad ste ga prebacili u sedishte, bilo je nevezano i sedishte i on u sedishtu i to popreko..
..daj bre..

5.7. 2012. (ovde medo ima jedno 5 meseci..? )

..nije problem ne znati ili pogreshiti, problem je praviti se blesav posle i tvrditi kako si to od prvog dana, my ass..

..aj cao, odoh da kuvam, neshto mi se sloshilo od licemerja..
Pa jeste... jel rekoh da smo stavljali popreko I nismo vezivali?
I kazem da I nju ne vezem ako zaspi slucajno a probudila bi je cimanjem.

Jel vi uopste citate sta ja pisem?

Pojacajte dioptriju

PS. A medu vezujem uvek, od kako je u redovnom sedistu. Uvek!

ovu nasu ce izgleda bit lakse hranit nego oblachit; sad sam mijenjala pelenu dva puta
upiskala se prije i pvoslije hranjenja
i dere se ko mali magarac - shanse nema da bude mokra :lol:

- - - - - - - - - -

ja se sećam tog posta. misli mi matore se družimo sa alchajmerom, my ass :mrgreen:
za koju godinu kad pomisli kako smo skroz izlapele ima da nam servira priču kako je medo sedeo sa 4 meseca, prohodao sa 6 i skinuo pelene sa 9 :mrgreen:

tu ti je zapravo jedino bitan taj - za koju godinu kad budemo...sve jos ovdje momenat :rotf:

..do dve godine savetuju, bezbednije je, ja sam okretala kad im je dosadilo skroz na skroz, jakshi pred rodjendan, alekseju malo posle rodjendana..

..fizijatri kazu kad dete moze samo da se uspravi iz lezeceg u sedeci polozaj i iz sedeceg na noge uz nameshtaj,
tad su mu vrat i ledja ojachali dovoljno za nedobog situaciju kochenja ili udara..
..to obichno bude u skladu sa onom starom preporukom, izmedju 9 i 12 meseci,
tj kad ima min 9 kg..

mi imamo do 13 kg i bas sam se razmisljala dali da menjam kada postigne kilazu ili sa godinu dana

ja stavila Tamaru bila u kengura, kao na brzinu da odem do prodavnice da mi ne zaspi u kolicima :lol:
preznojila sam se :lol:

- - - - - - - - - -

isla sam zbog mleka i sijalica...i kupila sam hleb, sunku, sijalice, prasak za ves, vlazni t. papir za irinu i zelenu salatu
dosla kuci, uzela malu da hranim i setim se mleka

ja sam mesecima kupovala alu foliju :lol:
kupih je napokon slucajno juce

nece da se odlepi od mene na sekund, nisam ni kosu smela fenom da osusim
mada je vec bio prevazisao strah od fena
i ostasmo kuci
ne znam sta mu je, zubi ili previse ljudi za praznike

meni je kratkorocna memorija kod cika Alchija,
ja sada ne mogu da se setim kada je oceo da sedi
ali znam da je rekao mama sa par meseci, ali ne znam tacno kada :malav:
sto ne zapisah
mm mi nije verovao dok sam nije cuo aiide

Pa kazem vam... vezujem je, u kola uvek ulazi vezana... jos je kuci vezem I upakujem... I kad je stavim u kola vezem jos pojasom jaje...
I to bude tako dok ne trazi da sisa... onda je odvezem, uzmem, podojim... I obicno kad je vratim zaspi... ili zaspi na siki...
pa je samo spustim u jaje I eto gresna mi dusa ne vezem je... ali je zato uvek vezana kad idemo negde same... I bice kao I Pedja uvek vezana u sedistu...
tada su vec malko razumniji I treba ih od pocetka nauciti tome...

ni ja nikada ne vadim jakova iz sedista, ali nikada i uvek je vezan
i imao je fazu tu oko 10. meseca da je plakao, vristao, dramio, svaka voznja- ja slom zivaca, ali nema sanse da popustim, bezbednost je u pitanju i do ugla da idemo on je u sedistu i vezan
apsolutno nebitno da li sam ja ili neko pozadi ili nema nikog
cak i kada me drugarica vozi npr ja izvadim sediste iz naseg auta pa ga montiram u njen auto, a sediste nije bas lagano, nije jaje nego ono veliko, ali nema sanse da bih se sa tim igrala

i sada se smirio, voli brm brm vise nego ista, kako sednemo u auto tako zaspi , naravno ako je duza voznja unervozi se pa pravimo pauzu

dakle jelence smao ne popustaj, trazi zanimacije, knjige, muzika, igracke, da dobra je fora da mu kupis neku igracku koja ce mu se svideti i koja ce mu biti samo u autu, i onda je se pozeli, znaci nema da je nosi nigde van auta, sad se setih, kod nas je to palilo, kao i knjige one bebin dodir i muzika

Ja pitam jer sam neke medine trenerke pocela na 60 da perem... pa mi mama danas kao to je puno... ne stigoh je pitati sto?
Kontam valjda se nece skupiti? Obicne pamucne trenerke, decije.

To mi sveki rekla da ona sve tako pere... kad joj dodju deverovi klinci...

Posle pogledam etiketu, negde pise 30 negde 40... e jbg na toliko mi se ne opere ovako lepo kao na 60...

a svi znate kako dvogodisnjaci prljaju odecu...
Svaku trenerku prvo trljam rucno, zelena kolena, blatnjavo, od hrane/pica...

I jos nesto, kako perete odecu koja ima belo+tamno plavo/crno+sivo?
Uvek se bojim da mi ne pusti ta tamna na belu (nije dosad ali takve stvari bas po etiketi perem)

- - - - - - - - - -

A bebino sve na 30 perem... sem pamucnih pelena... njih na 90...

- - - - - - - - - -

I jel imate neki savet kako ste sebi olaksale to ribacenje svakodnevno njihovih stvarcica?

Back