Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sile kako je Tamara?
Jel spala temp?

Ps.medo ima proliv :roll:

jeste, nije imala od tada, a nisam joj dala nista za spustanje
samo sam joj dala dentokind onaj za zubice
e sad dal je slucajno to u pitanju, ne znam
nista ne znam
slini, pun joj nos stalno

meni je mama ostavila neke kesice morske soli za ispiranje sinusa, jedna se rastvori u 240 ml prokuvane vode i to se sipa u neku posebnu bocicu koja se prisloni na nozdrvu i stiska se i izlazi voda iz toga u nos...isti efekat kao sa spricem samo lakse i ne mora da se sipa voda u spric svaki cas
al ja bebi rastvorim pola kesice na tu istu kolicinu vode i sa tim joj ispiram od juce i cini mi se da je bolje
2 puta dnevno sa tim a preko dana i u toku noci sipam malo fizioloskogh po potrebi pa izvucem sa onim cudom
ja sam zakrcena skroz, pijem sad ab, iskasljavam neka cuda,nos i sinusi mi puni :roll:
Irina isto slinava
nocas se upiskila 2 puta i drugi put sam joj stavila pelenu jer nemam vise cistih carsava i pidzama i nju je isto napunila :dontunderstand:
popizdela sam stvarno...
nije mi jasno odakle joj tolika mokraca kad od 9 nije nista pila a piskila je u 23 i legla da spava
u 2 h vec upisana
posle u 5 i 20 opet upisana
i tu popizdim i stavim pelenu
misim stvarno
i tacno vidim sta ce biti...doci ce leto, i prestace da piski,kao proslog leta,valjda sto se i znoji pa manje ide u besiku i ja cu biti sva hepi, zaboravicemo na pelene i cim krene hladnije vreme,opet sve ispocetka...tacno znam

kako mala,sad ce 4 godine 6 avgusta
dzaba musema kad spava mokra,uopste se ne budi, imamo musemu
i evo, ima temperaturu sad...prehladila se nocas
a i ja pametna vec je bila slinava i ostavim je bez pelene..jer je pre toga noc protekla ok i nije se upiskila

uzecu one pelene kao gace sto se navlace, da mi bude lakse kad je budim da piski

Tamara ce primiti infanrix umesto pentaksima
vodicemo je u cetvrtak, pa nek vidi dr sta i kako...dal ce da primi ili nece...nos kao da se smiruje.,..

jel zna neko do koliko je normalna temperatura za bebe od 4 meseeca, mereno pod miskom?
tamara obicno ima 36 sa 8 ili 9
a danas je imala 37.1

kako mala,sad ce 4 godine 6 avgusta
dzaba musema kad spava mokra,uopste se ne budi, imamo musemu
i evo, ima temperaturu sad...prehladila se nocas
a i ja pametna vec je bila slinava i ostavim je bez pelene..jer je pre toga noc protekla ok i nije se upiskila

uzecu one pelene kao gace sto se navlace, da mi bude lakse kad je budim da piski

Tamara ce primiti infanrix umesto pentaksima
vodicemo je u cetvrtak, pa nek vidi dr sta i kako...dal ce da primi ili nece...nos kao da se smiruje.,..

jel zna neko do koliko je normalna temperatura za bebe od 4 meseeca, mereno pod miskom?
tamara obicno ima 36 sa 8 ili 9
a danas je imala 37.1

tako maloj bebici hoce da skoci temperatura i ako je malo vise utoplis....

Znam znam :)
nema temperaturu vise fala bogu
al je zubi jako jako muce
i stolica joj je grozna...bas ona od zuba....nesvareno mleko i miris grozan

i sad vidim da imam kesu jednu NAN sensitive mleka pa razmisljam dal je ok da joj dam to? posto u njemu ima probiotik i statijaznam pa mozda ne bi bilo lose da joj dam to da pije dok se ne stabilizuje stanje?
inace pije humanu,pa ne znam ....
a juce i danas jedva da nesto pojede
nisam se setila toga kjuce pa da pitam dr :(
a idemo tek prekosutra na kontrolu
a ovi iz halo bebe mi nisu bas nesto jer da zovem 5 puta, javilo bi se 5 razlicitih osoba i misljenja bi bila podeljena

Infants tend to have higher average temperatures than older children, so "fever" in a baby is considered to be any of the following:
• a rectal or forehead temperature above 100.4 degrees F (38 degrees C)
• an ear temperature above 100 degrees F (37.8 degrees C)
• an armpit temperature above 99 degrees F (37.2 degrees C

mene oterali u tri lepe kada sam zvala dali da dete sa 2 meseca vodim u institut sa 38,7 rektalno ....
a svi kazu da kod tako malog deteta treba odmah lekaru

Sile :zag:

Gde kupujete portiklice za bebe?
Ova moja bljuvka nevidjeno.
Hocu da joj kupim 10 portikli, jer ima samo 2.
Ali bih da budu lepe I jeftine?

e vidim u aksi ima odlicnih a jeftinih, ja bas moram da kupim http://shop.aksa.rs/baby-hit-portiklana-driker.html

- - - - - - - - - -

nisu nesto lepe al su frotirne a ispod je musema...kuma moja kupovala....ekstrra su
ja imam sve neke bez museme i bude mokra svejedno i majica i sve jer balavi ko blesava
a sad i bljuje ko zmaj :lol:

Infants tend to have higher average temperatures than older children, so "fever" in a baby is considered to be any of the following:
• a rectal or forehead temperature above 100.4 degrees F (38 degrees C)
• an ear temperature above 100 degrees F (37.8 degrees C)
• an armpit temperature above 99 degrees F (37.2 degrees C

mene oterali u tri lepe kada sam zvala dali da dete sa 2 meseca vodim u institut sa 38,7 rektalno ....
a svi kazu da kod tako malog deteta treba odmah lekaru

i sta je bilo, jesi vodila ili ne?

jao ja se sad setila, kad smo kod instituta :dash:
trebali smo uput da im odnesemo ono kad smo bili na kontroli kod plasticnog
pametnjakovici dosli bez uputa, posto kad je isla za varicelu, pregledali su je svi bukvalno...i kardiolozi i plasticar i svi...niko nije pominjao uput
i mi u martu otisli bez uputa na zakazanu kontrolu :lol:
i na salteru nas zena zamoli da donesemo do kraja nedelje ili na sledeci pregled ako je u roku od mesec dana i mi kao ok
i debili nismo odneli :dash:
ne znam jel moze zena jadna da ima problema sad zbog toga?
odnecemo sledeci put kada budemo isli na kontrolu

Jeste nastavljale da pijete vitamine posle trudnoce tj.u periodu dojenja?
Koliko dugo?
Jel mislite da ima smisla?

Ja sam sa medom pila bukvalno dok god sam ga dojila... pa kad sam ostala trudna opet... skoro da prekidala nisam vec 3 godine...
pijem femibion 2... pa se razmisljam da li da.prekinem?

I kad se moze poceti vezbati, tipa trbusnjaci?
Zaboravila da pitam moju dr.

I koje su cene?
Jel upijaju I jel imaju ispod onu gumu?

Meni trebaju bas za bebu... da ne budu ogromne I sa cickovima sto grebu...
da ne bude guma ispod, vec preko gume pamuk, da se ne upari a gore.frotir da upije... jer bljucka uzasno puno...
ove sto imamo ne mogu upiti pa bude sva mokra ispod

ma daj sta ce da se upari sta dramis i fantaziras?
pa ima majicu valjda? nije musema direkt na kozi

ja sam posle porodjaja nastavila da pijem pregnacare, popila tu kutiju pa posle izvukla onaj mamavit i popila i to
al ja sam imala boginje pa mi je imunitet bio srozan skroz
a posle irine nisam nista pila i isto sam navukla svasta nesto :roll:

- - - - - - - - - -

sad rokam vitamin c u tabletama kad se setim
nista vise

- - - - - - - - - -

nisam, kupila panadol za nedobog, pa smirila muza ....
njih sam zvala zbog mm, prvo sam zvala halobebu pa mi oni rekli da ga odmah vodim u institut, sto ja nisam uradila vec sam zvala institut da vidim sta ce mi reci ... mm sam rekla da su rekli da zovem institut :malav:

tako i ja isto nekad malo izmenim , posto je on panicar...:lol:

Jeste nastavljale da pijete vitamine posle trudnoce tj.u periodu dojenja?
Koliko dugo?
Jel mislite da ima smisla?

Ja sam sa medom pila bukvalno dok god sam ga dojila... pa kad sam ostala trudna opet... skoro da prekidala nisam vec 3 godine...
pijem femibion 2... pa se razmisljam da li da.prekinem?

I kad se moze poceti vezbati, tipa trbusnjaci?
Zaboravila da pitam moju dr.

f&f ima fantasticne partikle na driker, nemaju gumu ali nisu ni krute, meni su bile super u pocetku....vitamine ne bih uzimala, ajde u trudnoci ali sada jedi kvalitetno i to je to, sasvim je dovoljno za tebe, beba svakako uzme svoje.....trbusnjake posle carskog mozes vec posle 3 meseca ali ipak probaj da li ti prija, meni ni sada posle 13 mes ne prija, i dalje osetim rez....

Back