Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:roll: da prijavim da slusam pola dana deranje....uzas kad smo sami, nece ni sekunde bez kontakta samnom....ovo je vec zabrinjavajuce....

pa budi onda uz bebu :) ona ti pokazuje vec sta joj nedostaje i treba.

ranije su se pravile ogromne greske kada su decu ostavljali u drugu prostoriju da placu i "razvijaju pluca". To je za bebu trauma, pretrpljeni strah, strasno

pa budi onda uz bebu :) ona ti pokazuje vec sta joj nedostaje i treba.

ranije su se pravile ogromne greske kada su decu ostavljali u drugu prostoriju da placu i "razvijaju pluca". To je za bebu trauma, pretrpljeni strah, strasno

aha, i treba da budemo robovi dece???....mere u svemu pa i u tome, placu bebe i kad im je dosadno ne samo kad im nesto fali....a stvarati patolosku vezu samo sa jednom osobom, pa nisam ni za to, treba dete i da se osamostali....

aha, i treba da budemo robovi dece???....mere u svemu pa i u tome, placu bebe i kad im je dosadno ne samo kad im nesto fali....a stvarati patolosku vezu samo sa jednom osobom, pa nisam ni za to, treba dete i da se osamostali....

nije rec o tome.
ne "osamostaljuje" se dete u tom uzrastu, beba.
u prvih 18 meseci veoma je bitno da dete ima blizinu roditelja ili onog ko ga inace gaji, da oseca/zna da nije usamljeno.
greske koje nastaju tada, u tom periodu su kasnije tesko ispravljive.
najverovanije si jako mlada i treba ti moguce "vazduha" i za tebe ali ako shvatis da je upravo SADA OVAJ ULOG zlata i jos vise od tog vredan, i sama ces se osecati drugacije.

to samo mi odrasli mozemo doci na ideju da je bebama "dosadno". nije im dosadno, one nam tako saopstavaju da im trebamo, veoma. To sto ulozis sada, vratice ti se kasnije, puta 10, ne zaboravi. Imaces pored sebe "neproblematicnu decu" i zivot koji ce ti uz njih biti mnogo lepsi nego inace. To sto se tebe tice. Sto se deteta tice, bice uspesnije u zivotu, bice mu zivot izvodljiviji, lepsi. Ako sve ovo izvrsavas, svu tu nazovi paznju samo iz moranja , osecajuci se nateranom, nije dobro, deca to osecaju, puno bolje no mi to mislimo.

najozbiljnije.
srecno i uzivaj u gajenju deteta jer sada pises moguce i najlepse uspomene koje ce te pratiti sav zivot :)

:lol: imam ja i jednog malca od 14 god i nisam mlada, punih 41....malo je smesno to sto pises, mislim davanje te dijagnoze preko neta nekome o kome nemas blage veze....ej zamisli, nismo savrseni i imamo dana kad nam nije do nicega od umora....i zamisli ima dana kad je i beba nesnosna o kad vise nemas snage da joj skocis na svaki mig a znas dajoj nije nista nego joj je dosadno i nece sama da se zaigra....i pitam se ja da li smo mi svi poremeceni i neuspesni s obzirom da su nase mame radile i nisu imale kada da nam ispune svaku zelju i cestitku....sad to propagiranje da je samo beba bitna i da se ceo svet vrti oko nje je pomalo ekstremisticka i ne slazem se sa njom, itekako je bitno i stanje u kojem se majka nalazi...

Nas su nase keve ostavljale da malo "razvijemo pluca" (bar je mene moja), pa sam sad sasvim noramalan covek.Ona se i vratila na posao kada sam napunio 6 meseci Sad su drugacije preporuke, pa je moja supruga uz bebu stalno. Koliko je dobro ili nije videcemo kada odraste. Ja se licno malo i bojim da ce to da razvije samozivu osobu, koja je navikla da sve dobije odmah.

Nas su nase keve ostavljale da malo "razvijemo pluca" (bar je mene moja), pa sam sad sasvim noramalan covek.Ona se i vratila na posao kada sam napunio 6 meseci Sad su drugacije preporuke, pa je moja supruga uz bebu stalno. Koliko je dobro ili nije videcemo kada odraste. Ja se licno malo i bojim da ce to da razvije samozivu osobu, koja je navikla da sve dobije odmah.

I mene je moja ostavljala da placem do besvjesti, kada sam imala 3 mjeseca vratila se na posao ( tada je bilo tako i sve zaposlene majke su tako radile) mene je odhranila baka i koliko su bili iz mene ispala sam super :) ja sam smatrala da djete treba da zna da je majka uvjek tu za djete tako da sam imala faze kada se stariji nije odvajao od mene i faze kada sam mu bila skoro nezanimljiva, vec sa godinu dana sam mogla da mu objasnim da mama ide na sluzbeni put nece biti dva tri dana i onda se vracam i nikada nije plakao ili pravio scene, naravno kada se vratim prva dva tri sata moram da odvojim samo za njega. Ljubav nece napraviti razmazenu djecu nego roditelji koj ne zele da se bave djetetom i u zamjenu za ljubav i paznju kupuju igracke. Naravno i majke su ziva bica pa ponekad im je potrebno da se malo odmore u krejnjem slucaju da na miru popiju kafu, ali djete ima i oca i babu i djeda i drugu rodbinu koja treba da pomaze majci, jer majka jeste majka ali nije masina pa da nema svoj zivot i pored djeteta.

moj stariji sin je dobio dovoljno paznje, sa njim smo se igrali, razgovarali, bio je u drustvu kada sam nesto radila (ketrec, lezaljka), a bilo je i prilika kada je bio u sobi u kreveticu, igrao se i kada sam ga obilazila i javljala mu se. Mislim da vec posle tri meseca moyemo da razlikujemo koji plac trayi momentalnu paynju a koji je kenjkanje iz dosade ili nervoze i koji sam prestane posle minut, dva. Sada imam bebu od 4 meseca i ona dobija dovoljno paznje ali uci i sama da se zanima. Moj stariji sin je morao u jaslice od gosinu dana jer niko nije mogao da ga cuva a ja sam morala nazad na posao, plakao tri dana pa prestao, posle mesec dana trayio sam da ide u "vutic". Sada odlepi kod kuce kada povede dva tri dana, ako je bolestan. Smatram da svaka beba treba da se oseti sigurno, sito i cisto, i to je imperativ, ali ne mislim da treba da se obigrava oko njih. Zar nama nesto fali, kako su nas nase mame podigle? Mislim da nacin na koji mama formira vezu sa bebom zavisi iskljucivo od nje, a ne od nekih tamo novih pravaca u vaspitanju. i na kraju krajeva, to je kolac koji se mora sazvakati i progutati, kada se jednom zagrize. Ako vec mame odluce da na jedan nacin odgajaju svoju decu, to onda treba ispratiti do kraja.

hitno mi treba info koja pumpica najbolje izvlaci mleko? tj koju imate i kako vuce...moja je krsh neki i unistava bradavice a ne izvuce skoro nista a i pukla je bila

Ja je nisam koristila ali sam cula da je aventova kao najbolja samo se pripremi da ni sa jednom nece ici jednostavno na pocetku, generalno meni je najvise pomagala moja ruka :) udjem pod tus i izmuzem svo mljeko viska ali meni nije trebalo da ga skupljama da bi posle dala bebi.

hitno mi treba info koja pumpica najbolje izvlaci mleko? tj koju imate i kako vuce...moja je krsh neki i unistava bradavice a ne izvuce skoro nista a i pukla je bila
Ja sam koristila neku mislim da je marka bila medela I bila je elektricna tj. na baterije, meni mnooogo bolja nego one rucne sto samo povlacenjem klipa prave vacuum. I u porodilistu su mi davali tu na baterije bila je odlicna.

opet ostali bez vode :evil:
i mm nije otkuvao flasice, nije stigao a mene nije probudio ... pa je bilo veselo kada je junior zapevao u 8 a nema ciste ni jedne ( nije mogao oprati bez vode, a prodavnice se otvaraju u 7), a pre toga je jeo u 5 i 6 ... slomila sam flasicu, a usisivac mi radi na vodu :rida: i nikako da izadjemo iz stana, posto nikako da pojede dovoljno da ne razmisljamo 2-3 bloka ....

jedva smo nasli da kupimo cuclu za bebe sa rascepom nepca.....samo u leto shopu imaju,nijedna apoteka to ne prodaje niti su culi za to....
A cena prava sitnica... 3660 dindzi
ej ko da je id zlata
obicna flassica id valjda 200 ml plasticna, sa cuclom koja je napravljena od duplo vise materijala nego normalna cucla....silikonska
i to kosta 3660
obogatili se dabogda

:lol: imam ja i jednog malca od 14 god i nisam mlada, punih 41....malo je smesno to sto pises, mislim davanje te dijagnoze preko neta nekome o kome nemas blage veze....ej zamisli, nismo savrseni i imamo dana kad nam nije do nicega od umora....i zamisli ima dana kad je i beba nesnosna o kad vise nemas snage da joj skocis na svaki mig a znas dajoj nije nista nego joj je dosadno i nece sama da se zaigra....i pitam se ja da li smo mi svi poremeceni i neuspesni s obzirom da su nase mame radile i nisu imale kada da nam ispune svaku zelju i cestitku....sad to propagiranje da je samo beba bitna i da se ceo svet vrti oko nje je pomalo ekstremisticka i ne slazem se sa njom, itekako je bitno i stanje u kojem se majka nalazi...

samo ti deluje smesno(to sto pisem). Ne sumnjam.
Nijedno dete ne place bez veze.
Ne radi se ni o kakvom "propagiranju" nicega.
Radi se o sasvim drugim stvarima a posto vidim da je to za tebe totalna nepoznanica, bilo bi ti vise nego zamorno , da ti bilo sta dalje u vezi toga kazem.
Pozdrav! :)

Back