Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..shto nisi jela shunku kad si dojila, chichak..? :)
..domacu, tu vashu?

Pa opet si mi rekla:"Nemoj Cicak sada, medo ima ekcem, jaka je to hrana,.ne bi smela jako slano."

Ti imas nesto protiv moje nepodeljene ljubavi prema sunki. :mrgreen: :heart:

PS. Sad bi je npr.jela ali nema... a kad stigne sunka,.stice i beba... i ako i ona bude osetljiva,
ima da sakrijem sunke na tavan dok deca ne prestanu da sisaju... pa ih posle sama.uz merak jedem... :)

- - - - - - - - - -

Meni sad u trudnoci bas trazi organizam slatko.
Jesam.volela uvek, ali nikad ko u ovoj trudnoci

Pa opet si mi rekla:"Nemoj Cicak sada, medo ima ekcem, jaka je to hrana,.ne bi smela jako slano."

Ti imas nesto protiv moje nepodeljene ljubavi prema sunki. :mrgreen: :heart:

PS. Sad bi je npr.jela ali nema... a kad stigne sunka,.stice i beba... i ako i ona bude osetljiva,
ima da sakrijem sunke na tavan dok deca ne prestanu da sisaju... pa ih posle sama.uz merak jedem... :)

..pretraga radi, provericu.. :)
..ipak sam ja rasejana profesorka, moguce je i da sam rekla, a ne secam se..

- - - - - - - - - -

..mada mi se sve chini da je to bila pricha o tvojoj glukozi jutranjoj i eurokremu,
a kasnije chokoladi i dojenju.. :lol: ..ali ostavljam mogucnost da sam izlapela.. :zper:

Sad ste me podsetile - Meni simpa kad trudnice tamane 100g cokolade dnevno pa kazu trazi mi organizam - trazi beba i slicno :D ahahahahha umesto lepo da kazu, ma jede mi se slatko i sad imam izgovor, ostavite me na miru :D

Cuti dok trudnice imaju izgovor da jedu sta im se prohte!!!

Moje obe trudnoce su prosle bey nekih velikih prohteva za bilo kojom vrstom hrane. Trudila sam se da jedem cesto i desavalo se da moram da se podsetim na klopu, a bilo je i dana kada sam jela kao ala. U toku obe trudnoce sam dobila 12kg. Nicega se nisam odricala, sve sto mi se jelo - platilo je. Srecom, nisam neki ljubitelj brze hrane, a i radila sam dok me nisu oterali na porodiljsko. Tesko je kontrolisati teyinu kada moras da lezis i odrzavas trudnocu... Divim se svim zenama koje su bile vezane za krevet tokom trudnoce, mislim da bih ja ODLEPILA :dash: i imala jedno 30+ vise kila, obzirom da jedem kada mi je dosadno i kada sam nervozna. :(

meni je dojenej sve osim monotono- zahteva svu paznju, skrenem pogled a on izbaci siku, ili se nabije da se ugusi, izbaci silikon ...
a 20kg- strasno, kako uspe neko da s eugoji toliko :eek:
ali, posot se ja vise ugojih za 3 meseca no za 9 :) .... ne bukvalno, ali sada imam vecu kilazu od porodjajne...

zeznule me cokolade i napolitanke, od stresa mi organizam trazio, a nisam smela za vreme trudnoce.
desavalo mi se da pojedem 2-3 cokolade i 2 pakovanja cok. napolitanki dnevno :neutral:
vodu i jogurt pijem, kao i caj za porodilje, mleko, sok nara
u bolnici sam pila 3 flajke vode dnevno, pa mi neko rece da previse tecnosti isto blokira mleko ....

sto se kvaliteta mleka tice- zasto se u nasoj kulturi ne savetuje zacinjena hrana za vreme dojenja???

Mislim da se zacinjena hrana ne preporucuje da ne bi bebu odbila od mleka, posto ne verujem da to moye da iyayove neke alergije.

Ehej, nase babe hranile decu pasuljom u 6 mesecu, a do tada, kad nisu imale dovoljno mleka przenim brasnom i vodom (:eek: ovo prvi put cuh od tetke pre neki dan, tako je mladje dete othranila). Aj ti sada zaprzi brasno, zali vodom i daj bebi?
Mislim da je ok da jedes sto si i u trudnoci (nesto je dolazilo i do bebe, ne?), pa polako i pomalo, mozda ce joj smetati sve (kao mom sinu), a moyda nista (kao sada mojoj cerki).

Ne jedem bas ljuto, ali zvaknem svasta nesto. Doduse, posto mi je starije dete alergicno na orase, ne igram se sa ovim malim bebanom.

Da vas pitam nesto, kako vi svojim devojcicama odryavate intimnu higijenu? Cuh 3 raylicita saveta od dve patronayne i jedne mame, pa da vidim sta vi kayete.

meni je dojenej sve osim monotono- zahteva svu paznju, skrenem pogled a on izbaci siku, ili se nabije da se ugusi, izbaci silikon ...
a 20kg- strasno, kako uspe neko da s eugoji toliko :eek:
ali, posot se ja vise ugojih za 3 meseca no za 9 :) .... ne bukvalno, ali sada imam vecu kilazu od porodjajne...

zeznule me cokolade i napolitanke, od stresa mi organizam trazio, a nisam smela za vreme trudnoce.
desavalo mi se da pojedem 2-3 cokolade i 2 pakovanja cok. napolitanki dnevno :neutral:
vodu i jogurt pijem, kao i caj za porodilje, mleko, sok nara
u bolnici sam pila 3 flajke vode dnevno, pa mi neko rece da previse tecnosti isto blokira mleko ....

sto se kvaliteta mleka tice- zasto se u nasoj kulturi ne savetuje zacinjena hrana za vreme dojenja???

to sto jedes oseti se u mleku i cesto bebe ne vole ukus koji daje zacinjena hrana a naravno da zelis da ti beba sto vise sisa....

ja sam lezala u trudnoci zadnjih 2.5 meseca i jela sam sasvim fino, trebalo je nahraniti ovog mog teskasa...i sada dok dojim imama jake padove secera i moram da jedem cesto i strasno mi se jede slatko....nesto sam skinula od kilaze ali ne dovoljno, ceka me jos nekih 5-6 kg koje zelim da skinem kad smanjim dojenje na 2 dnevno...

ja sam umirala od zedji, a inace ne pijem puno vode ...
ali, posle porodjaja kao iz pustinje da sam izasla, neverovatno! jednu flajku u dva guca...
cokolade sam vec redukovala, ali sam popustila kada me uhvatila zelja.
miuslim da cu poceti gubiti kilazu tek kada prestanem da dojim, ne bih zelela pre ...
i mislim da necu imati problema sa kilazom, ali i da mi kukovi vise nece biti isti, sto mi je problem zbog garderobe :neutral:
sto sam nakupovala tonu farmerica pre prodjaja, i cipela, da me neko pita nemam pojma :neutral:
imam kome da prosledim pa nije strasno :)

- - - - - - - - - -

kucam i grickam milku sa lesnjacima :malav:

bravo ja :super:

Ne bih se slozila, pogotovo u trudnoci.
Meni su tako savetovali
Претерују Чичак веруј ми.
Та скоро манијакална опседнутост водом која је нпр видљива по НС-у, или Бегишу кад лети видиш младе девојке које се шпацирају с флашицама аква минерале у рукама је маркетиншко помодарство... а и била је једна тема пре рецимо две године о томе како су измајмунисали људе да се обливају водом још тамо од око 80 их па наовамо.
Бтв кад у нешто ниси сигурна позовеш се на еволуцију.
Рецимо да те баЧе у времеплов 10к година унатраг не би предала меч услед неналивања водом.
Уствари то важи и за наше родитеље, а камоли за тако удаљен период.
Што би један од стогодишњака с Кавказа рекао: Када сам био гладан јео сам, када сам био жедан пио сам.

elem, ja se pocinjem misliti hocu li morati traziti nazad svoju periku, opada mi kosa strasno, a neke prijateljice su skoro ocelavile posle porodjaja ...
a sama bih se osisala na celavo koliko se linjam...

i, upropastila sam sporet, ne znam kako, izgrebala sam donji zid nozicem za kuhinju kojim nista nisam drugo izgrebala :(
kazu da ce mi trebati nova u narednih par god.

Kad je presvlacim, mokrom tetrom joj prebrisem guzu, ribicu mokrom gazom malo razmaknem usmine i povrsinski nezno skinem visak,tako mi pokazala patronazna jer je i meni higijena devojcice totalna nepoznanica.
Jos kad sam videla laznu mecu,da me nije patronazna upozorila na vreme,tacno bih se onesvestila

niko mi nije odgovorio kako odrzavate intimnu higijenu devojcica beba? Prvo mi je bilo musko, sada nisam sigurna sta radim, a dobih razlicite savete od strucnjaka.

Pa i od nas ces dobiti razlicite savete, kad vec strucnjaci razlicito misle :)
Ja sam slusala moju patronaznu, jer su mi se ostali njeni stavovi mnogo dopali...dok je bila novorodjence, samo sam je prala redovno, nisam nista skidala gazicom i slicno, jer to im je zastitni sloj, to belo pranje. Ako se bas zavuce kaka unutra, onda naravno skines, fizioloskim rastvorom i sterilnom gazicom.
Taj zastitini sloj nestane, ona to nema uopste vise jos od kad je imala par meseci...i normalno je perem samo, i to je to, ako se bas desi da se zavuce, obrisem i sad isto tako gazicom.
Ma voda je voda, sapun nema potrebe previse cesto koristiti..samo kad se ukake

Back