Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja sam protivnik kupovnih kasica, pogotovo tada kad tek krece uvodjenje. Ok su mi za neke stani-pani situacije, kad nema kada da se spremi nesto bebi, na putu i slicno. A sigurno nisu zdravije od domacih.
Plus imaju gomilu gluposti unutra, ne mozes preko njih ni uvoditi namirnice, jer strpaju paradajz u kasicu koja kao ide od 4 meseca i slicno.

malena, krompir izblendas dobro i dodas malo svog mleka da bude redje, nece biti lepljiv. Beba tek isprobava ukuse, svakako ne ocekuj da ce odmah da joj to bude ceo obrok. Samo kasikicu-dve da uzme, pa je ok.
Tikvice su uglavnom zahvalne i bebe ih vole, i bundeva isto, a brzo se spremi.

Rano ti je za palentu, treba nesto meko, bljutavo i relativno retko za pocetak..

I ja sam protivnik kupovnih kasica, pogotovo tada kad tek krece uvodjenje. Ok su mi za neke stani-pani situacije, kad nema kada da se spremi nesto bebi, na putu i slicno. A sigurno nisu zdravije od domacih.
Plus imaju gomilu gluposti unutra, ne mozes preko njih ni uvoditi namirnice, jer strpaju paradajz u kasicu koja kao ide od 4 meseca i slicno.

malena, krompir izblendas dobro i dodas malo svog mleka da bude redje, nece biti lepljiv. Beba tek isprobava ukuse, svakako ne ocekuj da ce odmah da joj to bude ceo obrok. Samo kasikicu-dve da uzme, pa je ok.
Tikvice su uglavnom zahvalne i bebe ih vole, i bundeva isto, a brzo se spremi.

Rano ti je za palentu, treba nesto meko, bljutavo i relativno retko za pocetak..

Ne verujem da ima neke razlike u kasicama i ovim sto kupujemo pa kuvamo.. Ipak je hrana i sve za bebe 100% provereno. Naravno na prvom mestu je majcino mleko i sto duze bebac sisa to je bolje za nju :)

e, a toliko sam citala i spremala se za ovo, al' kad citas na milion strana pobrljavis, ma znam da ne moze odmah ceo obrok, on jedva i da mi proba , al' u pravu ste njemu je sve to tesko za gutanje, jer sve kao da hoce da povrati kad krene da guta, pa ja reko idu prvo zitarice pa kad nije bas prihvatio pirinac ja oplela po palenti, pa dodam ja svog mleka al' mozda ne dodam dovoljno i dobro sve ispasiram, nemam pojma, stavim po koju kap i maslinovog ulja! danas je krompir isto slabo, sutra cu opet njega al' cu u jos redjoj varijanti sa vise mleka! Ma kakve kupovne to bas u hitnim slucajevima kad mora, eno hipp je sve GMO!

Poslednja izmena:
..moj zakljuchak je da ima dece koja vole da jedu i dece koja ne vole.. :lol:
..teshko je pogreshiti kod prvih, a josh teze naci dobitnu kombinaciju i preziveti bez nerviranja prve mesece uvodjenja hrane kod drugih.. :lol:
..pa onda prodje jedno godinu ipo dana i i jedni i drugi dodju na isto.. :) ..i po sadrzaju obroka i po zdravlju.. :)
..poenta je ne popushtati necejedima i ne naviknuti ih na dvesta tanjira dnevno dok ne pojedu "dovoljno" od svega
i pravilno kombinovati namirnice "ruchkalicama" da ne preteraju ni kalorijski, ni kolichinski.. :)

Ne verujem da ima neke razlike u kasicama i ovim sto kupujemo pa kuvamo.. Ipak je hrana i sve za bebe 100% provereno. Naravno na prvom mestu je majcino mleko i sto duze bebac sisa to je bolje za nju :)

Ja verujem da ima.
Sama cinjenica da stoji mesecima mi nije privlacna,
pogotovo sto se za uvodjenje hrane bas malo sprema i brzo.
Jedna sargarepa, pa to za tri sekunde gotovo.

Ja npr nikad nisam dodavala svoje mleko,
nego cistu sargarepu, samo skuvam i izblendam i gotovo

- - - - - - - - - -

PS. Iako sam pobornik domace kuhinje, moram da kazem da hipp nije gmo.

:think: pricam o uvodjenju hrane a ne o tome da se daje bebi stalno kupovno, ja sam za 3 meseca dala mozda 3-4 puta kupovnu kasicu iz staklenke....ali, za pocetak starter od pirinca je mnogo laksi za uvodjenje, ukusniji je i laksi za rastvaranje, nego da kuvas pirinac pa da ga blendiras, isto tako i kombinacija pirinac-kukuruz....uostalom, postoje i garancije kvaliteta i ne verujem da je pirinac koji kupis u prodavnici kvalitetniji nego onaj u hrani za bebe....

:think: pricam o uvodjenju hrane a ne o tome da se daje bebi stalno kupovno, ja sam za 3 meseca dala mozda 3-4 puta kupovnu kasicu iz staklenke....ali, za pocetak starter od pirinca je mnogo laksi za uvodjenje, ukusniji je i laksi za rastvaranje, nego da kuvas pirinac pa da ga blendiras, isto tako i kombinacija pirinac-kukuruz....uostalom, postoje i garancije kvaliteta i ne verujem da je pirinac koji kupis u prodavnici kvalitetniji nego onaj u hrani za bebe....

Neizrečiva,
citiram tebe jer si pomenula pirinač, ali neću se obraćati tebi, nego generalno ;)

Pored sveg našeg povrća, koje je pogodno za naše podneblje, i ono koje najčešće koristimo u ishrani,
odjednom se pojavi trend uvođenja pirinča kao prve namirnice.
Jel se zapitate što?
Odgovor je vrlo jednostavan.
Zato što su se neki pametni ljudi dosetili, da prave pirinčane pahulljice i tako zarade.
I svaka im čast.

Nemam ja ništa protiv pirinča generalno, daleko od toga, koristim ga i sama u ishrani i smatram da je zdrav
ali nije namirnica koja je toliko zastupljena u mom domu.
I nije nešto što je karakteristično za naše podneblje.

Po meni su to: krompir, šargarepa, tikvice... pa jabuka, kruška, kajsija, breskva, šljiva... naravno paziti na red uvođenja.

Ja sam jednom kupila pirinčane pahuljice, i nisam ih par puta dodala u voće.
Eno negde u ostavi stoje, već za baciti...
Ne vidim svrhu, skuvam pirinač i medo jede...
Isto i za sve ostale namirnice koje se kupuju u kutiji...

Neizrečiva,
citiram tebe jer si pomenula pirinač, ali neću se obraćati tebi, nego generalno ;)

Pored sveg našeg povrća, koje je pogodno za naše podneblje, i ono koje najčešće koristimo u ishrani,
odjednom se pojavi trend uvođenja pirinča kao prve namirnice.
Jel se zapitate što?
Odgovor je vrlo jednostavan.
Zato što su se neki pametni ljudi dosetili, da prave pirinčane pahulljice i tako zarade.
I svaka im čast.

Nemam ja ništa protiv pirinča generalno, daleko od toga, koristim ga i sama u ishrani i smatram da je zdrav
ali nije namirnica koja je toliko zastupljena u mom domu.
I nije nešto što je karakteristično za naše podneblje.

Po meni su to: krompir, šargarepa, tikvice... pa jabuka, kruška, kajsija, breskva, šljiva... naravno paziti na red uvođenja.

Ja sam jednom kupila pirinčane pahuljice, i nisam ih par puta dodala u voće.
Eno negde u ostavi stoje, već za baciti...
Ne vidim svrhu, skuvam pirinač i medo jede...
Isto i za sve ostale namirnice koje se kupuju u kutiji...

da li ga kuvas ili ga kupujes kao kasicu dodje mu na isto osim sto je jednostavnije kupiti ga gotovog i ne zezati se sa kuvanjem i blendiranjem a govorim o samim pocecima uvodjenja hrane, ne planiram ni ja da kupujem gotove kasice malom do puberteta :))), ja 7 korn redovono dodajem u jutarnji obrok voca da ga zgusnem, tako mi najprakticnije ....a sto se tice logike uvodjenja prvo pirinca kod mene je potpuno podrzano jer je stvaru lakoci varenja i malom alergijskom potencijalu i sigurno je da je lakse svarljiv i od krompira a pogotovu od voca i povrca...

Poslednja izmena:

Back