Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hocu, a tetetov tempo je takav da ne bi jelo, pa skoro nikad.
po uzrasu i kilazi treba da pije 210 ml po obroku, ona jedva 100, sto je ukupno dnevno 500, vodu nece da lizne, caj isto...

hvata me ocaj...
mama mi kazem; neznam sta da ti kazem i ti si takva bila :roll:

Moja sa 27.5 meseci ne pije kravlje jer nece.Pije Nestle Junior ad.
Ona pije uglavno 120ml pred spavanje,retko kad je i pila vise.
A necejed je teski.

moje malo prase strahovito bljuckao jedan dan, posle posete. svih 90ml izbljuckao u 3 rate, kako je pio
a isli smo i u restorane, u skitnje po 4 sata bez ikakvih problema, dolazile su nam i vece porodice u posetu :confused:
sada slabo rucka, max 60ml od kojih izbljucka dobar deo ...
nece da siki, ali izmuzeno popije :evil:

vise formulu, ali i moje ume ..
da se vratim na aptamil i njega je bluckao, mada mi se cini da ovoliko nije,
u startu je super prihvatio novalac pa sam mislila da ga nismo mozda prenadrazili :confused:
ali slabije klopa u zadnje vreme, da li zbog toga sto vise posiki ne znam ...

Ovo je najveci problem dojene djece, ja ni priblizno nisam znala koliko mi djete pojede, mame pricaju za taj uzrast treba da popiju toliko mljeka, a ja sam imala jedino mjerilo place ili ne place, ako je veso valjda se je najeo .... mada je mladji (posto je bio halapljiv) dugo bljuckao moje mljeko i to bas vidim da se prejede i da izbacuje visak jer je bas dobijao na kilazi. Tako da postoji mogucnost da se najede tvog mljeka pa mi je dohrana visak, nekad davno sam citala da je jedna forumasica vagala djete pre i posle obroka pa preracuna koliko je pojeo....

Joj nemojte to vaganje pre i posle obroka.
Ja sam ta nesretnica koja je to radila. Pola zivota sam skratila sa tom gluposcu.
Gledajte dete i radite po osecaju! :)

A ti si ta :zcepanje: zaboravila sam ko je pisao ali se dobro sjecam sta si pisala.... sad ideja nije losa.... :) veliki pozdrav za tebe i medu nadam se da sada sa drugim neces imati toliko problema, mada sam ja sa drugim bila uplasenija nego sa prvim, ubi me ako znam zasto.

Ovo je najveci problem dojene djece, ja ni priblizno nisam znala koliko mi djete pojede, mame pricaju za taj uzrast treba da popiju toliko mljeka, a ja sam imala jedino mjerilo place ili ne place, ako je veso valjda se je najeo .... mada je mladji (posto je bio halapljiv) dugo bljuckao moje mljeko i to bas vidim da se prejede i da izbacuje visak jer je bas dobijao na kilazi. Tako da postoji mogucnost da se najede tvog mljeka pa mi je dohrana visak, nekad davno sam citala da je jedna forumasica vagala djete pre i posle obroka pa preracuna koliko je pojeo....

sinoc je odspavao 6h u cugu- .... pustila sam ga ... a verovatno sam ga trebala probuditi da rucka ...
ako bljucka posle 4h pauze .... a i ne napreduje bogznasta po dr, po prijateljima i rodbini je prosecna beba.
nekada bas bljucka mnogo, ali prepoznam da je zbog ritanja npr, ili prejedanja... a kada nisam sigurna zasto ide frka i panika

a vagu nisam dozvolila, mm je hteo

srto vise vreme prolazi zao mi je sto ih nisam kupila sa prvim djetetom, neka sam bila bas protivnik ali sam cula neka iskustva i sada mi je bas zao ali kako kazem za jedno pola godine skidamo pelene a vise djece ne planiram pa mi je sada to veliki izdatak, ali svim mama prvog djeteta savjetujem da kupe nije tesko odrzavanje a dugorocno se bas isplati

Poslednja izmena od moderatora:
Videla sam te pelene uživo.
Ok su.
Samo meni nekako izgledaju pohabane već posle mesec dana korišćenja.

I stvarno, kako da budu bele, ako ih peremo na 40-60 stepeni.
Meni ni fleke sa medine garderobice se ne skidaju na toj temp.već prvo ručno skinem.
A kamoli kaka.

To moraš odmah posle kakenja, da potopiš i trljaš.
Meni medo kaki 3-5 puta na dan, kako da uključim 3-4 pelene?

ma ajde to nego sto se bakterije iz fekalija ubijaju ako se pere na 95
ti operes na 40 i ?
glupost
pogotovo za devojcice....
videla sam u aksi neke od bambusa danas...2500 dva komada...i sto cicak kaze,koliko ti treba?
i to neka velicina 3-6 ili 7 kg :lol:
znaci potrosis brdo para za nekih 20 komada,pa kad malo poraste opet brdo za vece :mrgreen:

za zivotnu sredinu super al ovako jok
mada koliko praska trosis,pa to ode u reke,pa ovo pa ono...kako god okrenes, stetocine smo :lol:

ja imam te pelene i evo mojih iskustava,odlucila sam se za njih zato sto su zdrave i zato sto su odlicne za budzet, imam one sto su univerzalne i mogu od pocetka da se koriste....peru se na 60 i sasvim je to dovoljno sto se higijene tice....odrzavanje mi nije bilo problematicno : ako je ukakana samo izbacis kaku u wc i ostatak isperes pod tusem ocas posla, procedis i stavis u korpu....ja sam ih prala sa ostalim vesom...ako je samo mokraca isperes pod tusem i ocedis....peres kao i ostali ves, osusis na radijatoru zimi ili napolju leti....nemaju ni jednu fleku na sebi a prala sam persilom....ne peglaju se, budu malo krute ali kad se stave na bebu omeksaju fino jer je do bebe materijal flanelski.....kod nas je bio problem sto su dosta nabudzene i u pocetku su mi zamenjivale siroki povez a kasnije su sputavale bebu i nije ih volela a ako smanjis broj umetaka u njima onda kratko drze....tacno se primecivale koliko je manje aktivan sa njima i odustala sam od njih....drugo, guza je u njima mokra i ako se ima problema sa ojedom nikako nisu dobre ma ko sta rekao....nama se letos pojacavao ojed od njih....imam 10 komada u odlicnom stanju pa kome treba nek se javi :D

Ja priznajem da me je odbilo to sto ih treba ispirati pod tusem,
i kako ih tako mokre ubaciti u korpu, ubudjale bi se, ako npr.ne ukljucujem masinu svaki dan.
I tesko bi se susile kod mene, u zgradama je grejanje takvo da su bas vruci radijatori pa se brzo osuse, u
kuci to nije slucaj

Ja sam bila kod komsinice, ima jedno 20-25 komada neke univerzalna velicina znaci kupila ih kada se beba rodila i koristila dok nije skinula pelene,(sa strane imaju driker pa se podesava), kaze u kupatilu imala jednu kantu u koju naspe vodu i unutra ubaci kesice caja i neznam sta jos da ne smrdi, pa prljavu pelenu u kantu do pranja ( svaki drugi dan puna masina pelena), za kaku kaze uzme one vlazne maramice i povadi ih da se osuse pa kada povija djete stavi jednu maramicu do koze i kada se mali ukaki samo baci tu maramicu sa kakom a pelena i nebude ukakana ( valjda ne previse ) pa samo malo spere i baci u kantu, ovo pricam po njenoj prici...
Bas ih je nahvalila, iskreno i ja sam bila veliki protivnik ali sada neznam sta da mislim.... kaze da koristi pola mjere praska, pokazivazivala mi je kako izgledaju boje jesu izbljedile (posle godinu upotrebe) ali nema fleka

sve to stoji ali niko ne spominje da su vece i kruce od pampersa i da ti ih mozda beba nece voleti....pogotovu ako kombinujes sa pampersom, bas je ocita razlika u udobnosti...

vjerujem da je tako, mada koliko ja znam ona nikada nije koristila pampers pa vjerujem da djete nije ni znalo sta propusta :) znam samo da je jako rano skinula pelena mislim sa 18-19 mjeseci vjerovatno je i djetetu bilo neudobno pa su mu gacice bile super... :)

vjerujem da je tako, mada koliko ja znam ona nikada nije koristila pampers pa vjerujem da djete nije ni znalo sta propusta :) znam samo da je jako rano skinula pelena mislim sa 18-19 mjeseci vjerovatno je i djetetu bilo neudobno pa su mu gacice bile super... :)

tako da, jer ako se navikne na platnene ni ne zna kako je lakse u pampersu....ja ih nisam imala dovoljno i kombinovala sam pa je ispalo da mi je to greska koju sada nemam volje da ispravljam....

Back