Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ugojila sam se 7kg u trudnoci
u pocetku sam gubilakilazu, koliko god da sam se trudila da cesto i zdravo jedem ...
onda sam se ugojila posle porodjaja od stresa ( hvala znaseveckome), skinula 3 i ostalo mi jos 4-5 ...
koja necu skinuti nikako, a sve je strateski rasporedjeno da nista od odece ne mogu da nosim skoro ...
pocela sam da gubim kilazu posle prestanka dojenja, pre nisam zelela

ja sam problem nocnog ustajanja resila tako sto sam stabilan krevetac stavila uz krevet, skinula ogradicu sa te str ... pa je vratila po potrebi i spustila nivo ... bili smo jedno drugom na dohvat ruke uvek :heart:

ne znam za vas, ali ja ne mogu da se namirisem moje bebe, mirise na lubav
imam osecaj da mi hormon udara u mozak svaki put kada mu pomirisem glavicu malu

..e da, nisam napisala da sam iz poslednje trudnoce izashla sa 4kg manje nego na pochetku,
zbog principa ishrane sa rasporedjenim UH na 6-7 obroka dnevno i bez ogranichenja kolichine bilo koje druge hrane..
..preporuka svima.. :)
..naravno, nisam mogla da nastavim tako posle porodjaja, zbog dojenja i gomile hrane koju nisam jela zbog grcheva,
tako da sam opet doshla na svoju regularnu tezinu negde oko bebinog petog-shestog meseca..

..e da, nisam napisala da sam iz poslednje trudnoce izashla sa 4kg manje nego na pochetku,
zbog principa ishrane sa rasporedjenim UH na 6-7 obroka dnevno i bez ogranichenja kolichine bilo koje druge hrane..
..preporuka svima.. :)
..naravno, nisam mogla da nastavim tako posle porodjaja, zbog dojenja i gomile hrane koju nisam jela zbog grcheva,
tako da sam opet doshla na svoju regularnu tezinu negde oko bebinog petog-shestog meseca..

molim pojasnjenje :) jel to ono što si i čičku predlagala?
sviđa mi se ideja o manjku kilograma :rotf:

čičak pa da ona korpa ili šta već što se montira na kolica. kolevku za po kući :) imam, neku finu starinsku, ali ću ovaj put da budem pametnija i da je stavim skroz uz naš krevet, kako ne bih ustajala. mada nije tako zgodo kao tvoja koja nema tu jednu stranicu, ali opet je bolje nego da skačem po 56 puta preko noći.

molim pojasnjenje :) jel to ono što si i čičku predlagala?
sviđa mi se ideja o manjku kilograma :rotf:

..to.. :)
..200g UH podeljeno u obroke, po 25-30g po obroku..
..ne rachunash meso, povrce osim krompira i mahunarki, mleko i mlechne proizvode..
..postavljala sam slike kolichine namirnica koje sadrze tzv shecernu jedinicu, 12g UH, pa po tdve ili tri takve slike mogu u jedan obrok..
..a obroci na oko 3h, 6 ili 7 u toku dana, poslednji obavezno pred spavanje.. :)
..sve u svemu jedesh ceo dan.. :lol:
..hocesh da iskopam slike ili cesh sama? :)

Koliko vam je viska kg ostalo posle trudnoce?
Posle koliko ste skinule i vratile se na staro?

buhahahahahaha, ne znam da li da se smejem ili da placem :)
imala sam nekih +20 posle porodjaja, kad sam dosla kuci
nekih 5-6 je otislo, samo od sebe...
ostatak, pa ocekujem da ce otici do Miljinog prvog rodjendana, tako sam sa Ivanom,
do rodjendana sam smrsala 14kg
imam ja neke svoje dijete i rezime, provereno uspesne, al necu jos, bar tamo dok Milja ne pocne sa necim drugim sto nije moje mleko
za sada, gledam da rasporedim 5 obroka i da se ne prezderavam slatkim, tj. trudim se da ga ne jedem al mi slab karakter sad nesto
ponekad imam strasnu potrebu da strpam u sebe sve sto mi dodje pod ruku, pre neki dan sam imala taj poriv
srecom drzi me dan, eventualno dva
mozda ima veze sa onim danima u mesecu kad bih inace dobila mecu...

i sad sam se ugojila potpuno drugacije
posle Ivana mi ostao stomak jako dugo, a noge nista,
a sad stomaka gotovo i da nema al zato preko butina mogu samo trenerku i pidzamu da prevucem .... :)

Kako izgleda taj raspored UH na 6-7 obroka dnevno? Jel imas to napisano?

..izgleda kako god ti zelish.. :)
..imash tablice kolichina hrane koja je bogata UH na linku koji sam ostavila..
..svaka slika sadrzi 12g UH..
..dve ili tri slike tj kolichine po jednom obroku, tako da na kraju dana izadjesh na nekih 180-200g UH, koliko je normalno..
..bitno je da su obroci na svakih 3h otprilike, nejmanje 6 a idealno je 7 dnevno..
..poslednji obrok pred sam odlazak u krevet..
..to je sve..

..idealno bi bilo da svi tako jedemo, a oni sa problemima u regulaciji shecera, bilo privremeno ili trajno,
moraju tako..
..meni nije valjao ogtt u trecoj trudnoci, uocheno kasno, na pochetku osmog meseca..
..u chetvrtoj nisam ni htela da radim nego sam pretpostavila da je tako i od prvog dana se hranila ovako..
..niko nema pametan savet, svi kazu "izbaci slatkishe" a ja slatkishe jedem jednom u sto godina.. :neutral:
..na kraju sam sama iskopala ovo..

..za sve chega nema na slikama - chitajte ambalazu :)
..vocni sokovi i kechap - katastrofa od shecera.. :eek:
..ako je domaca hrana - slane pite, jela sa krompirom tipa musaka i slichno, tako da ne znate shta je unutra - princip i savet jedne mame-forumashice
sa pravim dijabetesom i dve zdrave prave bebe - pojedite kolichinu velichine vasheg dlana.. :)

..izgleda kako god ti zelish.. :)
..imash tablice kolichina hrane koja je bogata UH na linku koji sam ostavila..
..svaka slika sadrzi 12g UH..
..dve ili tri slike tj kolichine po jednom obroku, tako da na kraju dana izadjesh na nekih 180-200g UH, koliko je normalno..
..bitno je da su obroci na svakih 3h otprilike, nejmanje 6 a idealno je 7 dnevno..
..poslednji obrok pred sam odlazak u krevet..
..to je sve..

..idealno bi bilo da svi tako jedemo, a oni sa problemima u regulaciji shecera, bilo privremeno ili trajno,
moraju tako..
..meni nije valjao ogtt u trecoj trudnoci, uocheno kasno, na pochetku osmog meseca..
..u chetvrtoj nisam ni htela da radim nego sam pretpostavila da je tako i od prvog dana se hranila ovako..
..niko nema pametan savet, svi kazu "izbaci slatkishe" a ja slatkishe jedem jednom u sto godina.. :neutral:
..na kraju sam sama iskopala ovo..

Mene jedna stvar buni. Ako treba 6 obroka na 3 sata, to znaci da ako pocnes u 8 ujutru, zavrsis u 23h poslednji obrok. A onaj ko ima 7 obroka, brale, treba da jede I nocu :). A koliko sam citala bas se ne preporucuje jedenje neposredno pred spavanje?

- - - - - - - - - -

haval ti novka. ja bi i inače trebalo da se hranim ovako zbog IR....moracu da se nateram.
Meni preporucili da uradim onaj tromesecni secer iz hemoglobin pa cemo videti da li treba jos nesto.

Mene jedna stvar buni. Ako treba 6 obroka na 3 sata, to znaci da ako pocnes u 8 ujutru, zavrsis u 23h poslednji obrok. A onaj ko ima 7 obroka, brale, treba da jede I nocu :). A koliko sam citala bas se ne preporucuje jedenje neposredno pred spavanje?

..ovde se bogami preporuchuje.. :) ..zbog pada glukoze preko noci..
..ideja je da se odrzava koliko-toliko stabilna koncentracija glukoze 24h, bez velikih skokova i padova..
..naravno, pred spavanje je dovoljno pojesti dva tri keksa i chashu mleka,
a za ruchak parche hleba uz meso+povrce+supu+ salatu,
nisu ti obroci isti ni po chemu osim po sadrzaju UH..

sa irinom se ugojila 25 kg (zatrudnela sa 55kg)
posle porodjaja ostala na 65...i otislo 2 kg i tih 63 sam imala do njenog drugog rodjusa kad sam naglo pala na 57 kg
onda sam se opustila i klrenula da zderinjam i skocila na 64 kg, pa zatrudnela sa Tamarom, pa u prva 4 oslabila na 59 kg i do kraja se popela na 70...bas na dan porodjaja sam se izmerila i imala sam ravno 70 kg
vratila se kuci sa 65 kg opet
i pala na 61 kg
onda je dosla nova godina i dete je dobilo peketic koji sam pozdrala pa je dosao sveti Jovan i tu sam kolace zdrala jel te i evo imam 63-64 i ni makac
:rida:
ocu opet svojih 55 kg :rida:
al ne vredi, imam problem jbte
ja sam ko alkos, samo sto tamanim slatko...ne znam koji mi je djavo jbte
jedina nada mi je letnja vrucina jer tad nista osim salate ne mogu da jedem :lol:

..eh sad..
.. ja bih.. :)
..ali ja sam velika zena.. :zper:

(..180+)

verovatno mislis bez prtiju dlan,
ne dlan/ nadlanica
to je vec drugo

ja sam jela nocne obroke zbog mleka, dok sam dojila ....
i dzaba misve, kada neko nece pa nece da siki
divim se sama sebi kako sam onih 5 meseci izvukla

- - - - - - - - - -

ocu opet svojih 55 kg :rida::

vrati taj stil zivota, pa ces imati i tu kilazu
mozes i ovako da je povratis da to zaista zelis

i mislim da nije ustvari samop do ishrane
ja posle Irine nisam uopste puno jela i jako mnogo sam se kretala i nista...ni kilo dole...uzas i tako 2 godine
da sam bnar sad bila pematna da ne natovarim opet 2 3 kile nego da stojim na 61 kg pa makar i 2 godine...bolje nego 64 u svakom slucaju :(
a o kozi na stomaku necu da pricam uopste
trudim se da je ne gledam jer je za 3 broja veca

- - - - - - - - - -

verovatno mislis bez prtiju dlan,
ne dlan/ nadlanica
to je vec drugo

ja sam jela nocne obroke zbog mleka, dok sam dojila ....
i dzaba misve, kada neko nece pa nece da siki
divim se sama sebi kako sam onih 5 meseci izvukla

- - - - - - - - - -

vrati taj stil zivota, pa ces imati i tu kilazu
mozes i ovako da je povratis da to zaista zelis

nisam ni menjala stil zivota
hranila sam se isto kao sad
cak sam i vise jela i slatkisa i svega
nego sam bila takva jednostavno...pre toga par meseci sam imala 51 kg...i ugojim se na 55 i zatrudnim

- - - - - - - - - -

mozda je problem sto jedem jednom ili 2 puta ko stoka
mozda da pocnem da jedem 5 puta po malo
da ustvari eto mog problema
jos kad bih stigla da jedem tako bilo bi odlicno

Back