Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislim da je bas Poznavalac na nekoj temi objasnjavao da je ta ziva u toplomerima drugacija i da nije opasna onako kao sto se misli da jeste...
....al ga objasnih

Tsuy :zag:
Ево га ја, радило се данас и тек сам садЕ доспео.
Опасна је нпр метил живва, органско једињење живе које је тежак неуротоксин, као и друга органска једињења живе.
Нпр трагедија у Минумати, Јапан, 1956. када је рођено неколико стотина беба с тешким малформација ЦНС-а неке и практично без мозга.
Иако је синдром прво примећен код мачака које су јеле рибице што би има покоји рибар бацио ништа није предузето све до 1968. када је фабрика која је испуштала метил живу у море затворена.
Један доста штур чланак о томе:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Minamata_sindrom
Иначе елементарна жива која је нпр у топломерима је практично безопасна, сећам се да су је неки болидићи у основној школи попили(!!!) и добили неописив пролив, иначе су живи и дан дањи.

..ziva iz toplomera je praktichno bezopasna ako se pojede/popije, ali nije bash zgodna za udisanje, a isparava prilichno lako..
..najvecu shtetu ljudi naprave iz najbolje namere, pokushajem usisavanja, chime je samo rasprshe kroz kesu usisivacha..
..problem su tepisi, lajsne parketa, pukotine izmedju letvica parketa, odatle ju je teshko sakupiti..

..jesu jedinjenja zive daleko opasnija, to stoji..ali posvetiti paznju svakom razbijenom toplomeru je apsolutno neophodno..

ja menjam sastav ispod krevetca, ponekad je farba, nekad lepak, ubacim i aceton koju noc, prosto moras da budes raznovrstan

bez zezanja sada, ja se jesam tripovala u pocetku bas, ono prvih mesc/dva najvise, ma na sve zivo, jao kad se setim samo prvog pranja bebecih stvari, koju sam dramu napravila oko praska za ves, da mi je neko pricao ne bih verovala, a onda sam se opustila bas bas, nekad mislim ipreterano i mnogo je lepo : ))

ja cicak kad spomenu cigare, jakov imao zatvor i nije mogao da kaki i posaljem ja mm-a po suve sljive u prodavnicicu kod komsije, on nije imao i pita mm-a sta ce mu, moze li nesto drugo, kaze mm "ma bebac ne moze da kaki", kaze komsija "ma kakve suve sljive, daj mu ujutru na prazan stomak kafu i cigare da vidis kako ce da se iskaki" : ))

ne znam koliki ti je mali, ali ja sam slomila 2 neposredno pred trudnocu

i ne znam, verobvatno vam je normalno i da otvorite bocu farbe da isparava ispod kreveca, ta treba da se celici dete

naravno da je njegova familija u pitanju, i naravno da ga necu tako kazniti, ne deluju isto otrovi na dete i odraslog coveka... samo cu morati postati jos opreznija u tim kontaktima...

eee, i mene zarko interesuje gde je to kupljeno da toliko smrdi, na etiketi pise da je iz turske, velicinu oznacenu nema... a pored kontejnera nisam ostavila zato sto drugoj deci ne zelim ono sto ne zelim svojoj

- - - - - - - - - -

i mi koristimo preciscivace za vodu ...

ja mislim da si ti neki trol :D

svi na zafrkanciju,
a nijednoj da padne na pamet da kod nas nisu regulisani propisi zastite zdravlja dece/ ili se ne postuju zato sto nikoga nije briga/ i kontrolom garderobice koja je normalna u svim evropskim zemljama, izuzev nase ...

a ja sam usisala usisivacem na vodu, i prosula u wc solju sto tek kazu da ne sme zato sto duze isparava .... bas sam baksuz

i opet celu noc nisam oka sklopila, videli smo se sa tim rodjacima juce .... mogu u politicare, bila sam fina

svi na zafrkanciju,
a nijednoj da padne na pamet da kod nas nisu regulisani propisi zastite zdravlja dece/ ili se ne postuju zato sto nikoga nije briga/ i kontrolom garderobice koja je normalna u svim evropskim zemljama, izuzev nase ...

a ja sam usisala usisivacem na vodu, i prosula u wc solju sto tek kazu da ne sme zato sto duze isparava .... bas sam baksuz

i opet celu noc nisam oka sklopila, videli smo se sa tim rodjacima juce .... mogu u politicare, bila sam fina

Pa naravno na zafrkanciju,kad nas sve zaebavas ovde...

Formaldehid - “ljudski karcinogen”!
Izrađena odeća često se prekriva formaldehidom, koji je tokom transporta čuva od gužvanja ili truljenja usled gljivica. Na ovo jedinjenje zabeležene su teške alergijske reakcije, a prisutni su i dugoročni negativni, kumulativni efekti na zdravlje. Toksikološki američki nacionalni program 2011. godine formaldehid je opisao kao “ljudski karcinogen”.

eto, trolujem, zahebavam narod ....
ne moze covek ni ovde da kuka da neko ne shvati licno ...
rupu cu da iskopam pa cu tamo .... ili cu ih sve samo lepo po kratkom postupku :)
ceo zivot se "druze" bez mene, mogu i da nastave ... ali neeee, ne mogu

..jelenced, a kako znash da je bash formaldehid u pitanju?

..meni sve, ali apsolutno sve nove stvari bazde na hemikalije koje se koriste za zashtitu tkanine,
od gljivica tj budjanja, moljaca, misheva po skladishtima, brzog prljanja od ruku kupaca dok su u radnjama,
ali samo neke od njih su toksichne, a chak i te toksichne se nalaze i u robi ozbiljnih firmi..
http://www.telegraf.rs/zivot-i-stil/920409-roditelji-paznja-u-decjoj-garderobi-ima-otrovnih-materija

..ne pishe dzabe na njima disclaimer oprati pre prvog noshenja..

Dan pre porodjaj, moji i muzevi roditelji i dalje ne mogu da veruju koliko smo opusteni,
ni krevetac nemamo, ni garderobicu, nista od apoteke itd...
To vece mama i sveki donose garderobicu, nakupovale sve sto treba i mama pita:"Da operem odmah?"
A ja cu opusteno:"Ma jok, pa to niko ne probava u radnji, sto bi prali."
Kad su se njih dve pogledale... kuku :mrgreen:

Naravno oprali smo sve. :)

kada se daje pileca džigerica bebama? Sigurno je bilo vec reci o tome, mrzi me da listam unazad i iscitavam sve. Sto je jos gore, ne secam se kada sam sinu pocela da dajem, a bilo je pre samo 3god. Fala vi.

ja sam pocela da dajem dosta rano mislim da je to cak bilo medju prvim mesnim proizvodima koje sam davala ( nekih 8-9 mjeseci).... naravno meni su mama i svekrva hranile posebno pilice da bi davala djeci, strogo prirodno bez koncentrata,:) sada za kupovne sam svasta cula pa ih nikada nisam ni pokusala da dam djeci

Jexy, citam tekst...
"Za vreme babina (40 dana) majka ne sme da se kupa i pere kosu." :sad2: :sad2: Zamisljam koji je to smrad uz koji beba mora da bude, da sisa, da lezi u narucju...fuj

A podseti me da ima zena koje se ne kupaju za vreme menstruacije..kao ne valja se :rotf: horor nad hororima

Za to znam, kada sam ja prvi put dobila sticajem okolnosti bila kod babe, kazem ja njoj sta se desilo i naravno uz pola sata objasnjavanja (a sve onako kako je njoj njena majka pricala ) zavsetak je bio da se ni u kom slucaju ne smen da kupam, uvece dodjem ja kuci i sve ispricam mami, kaze mama ma pusti babu i naravno da ces da se kupas ( tusiras) :D

vidi mene pametnu sta sam napisala "toplometar"
to mu dodje mesanac toplomera i termometra :mrgreen:

oprosticete, nisam p[redhodnu noc dspavala
beba je bljuvala ko zmaj i desilo se da se u snu ubljuvala i pocela dfa se davi u tome jer je krenulo kroz nos pa je udahnula...i nije ni plakala jer je spavala...preko dana krece da panici i place tj pusta glas izmedju pokusaja da udahne, pa je cujemo i reagujemo a tada je spavala cvrsto i nije uopste pustala glas,nego sam je srecom ja videla da se koprca
ljudi moji, to je tako strasno videti,bebu kako vam se davi
ebem ti i rascep i sve....
i normalno tu noc nisam smela da zaspim jer sam tripovala da ce da se ugusi posto je bas cesto bljuckala a ja je necu cuti jer i ona spava...ne znam sto naidje tako period kad bas puno bljuje...
srecom smirilo se sad
dajemo joj caj od kamilice po malo...popije jedva po 10 ml...gadi joj se...al pomoglo je, smirio se stomak

jelence, mi u zezanje odmah jer ti bdis celu noc zbog gluposti
jel ti sad jasno zasto je meni smesna ta tvoja neprospavana noc zbog tamo neke benkice kupljene kod kineza?

jedva cekam da joj zatvore to nepce i da ne razmisljam vise o tome
mada me operacija sama po sebi plasi...al jedva cekam da to sve konacno bude "juce"

kada se daje pileca džigerica bebama? Sigurno je bilo vec reci o tome, mrzi me da listam unazad i iscitavam sve. Sto je jos gore, ne secam se kada sam sinu pocela da dajem, a bilo je pre samo 3god. Fala vi.

moja mama nama davala sa 5 meseci
ja to nikad nisam davala Irini...ali nikad
dziga je filter za sve toksine u telu i izbegavam je maksimalno
misim vidim svi jedu dzige al ja te iznutrice i to nikad ne jedem
kupovala sam macki....sebi nikad :lol:

Back