Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Isto sam I ja mislila.
Probaj. Nece joj nista biti.
Ne zongliras s njom. ;)

A kako je kupas?
Jel lezi na ledjima ili stomaku?

Kad je ispiras obavezno je okreni onako na stomak.
Mi smo kreteni medu ispirali dok lezi na ledjima... I on je tako plakao... dok nismo skontali da gresimo...

Ja sad seku kupam sama... kad je dobre volje. Ako je nervozna preskocimo kupanje.
Stavim ono kupko u korito I nju legnem tu, golisavu, u prazno... ona malo.ispita dok ja sipam vodu u bokal...
onda je polijem polako....od nogica prema glavi... blago nasapunam... pustim malo da se brcka...
pa okrenem na stomak (sama lezi), I ispolivam... pa je polako I lagano u tom polozaju prebacim na peskir, na stomak...
obrisem je polako I namazem uljem, izmasiram... taman dok skonta da nije vise u vodi... ahahahah
onda se vec pocne ljutiti... ali je ja obucem do tad... I op.sika... evo nas u rumenim ruzama...

Znam.koliko unervozi njihov plac u toku kupanja, zato ti I pisem.
Probaj svasta nesto... da vidis sta joj pase...
moja definitivno ne voli guzvu... nikoga... super je kad smo same... onda sam valjda I ja opustena

moja place kad je oblacis, nebitno kad

:lol:

..moja cera nije volela da bude gola prih meseci, panika.. :)
..onda se iznervira onoliko dok je skinem, pa preplache i kupanje..
..prvi put sam videla kako dete uziva u kupanju kad sam kupala najstarijeg sina, ova shmizla je plakala do tri godine.. :(
..nekoliko puta i ja sa njom, "kakva sam ja majka kad ne umem ovoliko dete da okupam a da ne histerishe.. :rida: " :lol:
..dodushe ta shmizla se na moru tushirala iskljuchivo sa sheshirom, sa dve godine.. :lol:

..mushki su plakali kad se oblache.. :)

..ako plache chim je skinesh, moguce je da se plashi shto nema "granice" odece i paranoishe, narochito ako onako shiri ruke u panici kao da pada.. :)
..to reshava obichna tetra pelena koju stavish preko rukica i grudi spreda, pa polivash i kvasish preko nje, a tek kad morash i to da operesh, polako pomerash jednu, pa drugu stranu.. :)

..mali paranoici.. :heart:

..ako plache chim je skinesh, moguce je da se plashi shto nema "granice" odece i paranoishe, narochito ako onako shiri ruke u panici kao da pada.. :)
..to reshava obichna tetra pelena koju stavish preko rukica i grudi spreda, pa polivash i kvasish preko nje, a tek kad morash i to da operesh, polako pomerash jednu, pa drugu stranu.. :)

..mali paranoici.. :heart:

To je medo radio... panika kao da pada...
a ustvari smo.ga garant preplasili polivanjem vode preko grudi... :roll:
Njoj sad to radim mnogo laganije I neznije I iskusnije jbg I nema tog.refleksa padanja

Nama je patronazna rekla tada da bebe ne vole samo da ih stavis da leze u kadici na kupku, vec moras stalno da je polivas vodicom, to im prija I smiruje, kod nas to palilo,
On I dan danas uziva...
Ja.sam njega na ledja na kupko, nasapunam, isperem, pa preko ruke prebacim, nasapunam ledja guzu, nogice, pa isperem... I to je to...
Tako bilo tada....
Sada se tusira ko veliki :-) od kada ga kupaju pomagaci hehe

Isto sam I ja mislila.
Probaj. Nece joj nista biti.
Ne zongliras s njom. ;)

A kako je kupas?
Jel lezi na ledjima ili stomaku?

Kad je ispiras obavezno je okreni onako na stomak.
Mi smo kreteni medu ispirali dok lezi na ledjima... I on je tako plakao... dok nismo skontali da gresimo...

Ja sad seku kupam sama... kad je dobre volje. Ako je nervozna preskocimo kupanje.
Stavim ono kupko u korito I nju legnem tu, golisavu, u prazno... ona malo.ispita dok ja sipam vodu u bokal...
onda je polijem polako....od nogica prema glavi... blago nasapunam... pustim malo da se brcka...
pa okrenem na stomak (sama lezi), I ispolivam... pa je polako I lagano u tom polozaju prebacim na peskir, na stomak...
obrisem je polako I namazem uljem, izmasiram... taman dok skonta da nije vise u vodi... ahahahah
onda se vec pocne ljutiti... ali je ja obucem do tad... I op.sika... evo nas u rumenim ruzama...

Znam.koliko unervozi njihov plac u toku kupanja, zato ti I pisem.
Probaj svasta nesto... da vidis sta joj pase...
moja definitivno ne voli guzvu... nikoga... super je kad smo same... onda sam valjda I ja opustena

tata je drzi da ne sklizne s kupka
ja joj operem kosu i dupence
ostalo mogu i sami
ne place ona u kadi
nego kad se skida i kad se oblaci
al ne place kad je skidamo i oblacimo mimo toga
znaci, inace moze
i voli bit gologuza u principu
osim zadnjih par dana kad je kupanje u pitanju
pocelo je kad je zahladilo
i mislim da je sad samo lose istripovana

Lagano je skidaj... postepeno sloj po sloj... da se.adaptira... :)

Mi bili u savetovalistu. Dr.kaze beba je super, ali ajde da sacekamo ponedeljak, nije frka, pa cemo tad vakcinu.
Za medinu rubeolu se nasmejala. Vidim da ona ne deli isto misljenje sa ovim dr.sto je medu pregledao, jer su vakcinisani.

Beba Ima 7400g I 60cm (a na prosloj kontroli imala 62cm) ahahhahahah... uopste je nije dobro izmerila, jos sam je drzala ali sam cutala... bas me briga za duzinu... merim je kuci...
A kg je masala... dr.kad je videla kaze, "A u ne moram ni pitati koliko je napredovala" :)
A ja ponosna rastem kao kvasac. :)

Dok smo cekali dosao jedan tata sa bebom, drzi je na ramenu I devojcicu za.ruku.
Ljudi moji, kako je to mala beba. Ja u zivotu nista manje nisam videla. Krenule mi suze na oci. Suzdrzala sam se.
Toliko je malecna, spava na ramenu. Prva misao mi bese, ova beba je gladna, kako li ce preziveti tako malena. Joj doslo mi da je podojim odmah, da ponudim coveku da je hranim. (Onda se zapitah odakle mi toliko samopouzdanje hm)
Vidim otisli su kuci opusteno... tata je neki onako nikakav, dosao u papucama I sorcu u dz... mada to nema nikakve veze... samo.da je beba ok.
Tako mi je bilo zao. A posle se mislim, sigurno je ok, cim je dr.pustila kuci, mozda je jako sitna rodjena...
Dok smo mi bili unutra udje jos jedna mama sa bebom, skoro isto mala kao ta gorepomenuta. Kaze vaga 600g napredovala za prvi mesec. Dr.prokomentarisala kako joj se cini da je malo gladna, ali sad ce oni da pogledaju kako mama doji. I ostali su iza nas. Bar je u tome ta dr.stvarno ok, uvek trazi na prvoj kontroli da vidi kako beba sisa, pogleda majcine bradavice, pomogne pri postavljanju bebe u pravilan polozaj za.dojenje itd...

Ne znam zasto... ali tako su me zabrinule te male bebice... to je kost I koza...
valjda njima u tom periodu svaki gram.mnogo znaci... ili mi moja pored njih debela... ne znam... ali tako su majusne...

Sta to znaci osetljiva?
Nije malo 600 grama, a ovamo ti je zao...
Koga ti je zao? Bebe koja je dobila 600 grama I koja je kost I koza, kako si rekla, pa tebi osetljivoj doslo da joj podojis bebu.... Da ne gladuje sirota...
Ljudi primete.... Ja sam primecivala bas takve, ne moraju nista da kazu, dovoljno da te pogleda tako sazaljivo, kao da dete drzis vezano za radijator I gladno a ona skida kajmak s prsta od svog mleka....
Sta ima da zali moju il bilo ciju zdravu bebu...

Mame jedno pitanje :)
Pocela sam da pravim spisak sta mi sve treba za bebu. Tacnije 2 spiska sta mi treba odmah u bolnici, a sta mi treba kuci..
Surfovala malo po netu gledala cene, i tako bebi opremu.. I naletim na sterilizator. Sama rec kaze, sve mi je jasno.
Nego, otkud to? Prvi put cujem za to? Kupuje li ko?
Kako su do sada mame otkuvavale flasice i dude i deci nije nista falilo?
Stvarno mi je to strano, u mom okruzenju niko to ne koristi.. Ja sam planirala da kupim otkuvam, i ostavim.. I tako stalno da otkuvavam..
Mogu i da napravim rastvor "safe" i da ostavim da odstoji u njemu 10min.. Stvarno me to sad buni.

Sta to znaci osetljiva?
Nije malo 600 grama, a ovamo ti je zao...
Koga ti je zao? Bebe koja je dobila 600 grama I koja je kost I koza, kako si rekla, pa tebi osetljivoj doslo da joj podojis bebu.... Da ne gladuje sirota...
Ljudi primete.... Ja sam primecivala bas takve, ne moraju nista da kazu, dovoljno da te pogleda tako sazaljivo, kao da dete drzis vezano za radijator I gladno a ona skida kajmak s prsta od svog mleka....
Sta ima da zali moju il bilo ciju zdravu bebu...
Tebe mi zao. Majke mi :zag:

Pocela sam da pravim spisak sta mi sve treba za bebu. Tacnije 2 spiska sta mi treba odmah u bolnici, a sta mi treba kuci..
Surfovala malo po netu gledala cene, i tako bebi opremu.. I naletim na sterilizator. Sama rec kaze, sve mi je jasno.
Stvarno mi je to strano, u mom okruzenju niko to ne koristi.. Ja sam planirala da kupim otkuvam, i ostavim.. I tako stalno da otkuvavam..
Mogu i da napravim rastvor "safe" i da ostavim da odstoji u njemu 10min.. Stvarno me to sad buni.

Ako planiras dojiti sta ce ti?

Meni kupili... nesto brutalno bese cena... stoji u kutiji vec 2,5 godine

ja moram da priznam da sam Tamari, iako je jela ad mleko, ukupno 10 puta sterilisala flasicu :rumenko:
prvo kao jednom dnevno,posle nedeljno i onda nista
prala vrucom vodom
u porodilistu mi rekla jedna dr da ona nije svojoj deci sterilisala nijednom u zivotui nista i kao sve kul
i ja ono....ne znam sto sam to tako uradila
sterilisala sam samo pumpicu i teglice u kojima sam cuvala moje mleko
sterilizator imamo al eto,skupljao je prasinu uglavnom :roll:
cak joj ni cuclu nisam sterilisala prvi put...samo oprala
uzas

imas i odlican chicco dezinficijens, razblazis sa destilovanom vodom i drzis u polopljenoj serpi, moze vise puta da se koristi isti rastvor, u njemu ostavis da ti stoji sudje i posle isperes, ja sam to prvih par meseci koristila, jako je prakticno, nisam ni litru potrosila....

ne bacaj pare
i ja sam kuvala flajke u serpici
jednom nedeljno :)
opusteno

Back