Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ko nema zdravog razuma?
Ja tvrdim da nije tacno da svaka beba ponudjenda da sisa to i prihvati.

To se valjda podrazumeva...
Msm, da se otislo predaleko, ja zaista ne poznajem ni jednu majku koja vadi sisu na svako kme iz mesta, niti majku koja nosi dete non stop u rukama i to dete nije kmeknulo nikad itd itd itd...

..ni ja..
..osim chichka i njene dece..

Nije glad mada sve posisa I ne bljucka.
A zasto?
Mislim da je bolje I za nju I za mene.
inace bi je nosala I setala po kuci ko luda lela...
ovako bar sednem, nju na sisu I 'odmaram'

Ne znam kako bi drugacije

Ja najiskrenije moram da izjavim da nikada ali nikada nisam umela da razlikujem plac zbog ovog ili onog.

Mada kod moje dece sika uvek resavala sve, nikad je ne odbijaju. Ni kad npr.placu sto su ukakani, oni prihvate siku pa tek onda skontam problem...

ja sam samo reagovala na postove koje sam pročitala, nije generalizacija, nego odgovr na čičkovo kukanje.

Oduvek je jasno da ja kukam I kukam I kukam...
tako mi je lakse...
a deca su upravo to jedan dan sjajna drugi dan haoticna... kad naidje prvi dan cini mi se da je sve oduvek samo ruzicasto I rodila bih jos 5 odmah...
a kad naidje drugi dan imam osecaj da su nemoguci od rodjenja... I da to trajeeeeeee I trajaceeeeee...

- - - - - - - - - -

I uvek mislim bas na te kojima je prvo dete I citaju...
Bar ce skontati kako to nekako izgleda...
Uvek se stavim u tudju kozu

Oduvek je jasno da ja kukam I kukam I kukam...
tako mi je lakse...
a deca su upravo to jedan dan sjajna drugi dan haoticna... kad naidje prvi dan cini mi se da je sve oduvek samo ruzicasto I rodila bih jos 5 odmah...
a kad naidje drugi dan imam osecaj da su nemoguci od rodjenja... I da to trajeeeeeee I trajaceeeeee...

- - - - - - - - - -

I uvek mislim bas na te kojima je prvo dete I citaju...
Bar ce skontati kako to nekako izgleda
...
Uvek se stavim u tudju kozu

kuku majko, ja se iskreno nadam da te ne čitaju ozbiljno :lol:

:) a sto se tice uspavljivanja, moj je od starta cim je prihvatio redovno sisu sa 10 dana uvece zaspao na sisi....kratko se budio nocu po obrok do nekih 2-3 meseca, posle ni toga nije bilo....kada je prestalo uspavljivanje na sisi nastavilo se sa flasicom mleka mada sada zna da se probudi nocu i trazi nasu blizinu....ja prva nisam za treniranje deteta da samo zaspi, mislim da je jako vazno da dete oseca blizinu roditelja i nije mi tesko da ustanem nocu i prebacim ga kod nas ako se zaplace, laka sam na ustajanju nocu pa mozda zato tako razmisljam....nije da nisam pokusala sam starijim detetom ali nisam izdrzala plakanje i odustala sam, spavao je samnom do 10-te godine :)))))....

uopstye se ne radi o nedostatku blizine roditelja
sad jos ispada da deca nas koji ne ljuljamo decu dok ne zaspe imaju nedostatak nase panje i blizine misim.....:roll:

fora je nauciti dete da se uspava samo tako sto ce se osecati dovoljno sigurno i bez nase blizine u tom trenutku...a to se postize tako sto se dete, kako kazes, trenira da zaspi samo bez da ga pustis da place i uspava se placuci...znaci na svaki kmek ti dotrcis,utesis, pomazis, smiris ga i opet odes
bude cim u pocetku al deca vrlo brzo shvate da si tu u blizini i prestanu da te traze svaki sekund jer znaju da ces doci ako im trebas

i ja sam Irinu svaku noc oko 4 ujutru prebacivala kod nas kad je bila mala
ali uvek je sama zaspala uvece i popodne kad je stavim u krevetac
dok sa skoro 3 godine ja nisam to promenila al sam posle nekoliko meseci vratila opet da zaspi sama
i bebu prebacim kod sebe nekad(zbog irine ne smem) a predpostavljamn da ce to biti cesce kada malo poraste jos i kad bude ustajala u krevecu i trazila da predje...ali da je nunam i nosam dok ne zaspi,jok
sta cu kad sam nemajka

sa 4 meseca, prvo pirinac, kukuruz, ovas, amarant, kinoa
pa dinja, dinja, dinja ....
jabuku, bananu smo prihvatili tek uz visak drugog voca

danas pojeo tresnjinu kasicu sa sokom od visanja:D
svidelo mu se, ja stavila previse pahuljica pa morala razblazivati
ali su nezrele visnje, juce sam kupila pola kila divnih,danas kilo zelenih

Kad ste pocele sa uvodjenjem kasica i koje kasice prvo vocne, pirincane?

oba puta sa 4 ipo
pirincane prvo...da
posle sargarepu,krompir,bundevu,tikvicu...pa jabuku,bananu....

Tamara jede uvece te zitarice, prvo pirincanu,pa sa pirincem i kukuruzom,pa sad pirinac i banana....vrtim da joj ne dosadi kao odkud znam
a povrce jede oko pola 3, 3 popodne
ostalo je sve mleko, s tim da posle povrca isto pije mleko
tako je i starija samo umesto ad je sisala

- - - - - - - - - -

ja se izvinjavam, a sta su amarant i kinoa?

- - - - - - - - - -

Tamara je do sad jela sargarepu, krompir, tikvicu i bundevu
sad cemo ta 4 malo da mesamo i vrtimo pa cemo nesto novo
npr svezu bananu
sutra na vakcinu idemo,pa cu dr da pitam za to sveze voce, sta kada i kako

Back