Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Моји су јели на два три сата па су се исто удвостручили. Реда мора бити.

..ma znam, slazem se, chichkova devojchica nije novorodjenche, ima skoro chetiri meseca..
..moji su sami izbacili nocni podoj oko ponoci sa dva-dva i po, pa onaj u tri sa oko chetiri, samo su pomerili onaj sa 6 na 5..
..izmedju tog u 5 i sledeceg u osam su se budili, nekad ranije nekad kasnije, a oko 6 meseci - doruchak u 8 umesto mleka..
..porastu dok se okrenesh..

..ja razumem preporuku dojenja na zahtev, neke majke su drzale dete koje urla i cupkale dok ne prodje josh 15 minuta do "dozvoljenog" vremena za podoj,
ne zato shto su lude nego zato shto im je tako savetovano,
po bebu je manja shteta pogreshiti tako shto cesh nuditi kad god kaze kme nego tako pogreshno postupati,
ali malo zdravog razuma nije na odmet..

..ponavljam, iskljuchujem vreme uspostavljanja laktacije, prve nedelje dojenja..

..ja razumem preporuku dojenja na zahtev, neke majke su drzale dete koje urla i cupkale dok ne prodje josh 15 minuta do "dozvoljenog" vremena za podoj,
ne zato shto su lude nego zato shto im je tako savetovano,
po bebu je manja shteta pogreshiti tako shto cesh nuditi kad god kaze kme nego tako pogreshno postupati,
ali malo zdravog razuma nije na odmet..

..ponavljam, iskljuchujem vreme uspostavljanja laktacije, prve nedelje dojenja..

Постоји хиљаду разлога због којих дете плаче, не треба све тумачити глађу, забога.

Можда му је врућина, можда га нешто жуља, можда га нешто боли, можда хоће да се носа...Мислим, смешно је давати сису сваких петнаест минута.

Не знам колико је препоручљиво да дете стално буде на грудима. Ваљда је нужна нека пауза да свари онај претходни оброк.

Што се носања тиче, мајка ме је одмах упозорила да их не навикавам на руке. Откмече мало у кревету, нико не реагује и заспу ко бела лала.

И уосталом, како знате да плаче јер жели да сиса а нахрањена је пре рецимо пола сата. :think:

Можда само хоће да се носа.

pauza je obavezna kada jede adaptirano mleko...za majcino nije uopste bitno koliko vremena prodje od jednog obroka do drugog
a kad kuka....ni ja ne razlikujem uvek...nekad mi se ucini ovo ili ono al uglavnom kada kuka, znam zbog cega bi mogla mozda da kuka, posto znam kad je jela kad ovo kad ono....
mada kad je gladna npr dernja se ko luda....a kad joj se spava nekako kmeci,....ne znam kako bih objasnila....a kad se ukaki onda je ljuta :lol:

a stariju sam stavljala da sisa kad se4 dere(ako znam da nije nesto drugo)
pa sad, nekad je htela nekad ne..pa kad nece onda znam da nije to
niukad nije sisala ako nije gladna

Poslednja izmena:
..ako josh jednom budem pisala o uspavljivanju bez nosanja, obesicu se..

..poenta - ako dete zaspi sa sisom u ustima, potpuno je logichno da se prestravi kad se probudi i sise nema..
..a budimo se, napola, biologija nam to zahteva, svako malo..
..dojenje na zahtev i "onesveshcivanje" od mleka je ochekivano prvih mesec i po, u vrh glave,
ali chim su se najeli a nisu u dubokom snu iz kog ih ne mozesh dozvati - uchila sam ih da zaspu u krevetu, sa pelenicom uz koju su sisali, da mirishe na mamu.. :)
..naravno da je lakshe chekati da beba zaspi dok sisa, odmarash dok ne uchvrsti, ali si u problemu chim se prvi put trgne - a to je za 15 min ili pola sata..
..onda idesh 25x do kolevke i ponavljash proces, pa u ponoc obnevidish i prebacish ga u krevet kod vas, pa onda pochinje nocna mora koj atraje do treceg rodjendana..
..ko voli - nek izvoli, ja sam htela svoj mir i svoje vreme i svoj prostor, makar nocu..

..dan i budno stanje - i njihovo i moje - je za mazenje i igranje i uchenje..spavanje u rukama je loshe i po moje psihichko zdravlje i po njihove kichme i mekane koske i disanje i sve ostalo..

ovo da sacuvamo pa da lupamo copy/paste :lol:
i ja sam pisala milion puta kako sam Irinu naucila da zaspi sama

Kome nije sika na raspolaganju? Eleni?
Ajme...
Medo jos imao neki red... nije visio stalno na sisi.. ja gledala na sat I sve...
a ona... ona sisa kad god zakmeci...
pritom I spava pored nje nocu...

- - - - - - - - - -

Ako joj se sisa ne zgadi sada nece nikada :mrgreen:

- - - - - - - - - -

I da bre, sta god im smeta, zbog cega god da kmece, sika ih je smirivala.
Bukvalno kao anestezija
hahaha cicak, beba ti se navukla na sisu :mrgreen:

pauza je obavezna kada jede adaptirano mleko...za majcino nije uopste bitno koliko vremena prodje od jednog obroka do drugog
a kad kuka....ni ja ne razlikujem uvek...nekad mi se ucini ovo ili ono al uglavnom kada kuka, znam zbog cega bi mogla mozda da kuka, posto znam kad je jela kad ovo kad ono....
mada kad je gladna npr dernja se ko luda....a kad joj se spava nekako kmeci,....ne znam kako bih objasnila....a kad se ukaki onda je ljuta :lol:

a stariju sam stavljala da sisa kad se4 dere(ako znam da nije nesto drugo)
pa sad, nekad je htela nekad ne..pa kad nece onda znam da nije to
niukad nije sisala ako nije gladna

al zar nije sumanuto gurati sisu bukvalno svaki put kad kmekne, jer ne znaš šta ćeš drugo? meni to izgleda kao linija manjeg otpora, ne mogu da se cimam sad šta joj je, daću joj sisu jer je nikad ne odbija. naravno da ne odbija, lepo reče november, to im je refleks, uvek će da povuku. a onda će opet nastaviti da se dere jer joj nije rešen problem broj jedan zbog čega je i počela da kuka. a onda s.isa u usta ponovo, da je ućutka :lol:

pa jeste
zato prvo proveris jel nesto drugo, tipa dal se ukakilo, vruce/hladno mu je, spava mu se, ili ga mozda nesto i boli....
pa ako vidis da nije nista sto ti mozes da vidis, ona mozda hoce opet sisu...pa ako hoce oce ako ne, ona gledas da nije nesto sto ti ne vidis... tipa mozda je zulja markica na bodiju :lol:

cicak jesi probala da je spustis na krevet pa da budes pored nje i da se igrate malo...da je polako ucis da ti ne visi u rukama i na sisi po ceo dan

- - - - - - - - - -

moze ispod bebe...savijes na 4 dela i stavis joj kao jastuk...sta znam

super, tako cu
od sinoc razmisljam kako da joj dodam to, a da bude bezbjedno
missim, da ne navuce pelenu sebi na facu ili nesto slicno
posto je vrlo zivahnih pokreta

inace, od jutros place, sisa, nosamo je i tako u krug
pola sata spavanja max pa opet ista procedura
siroche moje : (

..ja sam stavljala bilo gde uz njih, izmedju ruchica, onako smuljanu..
..ako i navuku preko glave - pelena je, nije kesa plastichna, a ne secam se da sam ih nalazila pokrivene..

..ako se tripujesh da ce se pokriti onda nemoj tako, umesto da ustajesh shto se chuje ustajacesh da proverish shto se ne chuje.. :lol:

vec ustajem da provjerim kad se ne cuje :lol:
tako da cu je zategnut ispod nje, kao dodatnu plahticu
posto je ona bas aktivna s tim svojim malim rucicama

..evo ga jaksha sa svojom pelenom sa dva i po meseca, nemam ovde slike kad je bio manji.. :)

29190_135504243127169_2690015_n.jpg

al zar nije sumanuto gurati sisu bukvalno svaki put kad kmekne, jer ne znaš šta ćeš drugo? meni to izgleda kao linija manjeg otpora, ne mogu da se cimam sad šta joj je, daću joj sisu jer je nikad ne odbija. naravno da ne odbija, lepo reče november, to im je refleks, uvek će da povuku. a onda će opet nastaviti da se dere jer joj nije rešen problem broj jedan zbog čega je i počela da kuka. a onda s.isa u usta ponovo, da je ućutka :lol:

Dojenje na yahtev- pa za pocetak treba znati da bebin plac rastumacis/razumes kao zahtev da jede. Evo ja prva nisam znala da raylikujem plac koji je zahtev da se jede. I sta onda? Krenem logikom, da li je pelena suva, da li je toplo/hladno, da li hoce blizinu, da se mazi/nosa i ako sve to nije pa sta da radim nego da ponudim da sisa. I nije tacno da sve bebe koje su ponudjene sisaju, ima onih koje itekako vrte glavom i nece, a ima i onih koje uvek hoce, tako da mislim da ova generalizacija nije tacna.

Back