Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gde ste bre mame stine dece? : )

mi u guzvi, tj ja, jedva stizem da sednem za komp, ali ok..
htedoh da vas pitam u kojoj kolicini dajete jogurt bebcima za dorucak, uz voce i zitarice? ili ga dajete u drugim kombinacijama (palenta i jogurt za veceru npr, al opet ne znam koliko?)

mi danas probali koricu hleba, presrecan je bio, glodao i glodao, a sizi od zubica, izbio mu je i treci, probio je tek, jedva se oseca pod rukom...

- - - - - - - - - -

e da i kada mu uvedem jogurt da li poslet toga i pavlaku uvodim postupno ili se racuna da je to mlecni proizvod pa ako nije odreagovao na jogurt nece ni na pavlaku?

Ja sam pavlaku stavljala jednu kasikicu punu u palentu, jogurta u voce malo dodam nekad, ili u palentu, odokativno..mladi sir u palentu jednu kockicu izmrvim..ja to nista nikad nisam merila u gramima, pa ne znam ni da ti kazem..eto tako otprilike..

Bas vruce opet postalo, vratile se ranije iz setnje, jedva cekam more, dosta mi je kolotecine vise..vikendi su mi super, ali radnim danima smor smor smor..a najvise zbog posla koji onako odradjujem bezvoljno a nju moram da ostavim da se sama igra u tom periodu..

:) imate u extreme intimo bas veliko snizenje, kupila sam Aleksi dve zeke za 1400 din...prelep pamuk samo treba paziti na velicinu jer sam vec kod njih kupila bodice broj 80 pa su mu sad vec mali a ove zeke broj 74 su mu velike, bas im se razlikuju velicine, moze se naruciti roba i preko sajta....

ok, hvala vam, to je onda to okvirno, tako sam i mislila
pavlakicu mogu i u rucak da mu stavim nekada, jogurt u vocke ili veceru...

i ne moram posebno da uvodim, to je super
mogu da mu uvedem sljive..

i ja sizim sali ali od obima posla i nemogucnosti da sve postignem i kako se blizi rodjendan tako vidim da cemo morati resenje neo da nadjemo, kada pomisim na jasle nije mi dobro, ne mogu da zamislim da ga sada posaljem... razsmisljala sam o privatnom vrticu, male su grupe i ima boravak od npr 4 sata, pojma nemam, bar do druge godine..
plus sto tata radi ali nije prijavljen za sada, tako da se postavlja pitanje mozemo li uopse da dobijemo drzavni vrtic kada se on vodi kao nezaposlen?

neizreciva, gledam sada sajt i snizenje od 30% uopste vise ne prihvatam kao snizenje, dok ne spuste preko 50% ic me ne zanima, mnogo su bre bahati prodavci ovde, posebneo bebecih stvari i opreme...

joj, ogorcena sam na sve zivo od jutros

- - - - - - - - - -

e da, dala sam mu koricu leba ali je pokidao vec dva puta i onda mu ustima zavrsi vece parce korice hleba i onda citava muka da mu izvucem da se ne zadavi : S

e da, i kupila sam mu one kolutove sto se slazu, dondoloto i knjigu sveznalicu, za sada mu se njiga sveznalica vise svidja, za kolutove je jos mali jer ne moze da sedi, a i jos ne kapira to slaganje
mada se najbolje igra sa plasticnim casama i cinijama i lavorom
a hvatanje macaka mu je glavna zanimacija, ne smem da ga ostavim ni minut bez nadzora

Pa i nisu niske cene, ja za te pare njoj kupim carters..a C&A su jos mnogo povoljniji od ovog..
Dobila neki bodic, domaca proizvodnja, 74, ladno joj knap..a ima 3-4 sto je dobila iz Svajcarske koji su 62/68 i jos uvek ih nosi, ne znam kako, ali eto..
Taro, koji hleb si mu dala? Ja jos nisam hleb..planiram da joj napravim domaci (mada ko zna kako ce to ispasti, bolje mm da pravi, vicniji je tome :D), ovako za kupovne pojma nemam sta sadrze, da li neke aditive i slicno..

Ja joj uzela carters set iz 3 dela na ovaj fazon..samo jos lepsi za 1900 din..u mendi bilo snizenje..

121B690_Default.jpg

700 dinara za zeku dugih rukava i nogavica je meni bas povoljno....

carters je wauuuuuuuuu :) imaju divne stvari za devojcice...i ja sam malom uzela bas dosta cartersa, i on ima taj trodelni ali sa buldogom na guzi, uzeto na snizenju za nekih 1350 din ali sam se zaletela na nehodajuce cipelice, kao brodarice tamno plave i dala 1400 din...:)))...nisam mogla da odolim

luda sam za bebi krpicama, ima muz da me utepa koliko bacam pare...

Poslednja izmena:
sali, dala sam mu hleb iz pekare na kalenicu, mala pekara, postoji 100 godina, kazu nema aditiva, hebemliga, da li ima ili ne, ne mogu ga od svega sacuvati ma koliko se trudila
plus sto on tu koricu ne pojede, vise glodje i igra se, topi se u ustima, ja mu vadim ako uspe da pregrize vece parcence... izgleda da je mekana korica previse, kaze mm da ostavimo da odstoji jedno 4 dana pa da mu damo : ))

mislim da nema sanse da bih jos i hleb stigla da mesim u ovoj fazi : ))
mada imam onu mini pekaru, toga se nisam setila

ja krpice uopste ne kupujem tj nisam luda za njima, ne znam kako, vise sam ludela dok sam bila trudna, napravim porudzbinu jednu do dve kada preraste jedan broj i to je to, 99% stvari mu je iz h&m-a, najvise mi se isplati, dobar je kvalitet, cena sasvim pristojna, brojevi taman po tablici i ima ko da donese sto je isto olaksavajuca oklonost

i nasla sam neke potkosulje arilje, bez rukava, odlicne su, 180 dinara, za ove vrucine super, peru se lepo, mekane... samo je velicina zqa 2 godine : ))) nikako ne kapiram te velicine nase, al ajde

najzalije mi je kada dobija garderobu i svima kazem da mu kupuju igracke umesto stvari...

- - - - - - - - - -

i da, carters mi se stvari svidjaju ali nikako mu nesto od njih nisam kupila, a lepi su im dezeni i dobar kvalitet...

Ne trosim ja mnogo para na njena odelca, ponekad kad mi nesto preslatko onda kupim, ali inace uzimam samo sto joj zafali uglavnom..imala je brdo stvari od brata, i sto je dobila kad neko dodje da je vidi, i od kume moje sto je dobila i td..pa sam ja jedva docekala da preraste to sve pa da joj ja biram :D
Al stvarno kad gledam kako druge mame trose, ovo nije nista, ona je sve sto sam joj kupila fino iznosala, jedino sto je 2 put obula jesu baletanke i neke trakice za glavu koje sam uzela..eto samo to je bilo manje vise nepotrebno..

Taro, ja bih joj dala neki hleb, nego sve ne znam koji cu..ne bih beli, mozda neki ovseni ili tako od nekih tih zitarica..nemam pojma..videcu..
Inace sam joj dala testeninu bez jaja, sa origanom i pavlakom...svidja joj se, mada sam se namucila da joj iseckam testeninu na sitno, jer se to ne moze blendati naravno, a previse je krupno ako se ne isece...ali ipak je to za malo vece bebe..
Ubacila sam joj crni luk juce u rucak, tu gde se kuvao, pa posle izvadila..sutra ce kelj da jede prvi put, malo cu da joj obogatim rucak, cesto vrtim jedno te isto..pa zacine da uvedem... (naravno ne so i secer)

Super, Taro :)
Ja Sari nekad blendam, nekad seckam..tacnije, junetinu uvek blendam jer je ono nemoguce usitniti dobro, a curetinu i piletinu sam pocela da seckam ali sitno..doduse mnogo sporije jede tako, ali sta da se radi..
Danas sam joj prvi put crni luk na maslinovom malo prodinstala, dodala vodu, sargarepu, curetinu, tikvice i posle pirinac i persun..dosta je bilo bljutave hrane koja se iskljucivo kuva na pari ili u vodi.. :D
Lepo je jela, mada jako dugo jer nista nije bilo blendano, samo iseckano..

Nekako mi dosadilo vec malo da osmisljavam sta i kako da joj pravim, jedva cekam da pocne da jede ono sto i mi..

ja skoro da i ne sedam za komp, pa ni ne piskaram : )
sali, gde si nasla hleb? jel lepo ruckala?jesi li joj dala da glodje koricu?
nama izbili i porasli i gornji zubici, ali izgleda da mu izbijaju i sledeci, sudeci po nervozi i glodanju svega i svacega...

bili smo juce na dunavu, prelepo je bilo, on je brckao nogice i gurao ih u pesak, vristao je od srece

sali, sta planiras za more, kakvu hranu? hoces li joj davati kupovne kasice ili kako?

ja skoro da i ne sedam za komp, pa ni ne piskaram : )
sali, gde si nasla hleb? jel lepo ruckala?jesi li joj dala da glodje koricu?
nama izbili i porasli i gornji zubici, ali izgleda da mu izbijaju i sledeci, sudeci po nervozi i glodanju svega i svacega...

bili smo juce na dunavu, prelepo je bilo, on je brckao nogice i gurao ih u pesak, vristao je od srece

sali, sta planiras za more, kakvu hranu? hoces li joj davati kupovne kasice ili kako?

Nasla kod nase velike pijace u 44-tom bloku, mala pekara, sve domace prave, bez aditiva, bas se oseti razlika, jako je ukusno, ali zato ne moze da stoji dugo, bude suvo. Ona obozava i ovseni i razani hlebcic joj dajem, da, glodje koricu samo tako :D
Jao vi nas shishate sa zubicima, Sara i dalje samo donja 2 :)

Jos mesec dana, nikako docekati to more. Pa meni je previse da joj dajem kupovne kasice svih 10-11 dana, to nikako ne bih.
Racunam da cu joj praviti kad mogu, a ponekad dati kupovnu. Svakako joj voce ne blendam, nego gnjecim, to mogu i poneti na plazu ili da pojede pre nego sto krenemo, za veceru isto cu napraviti nesto kad se vratimo sa plaze, e sad jedino rucak - to je nezgodno, tu cu joj dati nekad kupovnu, a nekad cemo se mozda i vratiti u apartman da rucamo i mi, pa cu joj napraviti, nemam pojma stvarno..ne mogu da skujem plan neki fiksan, kad ne znam kako ce to sve izgledati, nego cu se prilagoditi usput..
Imamo rucni frizider, pa mozda da joj ujutru spremim rucak pa ponesem na plazu u posudici od kasice..ne znam.

Mozda da uzmem reso mali na plin pa da joj kuvam na plazi rucak :D :D salim se..
Ma dacu joj giros da jede, bice vec velika :mrgreen: ..gledam fotke sa mora nekih mama sa bebama njenog uzrasta, pa to se uveliko daje bebi sladoled, krofne, cokolade, sokici u tetrapaku i tako :)

Jel idete i vi na more? Nesto sam pozaboravljala sve...

pa da, i ja sam tako razmiljala ako idemo, da mu nekada dam kupovnu a nekada spremim, posebno mislim na rucak, dorucak i vecera nisu problem... jedino sto mi seckacnje voca i povrca i mesa traje kao citava vecnost al ok... mislila sam da mu u kupovne nekada dodam samo meso iseckano
razmisljala sam i da napravim keks domaci pa da ponesem, on je zgodan i ovako da ga gricka ali i da ga stavim u kasicu vocnu.. ima i tih slanih krekecica sto se prave, nasla neke recepte sa blitvom, mislila sam da to napravim kod kuce pa u limenu kutiju i da ponesem na more..

a inace jos uvek se ne zna da li idemo, trebalo je ali je doslo do promene nekih planova i sad sam kao na iglama, ide mi se ne mogu ti opisati koliko i zbog jakova, vidim koliko uziva u vodi i na onim bazenima i sada na dunavu, a i zbog sebe : )
p.s. ja pravim plan kao da idemo i analiziram sve u sitna crevca : ))

malo pre mi je prvi put pao sa kreveta, ne znam kako, odeskla sam se, jer je bas nezgodno pao, nekako na vratic, tresla se kao prut, inace se ne strecam kada se zvekne ili tako nesto, maltene ne reagujem ali ovo je bilo jezivo...

e i jeste li se odlucili sa autosedite i koje?
ja sad gledala, isto ako idemo uzela bih neko, gledala sam ona cyebx, ima neka dva modela
a mislila sam ipak do 18 kg da uzmemo, pa da njega nasledi sledeca beba a za jakova da uzmemo drugo kada poraste.. ne znam, bas nisam pametna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back