Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa voce ne moras seckati, lakse je gnjeciti mozda? Ja joj bananu dajem rukom, zgnjecim samo malo, a breskve i ostalo viljuskom..bude sitnih komadica, ali krupnih ne. Lepo ona zvace, i hoce, ali meso blendam i dalje, pogotovo junetinu, nekako je tvrda, nemam pojma. Ostalo gnjecim ili seckam.

Uh, znam, grozno je kad padnu :(. Meni je Sara pre neki dan prvi put pala sa kreveta takodje. Ja je ne bih ostavila na krevetu, nego ja sam otisla u kupatilo, ona je bila na podu , i ladno popela sama na krevet i pala i udarila glavicom o sipke na krevecu. Srecom nije strasno, celo je udarila i brzo se smirila.
Sad se penje na krevet a ne ume da sidje kako treba, nismo je ucili, sad je to na dvenom redu. Ali nikako ne smem da je ostavim vise samu u sobi, jer moze da se popne i padne na glavu sa kreveta ili kauca..
Overila je i nosu prvi put. Mada ja je stavljam jednom u par dana, nesto sam lenja...i kapiram da ona to iovako nije svesno uradila, al eto..
Sad hocemo da uzmemo cipelice za prohodavanje, vreme je, dosadno joj u kolicima napolju, izlazi napolje, mene vuce za ruke hoce da hoda, ja izbegavam da je vodam, mada kad sam probala vidim da je stabilnija sad. Ne obesi se o mene, nego samo pridrzava za prst. Ali opet ne volim tako da je vodam.

E, da, autosediste ipak necemo od 9-36kg jer ne moze naslon da se spusti kod njih uopste. Nego cemo verovatno uzeti isto CAM, ali model Gara, od 0-18 je, moze da se spusti do lezeceg polozaja, deluje kvalitetno, cena je pristojna, i ne vidim nijednu falinku za sad.

Ovakvo:

http://littleones.eu/36-1982-thickbox/gara-01.jpg

probacu da gnjecim, ali da bude i krupnijih parcica, da se ne zanesem pa izpasiram gnjececi
evo sada sam napipala, izasle mu i dvojke gornje, znaci sva 4 gornja za desetak dana, ali urnisali su ga, ovaj jos jedannije izbio ceo pa ga jos uvek muci,nadam se da ce ga sada mao pustiti na miru

a za as, i meni je jedan od raozga do 18 kg bio sto se vise spusta
koliko je ovo cam? ta cybex sam nasla za 170 eura, gledam da prodjemo sto jeftinije a da opet ne bude glupost neka

Stavi neku slicicu sa zubickima :D
Ja ne mogu da zamislim nju sa gornjim jos, ovako izgleda kao mala bebica jos, pogotovo sto joj je i kosica kratka i dalje :D
Neke mame vec vezu kikice svojim bebama sa 10 meseci :D Dobro, nepunih, ali sad ce jos malo 10..

Nemam pojma, znam da je to Cybex dobro proslo na onim testovima ali meni se ne svidja ta pregrada napred, nekako mislim da bi prokuvala ona u tome..i bila su oko 30 hiljada ta neka sto sam gledala, ili sa onim isofix sto mi svakako nemamo u kolima pa nesto nisam ni uzimala u obzir njih

Cam je oko 13 hiljada ovo..moze da se okrece i u smeru voznje i unatrag..

E pa ja cu da pisem ovde makar sama sa sobom :p

Pokidali nam ljuljasku veliku okruglu crnu, u parkicu ispred zgrade, tek su je postavili pre neki dan..kako sam besna, pobila bih te gadove da znam ko su, da sam ih videla..
Toliko dece u kraju je pocelo da dolazi da se ljuljaju tu, pa i Sara je bas volela..

sali, i nama se isto desilo, klinci debili ali pravi debili, mogla sam da ih polomim, osmi razred, tu negde, taj uzrast, ti ne mozes da zamislis koliko su divljali i sta su radili i sutradan vidim pokidana
ali za dva dana su je zamenili... i oni opet divljaju, ne mozes doci na red od njih, ja sizim, a kada im kazes nesto samo te pogledaju belo, ima ih bar 15 tak i uzasno kako se ponasaju, jos je to parkic pun bas male dece

- - - - - - - - - -

razmisljala sam da pozovem komunalnu kada ih vidim sledeci put, posto stvarno imam super iskustva sa komulanom za sada, ali ne znam jesu li nadlezni za to

Ja sam mislila da su neki stariji, nase nema uopste, ne stoji pokidana, nego je neko i odneo...
A da su osmaci u pitanju, mislim da bi ih sama isprebijala..mazge jedne

Jako sam besna, par dana je bila tu samo..u kakvoj drzavi odvratnoj zivimo..a te besne pubertetlije treba u vojsku slati, sve do jednog..steta sto su je ukinuli

ma da ih je bilo manje ja bih ih fizicki oterala ali znas ti koja je to rulja neotesana

kod nas nista posebno osim sto je poceo da ustaje, prvo na kolena a onda i na nogice, samo par puta ali to je super napredak za njega : ) zubici su porasli, pokusala sam da uslikam i ta 4 gornja ali nikako da uhvatim, mada imam utisak da samo sto mu i donji nisu izbili koliko glodje i bali

inace posle onog pada sa kreveta upao je i u kutiju sa igrackama, odsekla sam se, ali svi mi kazu da je to taj period sada, tj da je poceo taj period nestasluka i povreda i da cu se vremenom navici : )

kako je sara? kako ide prohodavanje? : )

e da, isli smo u igraonicu prvi put, koko se zove, bas je za bebce i super se proveo, sve je tapacirano, ma savrseno za njih kada je napolju vrelo ili kisno ili sta god...

bila sam sa prijateljicom i njenim klincima na Kalemeganu pre neki dan,
jedan parkic za decu samo, sa 3 klackalice koje nisu pogodne za decake
( sedalo je iz 3 dela i stipne osetljivu regiju, jedan mali se isplakao ziv pa makar nismo morali objasnjavati nasima da ne mogu),
jedna ljuljaska i mostic :(
tuga i jad,

za decu ne bih znala sta reci, sta bi tu moglo da pomogne ... jedino neko lice koje ce tu visiti danima .... mada, mozes da probas sa komunalnom ili ko je vec zaduzen, cisto da kazes sebi da si probala nesto da uradis ...

U super, sad kad je provalio da moze da stoji, sad ce sve vise da se koncentrise na to :)) Nama izvirio treci zubic, ostali se ni ne naziru :D

Ide prohodavanje ok, stabilna je dosta, stoji bez ikakvog pridrzavanja, ali jos nema samostalnih koraka. Polako, ima svoj tempo. Mi je nesto ne ubrzavamo u tome, super ona hoda sama pridrzavajuci se, a napolju je stavim da se uhvati za klupicu da hoda, nekad me vuce za ruke da je vodim, ali to bude par koraka, meni je tesko tako savijena da idem, i znam da nije dobro za njih - mada - ona se jedva blago pridrzava za prst - mislim da joj je to vise psiholoska sigurnost. Ne bih je vukla, nekad se obesi i onda necu da je vodam tako, nego je pustim. Labavo pridrzavanje moze.

Jos 15 dana pa more, nikad docekati..
Uvela sam joj paradajz kuvan ovih dana, sad planiram i papriku.. i tako :)

Drago mi je da je tema ponovo zazivela :super:

Steta za igraliste. Bas su bezobrazni. Meni bude jako zao kada vidim da je nesto polomljeno i unisteno, i to ne nepaznjom, vec namerno iz besa ili dosade :sad2:

Sa druge strane moja sestra ima sina od 17 i cerku od 15 godina i strasno je da u Novom Sadu (koji nije bas selo sa deset tinedzera pa da ne vredi napraviti neko igraliste za vecu decu) nema nijednog mesta da se ti mladi izigraju i posede. Ne mislim na igraliste sa klackalicama i ljuljaskama, jer su oni vec veliki za to, nego na neko mesto gde ima klupica i neka trim staza, nekoliko korpi za djubre gde oni mogu mirno sedeti, popricati i raditi sta rade u tim godinama. Sestra ima srece jer oboje se bave sportom pa im ne ostane viska energije, eventualno odu sa drustvom da se provozaju basjsevima ili na Strand ali nemaju onaj visak energije+nezadovoljstvo koje ima vecina danasnjih klinaca.

Naglasavam da ne podrzavam divljanje i unistavanje igralista i sl. vec samo da razumem u neku ruku i te divljake sto nemaju svoje neko mesto gde mogu biti a da ih niko ne tera pa onda gluvare na igralistima za malu decu, pa ih neminovno i pokvare. Problem je sto imaju snage ali ne znaju na sta potrositi. Mozda bi trebalo sve one koji su uhvaceni u narusavanju reda ili lomljenju klackalica/klupa/ljuljaski/kanti itd naterati nekako da poprave iste te stvari. Ali za to bi trebale neke vise instance da se organizuju, a njih na zalost bas boli briga za sve :sad2:

Poslednja izmena:
Meni su polomili prozor od kola pre par godina, ciglom, momci tih godina, radovali zbog Djokovica, i od silne radosti bacali cigle na prozor automobila..polomili nekoliko stakala na parkingu..
E takvi ce lomiti sve zivo. I ja bih u popravne domove ili u vojsku, ozbiljno pricam. Treba tu snagu preusmeriti na ciscenje klozeta, recimo.

Meni su polomili prozor od kola pre par godina, ciglom, momci tih godina, radovali zbog Djokovica, i od silne radosti bacali cigle na prozor automobila..polomili nekoliko stakala na parkingu..
E takvi ce lomiti sve zivo. I ja bih u popravne domove ili u vojsku, ozbiljno pricam. Treba tu snagu preusmeriti na ciscenje klozeta, recimo.

Slazemo se ;)

Samo kazem da je to na zalost problem vecih razmera i da onaj ko bi trebao da resava taj problem ne radi svoj posao. Na zalost :sad2: I ne vidim da ce se bilo sta u dogledno vreme promeniti :(

:confused: moj misic mali skroz smoren od posete bake i dede, premoren....juce i danas samo spava a nervozan i dere se, sve se zaceni od placa kad ga obori umor, jedva ga smirimo i uspavamo....sastavio je danas 3 sata sto ne pamtim da je odspavao zadnjih meseci a evo i sad ista prica: histerican plac i otpor da se zaspi a oci jedva otvorene....ajde sto su nas iscrpli ali sto su i njega smorili, strava :roll:

Jel su ga ugnjavili previse? Beba je na prvom mestu, ne sme se bebi poremetiti ritam ni zbog koga..

:eek: pa da, a ja sam otisla iz prostorije zato da ih ne bi slusala i gledala jer sam bila na ivici nerava od njihovog kritikovanja i proser.avanja....i evo sad opet histericno place, ne pamtim ni da je ovoliko plakao, ne mozemo da ga smirimo, samo cuti kad ga nosamo a i muz i ja smo vec spali sa nogu, ja sad odmaram kicmu uz komp....jedva cekam sisanje, valjda ce se smiriti onda.....

Pa sto cekas, daj mu odmah da siki da se smiri :)
Sara i dalje tako, sta god da se desi, sika je spas :D

Mi smo u fazonu da ne damo nikom, pa ni babi s bilo koje strane da radi sta hoce sa njom..i svi peru ruke ako hoce da je diraju i uzimaju papuce, tako smo ih navikli, pa tako rade i sad kad je veca :D
Samo im sledeci put, ako je umoran ili nesto napomenite kako beba mora da spava/sisa, i odnesite ga..

joj, neizreciva, drzite se, procice ga

mi najverovatnije idemo na adu bojanu, na nedelju dana, krajem avgusta pocetkom septembra

i htedoh da vas pitam u vezi sa sedistima za auta, nas auto nema onaj isofix, pa kako se pricvrscuju ostala sedista? vidim da su sada skoro sva sa isofixom a ako nemaju isofix onda ide samo kais preko?

mi najverovatnije idemo na adu bojanu, na nedelju dana, krajem avgusta pocetkom septembra

i htedoh da vas pitam u vezi sa sedistima za auta, nas auto nema onaj isofix, pa kako se pricvrscuju ostala sedista? vidim da su sada skoro sva sa isofixom a ako nemaju isofix onda ide samo kais preko?

:zaljubljena:

Molim te pozdravi puno Adu i uzivajte, jako mi nedostaje. Bas vam zavidim :cmok:

mi imamo obicno sediste koje na sebi ima mesta tj lezista gde se pricvracuje kajs, namestili smo sediste iza suvozacevog, okrenuto ka sedistu, donji deo kajsa ide sa donje strane sedista a gornji deo preko gornjeg....kad udjes u stos jako je lako namestiti....

juce smo ga tesko uspavali, bas je plakao...bila sam i nervozna i ljuta i bilo mi ga je strasno zao....skroz smo ga izveli iz takta.....osecam se krivom sto sam ga ostavila samog sa ,za njega, nepoznatim ljudima i dozvolila da ga toliko smore i iziritiraju....rekla sam mm da se ovo vise nece desiti....pa po cenu da se oni naljute ako ne shvate da ih mali ipak ne poznaje kad ga vide mesecno....missim, sad me vec bas briga, ili ce biti normalni sa njim i sa nama ili cemo smanjiti vidjanje drasticno....:confused:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back