Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma, nismo mi, bre, ljudi u problemu uopste.
Nase zene kuvaju.
I jesmo evoluirali u poslednjih par generacija, ne zaprzavamo, ne pliva nam sve u masti, ne probijamo kasikom kroz prst masnoce da stignemo do supe u tanjiru... :)
Jeste gledale kad Dzejmi Oliver menja ishranu u skolama, pa kako se ta deca hrane kod kuce?
Ili isto porodicna ishrana onih americkih tinejdzera u kampu za mrsavljenje.
Ta deca nisu videla ni krompir uzivo, ne znaju kako izgleda povrce koje nije u kesi.
To se hrani od rodjenja flasica-teglica-fast food.
Kuvanje im se svodi na przenje preradjene gotove hrane, fish fingers, chicken burgers i ostalo slicno smrznuto+poluisprzen smrznut krompir.
To je sve ili iz konzerve ili iz kese, sve preradjeno.
Bogte, kad ih nateraju da kupe sveze voce i povrce, ne znaju sta ce sa njim. :lol:
Njima trebaju radikalni rezovi, njima treba da se prave planovi ishrane, preracunavanja, brojevi, tabele.
Mi smo jos OK. :)
Dok je ishrana raznovrsna, zastupljene sve grupe namirnica u pribliznim logicnim propocijama, nema razloga da se opterecujemo. :)

To i ja mislim. Gledala sam Dzejmija i njegovu muku po skolama. Klinci se zgrazavaju na kuvano povrce. Ja 'ladno dam deci hleb na koji nakapam maslinovog ulja, uz to masline i paradajz :) Znas kad bi to jeli mali rodjaci Amerikanci kad nam dodju u goste? Nikad, samo picu vole :)

Super si Laura.. bravo za slatkise. Svatam da ce to i nama biti izazov da se od raznih teteki, baba, komsika odbranimo. Jos kad te pitju.. a zasto, vidis kako dete voli :confused:
Kad nisam slogirala kaj je jedna zena bebi od recimo 15m. nasula kokakolu u flasicu sa cuclom.. :evil:
U gostima najcesce pijem vodu, caj, retko negazirani sok neki..kad smo bili kod prijatelja nekih oni imali samo kokakolu, biter, kiselu (voda sa cesme je neispravna bila), a u kuci imaju dete od 3g.. koje samo taj izbor ima :sad2:
Mi generalno deci prerano i preterano dajemo slatkise, grickalice, industrijske sokove.. sa naglaskom na gazirane i preterujemo u preradjevinama. Mi.. mislim Srbi generalno.. ne mi na Krsti :lol:

Slazem se Kris.. ako u ishrani ima dovoljno povrca, voca, svezih namirnica, raznovrsnosti, nece biti nista ako se pojede i pica.. ponekad
Meni licno odgovara moj nacin ishrane i u kom pravcu to ide.. a i prija mi.
Nisam potpuno iskljuciva..

Krmenadle? Svinjsko?
Prvo teletinu, junetinu, jagnjetinu, posle svinjetinu.

Mislila sam na junetinu.
One sto sam ja jela u trudnoci.
Junetina-teletina meni to sve isto.

Meni sveki kupi pa isece i spakuje u male kesice. Za po obrok. :rumenka: mislim za Pedju.
A koke imamo domace+voce+povrce.
Ponekad dokupimo.
Sir+mleka domace

Jagnjetinu jedino nece.
Dal ja stavim puno mesa ili sto ne zacinim nemam pojma ali nece kad ja spremim.
Dok onu iz kupovne kasice opuva u sekundi(i ukusnija je 10 puta priznajem).
Doduse tu kupovnu je probao pre pola godine ... ove sto odbija ja pravim.
Medo je nerentabilan za kupovne kasice ahahahhaha

Uh sta je bre ovo vise.. pregrmili smo grceve, zubice jedinice gornje i donje, dvojke gornje.. i taman 2 nedelje mira, prespavana cela noc do 5h.
I evo vec nedelju dana poceo da se budi oko 23h i placemo, ljuljamo se do 3h :cry:
Dal su opet zubici.. al mnogo mala pauza, a i ne vidi se da mu se neki spustili.. dal mu nesto smeta.. al ne mogu da dokucim.. a mozgujem, mozgujem
Preko dana vec naucio da se sam uspavljuje u krevcu, crkili maleni :heart:. Uvece ciki i gledam da ga malo cacnem da bude budan kad ga polozim i da se onda sam uspava..
Dal ima neko ideju.. ne mogu vise; suprug nije tu, moji su blago nezainteresovani da mi pomognu.. tako da se oslanjam samo na sebe.

Bea,
Zainteresuj tvoje.
Sedi sa njima i pricaj otvoreno.
Treba mi pomoc takva i takva.
Jel mozete da pomognete?
Verujem da ce pomoci, mozda samo ne zele da se mesaju.

- - - - - - - - - -

Za budjenje ne znam sta da ti kazem sem procice.
Procice sigurno!
Svi imaju te faze i taman kad mislis da ne mozes vise on ce odspavati celu noc
:)

Jel moguce da je zbog zubica? Non stop joj je mokro lice koliko balavi..mozda je to..a i rukice su u ustima

MMoguce je da je od zubica. Da je nisi pretoplila, Junior je imao crvene tackice po licu i na rukama pre tacno godinu dana. Dr je rekla da ocistim sobu :roll: ispostavilo se da se osuo jer sam ga pretoplila. Moja prva beba, pa sam se plasila da se ne prehladi. Imam negde sliku, ali ti to nesto znaci. Ja sam trazila po netu ali nisam nasla slicno tome. Skonatala sam da je od vrucine kada smo isli za Suboticu kolima, pa je sedeo u nosiljci dva sata tamo, pa odmor od tri sata i dva sata nazad, pa je dobio iste te tackice ali samo po ledjima. Od tada ga malo manje oblacim, ali jos uvek znam da preteram :rumenko: Ne kazem da je i kod vas to, samo da ti skrenem paznju jer se i njemu to javio u ovo doba (prelaz iz zime u prolece).

:cmok:

Pa ja nju prilicno lagano oblacim ako uporedim sa ostalim bebama koje srecemo u setnji..mislim da nisam, a jutros sam ih primetila cim je ustala..spava u tankoj pidzami i jedno cebence..
Nadam se da je od balavljenja..ne bih da je vucem u dz sad dok vladaju virusi..
Jela je krompir 3 dana za redom, ali u zivotu nisam cula da neko ima alergiju na krompir..nema temp, i sve ostalo je normalno..samo te tri tufne

Pa ja nju prilicno lagano oblacim ako uporedim sa ostalim bebama koje srecemo u setnji..mislim da nisam, a jutros sam ih primetila cim je ustala..spava u tankoj pidzami i jedno cebence..
Nadam se da je od balavljenja..ne bih da je vucem u dz sad dok vladaju virusi..
Jela je krompir 3 dana za redom, ali u zivotu nisam cula da neko ima alergiju na krompir..nema temp, i sve ostalo je normalno..samo te tri tufne

Nista ne brini. Ako su samo te tri tufne u pitanju verovatno je od balavljena. Sto bi nas divni dr rekao: samo pratite ;) Ako se pojave nove tufnice ili ima jos nesto od simptoma eventualno je povedi u DZ, inace nemoj nista raditi. Tj ja ne bih.

Junioru su se sada pojavile neke bele tackice na celu. Verovatno je alergican na sunce. Ja sam par godinaimala alergiju, pa je verovatno nasledio. Da li se neko seca koje sumece treba da pijem Ca ili Mg :think: Ja uvek mesam ova dva :whistling: Praticu par dana, ali je verovatno alergija na sunce. Pile malo.

sali, jakov je imao pre izbijanja ovih donjih zubica kao blagi rumeni osip po obrazu, ne znam kako to drugacije da opisem
tek posle sam nasla da to moze imati veze sa zubicima

on je juce i danas toliko nervozan da se meni cini da ce mu izbiti i gornji zubi uskoro :/
ima li neko pravilo u rastu zubica, kojom brzinom itd? razmak izmedju prvih, drugih?

Ma, nismo mi, bre, ljudi u problemu uopste.
Nase zene kuvaju.
I jesmo evoluirali u poslednjih par generacija, ne zaprzavamo, ne pliva nam sve u masti, ne probijamo kasikom kroz prst masnoce da stignemo do supe u tanjiru... :)
Jeste gledale kad Dzejmi Oliver menja ishranu u skolama, pa kako se ta deca hrane kod kuce?
Ili isto porodicna ishrana onih americkih tinejdzera u kampu za mrsavljenje.
Ta deca nisu videla ni krompir uzivo, ne znaju kako izgleda povrce koje nije u kesi.
To se hrani od rodjenja flasica-teglica-fast food.
Kuvanje im se svodi na przenje preradjene gotove hrane, fish fingers, chicken burgers i ostalo slicno smrznuto+poluisprzen smrznut krompir.
To je sve ili iz konzerve ili iz kese, sve preradjeno.
Bogte, kad ih nateraju da kupe sveze voce i povrce, ne znaju sta ce sa njim. :lol:
Njima trebaju radikalni rezovi, njima treba da se prave planovi ishrane, preracunavanja, brojevi, tabele.
Mi smo jos OK. :)
Dok je ishrana raznovrsna, zastupljene sve grupe namirnica u pribliznim logicnim propocijama, nema razloga da se opterecujemo. :)

Ja u poslednje vreme imam dilemu oko te smrznute hrane iz kesa. Relativno cesto koristim to povrce. Prica mi koleginica ciji je muz u prehrambenoj industriji, znam ga i ja, ok lik od poverenja. Kaze kako je nekad, cesto, ta hrana kvalitetnija od onga sto kupujemo na pijaci jer ima odredjenih standarda koji moraju da budu zadovoljeni npr, vreme od branja do zamrzavanja, odredjeni kvalitet zrna ipak je to probrano itd. A ono na tezgi ne znas ni od kad je ni odakle je. Sta mislis o tome?

To sigurno. Nisam mislila na smrznuto povrce, nego na preradjenu gotovu hranu.
Odlicnog je kvaliteta, pri tom oni to trenutno smrznu, u tunelima sa tecnim azotom, ti kad stavis u zamrzivac potrebno je vise vremena da se zaledi i formiraju se veliki kristali, pa je gubitak hranljivih sastojaka veci nego kad kupis ovo trenutno smrznuto.

Sara juce propuzala :D
Jos je neveshta, al jako se trudi, pa ruke lepo pomera, a nogice vuce (kao vojnici), a onda promeni, pa nogicama radi lepo a ruke nekako smesno..ali uspela je da dohvati igracku na 2m od nje..

joj, divno : )
ja mogu da zamislim kako se osecas, znam koje je meni ushicenje bilo kada se jakov okrenu sa stomaka na ledja i obrnuto, ili kada su mu izbili zubici, kao da je dostigao ne znam sta i kako je cudno sve to, koliko mi je bilo neshvatljivo ranije kada se naka drugarica odusevi tako nekim stvarima, a sada...
i cudno je, tj prelepo kako gledas kako se razvija zivot, kako beba uci da zivi bukvalno, iz dana u dan pratis svaku mogucu promenu, uopste ne znam to da objasnim, ali verovatno znate o cemu lpricam : )

joj, divno : )
ja mogu da zamislim kako se osecas, znam koje je meni ushicenje bilo kada se jakov okrenu sa stomaka na ledja i obrnuto, ili kada su mu izbili zubici, kao da je dostigao ne znam sta i kako je cudno sve to, koliko mi je bilo neshvatljivo ranije kada se naka drugarica odusevi tako nekim stvarima, a sada...
i cudno je, tj prelepo kako gledas kako se razvija zivot, kako beba uci da zivi bukvalno, iz dana u dan pratis svaku mogucu promenu, uopste ne znam to da objasnim, ali verovatno znate o cemu lpricam : )

Pa da, i meni isto, nisam znala ni kako da reagujem ranije, javi mi drugarica recimo tako nesto (tipa pocela da puzi, stoji i slicno), a ja racunam pa dobro, valjda je to normalno za bebu u tom uzrastu, i ne znam ni kako da odreagujem pa samo kazem - jaooo, super, bas lepo, divno ili tako nesto :) da ne ispadnem hladna :D

Znamo, znamo :D Zato se mame medjusobno razumeju..
Pa do nedavno su bile mrvice u nasem stomaku..a sada :D

Prelep osecaj! :)
Samo uzivajte i upijajte to :heart:

Ja toliko uzivam u Pedjinom odrastanju i sebicno sve upijam, pamtim, cak ni ne delim puno... jer mi nekako srce puno i na mestu :)
Stvarno predivan osecaj! :)

Medo ne zaklapa!
Od jutra do mraka.
Sad smo bili u setnji, on je brbljao celim putem, mm i ja jedva dve reci prozborili. ahahahhahaha...
Govori Rrrrrrr pa Llllllllll pa laje mjauce mama tata... sou...

Obozava onaj tricikl, ustane i tako se voza, sav bitan... ahhahahahah i jos galami... ahaha

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back