Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li kasica od sargarepe, jabuke itd moze da stoji u frizideru ili se svaki dan sprema nova? prvenstveno mislim na ove locetke kada bebac jede nekoliko kasicica?

Moze da stoji 3 dana maximum, tj 2 dana nakon sto je napravis..
Ja sam joj jabuku cini mi se bas i dala drugi dan "od juce", mada najcesce ipak pravim svaki dan sveze, bez obzira sto su male kolicine

- - - - - - - - - -

Nego, da pitam i vas, htela sam bundevu da joj dam, i kao totalni duduk sto se tice sezone voca i povrca, kupim bundevu na pijaci..pricala sa caletom, kaze on Otkud sad bundeva?? to je nesto staro, nemoj joj davati, sezona im je u oktobru, i jedu se do Ng..a u aprilu ko zna jel to zamrzavano ili sta..
Pa sam odustala od bundeve..jel gledate na to kad je kom vocu/povrcu sezona kad dajete?

Moze da stoji 3 dana maximum, tj 2 dana nakon sto je napravis..
Ja sam joj jabuku cini mi se bas i dala drugi dan "od juce", mada najcesce ipak pravim svaki dan sveze, bez obzira sto su male kolicine

- - - - - - - - - -

Nego, da pitam i vas, htela sam bundevu da joj dam, i kao totalni duduk sto se tice sezone voca i povrca, kupim bundevu na pijaci..pricala sa caletom, kaze on Otkud sad bundeva?? to je nesto staro, nemoj joj davati, sezona im je u oktobru, i jedu se do Ng..a u aprilu ko zna jel to zamrzavano ili sta..
Pa sam odustala od bundeve..jel gledate na to kad je kom vocu/povrcu sezona kad dajete?
Бундева се не замрзава.
Остави се негде на страну, у шупу рецимо, на простирци од сламе и ређа ред по ред, слама се ставља између сваког реда бундева и између бундева у реду.
На крају се покрију сламом.
Не смеју да измрзну(буду гњецаве, ,,слинаве" и покваре се) и морају се заштити од глодара.
Ако си је купила на пијаци, а изгледом и мирисом је ОК онда је можеш дати детету...као и прошлогодишњу цвеклу, мркву, лук, к'омпир...

Ja sam Ivanu van sezone davala smrznutu bundevu za pitu, ima da se kupi u hipermarketima,
narendana
u kombinaciji sa jabukom kuvam i pojacam malo sa mlevenim keksom i poklopa kao veliki

pre neki dan mi je ceo rucak pojeo sam, lepo kasicicom malo po malo
a ja sedim pored hranilice, drzim kasicicu i suze mi idu niz lice
kaze mm 'sta ti je zeno'
a ja "pa on jede saaaaam,a ja mu vise nisam potrebnaaaaaaaaaa :rida:"

Ja sam Ivanu van sezone davala smrznutu bundevu za pitu, ima da se kupi u hipermarketima,
narendana
u kombinaciji sa jabukom kuvam i pojacam malo sa mlevenim keksom i poklopa kao veliki

pre neki dan mi je ceo rucak pojeo sam, lepo kasicicom malo po malo
a ja sedim pored hranilice, drzim kasicicu i suze mi idu niz lice
kaze mm 'sta ti je zeno'
a ja "pa on jede saaaaam,a ja mu vise nisam potrebnaaaaaaaaaa :rida:"

ahahahahhahahahaha
da da. poznato. ja se sva isprepadam kad uzme kašikicu i lepo zamoči u hranu i hammmm. sva sreća pa za sad još nije baš precizna, ali bratesestro želi sama da jede....
inače nakon otprilike nedelju dana borbe, pristala da jede ne-blendiranu hranu. meso još ponekad pljune, ali uglavnom pojede lepo. jes da su sad količine manje, ali šta ću. dam joj posle ručka malo hleba da žvaće, da nadoknadi kalorije :)
i sve češće neće ono što posebno njoj kuvam nego naš ručak. pokušala sam da je prevarim, kao jedem ja uzmem je u krilo a njoj dajem iz drugog tanjira. i skontala je ahahahahhahahahah besna je, svađa se samnom ako joj ne dajem iz mog tanjira :)
veštica mala.

Za one koji koriste pampers, u nekim univerovim prodavnicama (ALBA, 021, PRVI i UNIVEREXPORT Narodnog Fronta 73b (Liman IV) u Novom Sadu, 011 u Beogradu, 023 u Zrenjaninu, 013 u Vršcu i UNIVEREXPORT Bačka Palanka, Novosadski put 7a), ako se kupi ono veliko pakovanje pampersa (koje i izađe jeftinije), dobije se bade mantil za dete.

Suki, i medo tako. Jos mi prstom pokazuje na ono sto hoce, da ne uzimam iz drugog tanjira. ahahahahah
Neo, ako mislis na sike, nicim. Mozes lanolin ako su ostecene ali nema nikakve potrebe ako je sve ok. Cak mozes samo skinuti prirodan sloj koji im je potelreban

hihi, licimo :)
mi smo kod mojih malo pobegli da uzivamo :) kupila mu kapicu za lepo vreme :)

Medenjak :heart:

Ja jos nisam kupila hranilicu, nikako da odlucim....sad se dvoumim izmedju chicco polly i peg perego..ubedila me prodavacica u meda shop-u da je peg perego kvalitetnija, cena im je ista manje-vise..

Cicak, htela sam da pitam jel se lako cisti chicco polly?
Negde sam procitala da je nije lako ocistiti jer ima gomilu nabora..meni je ona i dalje lepsa od ove peg-perego, ali ova izgleda laksa za odrzavanje mozda..

vrsnjaci : ) <3

sali, meni se kod peg oerego nije svidelo to sto ina plastika ostaje izmedju nogu stalno, koliko sam skontala, a kod ove poli se skida sa posluzavnikom, p,us mkzes je skinuti i sa posluzivanika
i ja sam prvo gledala peg perego, nisam videla neke posebne razlike osim toga i jos necega, ali sada ne mogu da se setim..

inace jakov ima sve veci problem da zaspi danju, to vec postaje neverovatno, imam utisak kao da ga nesto bas muci, kao da ga nesto boli, iritira, mlzda su opet zubi, ne znam, ali zaspi u toku dana samo na rukama, dok ga nosam i ljuljkam, kako probam da ga psistim u krevetac to je kao na zeravicu da sam ga stavila, place ali roni suze, a tako ne place nikada, mislim vrlo cudno, uospte ne mogu da shvatim sta je... nekada uspem da ga spustim u kolica pa da ljuljkam kolica i tada nastavi da spava, maximum 15 minuta...
da kucnem u drvo nocu je ok, i uvece lepo zaspi sam, spava nocu sada ok, ali dan nas ubija u pojam

u rukama bi spavao bez cini mi se koliko god, ali kako ga spustim to je cudo u koji plac udari.. uopste ne znam da li ga nesto muci ili to radi namerno, sto mi je gotovo neverovatno... ne znam sta da radim, ni mako da reagujem, ne mogu da ga pustim da place a ni da ga drzim u rukama sve vreme dok spava.
imate li neki savet, nesto?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back