Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne moze da izadje mleko iz tog kanala koji je zapusen jer imas blister-zapusen je izlaz, zato je cvor i nastao.
Cekaj, a sta on jede?
Ne daj mu drugu dojku, bolje drugu izmlazaj, a iz ove neka vuce.
Nemoguce je da ne jede nista od sinoc, forsiraj ovu dojku.
Molim te, ne daj da ti se to razbija, da se masira grubo.
Ima tih patronaznih koje podlive naprave.
Mozda trenutno rese problem, ali da ne pricam kakve posledice moze imati ostecenje tkiva dojke...
Nije potrebno nikakvo razbijanje i masaza dojke NE SME da boli.
Bolje idi u ambulantu DZ da ti busnu blister sterilnom iglom, pa polako, nezno masiranje uz dojenje+obloge.
Ja bih se samooperisala, dezinfekcija, zakacila tu kozu sterilnom iglom horizontalno povrsinski i pokidala, Octenisept, izdajanje i teraj, to je samo koza. :)Ti nemoj, treba da bude sterilno sve da ne dodje do infekcije, idi u DZ da ti to urade.
Piling peskirom ne pomaze? Probala si?

uspeli smo!

potparila sam dojku, namazala pavlovicevom pa stavila preko kesu za zamrzivac, pa preko suv peskir i ostavila tako sat vremena, onda toplom oblogom nakvasila blister, stavila ga ponovo na siku i probio je blister, ispraznili smo zapusen kanal konacno, dojka je opet mekana, nisam masirala nego sam samo istiskala blago od korena dojke ka bradavici i uspelo je
sada na mestu blistera je i dalje bela tackica, ali iz nje ide mleko kao ludo, sve ono sto se skupljalo od sinoc, ispraznila sam rucno skoro skroz jer on nije heto vise da jede

da li da ponovim ovo opet kis sa potparivanjem dojke za jedno dva sata npr? za svaki slucaj
sa tim blisterom da ne radim nista vise, posto je probijen? mogu li da sprecim ponvno zapusenje

zeznula me je sinoc sestra iz halo bebe koja mi je rekla da masiram i masiram i stavljam hladne obloge, kreten mi nije spomenula ni tople obloge ni potparivanje ni da ne sme da se masira, tako da mislim da sam tu dodatno napravila problem, ali verujem da je sada sve ok, tj da nisam napravila dugotrajniji problem tim grubim masiranjem sinoc i nocas...

njemu sam davala drugu dojku, prvo mu ponudim ovu, pa kad nece dam mu drugu, nisam znala sta da radim vise, frka mi bila da bude gladan a ako pregladni tek onda nece da vuce...

lakse mi je, sada samo imam frku da mi se to opet ne desi

Super! :)
Blister ne mozes da sprecis, ali sad bar znas sta da radis ako se slucajno opet napravi, mada ne verujem da ce se to desiti.
Za ostalo-uvek pravilan polozaj na dojci i odmaraj kad god mozes. :cmok2:
Ne moras vise da ponavljas, pokidana je koza, cvora nema, izaslo mleko, sve OK, samo neka sisa.
Jedino ako opet nece da sisa-topla obloga, izdajanje, hladna obloga.

konacno smo odspavalai noc bez budjenja, da li je kraj fazi nespavanja ili slucajnost, vidceemo : )

zna li neko nesto tome zasto kasni naknada za porodiljsko? to se nije desvalo bas dugo, uvek legne do 20. u mesecu, sada kasni vec deset dana i bojim se da ce preci u praksu : I

konacno smo odspavalai noc bez budjenja, da li je kraj fazi nespavanja ili slucajnost, vidceemo : )

zna li neko nesto tome zasto kasni naknada za porodiljsko? to se nije desvalo bas dugo, uvek legne do 20. u mesecu, sada kasni vec deset dana i bojim se da ce preci u praksu : I

To i mene pitala prijateljica koja je takodje na porodiljskom, a kaže da ni za februar još nikome nisu isplatili... Ne znam šta se dešava, ja na svu sreću primam redovno platu tako mi firma isplaćuje na vreme, nezavisno kada država isplaćuje..

ma da, ova drzava je vrlo revnosna i mora da plati, malo sutra..

plus kazem ti da je placeno i papiri podneti, al refundacije nema
i sve dok drzava ne ispunjava svoje obaveze poslodavci imaju "prava" da ne ispunjavaju svoje obaveze i u tim slucajevima nahebu porodilje, trudnice itd

svaka cast onim poslodavcima koji sve jedno i bez obzira na kasnjenje uplacuju na vreme, dobar deo ih nije takav, jbg, vec se uredno prebacuje odgvornost...meni za sada nista ne kasni i verujem da nece, ali mi niko ne garantuje da ce tako biti i narednih meseci ako se nakupe zaostale refundacije

Video+call+snapshot+112.png

s bakom na skajpu

Tara, porodilja ne treba da ima sa tim nista.
Firma nek se naplacuje sa drzavom.
Nek zovu opstinu, nek ih pritiskaju a ti uzivaj sa bebom.

Čičak, nisi u toku očigledno.. Mnoge porodilje su u nezavidnim pozicijama i mnogi poslodavci ne isplaćuju plate porodiljama kada i ostalim zaposlenima, uglavnom primaju dosta kasnije. Retki su oni koji uplaćuju redovno,lepo je Tara to objasnila imam par prijateljica koje ne mogu da uživaju i vrlo su opterećene zbog isplata koje kasne.. A to što ti pišeš, pa to bi trebalo da bude tako ali nije :D

Ne znam kako je to dozvoljeno.
Valjda se ja sa tim nisam sretala pa mi cudno.
Uvek svima isplacujemo zarade zajedno

Sali koje su? Ili koji minut? Ko ce gledati pola sata! ;)

Čičak pogledaj snimak, sve je bitno.. Svaka čast za post Saly :ok:

- - - - - - - - - -

Verovatno ste vec pogledali, ali ko nije..

Da mogu dala bi ti repku za post, ali ne dozvoljava mi.. :klap:

Video je odlican... svaki bi ga roditelj trebao pogledati.. im jos dosta videa na youtube a i raznih linkova.
MENSA- NTC SISTEM UCENJA"Dr Ranko Rajevic", knjiga...

Meni je do decembra legla naknada do 24. u mesecu.. od tada dva meseca nista. Zvala sam ih u firmi vise puta i na jedvite jade su mi pustili jednu.. al mi jos uvek duguju za dva meseca i vec razmisljam da zovem inspekciju rada.. il sta da radim?

Video+call+snapshot+112.png

s bakom na skajpu

Medeni ste.. :heart:

..pokushala ja davno da pitam mame i tate na ovu temu, ali nije bilo bash previshe uspeha..

http://forum.krstarica.com/showthread.php/513113-Inteligentniji-a-zaostajemo

jao novka pa kako da zazivi? meni se cini da smo mi nacionalno veliki gotovani i peraci ruku od svega. videla si sta je bilo na onoj temi ucitelji vs roditelji i ko treba da vaspituje decu. roditelji rade, muce se da obezbede deci sve i nemaju vremena da im posvete malo paznje, vec ocekuju da ce to neka ustanova da ucini umesto njih.
naravno postoje izuzeci i svaka im cast.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back