Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kakav je taj baby bullet? ja imam neki blender i secka,ali sad ne znam koliko je pametno da blendiram i nasu i bebinu hranu u istom ili treba poseban : S
vidim da on ima mogucnost i da krupnije pasira hranu, da ostanu komadici, sto je super... koliko dugo se bebi daju kasice skroz kasste da tako kazem, bez komadica hrane?

Sad vidim da nisam odgovorila na ovo. Ja isto imam veliki blender ali je nezgodan za pranje, ni ne koristim ga nesto..
A taj baby bullet dobila na poklon, ne znam jel bih ga sama uzimala da nisam. Ali ok je skroz, ima i puno posudica u kojima mozes da cuvas hranu, ima i onih za zamrzivac, sa datumom, ima opcija da pasira sitno i krupnije..to sa komadima ide malo kasnije, ne znam tacno, provericu.
Blender je super, za par sekudni sve izblenda, lak za odrzavanje, ali takodje mnoge mame koriste onaj stap sto blenda, i zadovoljne su..njega sam mislila da kupim pre nego sto dobih ovo, al eto, zadovoljna sam za sad :)

Cestitam!!
Jel si primetila belo da se nazire pre toga na desnima? Ja zavirujem Sari, al nema nista jos :mrgreen: a glodanje i balavljenje traje vec mesecima

nisam nista primetila ali nisam ni zavirivala nesto poseno, iskreno
sasvim slucajno sam provalila kada me je gricnuo za prst... onda sam proverila i osetila ostro, ap sam zavirila : )

bili smo kod fizijatra, kaze da radi sve po knjizi, da nije lenj uopste, sve sto treba da radi ponasa se beba njegovph uzrasta i gabarita, tu je super, ali mu je definitivno malo skracen levi misic vrata,nista alarmantno, pokazala mi je kako da ga drzim u krilu i da ga nosim, nikalve posebne vezbe nisu potrebne kaze, osim tog drzanja, za mesec dana na kontrolu

i hvala na cestitkama : ))
sad ga zobem zuba

Kad pocinju bebe da stavljaju nogice u usta ? Moja beba ima sad 4,5 meseci i jos uvek samo mlatara ravno nogama i rukama ...cula sam da prvo stavljaju nogice u usta i da se tako podizu u sedeci polozaj ..znam da je rano za sedenje ...jel postoje neke razvojne vezbe po mesecima da pomognemo bebama da lakse pocnu da sede , puzaju, hodaju ...

Kad pocinju bebe da stavljaju nogice u usta ? Moja beba ima sad 4,5 meseci i jos uvek samo mlatara ravno nogama i rukama ...cula sam da prvo stavljaju nogice u usta i da se tako podizu u sedeci polozaj ..znam da je rano za sedenje ...jel postoje neke razvojne vezbe po mesecima da pomognemo bebama da lakse pocnu da sede , puzaju, hodaju ...

Sa 5-6 meseci čini mi se. Moj sin je jako rano hteo da sedi po svaku cenu, tako da smo jedva izdržali do 6 meseci, a već sa 5 sam ga stavljala po malo podbočenog jastucima.

Najvise ces mu pomoci ako mu ne budes pomagala. ;)
Pusti ga na ravnu sigurnu povrsinu i nek radi sta hoce.
Svako dete se individualno razvija i forsiranje bilo cega(sedenja, puzenja, ustajanja, hodanja)
moze samo da napravi problem.
Beba ce sesti kad sama bude spremna za to.

Uzivajte :bye:

Primetila sam da mame u mojoj okolini koje imaju stariju decu, znaci od 2-3 godine, sve imaju nesto zajednicko, sto je po meni jako ruzna osobina.

Kad se sretnemo u setnji ili dodju u goste recimo (dakle, poznanici, nisu bas bliski prijatelji) onda svojoj deci kazu za moju Saru "Vidi, mala beba, ona JOS uvek nosi pelene.." ili "Vidi duso kako je mala beba, ona jos uvek NISTA ne zna" :eek: ili "Ona jos ne zna da prica, ne zna nista.."
Ja ne kapiram koje su to fore..mozda sam preosteljiva, ali meni dodje da kazem - Pa ni vas mali od 2 godine ne zna nista vise od Sare..sto je i tacno u nekim slucajevima (ali sam precutala)

Ne razumem poentu..to kao kad bih ja njoj rekla kada vidi neku bebicu manju od nje, recimo od 2-3 meseca i da krenem da joj pricam "Vidi bebu, sto je mala, ona jos ne ume da drzi igracku kao ti, ne zna nista, ne zna da se prevrne, niti da kaze mama i tata i td"..sto bih to radila?

Jel sam nenormalna kad ovako razmisljam? Ne razumem cemu ta potreba da se detetu govori kako neko mladji od njega NISTA ne zna..sto pri tom nije ni istina..
Inace ne bih ni primetila ovo, da mi se nije desilo jedno 4-5 puta..neverovatno, potpuno ista prica sa svima

- - - - - - - - - -

@kistina, divan clip :heart:

da nisi napisala, ne bih ni obratila paznju na to
al kad premotam film, cesto to cujem
ne smeta mi
za pelene, verovatno na taj nacin podsesno nekako zele, da kazu detetu da su belene za male bebice a da su oni veliki za iste, mozda su u periodu odvikavanja od njih....
ne znam zaista, nisam razmisljala o tome
a za ono drugo, verovatno i to podsvesno rade, posto znam neke dvogodisnjake koji nisu uopste nezni s malim bebicama, pa roditelji mozda na taj nacin pokusavaju da im pokazu kako su bebe male, krhke, treba ih cuvati, da bebe ne osecaju kao pretnju....
ne znam, lupam verovatno, al to mi je eto tako nekako logicno....
mislim da ne treba ni da razmisljas o tome, niti da se previse udubljujes
sumnjam da iko misli ista lose
verovatno cemo i same, ako to vec i sada ne radimo, nekim izjavama iritirati goste

p.s. pre neki dan smo imali goste, dva para, jedan s decom i jedan bez dece
boze dragi, bi mi neprijatno, i na kraju se ljudima izvinih jer nisam zaklapala o mom prletu, o napretku, o stvarima koje je naucio, koje zna, koje ce tek da radi :roll:
kontam da sam ih smorila za medalju

Jao Sali, umreh od smeha, to i ja nekad radim :) Time kao ukazujes detetu da je veliko i da bi tako trebalo da se ponasa. Doduse ne govorim da nosi pelene i da nista ne zna ali kazem "vidi kako je mala, kako joj je mala kosa, takva si i ti bila i mama te je mazila, hranila itd"

- - - - - - - - - -

E Boki to je sto si napisala, time cesto hocu da pokazem da su bebe krhke i da ih ne treba nosati i gnjaviti

Da, nekada zeli da se ukaze na pelene ako je npr dete u periodu ucenja da koristi nosu/skida pelene ili sl. Ili ako uci nesto da mu se ukaze na razvoj, pomak koji je napravilo u odnosu na ranije. A moj sin jako voli price o tome kako je bilo i sta je radio/nije rado kad je on bio beba, iz nekog razloga mu je to jako zanimljivo. Tako da kad se sretne neka beba krenu podsecanja kako je bilo kad je on bio beba i kako je sad porastao, ali ja u tome ne vidim nista uvredljivo po bebca.

Kapiram ja da je ok naglasiti malom detetu, da je to beba, da ne treba da se dira, i tako to..ali ta recenica Ona nista ne zna u cilju izdizanja svog deteta spram bebe..mi je bila bas vrhunac..doslo mi da kazem svasta, majke mi..i onda uvek stanem, pa preispitam sebe, da ne bude da preterano reagujem na sitnice..tacnije da ne ispadnem jos ja kreten.

Naravno da smo zaokupljeni svi oko svoje dece, ali nekako mi je normalno imati obzira i prema drugima..recimo ako odem u goste kod nekog ko ima bebu/malo dete, naravno da cu posvetiti malo paznje i njemu/njoj..necu samo da nunam Saru i gledam u nju i pricam joj kao da smo same..ne znam..

Jao Sali, umreh od smeha, to i ja nekad radim :) Time kao ukazujes detetu da je veliko i da bi tako trebalo da se ponasa. Doduse ne govorim da nosi pelene i da nista ne zna ali kazem "vidi kako je mala, kako joj je mala kosa, takva si i ti bila i mama te je mazila, hranila itd"

Ali to je drugo, kako je mala, takva si i ti bila..nema nista uvredljivo..ali recenica "Ona jos nista ne zna" i slicno su mi nekako potpuno bezveze.

- - - - - - - - - -

Ja cu zapamtiti sta mi je smetalo, pa necu to raditi drugim mamama :) Ok, verovatno sam preosetljiva, ali po meni je to ruzno..

Primetila sam da mame u mojoj okolini koje imaju stariju decu, znaci od 2-3 godine, sve imaju nesto zajednicko, sto je po meni jako ruzna osobina.

Kad se sretnemo u setnji ili dodju u goste recimo (dakle, poznanici, nisu bas bliski prijatelji) onda svojoj deci kazu za moju Saru "Vidi, mala beba, ona JOS uvek nosi pelene.." ili "Vidi duso kako je mala beba, ona jos uvek NISTA ne zna" :eek: ili "Ona jos ne zna da prica, ne zna nista.."
Ja ne kapiram koje su to fore..mozda sam preosteljiva, ali meni dodje da kazem - Pa ni vas mali od 2 godine ne zna nista vise od Sare..sto je i tacno u nekim slucajevima (ali sam precutala)

Ne razumem poentu..to kao kad bih ja njoj rekla kada vidi neku bebicu manju od nje, recimo od 2-3 meseca i da krenem da joj pricam "Vidi bebu, sto je mala, ona jos ne ume da drzi igracku kao ti, ne zna nista, ne zna da se prevrne, niti da kaze mama i tata i td"..sto bih to radila?

Jel sam nenormalna kad ovako razmisljam? Ne razumem cemu ta potreba da se detetu govori kako neko mladji od njega NISTA ne zna..sto pri tom nije ni istina..
Inace ne bih ni primetila ovo, da mi se nije desilo jedno 4-5 puta..neverovatno, potpuno ista prica sa svima

- - - - - - - - - -

@kistina, divan clip :heart:

ja ima dve drugarice koje imaju decu tog uzrasta i ni jedna od njih to nradi i ne prica
danas ceo dan smo bili sa jednom od njih, ima cerkicu 3 godine i ni jednom nije spomenula tako nesto, bas sam obratila paznju zbog ovog tvog posta iskreno

ubjasnjavala je cerkici da je to mala beba, da mora da bude pazljiva, da ne dira bebine igracke, da bude tiha kada beba jede itd ali ni jednom nije upotrebila nista od navedenog sali i razmisljala sam o tome, mene bi to iznerviralo isto
mozda jeste preosetljivost jer ja jesam osetljivija nego sto sam mislila da cu ikada biti (pisala sam vam ono za bale, koliko je to mene iznerviralo), ali svakako je i ruzno, postoje lepsi nacini, npr ovo sto je navela laural, da objasnis da je to mala beba i da istaknes razliku izmedju bebe i dvogodisnjaka/trogodinjaka od toga "to je mala beba, ona nista ne zna"

bili na kontoroli, sve ok, ima 7 kg, nesto sporije dobija na kilazi poslednjih mesec ipo ali dobro, dr kaze da je to sve ok..
e sad ona meni savetuje da pocnem sa nemlecnom ishranom za desetak dana, to me je prvo zbunilo, onda savetuje da pocnem sokom od jabuke, a ja ne planiram sokove da uvodim uskoro, plus sto bih pocela sa povrcem, onda kaze da prvo povrce budu karfiol i tikivce, pa tek posle krompir i sargarpea i na kraju da za mesec dana zamenim jedan mlecni obrok kasastim : S e da, i da sok bude izmedju podoja, a kasica pre podoja da mu se daje, pa onda mleko, dok kasica ne bude kolicinski dovoljna da zameni mleko, za tih mesec dana i da u kasice obavezno stavljam pirinac zbog energetske vrednosti

to je sve totalno suprotno od onog sto sam ja planirala i sad uopste ne znam sta da radim, potpuno, ali potpuno me zbunila

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back