Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledajte prilog 276432

dobro vece od nas....puno vas pozdravljam, u guzvi smo strasnoj, dosli smo kuci i puni desavanja....dobro smo, mali je tezak do bola i otvorio mi se jedan sav na rani, nece da sisa skoro uopste, ja izdajam el. pumpom i dajem mu, ima tu i dohrane....bice cupavo ali se trudimo...:)...jak je, drzi glavicu bas lepo, nismo imali ni jednu primedbu na otpustu....imala sam cr jer je bio prevelik za prirodan porodja, posle 4 dana u bolnici uz dva talasa kontrakcija nije se spustio ni cm, niti sam se otvorila...radili su mi spinalnu anesteziju....prva tri dana su ocajna, sad nije lose....:)

..ne daj se, neizreciva.. :heart:
..jedno po jedno, dan po dan.. :)

Pogledajte prilog 276432

dobro vece od nas....puno vas pozdravljam, u guzvi smo strasnoj, dosli smo kuci i puni desavanja....dobro smo, mali je tezak do bola i otvorio mi se jedan sav na rani, nece da sisa skoro uopste, ja izdajam el. pumpom i dajem mu, ima tu i dohrane....bice cupavo ali se trudimo...:)...jak je, drzi glavicu bas lepo, nismo imali ni jednu primedbu na otpustu....imala sam cr jer je bio prevelik za prirodan porodja, posle 4 dana u bolnici uz dva talasa kontrakcija nije se spustio ni cm, niti sam se otvorila...radili su mi spinalnu anesteziju....prva tri dana su ocajna, sad nije lose....:)

Ja ne vidim slicicu..ali 5 kg, veliki decak bas :)
Bice sve lakse vremenom..kakvo ti je iskustvo sa spinalnom? Jel pokusavas da ga dojis lezecki ili?

Ako ne ume lepo da uhvati da siki, moram da postavim jedan link, gde je lepo objasnjeno, mislim da sam vec kacila, ali ne moze da skodi :)

sad ce vam i oni prvi skokovi
normalno je da imas osecaj da je stalno gladan i da mu tvog mleka nije dosta
ali ne nasedaj, nek sisa i na prazno
tako ce samo stimulisati proizvodnju tvog mleka i imaces ga dosta sasvim za njega
naravno ukoliko sisa na zahtev

htedoh prvo 'velike' mame da pitam kad su pocele sa citanjem svojim bebicama
dal je nama rano? 19. punimo 5 meseci....
i sta ste im citali
ja mu za sada kupila samo riznicu cika jove zmaja
i to vise kupih za sebe no njemu :D :mrgreen:
hehehe

drugo, ja kao jedan bik/devica, naravno da moram da imam plan i program :D
sta cu, volim unapred da pravim neke strategije hihi
19. april punimo ravno 6 meseci
pa sam kontala polako da pocnemo s uvodjenjem namirnica, e sad....
ja kontala ovako
da on prvo siki, pa mu tada tek ponudim cvrstu klopu
htedoh prvi mesec da probamo i pocnemo s vocem
svaka vocka po pet dana, prvo po kasicicu, dve, posle npr nekog podnevnog podoja?
tako sam htela
mislila sam da mu uvodim sezonsko, tad ce jabuka naravno biti, a pored sezonskog banane, avokado zelim obavezno da mu uvedem, verovatno i mango....
onda od sedmog meseca sam zelela povrce, ono klasika, krompir, sargarepica, tikvice, to slatkasto...
a tek od osmog pahuljice i zumance.... deveti meso
ionako planiram da mu primarna ishrana bude sikenje, pa onda klopa posle sikenja.......

to ja onako napravih sebi juce neki plan i program, valjda ce biti ok, hvata me trema, imamo jos mesec dana do tada :)

moram i vama da pokazem :

mi dasli pare kumu da kupi malom u frankfurtu krevetic prenosivi
platili ga 90 eura
esprit-alu-travel-reisebett-navy.png

odlican
u aksi je takav isti 15 hiljada i 600
stvarno smo uzas od drzave

moram i vama da pokazem :

mi dasli pare kumu da kupi malom u frankfurtu krevetic prenosivi
platili ga 90 eura
esprit-alu-travel-reisebett-navy.png

odlican
u aksi je takav isti 15 hiljada i 600
stvarno smo uzas od drzave
E, mi kupili tako nešto u Turbo limaču, oko 80 evra je bio jer neka navlaka nije bila u istoj boji pa se vodilo da je kao sa greškom. A umesto okretalice, ima muzika i noćno svetlo. Sve u svemu, nikad nije htela da spava u njemu, a nosali smo ga svaki put kad smo putovali. I tako se lepo sklopi u neku kao tašnu, zgodno za nošenje, i ima sa jedne strane i točkiće...ma super. Baš mi žao, ali jednostavno neće.

E, mi kupili tako nešto u Turbo limaču, oko 80 evra je bio jer neka navlaka nije bila u istoj boji pa se vodilo da je kao sa greškom. A umesto okretalice, ima muzika i noćno svetlo. Sve u svemu, nikad nije htela da spava u njemu, a nosali smo ga svaki put kad smo putovali. I tako se lepo sklopi u neku kao tašnu, zgodno za nošenje, i ima sa jedne strane i točkiće...ma super. Baš mi žao, ali jednostavno neće.

Sto ne rece na vreme, da nam ga prodas :zper:

Sada je vec suprug kupio drveni krevetic dole. Ja ovo smekam jos od pre nego sto se Junior rodio, ali mi bilo glupo da dajem pare kada imamo nasledjen dobar drveni krevetic.

..pa sad, chitali.. :lol:
..ja pevam i pricham i ne zaklapam od kad su se rodili
(inache sam ja cutljiva osoba inache, kad sam sa decom sam sasvim druga lichnost :lol:)
od kad su pochele da ih zanimaju igrachke i sharene stvari gledamo i slike, na svemu, od knjiga i novina do ambalaze svega i svachega,
(obozavali su prospekte iz tempa ili home marketa, josh ih obozavaju :lol: )
bez nadzora su naravno dobijali samo krpene knjige koje se peru u mashini sa drugim glodjucim artiklima.. :)
..dugo su voleli tvrde knjige sa debelim listovima, ima loshe uradjenih koje brzo propadnu, ali ima i onih koje su zive josh od velike dece,
a i novih koje sad mozesh naci koje su jako pametno smishljene, tako da mali prstici ne mogu da ih dokusure cheprkajuci po otvorima i pokretnim delovima.. :)
..na tim slikama smo izmishljali prve mikro priche od tri chetiri rechenice, koje su rado ponavljali ali su im znachenje sasvim ukapirali tek oko rodjendana..sad su matori pa chitamo ozbiljnu literaturu.. :lol:

..oko prenosnog krevetica - posle skoro dve godine upotrebe :)
..obavezno pravi dushek (to si verovatno i sama znala :) )
..putni dushek stavi ispod pravog dok je josh ladno :rumenko: (kad ti baba kaze, odmakni dete od poda :deda:)
..ogradica je upadljivo niza od drvenog kreveca, kad pochne da ustaje na noge, postojace opasnost da ispadne.. :sad2:
a i da prevrne ceo krevet ako se nagne preko nje.. :sad2: mi smo naslonili komodu za presvlachenje uz ivicu (krevet je u coshku, tako da idu u G cirilichno)
a na pod stavili putni dushek.. :roll: ..nije ispao, za sad, valjda i nece, sad zna shta to znachi, ali bilo mi je frka kad je bio mali i blentav.. :roll:

..i josh - budi spremna da cesh komplet platno koje chini krevet prati nekoliko puta, zato shto glodju ivice kad stoje.. :)

..ogroman plus je shto na svakom putovanju bebac spava u svom krevetu.. :)

..pa sad, chitali.. :lol:
..ja pevam i pricham i ne zaklapam od kad su se rodili
(inache sam ja cutljiva osoba inache, kad sam sa decom sam sasvim druga lichnost :lol:)
od kad su pochele da ih zanimaju igrachke i sharene stvari gledamo i slike, na svemu, od knjiga i novina do ambalaze svega i svachega,
(obozavali su prospekte iz tempa ili home marketa, josh ih obozavaju :lol: )
bez nadzora su naravno dobijali samo krpene knjige koje se peru u mashini sa drugim glodjucim artiklima.. :)
..dugo su voleli tvrde knjige sa debelim listovima, ima loshe uradjenih koje brzo propadnu, ali ima i onih koje su zive josh od velike dece,
a i novih koje sad mozesh naci koje su jako pametno smishljene, tako da mali prstici ne mogu da ih dokusure cheprkajuci po otvorima i pokretnim delovima.. :)
..na tim slikama smo izmishljali prve mikro priche od tri chetiri rechenice, koje su rado ponavljali ali su im znachenje sasvim ukapirali tek oko rodjendana..sad su matori pa chitamo ozbiljnu literaturu.. :lol:

Prvog ili drugog rodjendana?

Mi smo dobili neki prospekt kladionice :roll: Nije neki kvalitet, ali sam juce saznala zasto ga Junior voli. Ima u njemu jedna mala slika devojke u toplesu :rumenko: uzme prospekt, pa je mazi prstom :rumenka: Meni bude malo neprijatno, ali necu da mu oduzimam, neka uziva. Samo sam se iznenadila kako rano decaci pocinju reagovati na te stvari :think:

Suprug se naravno smejao zasto pravim nauku od svega (jbg kada ucim pedagogiju i spihologiju u svakom "slobodnom" trenutku koji imam).

..putni dushek stavi ispod pravog dok je josh ladno :rumenko: (kad ti baba kaze, odmakni dete od poda :deda:)
..ogradica je upadljivo niza od drvenog kreveca, kad pochne da ustaje na noge, postojace opasnost da ispadne.. :sad2:
a i da prevrne ceo krevet ako se nagne preko nje.. :sad2: mi smo naslonili komodu za presvlachenje uz ivicu (krevet je u coshku, tako da idu u G cirilichno)
a na pod stavili putni dushek.. :roll: ..nije ispao, za sad, valjda i nece, sad zna shta to znachi, ali bilo mi je frka kad je bio mali i blentav.. :roll:

..i josh - budi spremna da cesh komplet platno koje chini krevet prati nekoliko puta, zato shto glodju ivice kad stoje.. :)

Mi smo se odlucili da dole kupimo drveni, bas iz iskustva kojeg nosimo iz perioda povracanje&proliv tokom 5-6 dana. Drvo prebrises i moze spavati u njemu, samo promenim dusek i krevetninu dok se ovaj susi, sva sreca pa imamo dva (tanji na kojem pije mleko pored krevetica i deblji na kojem spava u kreveticu). Ne znam sta bi smo radili i gde bi spavao da sam morala prati komplet platno :sad2:

..prvog za te mikro priche.. :) ..proste male svakodnevne rechenice, samo su uvek iste.. :)

..jaksha crta zene obavezno u brusu.. :eek:
..valjda je to jedina razlika izmedju mushkih i zenskih u koju je 100% siguran za sada.. :lol:

..evo jedne od danas :P

IMG_6769a.jpg

evo i jedan puz, chito da ne pomislite da crta samo gole zene :lol:

IMG_6768a.jpg

Bokice, ja cu joj davati na 3 dana po jednu namirnicu, pre podne - oko 11, u slucaju da bude reakcija..prvo pirincane pahuljice, a naravno pre i posle toga podoj..ovo cisto jednu kasikicu da proba, pa tako tri dana, onda krompir, pa sargarepicu, pa bananu, jabuku i tako dalje..posle cu da joj mesam to sto je vec probala
Uzela sam joj kasikicu, tanjiric, sve spremno, jos samo hranilicu :)

Za prenosivi krevetac, mi nemamo svoj, ima sestra pa nam stoji kod mame u Ns za bebce, kad odemo tamo na vikend..slican takav, samo onaj za 5 hiljada, hauck, ovaj ovde

http://shop.aksa.rs/hauck-prenosivi-krevetac-dream-n-play-multi-color.html

tata danas ide u aksu po pravi dusek, luka lux memo, taj uzimamo i htela sam da ga stavim preko ovog obicnog iz putnog
on ce za sada biti na tom gornjem nivou, necu ga spustati jos neko vreme :) tako da ce biti od poda odignut
inace
mi smo izgleda 'prokleti'
i u ovom stanu nam je pakao, kod svekrve je sigurno deset stepeni uvek niza temp :neutral:
odem tamo da se razladim, u nasem stanu smo kao na plazi

krevetic smo ugurali do tri zida
taman kao za njega da je krojena soba, kod nas u slovo P, cirilicno, :D P kao Paracin :D
ima tako u sobi izboceni jedan deo i tu lepo staje, tako da ni prevrtanje nije problem
do jedine slobodne stranioce je nas krevet :)

htedoh prvo 'velike' mame da pitam kad su pocele sa citanjem svojim bebicama
dal je nama rano? 19. punimo 5 meseci....
i sta ste im citali
ja mu za sada kupila samo riznicu cika jove zmaja
i to vise kupih za sebe no njemu :D :mrgreen:
hehehe

drugo, ja kao jedan bik/devica, naravno da moram da imam plan i program :D
sta cu, volim unapred da pravim neke strategije hihi
19. april punimo ravno 6 meseci
pa sam kontala polako da pocnemo s uvodjenjem namirnica, e sad....
ja kontala ovako
da on prvo siki, pa mu tada tek ponudim cvrstu klopu
htedoh prvi mesec da probamo i pocnemo s vocem
svaka vocka po pet dana, prvo po kasicicu, dve, posle npr nekog podnevnog podoja?
tako sam htela
mislila sam da mu uvodim sezonsko, tad ce jabuka naravno biti, a pored sezonskog banane, avokado zelim obavezno da mu uvedem, verovatno i mango....
onda od sedmog meseca sam zelela povrce, ono klasika, krompir, sargarepica, tikvice, to slatkasto...
a tek od osmog pahuljice i zumance.... deveti meso
ionako planiram da mu primarna ishrana bude sikenje, pa onda klopa posle sikenja.......

to ja onako napravih sebi juce neki plan i program, valjda ce biti ok, hvata me trema, imamo jos mesec dana do tada :)

I moj Andrija je bik/devica :mrgreen:
Mi takodje imamo baš lepe knjigice ali čitanje nije urodilo plodom, zato pevamo redovno i animacija uz pevanje je obavezna :lol:
Što se tiče čvrste klope, ako mu prvo daš da sisa pa ponudiš čvrstu hranu, najverovatnije će odbiti i da proba.. Bolje mu prvo ponudi čvrstu hranu pa mu onda daj da siki (da se zasladi), mi i dan danas tako.. Sve što si za voće napisala sa time se slažem :ok:
Što se mesa tiče, možeš mu polako od 6-7 meseca davati i po malo piletine, brokoli, karfiol, spanać zbog gvoždja itd.
Od osmog meseca može žumance (tvrdo kuvano) i to za početak četvrtinu pa polako polovinu dok ne dodjete do celog jajeta :)
Samo ponavljam teško da će bilo šta jesti ako mu prvo daš da siki, a neće on odbijati sisu ako jede čvrstu hranu sigurno.. Jer već si ga navikla tako i sisanje će ostati potreba i dalje. Posebno što ga sika i smiri i uspavljuje i već se stvorila psihološka zavisnost itd..

mi imamo riznicu cika jove zmaja i odatle mu citam pesmice koje ne znam napamet... i voli da slusa, udubi se, valjda mu je zanimljiva i mimika... i jsto kao novembar inace sam cutljiva ali sa njim ne zatvaram usta, non stop pevam, pricam, smejem se, potpuno druga osoba i uzivam izostonski kako se nisam nadala... mm me stalno gleda i kaze da sam se skroz promenila, da nije ocekivao da cu se toliko opustiti sa bebom...

krevetac smo uzeli neki za putovanja, ali ima onaj rajafeslus na boku, tako da moze da bude i ogradica za igranje, tako da moze sam da ulazi i zlazi kada propuzi...

inace, vec jutrima se budi u pola sest/ sest,i nece da spava vise. oran za igru a ja komirana...

Krstenje proslo savrseno!!! :)
Prezadovoljna sam!!! :)

Dan je bio suncan, krstenje je kratko trajalo a Pedja je bio jako dobar. Sve vreme je cutao.
Bio je divan. Pop kaze da odavno nije bilo bolje dete. Svi prisutni su bili odusevljeni!

U restoranu je bilo odlicno. Stariji su bili odvojeni. Mladi lepo rasporedjeni. Jako je bitno da se zna ko gde sedi. Svi budu zadovoljni kad su medju svojom ekipom.
Rucak je bio fenomenalan. Ragu corba nas je sve odusevila, svi su sipali bar dva puta, cak i ja koja ne jedem ragu corbu. Glavno jelo je bilo preukusno! Svako je dobio svoj tanjir. Na tanjiru: karadjordjeva, piletina sa rostilja, pljeskavica u sosu od pecuraka, pomfrit, pirinac sa povrcem i salata. Uz to je bila mesana salata na posebnom tanjiru za svakoga.
Torte. Bilo je bar 10 torti. Sve su bile lepe. Svi su ih hvalili.
Muzika. Angazovali smo jednog momka koji svira klavijaturu i peva. Odlican je! Jako lepo svira i peva. Nema narodnjaka vec bas lep repertoar pesama je imao.
Fotograf. Snimio je sve u crkvi, celo krstenje i tamo smo se samo mi najblizi slikali, a u restoranu smo se slikali svi, ponaosob. Bio je ceo dan sa nama. U ponedeljak ce biti gotovo sve.

Deca su bila savrsena. Tako su se lepo igrali, zabavljali, trckarali... divni su bili!

Pedja se zabavljao najvise sa babom i dedom, sa decom. Odspavao je skoro dva sata u kolicima u restoranu pored sve one muzike i buke, bez ikakvog problema. Lepo je i ruckao. Bio je sa nama do 9, a onda smo ga odvezli sa mojima kuci. I spavao je od pola 11 do pola 7 bez budjenja. Danas je presrecan! :)

Svasta je dobio od poklona, sinoc sam satima otvarala poklone, svi su prelepi! :)

Toliko od nas, sa krstenja

Krstenje proslo savrseno!!! :)
Prezadovoljna sam!!! :)

Dan je bio suncan, krstenje je kratko trajalo a Pedja je bio jako dobar. Sve vreme je cutao.
Bio je divan. Pop kaze da odavno nije bilo bolje dete. Svi prisutni su bili odusevljeni!

U restoranu je bilo odlicno. Stariji su bili odvojeni. Mladi lepo rasporedjeni. Jako je bitno da se zna ko gde sedi. Svi budu zadovoljni kad su medju svojom ekipom.
Rucak je bio fenomenalan. Ragu corba nas je sve odusevila, svi su sipali bar dva puta, cak i ja koja ne jedem ragu corbu. Glavno jelo je bilo preukusno! Svako je dobio svoj tanjir. Na tanjiru: karadjordjeva, piletina sa rostilja, pljeskavica u sosu od pecuraka, pomfrit, pirinac sa povrcem i salata. Uz to je bila mesana salata na posebnom tanjiru za svakoga.
Torte. Bilo je bar 10 torti. Sve su bile lepe. Svi su ih hvalili.
Muzika. Angazovali smo jednog momka koji svira klavijaturu i peva. Odlican je! Jako lepo svira i peva. Nema narodnjaka vec bas lep repertoar pesama je imao.
Fotograf. Snimio je sve u crkvi, celo krstenje i tamo smo se samo mi najblizi slikali, a u restoranu smo se slikali svi, ponaosob. Bio je ceo dan sa nama. U ponedeljak ce biti gotovo sve.

Deca su bila savrsena. Tako su se lepo igrali, zabavljali, trckarali... divni su bili!

Pedja se zabavljao najvise sa babom i dedom, sa decom. Odspavao je skoro dva sata u kolicima u restoranu pored sve one muzike i buke, bez ikakvog problema. Lepo je i ruckao. Bio je sa nama do 9, a onda smo ga odvezli sa mojima kuci. I spavao je od pola 11 do pola 7 bez budjenja. Danas je presrecan! :)

Svasta je dobio od poklona, sinoc sam satima otvarala poklone, svi su prelepi! :)

Toliko od nas, sa krstenja

Baš lepo.. :klap:
Da ubaciš neke sličice sa proslave..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back