Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Super!
Ja još ne znam da li ćemo moći i jedno i drugo u istom danu. Zavisi kad zakažemo krštnje i da li može baš tada kada mu je i rodjendan.. Imam još mesec ipo da razmislim.

Ne znam kako je tu, kod nas moze kad hoces. Krstenje traje oko sat vremena.
Mi smo zakazali u 16h, oko 17h-17:30h smo u restoranu i uzivancija.
Klinci do 20h, posle babe i dede vode kuci a mi mladi ostajemo.
Pozvali smo oko 80 ljudi, ali docice oko 50-60...

Meni je to mnogo bolje jer proslavimo taj dan sa svima i milina.
Ovako bi mi dolazili svaki vikend, do leta, pa mesi, spremaj, docekuj... umesto da setam sa detetom...

Iskreno, da je rodjen na leto, pravila bi kuci, tj.u dvoristu, isto za sve. Bilo bi idealno!
Ali i ovo ce biti super! :)

Ne znam kako je tu, kod nas moze kad hoces. Krstenje traje oko sat vremena.
Mi smo zakazali u 16h, oko 17h-17:30h smo u restoranu i uzivancija.
Klinci do 20h, posle babe i dede vode kuci a mi mladi ostajemo.
Pozvali smo oko 80 ljudi, ali docice oko 50-60...

Meni je to mnogo bolje jer proslavimo taj dan sa svima i milina.
Ovako bi mi dolazili svaki vikend, do leta, pa mesi, spremaj, docekuj... umesto da setam sa detetom...

Iskreno, da je rodjen na leto, pravila bi kuci, tj.u dvoristu, isto za sve. Bilo bi idealno!
Ali i ovo ce biti super! :)

Čičak, pa to kao svadbu da praviš?! Ali ok. kapiram.. Mi smo mislili nešto do 30 ljudi, ali se i za to premišljam..

joj ljudi. ova moja danas i zvanično prohodala. mislim ne samo par koraka pa trućć, nego ustane šeta čučne ustane padne ustane šeta. po tri četiri metara je išla sama :) sreća neopisiva.
plačem celo popodne ko kiša, pa evo tek se rodila a već hoda......

Čičak, pa to kao svadbu da praviš?! Ali ok. kapiram.. Mi smo mislili nešto do 30 ljudi, ali se i za to premišljam..

Za svadbu smo imali 55 gostiju.
Ali naucih zato da je vise manje! ;)
Sve pozovem jedan dan, lakse je!
Samo kad bi stavila na papir, garantujem da bi duplo vise potrosila da mi dolaze svaki vikend ponaosob... da ne pominjem vreme, zivce itd...
Ja planiram samo prvi rodjendan ovako... svaki sledeci cu pozvati svakog ko se seti da cestita na tortu i kolace i to je to...

- - - - - - - - - -

Suki :heart:

Ja se dvoumim da li da krstimo dete uopste...lep mi je obicaj kao obicaj, ali ja bas crkvu kao instituciju nesto ne mirisem..videcemo jos do rodjendana sta cemo..

joj ljudi. ova moja danas i zvanično prohodala. mislim ne samo par koraka pa trućć, nego ustane šeta čučne ustane padne ustane šeta. po tri četiri metara je išla sama :) sreća neopisiva.
plačem celo popodne ko kiša, pa evo tek se rodila a već hoda......

:heart:

nosić i dalje prepun. diše na usta, guta slince. sad imala ređu sluzavu stolicu.
ispiram fiziološkim, fiziomerom, kad baš čujem da je skroz zapušen dunem olint. inhalira. izvlačim sa onom spravom za mučenje, mada mislim da ću prestati, nema smisla toliko se zaceni, da joj od plača opet bude pun nos...
inače slinci su onako blago žućkasti, ne znam da li je to znak za neku gamad....

da li da je vodim kod dr?? pitanje je sad. nema T, ovako je raspoložena, jede.

- - - - - - - - - -

kako junior????? jel kašlje još uvek?

nosić i dalje prepun. diše na usta, guta slince. sad imala ređu sluzavu stolicu.
ispiram fiziološkim, fiziomerom, kad baš čujem da je skroz zapušen dunem olint. inhalira. izvlačim sa onom spravom za mučenje, mada mislim da ću prestati, nema smisla toliko se zaceni, da joj od plača opet bude pun nos...
inače slinci su onako blago žućkasti, ne znam da li je to znak za neku gamad....

da li da je vodim kod dr?? pitanje je sad. nema T, ovako je raspoložena, jede.

- - - - - - - - - -

kako junior????? jel kašlje još uvek?

Mica mala.

On jos kaslje, ali manje. Dobili smo rezultate brisa nosa, ima streptokoke (hvala ti Jexy do neba i nazad :cmok:). Koristimo Berodual, Pumicort za inhalaciju i neke AB kapi za nos. Ako ovo pomogne necemo ga kljukati AB tabletama, ako ne onda nam ne ginu :sad2: Danas je imao 37.0'C ili normalnu T. Kada je ustao iz dnevnog spavanja imao je 37.5 (koji sam djavo i merila) pa sam se istripovala, ali posle pola sata je bilo 37.0 :worth: Kanda sam ga malo pretoplila dok je spavao. Ovi iz toplane ko da su celu noc pili. Cas greju ok, ,cas strajkuju. Ni ne znam kako da dogrevam, uljucim malo kalorifer, pa malo prenesem u drugu sobu itd. Jedino sto je njego soba (i nasa spavaca) sa one strane odakle duva vetar pa je uvek malo hladnije, sto je dovoljno da se ja istripujem.

Ako je vodis kod zajednickog lekara, napomeni da smo bili kod iste drugarice na rodjendanu :sad2: i za streptokoke i za boginje.

Veceras mi dolazi suprug. Taman da se neko izbori sa mojim bubicama. Vec sam krenula ludeti :besna:

bili na kontroli
dr prezadovoljna i napredovanjem i svim
za sest nedelja dobio sada 1350 grama i porastao 5 i po cm
iskljucivo dojen i nastavljamo tako do sledece kontrole sigurno
sledeca kontrla tacno opet za sest nedelja, tada cemo imati punih sest meseci pa cemo videti sa dr kako i sta sa uvodjenjem nemlecne polako....
mada ja odlucih i napomenuh joj da i tada nameravam da ga prvo dojim,, pa onda nudim hranom....
dr je sarmirao svojim osmehom i 'pricom'
odusevljena je bila napretkom i dojenjem, sto mi je bas drago, napokon jedna kontrola sa koje se vratih bez suza ;) hihi
e jedino je bas plakao zbog vakcine, druga sestrica pa bas nezgodno daje bocu, sva deca plakala bas bas, prosli put mu je sestra dala za sekundicu....
i tako
za vratic i to sto kad ga iz lezeceg u sedeci povlaci, on jos zabacuje glavicu , kaze da je i to ok, ipak je on jako dugacak za svoj uzrast i kilazu
pa kaze i sama, treba to drzati (misli na vrat :D )
primatila je i vodenu kilu na testisima, al kaze nije strasno, pratice, do godinu dana bi trebalo da se sredi, ako ne, pricacemo....
i tako :)
bas smo srecni, bio je divan, pricljiv, nasmejan (sve do bockanja...)
i tako... nastavljamo istim tempom <3
ljubimo vas :)

bili na kontroli
sledeca kontrla tacno opet za sest nedelja, tada cemo imati punih sest meseci pa cemo videti sa dr kako i sta sa uvodjenjem nemlecne polako....
mada ja odlucih i napomenuh joj da i tada nameravam da ga prvo dojim,, pa onda nudim hranom....
odusevljena je bila napretkom i dojenjem, sto mi je bas drago, napokon jedna kontrola sa koje se vratih bez suza ;) hihi
e jedino je bas plakao zbog vakcine, druga sestrica pa bas nezgodno daje bocu, sva deca plakala bas bas, prosli put mu je sestra dala za sekundicu....
i tako
za vratic i to sto kad ga iz lezeceg u sedeci povlaci, on jos zabacuje glavicu , kaze da je i to ok, ipak je on jako dugacak za svoj uzrast i kilazu
primatila je i vodenu kilu na testisima, al kaze nije strasno, pratice, do godinu dana bi trebalo da se sredi, ako ne, pricacemo....

Bokili pa divno...

e tu vodenu kilicu je imao i Ivan, povukla se negde oko sestog meseca...

ljubi deckonju

Vala ne znam ni ja do cega je,
al meni knedla u grlu i suze u ocima kad cujem ovo :D

iskopao mm na jutubetu, a mali je slusa kao hipnotisan...

..joj, jexy i meni.. :sad2:
..ja pamtim kad je moj tata bio u vojsci, kad sam ja imala 3 i kusur, a on 28 (zadnji voz :lol: )
a i mm je ishao sa 28 kad je cera imala pet, a sin godinu dana.. :sad2:

..to je inache bio prvi put a smo se razdvojili na duze od tri dana porodilishta, do tada.. :(

da li svojim bebama dajete vodu?
pre neki dan sam imala polemiku sa drugom koji je za tri godine dobio dve bebe i koji ni jednoj ne daje vodu..
kaze da im ne treba dok sisaju..
ja se secam da sam svojoj davala prokuvanu vodu sa par kapi limuna i blago zasladjenu..
jel se to nesto promenilo u pristupu nege i podizanja (kao i po novom - bebe kupati svaki 4-ti dan) dece ili sam ja radila pogresno?

Bebama koje doje do 6. meseca voda nije neophodna, ako im je mama blizu, da mogu da cokaju na zahtev. U suštini, ponudiš im vodu( bez limuna i secera), eventualno ubacis neko zrnce kima pa ako hoce hoce, ako ne ne moraju.
Nije to neka naročita mudrost, naime sve se više beba rađa sa "nezrelim" bubrezima što se reguliše tako što bebe samo cokaju.
Moji nisu želeli vodu ni tokom leta, gadili su se i odbijali, a najstarijem je sada omiljeno picem :)

Sara rekla MA-MA :D
Brzo sam zvala muza da cuje i on jer mi ne bi verovao..i ponovila je jos 2-3 puta, bas lepo ma-ma..
Jasno mi je da ne kapira jos znacenje reci, ali tako mi je divno i neverovatno bilo ovo cuti :)))

- - - - - - - - - -

bili na kontroli
i tako

Divno Bokice, odlican napredak :))

ija a jel junior krenuo sa slincima posle rodjusa?
danas je povratila jednom i imala dva puta retku sluzavu stolicu. kanda cu morati da je vodim kod dr.

ebem ti život. a sutra počinje slavlje. sva sreća pa sve ista deca dolaze koja su bila i kod tvoje kume....
bokice, bravoooo!

bokice, bravo za napredovanje : )

je li imala neka od vas iskustva sa izvijanjem bebe u luk, tj u most, posebno kada je na boku?
od prekjuce sam to primetila kod jakova i cini mi se da se uvece intenzivira, izgleda bas jezivo, desava mu se i kada sisa lezeci, kada se izvije imam utisak da je ceo zategnut, kao da pruze otpor, kada pokusamda ga ispravim... posebnose desava uvece, kada treba da zaspi,a nocas je spavao svega 3 sata, imam utisak da ga upravo to izvijanje probudi ili to ili su zubici jer je jaaako nervozan i bas intenzivno cese desni ...
zvacu u ponedeljak dz da trazim uput za fizijatra jer mi se to nikako ne svidja, nadam se da su ga zubici mucili nocas ali u nekim momentima uopstenije izgledalo tako : (

ija a jel junior krenuo sa slincima posle rodjusa?
danas je povratila jednom i imala dva puta retku sluzavu stolicu. kanda cu morati da je vodim kod dr.

ebem ti život. a sutra počinje slavlje. sva sreća pa sve ista deca dolaze koja su bila i kod tvoje kume....
bokice, bravoooo!

Da, da krenuo je u utorak na sredu noc. NIje povracao samo kasljao i cureo mu nos. Do tada je bio zdrav (curio mu nos samo kada udje u toplu prostoriju, ali vodenasto).

aj sto mi tudja deca brzo rastu, al sto mi ovaj moj 'matori' svakog dana :sad2:
005.JPG

Da, da krenuo je u utorak na sredu noc. NIje povracao samo kasljao i cureo mu nos. Do tada je bio zdrav (curio mu nos samo kada udje u toplu prostoriju, ali vodenasto).

danas proliv...već 3 puta od jutros. sluzavo, zeleno. ne mogu je voditi ni kod dr, uskoro stižu gosti.
a pljuvala sam po drugarici da je držala bolesno dete na rođusu. ni ja nisam ništa bolja.

- - - - - - - - - -

boki presladak je. baš mu je lepa koža.

danas proliv...već 3 puta od jutros. sluzavo, zeleno. ne mogu je voditi ni kod dr, uskoro stižu gosti.
a pljuvala sam po drugarici da je držala bolesno dete na rođusu. ni ja nisam ništa bolja.

- - - - - - - - - -

boki presladak je. baš mu je lepa koža.

NAZOVI DR i pitaj ga, ili posalji sms. Nemoj cekati da gosti odu.

Ima li povisenu T? Da li kaslje?

Ako kaslje inhaliraj je fizioloskim (2-3ml), daj probiotik za proliv i skidaj T ako predje 38-38.5. :cmok: Bice sve ok.

Mada, ja mislim da Luca i Junior imaju razlicite viruse, bakterije. Junioru curi nos i kaslje, nema proliv, ne povraca. Za sada nema ni T. Ovo me podseca na ono sto je Armin imao pre dve-tri nedelje, a Junior u januaru.

Pogledajte prilog 276432

dobro vece od nas....puno vas pozdravljam, u guzvi smo strasnoj, dosli smo kuci i puni desavanja....dobro smo, mali je tezak do bola i otvorio mi se jedan sav na rani, nece da sisa skoro uopste, ja izdajam el. pumpom i dajem mu, ima tu i dohrane....bice cupavo ali se trudimo...:)...jak je, drzi glavicu bas lepo, nismo imali ni jednu primedbu na otpustu....imala sam cr jer je bio prevelik za prirodan porodja, posle 4 dana u bolnici uz dva talasa kontrakcija nije se spustio ni cm, niti sam se otvorila...radili su mi spinalnu anesteziju....prva tri dana su ocajna, sad nije lose....:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back