Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
car je oddzonjo od 5 posle podne do deset i nesto :eek:
jkebem li mu lepinjicu
na kraju sam ga ja probudila, i nahranila i evo spava u kolevci opet....
danas mu je dan za dzonjanje izgleda....
osecam da se se zato veceras buditi jedno 3 puta
obozava da me tako zajebe :lol:

pa mama je za zahebavanje, a za šta drugo :)
Luca se sinoć budila tačno na svaka tri sata. i uspavljivali smo je svaki put po pola sata...
videćemo noćas....za sad se budila samo jednom od pola 9....

Sika je zaista carobna!
Kako ga stavim na siku, tako on prodise na nosic. Nasisa se i lepo zaspi.

Verovatno ga ja i u dobar polozaj stavim, ali definitivno i dojenje pomaze.
Da ne ureknem, do sada sve prehlade brzo prosle. Samo se kajem.sto sam.mu dvaput do sad davala ab na nagovor lekara a bez ks.
Ali vise ne.

Pa nikad mu nije ovako bio zacepljen nosic. On dise na njega pa kad vidi da ne ide iznervira se i probudi...
Nikako da skonta da otvori usta i tako lepo diss

Joj baš zeznuto i nama je bilo tako pre 2 meseca, i ja mu nisam puno čistila nosić zato što nam je dr. rekla da mu se puno sliva pa da ne koristimo previše aspirator za nos da ne bi bilo još gore. Meni savet nije teško pao jer se on i ovako dere kada probam da mu očistim nos sa tim.. ali je noću disao na usta. E sada, neko je ovde pisao za pelene i bosiljak ako imaš.. Skuvaš bosiljak i nakvasiš pelenu pa mu staviš pored kreveta a možeš to isto i u isparivače u sobi gde spava, nama je to malo pomoglo da lakše diše.. Ako nemaš bosiljak poslužiće i čaj od mente npr.

Možeš da mu kaneš kap, dve u nosić čaj od belog sleza umesto fiziološkog kad je takva situacija

Poslednja izmena:
zato sto bebe disu na nos i ne znaju na usta.... zato pazis kad su mali da ne zabodu nos.negde.... kontam i kasnije se unezvere ako im se zapusi nosic, valjda im prirodno na nos da disu

Ne znaju na usta da dišu u prvih par meseci Jandrlino, negde od 6 meseca bi već trebalo da kapiraju.. Sin od čičkave je veća beba sada.
Tako je bilo u našem slučaju, kad je skontao, stalno je nešto šištao hahahha :zcepanje:
I uglavnom i dok spava diše ponekad kroz usta i balavi :lol:

bokice, bravo za 5 kg : )
jeste li primili vakcinu?
mi sutra idemi nadam se da nece biti onakva reakcija

sali, najbolje bi bilo da mozes da odradis tih osam sati iz delova,ako ne onda popodnevni plan...
ja radim od kuce idalje, imala sam pauzu mesec ipo, ali nemam strikto radno vreme nego grabim periode u toku dana, sto skoro nikada nije pre podne, uvek je popodne ili uvece...

mi juce bili u setnji, on se probudio posle sat ipo poceo da place i nije bilo sanse da ga vratim u kolica... kontam da je bio gladan, mozda je ipak u skoki, nikada se to nije desavalo do sada i nadam se da nece, tj da je to juce bilo izuzetak koje nece postati pravilo....da imam vise mleka pa da izmlalzam i ponesem u setnju... ako je glad uopste bila problem : s

i juce je odspavao od sest do osam uvece, lepo ga okupali i nastavio, milina : )

Ja bih odmah da se ogradim i da kažem da mislim da je to nekakav marketingški trik za ovaj natpis na mleku. I da ne bih ipak da se daje na recept, znam žene koje su mogle da doje ali beba lenja pa neće i i videla kako to izgleda. Stvarno je ne može naterati, na kraju je izgubila mleko i normalno da će joj davati ad mleko. Isto važi i ako je bebi potrebna dohrana, pa bolje da se da to adaptirano ukoliko joj nije dovoljno majčino nego da beba plače ili zaspi gladna. Ja nemam iskustva po ovom pitanju, ali svakako bih davala dohranu da je bilo potrebe za time. I nije mi jasno zašto uporedjuju natpis na cigaretama i ad mleko?! :eek: I nigde ne piše zašto je ad mleko toliko štetno a daju ga i u porodilištu i to bez pitanja, krkaju bebe sa njime! Ali je svakako najbitnije da se proba sve i da žena doji svoje dete dok se laktacija i mlečna zaliha dobro ne uspostave..

Poslednja izmena:
Za mame koje doje a bebi je zapusen nos: Probajte da ukapate par kapi vaseg mleka u nos, svako malo. Garantovano pomaze, ja sam moje tako spasavala. ORL mi je dao ovaj savet. Za razliku od kapi ili Nacl, mleko moze da se ukapava neograniceno. Probajte, ne mozh da skodi :)

Bas cu da probam.da mu ukapam.

Sto se tice AD, niko ne pravi problem za one kojima je stvarno potrebno. Meni cak ni ne smeta kad majka odluci da ne doji. Njena odluka! Ali nek stoji na kutijama jer je to cinjenica, kao sto pise da je majcino mleko najzdravije, da treba dojiti do 6 meseci i da nepravilnom upotrebom.AD se moze narusiti zdravlje deteta!
Zamisli da ja hocu da pusim ali necu da na kutiji pise opasno po zdravlje? ;)

I cela problematika nije u AD i natpisima vec u onima koje prenose drugima pogresne informacije.
Kad mi snaja kaze "Znas on meni place brzo posle sisanja a kad popije km on spava satima!" e zamisli tog idiJota! Dojila par dana
Ili komsinicu, dipl.ekonomistu, obrazovanu, zenu koja izuzetno koristi komp i net, kad kaze:"Necu da bebi dajem moje mleko jer je zuto!" pametnica se izmuzala i bacala kolostrum u nadi da ce doci do belog mleka! A maloj davala AD !!! IdiJot na kub!!! nije dojila uopste
Jedna treca je jos najpostenija, ona kaze:"Meni brate mrsko bilo da se izmuzam i nikad ne znam.koliko je popila." dojila jedan dan

..jedino shto bi se postiglo receptima je to da bi se deca koja ne sisaju vratila u velikom procentu na dvotrecinsko kravlje mleko, shto je solidan korak nazad..
..josh nisam chula da je neko silom nateran na dojenje..niti vidim svrhu toga, mlekom se ne prenosi samo hrana vec i emocije..

..zene koje objektivno ne mogu da doje bi po mom mishljenju trebalo da ga dobijaju besplatno, upravo kao preventivu hranjenja novorodjenchadi kravljim mlekom,
a ko ne zeli da doji ili zeli kombinovanu ishranu za svoje dete, od pochetka ili ponekad - neka ga kupuje..

:eek: znaci, da popizdim....prestala sa lekovima pre 7 dana i sledeci dan imala svaki cas kontrakcije, ceo dan da bi se smirile uvece....od tada do danas skoro nista.....juce pocele grudi da me bole kao da cu dobitii menzis sto nisam osecala jos od prvog trimestra, imam proliv i kontrakcije od jutros....nekad i na 10 min....ne bole posebno jako ali su ceste i osecam grlic kako bolucka.....sad smo 37+6, i uopste ne znam sta da radim s obzirom da sam kontrakcije imala i ranije pa su ispale lazna uzbuna.....

:eek: znaci, da popizdim....prestala sa lekovima pre 7 dana i sledeci dan imala svaki cas kontrakcije, ceo dan da bi se smirile uvece....od tada do danas skoro nista.....juce pocele grudi da me bole kao da cu dobitii menzis sto nisam osecala jos od prvog trimestra, imam proliv i kontrakcije od jutros....nekad i na 10 min....ne bole posebno jako ali su ceste i osecam grlic kako bolucka.....sad smo 37+6, i uopste ne znam sta da radim s obzirom da sam kontrakcije imala i ranije pa su ispale lazna uzbuna.....

Neizreciva, proliv i kontrakcije su znak da je tu porodjaj. Taj proliv je prirodna priprema i čišćenje organizma. I obično je nekih 12-tak sati pred sam porodjaj.
Jesu li kontrakcije u pravilnim razmacima? Možeš se otvarati, a da bol i ne osećaš.
Vidi, otprati to još malo, pa možda i da odeš, da te dr pogleda.
Držimo fige :ok:

Neizreciva, proliv i kontrakcije su znak da je tu porodjaj. Taj proliv je prirodna priprema i čišćenje organizma. I obično je nekih 12-tak sati pred sam porodjaj.
Jesu li kontrakcije u pravilnim razmacima? Možeš se otvarati, a da bol i ne osećaš.
Vidi, otprati to još malo, pa možda i da odeš, da te dr pogleda.
Držimo fige :ok:

:confused: sad je pocelo i jace probadanje kod grlica kad imam kontrakciju.....stomak mi se steze svaki cas, oko 10-15 min interval, ali kao sto rekoh, bilo je toga i ranije pa nista.....eto, prvi porodjaj na infuziju, sad ni ne znam kako izgleda prirodan pocetak, dzabe mi godine :eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back