Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ovde ćutiš jadna ne bila?????? šta je bilo hoću i ja da znam! :rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:
Ma nista!
Kasni mi 5 dana pa se pitam...

leba ti kakooooooo!!! ako nećeš ovde pp. obavezno.
Svekar mi je direktor. ;)
..ne moze biti porodiljsko, ali moze da se zove drugachije..
..i mene bash zanima..

Moze porodiljsko, tj.moze da se produzi. Moja drugarica iz BG, produzila vec dva puta po 6 meseci. Tj.vec 2 godine je na porodiljskom. E sad njena beba je prevremeno rodjena, na osnovu toga je dobila jos 6 meseci posle redovnih godinu dana. A na cega su joj produzili jos 6 meseci stvarno ne znam. Bzvz mi da pitam, ne daj Boze da dete ima nekih problema... znam da na osnovu toga hoce da produze...

bokice moguće da je i zbog mece....opet mi kasnila i udnosu na moje inače neredovne mece...sad sam dogurala do 6 nedelja. ladno dobijam na 6 ned. pre je bilo na 5....

pogledaću malo tu knjigu. imamo mi rutinu, ali možda je treba menjati. hvala ti.
moguce
pisali su bas i oko tih rutina
i menjanja rutina
kazu da bebe kako rastu, neke bebe, zahtevaju promenu rutine....
moguce i da je to
mozda manje tog dnevnog spavanja, vise da je izmorite u toku dana, drzte je budnem hehehehe :))))
dete koje se nije dovoljno umorilo, ne moze lepo ni spavati....

mi smo ceo dan bili van stana
isli smo i kod prijatelja na vikendicu, imaju i oni bebicu, devojcicu, malo mladju od vladete
a joj, sto su slatki
ona ga gleda, ne trepce, a on svojom rukicom je uhvatio i kao da je mazi, i smeje se, sve onako smekerski
mustra hahaha
e da, i spavao covek lepo
nema tu kod njega mnogo cinculiranja
cmoknem ga , pomazim po glavici par puta, i kapci polako odose
a ume i bez toga...

Moze porodiljsko, tj.moze da se produzi. Moja drugarica iz BG, produzila vec dva puta po 6 meseci. Tj.vec 2 godine je na porodiljskom. E sad njena beba je prevremeno rodjena, na osnovu toga je dobila jos 6 meseci posle redovnih godinu dana. A na cega su joj produzili jos 6 meseci stvarno ne znam. Bzvz mi da pitam, ne daj Boze da dete ima nekih problema... znam da na osnovu toga hoce da produze...

..to se zove produzeno odsustvo radi nege deteta i potrebna je ozbiljna medicinska dokumentacija da bi ga odobrili..
..chak iako detetu nije nishta, neko mora da napishe da mu je neshto..

svekar direktor ahahhahahahaha sve mi je jasno.

Bokice, ja baš mislim da se ona premori preko dana. već 2 meseca ona spava samo jedanput dnevno oko sat-najviše dva. a preko noći ako sklopi 9-10 sati, srećni smo. ja mislim da je to malo.
ustane oko 9, a u 12 već joj se spava. odspava ajd u najboljem slučaju 2 sata i onda je budna do 9-10 uveče. i pritom izuzetno aktivna...znači pre podne izdrći samo 3 sata budna a popodne i do 8 sati bez spavanja...

evo sad čitam o night terrors, moguće da je i to....

..to se zove produzeno odsustvo radi nege deteta i potrebna je ozbiljna medicinska dokumentacija da bi ga odobrili..
..chak iako detetu nije nishta, neko mora da napishe da mu je neshto..

Necu to da radim. Greota od Boga. Da zdravom detetu prilepim tako nesto.
Volela bih kad bi mogla da produzim jer sam mu potrebna zbog posebne ishrane, zbog dojenja i zbog toga sto sam mu majka i niko to ne treba da radi sem mene.
Ali pretpostavljam da to tako ne ide.
A i sutra mi istice porodiljsko.

Po netu citam, u BGu bas lako daju produzenje, pisu da ako dete ne hoda, oni ti produze. Meni to smesno, pa normalno je da dete prohoda izmedju 12-16 meseca. I za tako neke gluposti i sitnice, tipa dete radi neke vezbice, jedna cak predala papire da joj dete ima dg.previse vezano za majku ahahahahhaah... i odobrili joj

Dunja ustaje oko 8,spava oko 12.30 do 14.30,uglavnom.A sve cesce zaspi oko 21.30

Kod nas isto ovako, samo se noću budimo baš često i sve je gore.. Od sinoć oka nisam sklopila! Zaspao u 21.30 i negde od ponoći krenuo da se budi na svakih sat vremena. To je tako već pola meseca, nikako da sastavi noć bez budjenja, poslednji put kada je spavao celu noć je bilo kada je imao 4 meseca, ali od 6 meseca se sve promenilo i čini mi se da se sada sve češće budi i dernja se,pa mu dam odmah siku da se smiri a znam da nije gladan ali ništa drugo ne pomaže :neutral:

izveštaj. budila se tri puta do 1, brzo zaspala.
pa onda golgota. probudila se oko 2 i derala se do 4. neutešno, histerično deranje.
ništa nosanje, ništa duda, ništa kod nas u krevet, ništa pevanje, ništa sika, ništa promena pelene. u jednom momentu je stukla 150 ml čaja. a dala sam joj da sisa bar 3 puta.
natripovala sam se da je ona ustvari gladna i da nemam mleka. u jednom trenutku sam krenula da joj smućkam po litre formule pa da je kljukam dok ne zaspi.

užasan osećaj kad ti se beba dernja a ja nemam pojma kako da joj pomognem.

Necu to da radim. Greota od Boga. Da zdravom detetu prilepim tako nesto.
Volela bih kad bi mogla da produzim jer sam mu potrebna zbog posebne ishrane, zbog dojenja i zbog toga sto sam mu majka i niko to ne treba da radi sem mene.
Ali pretpostavljam da to tako ne ide.
A i sutra mi istice porodiljsko.

Po netu citam, u BGu bas lako daju produzenje, pisu da ako dete ne hoda, oni ti produze. Meni to smesno, pa normalno je da dete prohoda izmedju 12-16 meseca. I za tako neke gluposti i sitnice, tipa dete radi neke vezbice, jedna cak predala papire da joj dete ima dg.previse vezano za majku ahahahahhaah... i odobrili joj

Jeste ima neka fora sa tim vežbicama, produže ti 2 ili 3 meseca... Meni ističe porodiljsko u aprilu i baš sam počela da razmišljam šta da radim, ne bih se vratila da radim 8 sati dnevno. Ako ne nadjem neku vezu za uput za fizijatra pa da produžim još koji mesec, pitaću direktora da radim pola radnog vremena i nadam se da će pristati inače se neću ni vraćati na posao! Jbga, ne znam ko bi čuvao Andriju?! Moje radno vreme je od 9 do 17h, a mm radi od 7 do 14:30h pa bi to bilo neizvodljivo.. Jedino bi nekako moglo kada bih radila pola radnog vremena a mm napravio varijantu da radi popodne a da ujutru čuva klinca. Tako bi bilo bar nekih godinu ipo dana pa posle u vrtić :think:

pa onda golgota. probudila se oko 2 i derala se do 4. neutešno, histerično deranje.
ništa nosanje, ništa duda, ništa kod nas u krevet, ništa pevanje, ništa sika, ništa promena pelene. u jednom momentu je stukla 150 ml čaja. a dala sam joj da sisa bar 3 puta.
natripovala sam se da je ona ustvari gladna i da nemam mleka. u jednom trenutku sam krenula da joj smućkam po litre formule pa da je kljukam dok ne zaspi.

Stvarno užasan, pitam se hoće li i kada će konačno prespavati celu noć?! :roll: I da, andrija spava sa nama već neko vreme, ja ne mogu da ustajem 20 puta da ga uzimam i vraćam u krevetac.. Uopšte mi se ne svidja što je sa nama u krevetu i spavam kao na iglama zbog toga ali nema druge :dosadno:

Suki, odvedi je da je pogleda dr. Mozda je neka sitnica a dete se muci.
Medo zaspao u 8, probudio u ponoc i spavao sa nama... i onda oko 5-6 pocne da se budi, hoce da se igra ahahahha... gde u ta doba moje dete. Ja ga samo prikopcavam na siku i ceskam. iz treceg puta sam uspela malo da ga uspavam. do 7.

Meni je ovo super scenario. naspavana! :)

I ja sam se bila u pocetku tripovala da nemam dovoljno mleka. Imao je obicaj kada je gladan da mljacka, pa tako znam da trazi da sisa. Jednu noc podojim ga, stavim da spava on place i mljacka, podojim ga, place i mljacka, i tako par puta. Na kraju mu dam caj, a on sve ispovrati. Prvi put je tada povratio ja sam se bila oduzela, nekako je neprirodna scena. Ispostavilo se da mu je rastao zubic pa je zato mljackao. Samo mene nije informisao da je promenio "sifru".

Nisam uspela da mu uhvatim urin.
Stavila mu onu kesicu pa pelenu. Posle xy vremena pogledam a on piskio ali nista u kesici. e jbg. a jednu kesicu imala.
Danas idem po kesice, sutra opet akcija.
Kako im je lako uhvatiti kad su mali. Sada uzas. Ne miruje sekunde

kad beba pocinje da se okrece kad je zvekecete sa zveckkom na jednu stranu , znate na sta mislim ...beba lezi gleda u mene ili kad gleda nesto drugo nebitno i zovem je , tapsem , zveckam ne reaguje ...valjda bi trebala da okrene glavu da vidi sta se to cuje ..inace u nedelju ce imati puna tri meseca ...znam da cuje jer kad otvaram vlazne maramice koje su iznad njene glave i cuje se onaj prasak kad odlepim nalepnicu ona rasiri oci kao uplasi se ...ne svaki put ali po tome vidim da cuje , mada su nam i radili proveru sluha na rodjenju i sve je ok...samo ova nezainteresovanost ..me brine ...koja je dobra knjiga te razvojne psihologije ..da znam sta je dobro sta ne , da znam sta da ocekujem a sta ne ...

kad beba pocinje da se okrece kad je zvekecete sa zveckkom na jednu stranu , znate na sta mislim ...beba lezi gleda u mene ili kad gleda nesto drugo nebitno i zovem je , tapsem , zveckam ne reaguje ...valjda bi trebala da okrene glavu da vidi sta se to cuje ..inace u nedelju ce imati puna tri meseca ...znam da cuje jer kad otvaram vlazne maramice koje su iznad njene glave i cuje se onaj prasak kad odlepim nalepnicu ona rasiri oci kao uplasi se ...ne svaki put ali po tome vidim da cuje , mada su nam i radili proveru sluha na rodjenju i sve je ok...samo ova nezainteresovanost ..me brine ...koja je dobra knjiga te razvojne psihologije ..da znam sta je dobro sta ne , da znam sta da ocekujem a sta ne ...

Pitanjce,ja bih rekla da je sve tu u redu.. Moj sin je isti takav bio kao mali a i dalje je malo nezainteresovan! Skretala mu je pažnju zvečka ali samo kao nova igračka, posle par puta analiziranja više nije obraćao pažnju na nju, par puta nam se razbije nešto u kuhinji i ja odmah odreagujem da se on ne uplaši a on jok, ništa nije reagovao. E sada mi je pravo iznenadjenje jer smo pre neki dan bili kod sveki, a nismo ih videli mesec dana, koja ima velikog psa na koga Andrija ranije nije reagovao. Čim je zalajao na vratima nismo dete mogli da smirimo 10 minuta, i sve vreme dok smo bili tamo se plašio itd. ..
Tek od 6 meseca će početi emotivno da reaguje na razne situacije, tražiće pažnju itd. Kod neke dece je to čak i nešto kasnije, sve je to individualno ;)

noćas je bilo puno bolje. budila se 2-3 puta, ali odjednom, mislim probudila se oko 2 i jedva je uspavasmo. a zaspala oko pola 12, pošto smo je naterali da odspava malo i popodne. jedno 40 min oko 6. taman da napun i baterije za narednih 26 sati :)
zvala sam juče dr, rekao da uradimo analizu stolice i urina pa da mu javimo.
a jutros kao za inat neće da kaki :)
ali konačno smo uspeli urin da nahvatamo. fora: kesica pa na nošu. uspeh u roku od 20 sek.
sad još kakanje.

moja odluka u vezi sa nespavanjem i urlanjem: ustajanje ranije oko 8, pa da nategnem dva spavanja dnevno, a da to drugo ne bude baš u 7 uveče.
nadam se da će mi plan uspeti. ja mislim da je ona premorena uveče, pa da zato loše spava. plus ne zna sama da zaspi i da se umiri, pa ćemo i to vežbati malo. bez "cry it off" kako zovu ono kad ih pustiš da plaču do iznemorglosti da kolabriraju sami.
još ne znam koju tehniku da koristim moraću malo čika googla da pitam za savet.
u svakom slučaju kažu da ona Novkina, spusti bebu u kretevac pospanu ali budnu deluje.
jedino ne kažu kako kod noćnih 154 buđenja da regauješ....

i interesanto mi ono ninght terrors, i to mi nešto smrdi. to je nešto kao problematični prelaz iz jedne faze spavanja u drugi, kad se nakratko svi probudimo. neke bebe imaju problem sa tim, budu dezorjentisane, puze po krevetcu, ustanu pričaju, stenju, bacaju se po krevetu, neko vrišti ali u principu nisu budni. to mi liči na nju. pratim situaciju....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back